قهوه خروجی دستگاه آئروپرس ( Aeropress ) بسیار ارزشمند و با کمترین تلخی و ترشی می باشد و بخاطر فیلترینگ خوب این دستگاه ، هرگز تفاله قهوه در فنجان شما باقی نمیماند .
آئروپس ( Aeropress ) وسیلهای است برای دم کردن قهوه که توسط مخترع آمریکایی آلن آدلر اختراع شد . در این روش قهوه به مدت 10 تا 50 ثانیه در آب داغ (حدود 70 درجه سانتیگراد ) دم می کشد و سپس با فشار پیستون از یک فیلتر عبور کرده و آماده نوشیدن میشود . جنس فیلتر آئروپرس کاغذ سبک یک بار مصرف یا فیلتر صفحه ای فلزی مخصوص است . قهوهای که با این روش بدست میآید کمی غلیظتر از قهوه های دمی است .
اجزاء تشکیل دهنده آئروپرس ( Aeropress )
آئروپرس « Aeropress » دارای دو سیلندر تو در تو است که سیلندر کوچکتر با عایق بندی کامل در سیلندر بزرگتر قرار میگیرد و دامنه حرکتی رفت و برگشتی دارد . این پیستونها بسیار شبیه به یک سرنگ عمل میکند . البته از سال 2005 تا کنون این محصول دست خوش تغییراتی از لحاظ مواد سازنده ، قدرت و زیبایی شده است ، حتی جدیداً از نوعی فیلتر فلزی که با تکنولوژی خاص تولید شده است ، استفاده میگردد .
طبق دستورالعمل اجرایی طرز استفاده از دستگاه آئروپرس دانه قهوه به صورت fine آسیاب شده و در سیلندر بزرگتر ریخته میشود . سپس آب گرم را بین 79 تا 85 درجه سانتیگراد به آن اضافه میکنیم . سپس درب میکرو فیلتر دار آن را میگذاریم . حدود 10 ثانیه منتظر میمانیم ، سپس آن را بر روی فنجان مورد نظر میچرخانیم ، در نهایت با فشار دادن پیستون ، قهوه آماده سرو شدن است .
[alert style=”success”]حتما بخوانید: طرز تهیه قهوه با دستگاه آئروپرس [/alert]
البته روشهای جدیدی نیز برای ارتقاء عملکرد این دستگاه کشف شده است ولی از آن مهمتر شباهتی است که این دستگاه با فرنچ پرس دارد که در عمل تفاوتهای بسیاری در قهوه خروجی دارد . در ذیل سعی کردیم تعدادی ازتفاوتها را عنوان میکنیم . توصیه میشود مقاله مربوط به طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس ( French Press ) را مطالعه کنید .
چه تفاوتی بین آئروپرس ( Aeropress ) و فرنچ پرس ( French Press ) وجود دارد ؟
- درآئروپرس از فیلتر یکبار مصرف کاغذی استفاده میشود ولی فرنچ پرس فیلتر فلزی دارد ، هرچند که اخیراً در دستگاههای آئروپرس از فیلترهای فلزی حرفهای نیز استفاده شده است . البته استفاده مجدد از فیلتر کاغذی توصیه نمیشود .
- زمان دم کشیدن قهوه در آئروپرس از فرنچ پرس کوتاه تر است در نتیجه قهوه ترشی کمتری دارد .
- در آئروپرس از فشار هوا برای خروج قهوه استفاده می شود در نتیجه عطر و رایحه قهوه بهتر استشمام میشود .
- سایز پودر قهوه در آئروپرس از سایر روشهای دمی کمی ریزتر ولی از سایز پودر قهوه اسپرسو اندکی درشت تر آسیاب میشود اما برای فرنچ پرس دانههای قهوه درشتر آسیاب میشود.
منابع :
bluebottlecoffee.com