آیا میدانید حدود دو هزار ساعت زمان لازم است تا یک فنجان قهوه برای ما آماده شود؟ از زمان کاشت درخت قهوه تا برداشت، رست، دم کردن و در نهایت لذت بردن از قهوه توسط شما بیش از هزاران دقیقه زمان خواهد برد. برای بیشتر افراد نوشیدن قهوه تنها منتظر ماندن در کافه و نگاه کردن به دست باریستا برای تحویل قهوه آنهاست. اما بسیاری دیگر تمایل دارند قهوه خود را در خانه و با تمام احساس، تهیه و میل کنند. این مطلب به شش قانون طلایی تهیه قهوه در خانه برای این افراد اشاره خواهد کرد. با قهوه ایلیا همراه باشید …
کارتان را با وسایل مناسب شروع کنید
تهیه قهوه در منزل برای شما میتواند همانقدر سخت و دشوار باشد که خودتان میپندارید. بیشتر مردم از یک کتری ساده، آسیاب با تیغهی تخت و کمکس شروع میکنند. هرکسی، بعد از مدتی متوجه میشود که اگر اطلاعات کافی در مورد طرز تهیه و انواع قهوه نداشته باشد، با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد و هر مشکل در نهایت داخل فنجان قهوه نمود پیدا خواهد کرد. یک ترازو، آسیاب با تیغه مخروطی و یک کتری مخصوص قهوه سازهای فیلتری بهترین نتیجه را برای شروع کار خواهد داشت.
درک اصول تهیه قهوه
شاید با خود بگویید، این فقط یک کار ساده یعنی ریختن آب بر روی قهوه است، کار سختی که نیست!؟
بله درست است اما تهیه قهوه فقط به همین یک جمله خلاصه نمیشود. در واقع بسیاری از عوامل در تهیه قهوه موثر هستند و باید مانند یک شیمیدان تمامی آن عوامل را در نظر بگیرید و به عنوان یک قانون از آنها استفاده نمایید. بهتر است در مورد عصاره گیری قهوه، عصاره گیری بیش از حد و کمتر از حد معمول، اطلاعاتی داشته باشید. شما باید با عواملی مثل دما، زمان تهیه، درجه آسیاب و… دست و پنجه نرم کنید و هرکدام از این عوامل به تنهایی میتواند در فنجان نهایی شما تاثیر داشته باشد.
عجله نکنید
برای تهیه قهوه خود اصلا عجله نداشته باشید. هر چه زمان بیشتری برای فراهم کردن مواد لازم صرف نمایید، بی تردید قهوهای بهتر و با عطر و طعمی بینظیر خواهید داشت. اگر لازم باشد صبح زودتر از خواب بیدار شوید و زمانی را برای تهیه قهوه صبحگاهی خود صرف کنید، بدون شک پشیمان نخواهید شد.
در مورد قهوه تحقیق کنید
در مورد روش تهیه خود تحقیق کنید و آن را با روشهای دیگر مقایسه نمایید. نقاط ضعف و قوت این روش را بررسی نمایید و دستورالعملهای تهیهی قهوه با این دستگاه را به دقت بخوانید. میتوانید از مجله اینترنتی قهوه ایلیا برای فراگرفتن دستورالعملهای تهیه قهوه استفاده کنید. قهوه ایلیا در آپارات نیز ویدیوهایی به این منظور برای شما عزیزان تهیه کرده که میتوانید از آنها بهره ببرید.
[alert style=”success”] چه روش دمی برای من مناسب تر است ؟ [/alert]
باریستاها دوست شما هستند
باریستاها میتوانند منبع خوبی برای دریافت اطلاعات و استفاده از آن برای شما باشند اما همیشه به یاد داشته باشید که هیچ کس کامل نیست و ممکن است اشتباهاتی داشته باشد، اما به عنوان فردی که در این زمینه فعالیت دارد و دسترسی به او بسیار راحت است، یک گزینه مناسب در نظر گرفته میشود.
تجربه
تهیه قهوه در خانه به شما کمک میکند تا تجربیات زیادی در این زمینه کسب کنید. میزان آب و قهوه، درجههای آسیاب و دماهای آب متفاوت را امتحان کنید تا نتیجههای متفاوت داشته باشید. از یخ نیز در تهیه قهوه میتوان بهره برد. از آنجایی که تمامی عوامل در تهیه قهوه تاثیر زیادی در فنجان نهایی دارند، پس تعداد دفعات تغییر و امتحان، میتواند بیشمار باشد.
