هنگام انتخاب دانه قهوه ای که میخواهید دم کنید، فاکتورهای زیادی باید در نظر گرفته شود. هزاران قهوه مختلف در بازار وجود دارد و هیچ دوتایی کاملاً شبیه هم نیستند. بنابراین انتخاب مناسب برای سلیقه شما ممکن است دشوار باشد. این نکات به شما کمک می کند تا بتوانید انتخاب دانه قهوه مناسب خودتان را آگاهانه تر انجام دهید.
-
شناخت ذائقه دلخواه خود
شما باید بدانید که چه سبک و طعمی از قهوه را ترجیح می دهید تا انواع قهوه مناسب خود را انتخاب کنید. فقط به این دلیل که یک قهوه گران است یا توسط یک متخصص توصیه شده، به این معنی نیست که مطابق سلیقه شما خواهد بود.
انواع مختلف دانههای قهوه، عربیکا، روبوستا، لیبریکا و اکسلسا، همگی دارای طعمهای متفاوتی هستند و با روشهای مختلف دم کردن بهترین عملکرد را دارند. هر نوع دانه قهوه بسته به فرآوری و برشته شدن آن می تواند طیف وسیعی از طعم ها را تولید کند. به عنوان مثال، دانههای قهوه شسته شده نسبت به دانههای فرآوری شده طبیعی طعم ثابتتری دارند. رست های سبکتر نیز نسبت به رستهای تیره طعم بیشتری دارند. بنابراین از این توصیه به عنوان یک دستورالعمل به جای مجموعه ای از قوانین سخت و سریع برای انتخاب دانه قهوه استفاده کنید.
به طور کلی، اگر قهوههای طبیعی شیرینتر با بادی سبک و اسیدیته شفاف را ترجیح میدهید، دانههای عربیکا تنها راه ممکن است. آنها با طعم های مختلفی از جمله میوه ها، گل ها، آجیل و شکلات مشخص می شوند. از طرف دیگر، اگر قهوههای تلخ و خوش طعمتر با بادی سنگین را ترجیح میدهید، قهوههای روبوستا، لیبریکا و اکسلسا همگی گزینههای عالی هستند. یا ترکیب هر یک از این ها با دانه های عربیکا می تواند تعادل خوبی را ایجاد کند.
مشاهده کنید: انواع قهوه های ترکیبی ایلیا
-
دانستن طبقه بندی ها برای انتخاب دانه قهوه
درک دسته بندی های مختلف در انتخاب دانه قهوه مهم است. روشهای زیادی برای طبقهبندی قهوه وجود دارد: بر اساس تنوع، طعم، سطح برشته کاری، میزان کافئین، آسیاب کردن، روش دم کردن، مواد افزودنی و غیره.
وقتی برای خرید قهوه به فروشگاه یا کافی شاپ می روید، باید حداقل ویژگی های اصلی هر دسته را درک کنید. شما قهوه ای می خواهید که از طعم آن لذت ببرید، اما با تجهیزات دم آوری که در دست دارید نیز سازگار باشد.
-
مقدار کافئین مورد نظر خود را تعیین کنید
همه دانههای قهوه از نظر مقدار کافئین برابر نیستند، بنابراین دانستن اینکه چقدر کافئین میخواهید یک راه عالی برای کمک به تصمیمگیری برای انتخاب دانه قهوه است. دانه های قهوه اکسلسا کمترین میزان کافئین را در بین این چهار دانه دارند، با حدود 1 گرم کافئین در هر 100 گرم دانه. لیبریکا با 1.23 گرم کافئین در هر 100 گرم در رتبه بعدی قرار دارد. قهوه عربیکا 1.61 گرم در 100 گرم دارد و روبوستا با 2.26 گرم در هر 100 گرم پر کافئین ترین دسته است.
اگر می خواهید بهترین طعم قهوه را داشته باشید، دانستن زمان برشته شدن آن در روند انتخاب دانه قهوه ضروری است. شما نمی خواهید قهوه را خیلی زود پس از برشته کردن بنوشید و نمی خواهید قهوه را مدت زیادی بعد از برشته کردن بنوشید. بهترین زمان برای نوشیدن قهوه، بسته به سطح برشته و نحوه نگهداری آن، بین 4 روز تا یک ماه پس از برشته کردن است.
در چند روز اول پس از برشته شدن، دانه های قهوه مقدار قابل توجهی دی اکسید کربن را در فرآیندی به نام گاز زدایی آزاد می کنند. در حالی که دی اکسید کربن طعمی ندارد، گاز موجود در دانههای قهوه در دمآوری اختلال ایجاد میکند و دستیابی به استخراج مناسب را بسیار دشوار میکند. برای قهوههای تیره برشته، این فرآیند سریعتر اتفاق میافتد، بنابراین میتوانید 4 یا 5 روز پس از برشته کردن، دم آوری را شروع کنید. برای رست های سبک تر، بهتر است 5 یا 10 روز صبر کنید.
