آموزش, روش های دم کردن قهوه

چندین اشتباه رایج در تهیه قهوه

چندین اشتباه در تهیه قهوه و همچنین استفاده از مواد نامناسب

هر روز قهوه در میلیون‌ها خانه در سراسر جهان تهیه و دم می شود و مطمعنا هرشخصی مدعی است که بهترین قهوه را خود تهیه می‌کند. اما حقیقت امر این است که اشتباهاتی در تهیه قهوه از انسان سر می‌زند که ممکن است به آن توجه نکند و یا اصلا از آن آگاهی نداشته باشد.  این اشتباهات در طعم نهایی قهوه تاثیر گذار است و ممکن است بسیاری از بهترین رایحه‌ها و طعم‌های قهوه را از بین ببرد و متاسفانه فرد حتی نداند که اشتباهی از او سر زده است. در این مطلب چند اشتباه رایج که عموما در هنگام تهیه و دم قهوه مرتکب می‌شویم را بیان خواهیم کرد.

  • استفاده از قهوه بیات شده

هیچ چیز بدتر از یک فنجان قهوه بیات شده نیست. اما بسیاری از مردم از قهوه ی بیات شده استفاده می کنند که این امر باعث می‌شود قهوه بیشتر رایحه‌های خوب خود را از دست دهد و طعم قهوه رو به تلخی و بدمزه شدن می‌رود. اگر قهوه از زمان پودر شدن به مدت طولانی ( معمولا 1 ماه ) مصرف نشود به مرز بیات شدگی میرسد.

چندین اشتباه رایج در تهیه قهوه

  • استفاده از قهوه بی کیفیت

طبق ضرب المثل قدیمی ” هرچی پول بدی آش میخوری ” هر چقدر برای قهوه‌ای که میخرید پول بیشتری به نسبت کیفیت آن بپردازید به معنای این ضرب المثل بیشتر پی خواهید برد. اگر شما به فروشگاه قهوه رفتید و قیمت قهوه‌ای بسیار توجه شما و جیب شما را به خود جلب کرد به این معنی نیست که نظر شما را از نظر طعم هم جلب خواهد کرد. پس سعی کنید قهوه‌ی با کیفیت خریداری کنید و مطمعن باشید پشیمان نخواهید شد.

  • میزان قهوه مصرفی در هربار استفاده

ممکن است تا به حال چندین بار به طور تصادفی مقدار قهوه‌ای که باید داخل فیلتر می‌ریختید درست بوده باشد و طعمی واقعا متفاوت و بسیار خوب از قهوه خود چشیده باشید ولی اگر مایل هستید همیشه قهوه شما طعمی مناسب داشته باشد کمی زمان برای آن صرف کنید و میزان پودر قهوه‌ای که مصرف می‌کنید اندازه گیری نمایید و سپس داخل فیلتر بریزید.

  • روش دمی نامناسب

روش‌های متفاوت قهوه طعم‌های متفاوتی خواهند داشت. لزوما همه‌ی راه‌های ساده و ارزان بهترین راه برای تهیه قهوه نیستند. سعی کنید از روش‌های فیلتری و یا فرنچ پرس برای طعم بهتر استفاده نمایید.

[alert style=”success”]حتما مطالعه کنید : چه روش دمی برای من مناسب تر است ؟ [/alert]

  • استفاده از پودر قهوه

زمانی که پودر قهوه خریداری می‌نمایید مسلما مقادیری از کیفیت و رایحه‌های قهوه را از دست می‌دهید. دلیلش آن است که از زمان پودر شدن، قهوه شروع به آزاد سازی گازهای خود می‌کند که باعث از دست رفتن رایحه‌های آن می شود. بهتر است به جای خرید پودر قهوه از دانه‌ی آن استفاده نمایید وخود آن را آسیاب کنید.

  • استفاده از آب با دمای نامناسب

به طور ایده‌آل دمای آب برای تهیه قهوه باید بین 90 تا 95 درجه سانتی گراد باشد. این دما به قهوه اجازه می‌دهد تا تمامی خواص خوبش را آزاد نماید. بهتر این است که از یک دماسنج استفاده نمایید یا این که آب بعد از جوشیدن چند دقیقه خنک شود و سپس استفاده شود.