بعد از همه اینها، اگر قهوهی مطلوبی به دست نیامد مایوس نشوید، تلاشتان را بیشتر کنید و تمرین را به تعداد بالاتری افزایش دهید. هر فنجان قهوه بدی که به دست آورید، 10 فنجان قهوه بهتر خواهید داشت.
سلام
من موکاپات بیالتی دارم و از زمانی ک خریدمش نتوانسته ام یک فنجون قهوه خوب ازش بگیرم (با این ک فیلم های آموزشی مختلفی رو دیدم) در واقع وقتی ک قهوه فراوری میشه مزه بسیار تلخ و زننده ای رو داره ک برای هیچ کس قابل تحمل نیست و اصلا عطری پخش نمیشه و اصلا هم کرما نداره و در ضمن مقداری هم تفاله تو محفظه بالایی میاد . بنظرتتو ن چیکار کنم
تورو خدا کمکم کنید
سلام دوست عزیز. برای مشکل تفاله باید قهوه را درشت تر آسیاب کنید. ولی در مورد طعم و مزه قهوه، در کل قهوه ای که با موکاپات تهیه میشه بسیار تلخ و بدون کرما هستش. بهترین پیشنهاد برای شما نوشیدنی قهوه از کافی شاپ یا خرید دستگاه دیگری به غیر از موکاپات است.
سلام کاملا طبیعیه
مزه موکاپات کاملا طعم سوختگی داره
بهتره از قهوه فرانسه استفاده کنید خیلیم راحته تو خونه میشه تهیه کرد ک فوق العاده عطر و مزه قوی داره
سلام کاملا طبیعیه
طعم موکاپات کاملا طعم سوختگی داره
اگر عطر براتون مهمه از قهوه فرانسه استفاده کنید تو خونه هم به راحتی تهیه میشه
البته برای عطر قوی تازه رست بودن قهوه و تازه آسیاب بودن قهوه هم مهمه
شما از موکاپات بیالتی مدل بریکا (دو کاپش رو ۳۴۵ تومن خریدم) استفاده کنید هم کرما خوبی داره (زود از بین نمیره) هم قهوه رو با غلظت اماده میکنه و در اخر طعم و عطر خوبی ام داره من که راضی ام
اگه نمیخوای تلخ بشه شعله گاز رو زیاد کنید نه خیلی یا اینکه تو مخزن ابش اب جوش بریزید بعد بزاریدش رو گاز تا کم تر رو گاز بمونه باعث میشه قهوه زود اماده بشه و تلخ نشه یا کم تر تلخ بشه و تلخ بودن به خیلی چیزا مربوط میشه . . . !
سلام
دو تا سوال داشتم
اول
در حالت کلی به نظرتون این اصل درسته که قهوه های روشنتر برای استفاده در قهوه های دمی مثل فرنچ پرس مناسب تر هستند و دان های دارک و تیره تر برای تهیه اسپرسو بهتر هستن؟
دوم
با توجه به اینکه قیمت همه ی دسنگاه های مربوط به قهوه خیلی گرون شده به نظر شما من یه دستگاه فرنچ پرس دارم و البته خیلی هم راضی هستم اگر یه دستگاه کلور بخرم از نظر طعم و کیفیت قهوه اونقدر تفاوت وجود داره که ارزش خرید داشته باشه یا با توجه به قیمت فرق نمیکنه میدونید منظورم مثلا بین اسپرسو و فرنچ پرس هست اونقدر با هم متفاوت هستند که ارزش داره هر دو دستگاه رو داشته باشیم
سلام دوست عزیز. خیر چنین چیزی صحت ندارد. سوال دوم هم بله کیفیت قهوه کلور با فرنچ پرس قابل مقایسه نیست وطعم قهوه متفاوت هست.