اما اگر بیش از حد صبر کنید، قهوه شروع به کهنه شدن می کند. به خصوص اگر در معرض گرما، نور و اکسیژن قرار بگیرند، پیچیدگی طعم خود را از دست می دهند و طعم ملایمی پیدا می کنند و لذت کمتری خواهید برد.
مطالعه کنید: چای برگ قهوه چیست؟
-
از دانه هایی که برچسب 100% قهوه دارند خودداری کنید
اجتناب از دانه هایی که به عنوان قهوه 100% برچسب زده شده اند، توصیه متناقضی است. شما می خواهید قهوه ای بنوشید که 100% قهوه باشد، اما بهترین قهوه ها به ندرت نیاز به ذکر چنین چیزی روی برچسب دارند. درعوض، قهوههای بهتر ممکن است برچسب «100% عربیکا» داشته باشند، یا حتی ممکن است انواع خاصی از دانههای عربیکا را که در داخل آن یافت میشوند، فهرست کنند، مانند Bourbon، Caturra، Typica و غیره.
اگر قهوه ای با برچسب 100% قهوه دیدید، لزوماً به این معنی نیست که باید از آن دوری کنید. اما نشان می دهد که باید کمی عمیق تر شوید تا بفهمید چه نوع دانه های قهوه در آن کیسه وجود دارد.
کدام نوع دانه قهوه سالم ترین است؟
به احتمال زیاد در روند انتخاب دانه قهوه ، سالم بودن آن برایتان مهم است. سالمترین نوع قهوه، دانههای قهوه عربیکا است، اما این مورد نیز با برخی هشدارها همراه است. تحقیقات بسیار کمی بر روی دانه های قهوه لیبریکا یا اکسلسا انجام شده است، بنابراین در این بخش، عربیکا را با روبوستا مقایسه می کنیم.
اجزای اصلی سالم قهوه عبارتند از تریگونلین، کولین و اسیدهای کلروژنیک. نشان داده شده است که این عناصر از بیماری هایی مانند پارکینسون، آلزایمر، بسیاری از انواع سرطان و بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کنند. دانه های عربیکا پس از برشته شدن حاوی مقادیر بیشتری از این ترکیبات بودند و نسبت بهتری نسبت به دانه های روبوستا داشتند. گفته می شود، دانه های عربیکا حاوی کافئین کمتری نسبت به دانه های روبوستا هستند و کافئین به خوبی شناخته شده است که سطح انرژی و عملکرد ورزشی را افزایش می دهد که می تواند به سلامتی کمک کند.
فرآیند برشته کردن، برخی از ترکیبات سالم قهوه مانند اسیدهای کلروژنیک را از بین می برد و برخی دیگر مانند ملانوئیدین ها را تقویت می کند. بنابراین دلیلی برای انتخاب سطح رست به دلایل سلامتی وجود ندارد. البته به استثنا رست های بسیار بسیار تیره مانند رست های ایتالیایی است که در آن، بخش زیادی از آنتی اکسیدان ها از بین می رود.
مشاهده کنید: انواع قهوه جوش های روگازی و برقی در فروشگاه اینترنتی قهوه ایلیا
کدام دانه قهوه شیرین ترین است؟
دانه های قهوه عربیکا به طور طبیعی شیرین تر از دانه های قهوه روبوستا، لیبریکا یا اکسلسا هستند. این جنبه دیگری است که در آن ممکن است سلامت بیشتری یافت کنید. اگر به دنبال اجتناب از قندهای اضافه شده در رژیم غذایی خود هستید، ممکن است از شیرینی ذاتی قهوه عربیکا راضی باشید، در حالی که ممکن است تمایل بیشتری به اضافه کردن شکر به عصاره روبوستای تلخ داشته باشید.
بهترین دانه های قهوه از کدام کشورها می آیند؟
تمام قهوه ها در منطقه ای که به عنوان کمربند قهوه شناخته می شود، کشت می شوند. منطقه ای بین 25 درجه شمالی از خط استوا و 30 درجه جنوبی. اما برخی از کشورهایی که در این کمربند قرار دارند به دلیل تولید قهوه بهتر نسبت به سایرین شهرت دارند. این به عوامل متعددی از جمله آب و هوا، شرایط خاک، ارتفاع، زیرساخت برای پردازش و حمل و نقل و حمایت دولت از کشاورزان مربوط می شود. عواملی که خوب است برای انتخاب دانه قهوه در نظر گرفته شود.
مطالعه کنید: 17 نکته درباره بهترین اسپرسو برای مبتدیان
جمع بندی
آچه که در این مقاله خواندید، تنها چند نکته مهم از بسیار نکاتی بود که باید در انتخاب دانه قهوه به آنها توجه کنید. از این رو اگر می خواهید حرفه ای تر و دقیق تر دانه قهوه خود را انتخاب کنید، توصیه می کنیم مقالات بیشتری بخوانید و به تجربه کردن بپردازید. چراکه در فرآیند تجربه دانه های مختلف است که می توانید از انواع طعم ها، عطرها، سطوح کافئین و دیگر ویژگی ها مطلع شوید و به مرور ذائه خود را پیدا کنید.
مبع: Homegrounds