سلام تو اکثر مقالات نوشته میشه که ۳۰ سانیه برای اساره گیری صبر کنید تو سی سانیه لیوان پر میشه چه برشه فنجون اسپرسو من بیشتر از نه یا ۱۰ سانیه نمیتونم اساره گیری کنم مشگل از دستگاه هست ینی بعد یسوال دیگه هم داشتم که برای سبد سینگل و دوبل چند گرم باید قهوه بریزیم ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
سلام
من چندین سال در خونه از موکوپات استفاده میکنم دوست دارم تجربیات خودم در اختیار بقیه دوستان قرار بدم
اول اینکه این نکته بدونید موکوپات بخاطر اینکه گرماش کنترل شده نیست نباید انتظار طعم و کیفیتی برابر با یک دستگاه چند صد میلیونی از اون داشته باشید
قیمت یک موکوپات الان 60 تا 70 هزارتومان(البته نوع گرونتر هم داره)
خب چندتا نکته که من طی آزمون و خطا در این چند سال متوجه شدم و الان میتونم قهوه خوبی از موکوپات بگیرم در اختیار شما قرار میدم
1-انتخاب قهوه:من معمولا از چند مدل میکس استفاده میکنم برزیل و یا کلمبیا همیشه پایه ثابت هستن و بعد معمولا قهوه های با رنگ روشنتر مثل سرجیو و دانه های روشن تر دیگه اگر موجود باشه به هیچ وجه از قهوه ارگانیک استفاده نکنید برای موکوپات که طعم بسیار سوخته و بدی تولید میکنه
اگر به زیاد تمایل به تلخی و سوختگی ندارید برزیل کمتر میکس کنید
2-اندازه دانه آسیاب شده خیلی مهم،هیچ وقت با آسیابی که برای دستگاهای برقی استفاده میکنن شما استفاده نکنید،از قهوه فروش بخواهید یک سایز بزرگتر برای شما آسیاب کنه
3-آب که در مخزن میریزید باید جوش باشه که قهوه سریعتر حاضر بشه و کمتر روی آتیش بمونه و بو و طعم سوختگی نگیره
4-قهوه ی که در قسمت آبکش(همون مخزن قهوه)میریزد یکم صافش کنید و سعی کنید با یک وسیله کمی فشرده اش کنید(نه خیلی زیاد در حد فشار کم تا متوسط که یکم دانه ها متراکم بشن)همیشه آبش باید تقریبا لب تا لب پر باشه
5-هیچ وقت اجازه ندید همه آب موجود از مخزن از قهوه ها رد بشه و به محفظه بالایی بیاد،برای این کار بالای سر موکوپات بمونید و وقتی کمتر از نصف از محفظه پر شده اون از روی آتیش بلند کنید و کف موکوپات (همون مخزن ابش )در اب قرار بدید که سرد بشه دلیل این کار اینکه
وقتی اب زیاد جوش بیاد از بین قهوه های سوخته رد میشه و طعم سوختگی میگیره و برای این بود که گفتم همیشه مخزن نصف از روی اتیش بردارید
اگر طعم خوب میخواهید این بدونید همیشه از یک موکوپات 4 شات شما نهایت باید 2 شات بگیرید تا طعم قهوه بده و بو و طعم سوختگی نداشته باشه
همیشه سعی کنید قهوه تازه داشته باشید معمولا به اندازه مصرف یک هفته خودتون پودر قهوه بخریدو در یک محیط تاریک نگه دارید(قهوه آسیاب شده وقتی یک هفته موند دیگه عطر و طعم زیادی نداره)
من بعد از کلی آزمون و خطا الان به راحتی با یک موکوپات معمولی همیشه برای خودم قهوه در خونه تهیه میکنم قهوه ام همیشه خوش عطر و خوش طعم و با کرما خوشگل
امیدوارم استفاده کرده باشید
ممنون و سپاس از شما دوست عزیز. ??
سلام علی جان خوبی ممنون از این تجربت
امکان داره از طریق تلگرام یا واتساپ باهتون درمورد دم کردن قهوه گپ بزنم ممنون میشم اگه جواب بدین
سلام این ک باید درشت تر اسیاب بشه درسته ولی مزه وطعمی ک شما از این قهوی ای ک میخرید استفاده میکنید نمیده بنظر من ک ده ساله پاریستا کارم اینه ک ی دست گاه کوچیک بخرید چون واقعا قهوره چیزه خیلی حساسی هس شاید بنظر کار اسونی باشه توجه داشته باشید ک حتی دمای فنجان تون هم میتونه تعثیر روی قهوه داشته باشه