چندین اشتباه رایج در تهیه قهوه

  • استفاده از درجه آسیاب نامناسب

برای بهره بردن از تمامی خواص خوب قهوه باید دانه‌های قهوه را به درستی آسیاب کرد. پودر قهوه یک دست با یک حالت آسیاب اجازه می‌دهد که آب به خوبی و یکسان به آن نفوذ کند و در نتیجه طعم قهوه‌ای یکسان و مطلوب به دست آید.

[alert style=”success”]حتما مطالعه کنید : راهنمای میزان آسیاب قهوه [/alert]

  • استفاده از درجه‌ آسیاب برای دستگاه نامناسب

هر دستگاه قهوه ساز درجه‌ی آسیاب مخصوص برای خود دارد. آسیاب های امروزی قادر به تهیه‌ی انواع درجه‌ها هستند و ابتدا درجه‌ی آسیاب مخصوص به دستگاه خود را بشناسید و سپس به آسیاب نمون قهوه بپردازید.

چندین اشتباه رایج در تهیه قهوه

  • استفاده از دانه قدیمی

دانه‌های قهوه‌ی رست شده برای مدت خیلی زیاد سالم باقی نمی ‌مانند و تفاوتی هم ندارد که چطور آنها را انبار کنیم در نهایت بیات خواهند شد. اگر نمی دانید چه مدت از خرید دانه های شما می‌گذرد بهتر است آنها را دور ریخته و مقداری جدید تهیه نمایید. حتی المقدروز دانه‌ی قهوه را براساس تاریخ رست آن خریداری نمایید و اگر مشخص نیست بر اساس تاریخ فروش آن را خریداری نمایید . اگر مدت زیادی از رست دانه‌ها بگذرد طعم خوبی درون فنجان به جا نخواهد گذاشت.

  • استفاده از روش انبار نامناسب برای دانه ها

تمامی بسته بندی های قهوه برای نگه داری آن به مدت طولانی ساخته و تولید نشده اند. بعد از خرید قهوه بهتر است آن را درون شیشه ای با درب محکم و غیرقابل نفوذ هوا بریزید و آن را در جای خشک و خنک نگهدارینمایید. برخی بر این عقیدده اند که از یخچال برای این کار استفاده نمایند ولی اگر قهوه به مدت طولانی درون یخچال باشد به دلیل رطوبت بالای یخچال از بین خواهد رفت. به یاد داشته باشید که رطوبت دشمن قهوه و مخصوصا قهوه پودر شده است.

  • استفاده از قهوه جوش معیوب

برخی مواقع دستگاه قهوه ساز شما کارایی لازم برای تهیه قهوه مناسب را از دست داده است و ممکن است تمامی موارد را برای تهیه قهوه خوب رعایت کنید ولی به علت عیب در دستگاه قهوه ساز، قهوه ی خوبی به دست نیاورید.

چندین اشتباه رایج در تهیه قهوه

  • استفاده از دانه‌های یخ زده

فریز کردن ممکن است بهرین راه برای نگهداری از غذا باشد اما برای تمامی دانه‌های قهوه مناسب نیست. یخ زدن قهوه باعث می‌شود نقادیری از گازهای آن آزاد شود که در طعم و رایحه بسیار تاثیر دارند. بهتر است از روشهای مناسب ذخیرهی قهوه برای این منظور استفاده شود.

  • سرد شدن قهوه

بعد از این که قهوه دم شود، اگر به کناری رها شود و کم کم دمای خود را از دست بدهد، تلخ تر شده و طعم واقعی خودش را از دست میدهد و شاید برخی دیگر به آن علاقه‌ای نشان ندهند. بهتر این ست که قهوه را بعد از دم شدن و قبل از سرد شدن سرو کرد.

  • استفاده از فنجان نامناسب

اگرچه این مورد اهمیت چندانی ندارد اما می تواند در طعم قهوه تاثیر بگذارد. استفاده از فنجان‌ها و لیوان‌های پلاستیکی بدترین حالت را ایجاد خواهد کرد. همیشه از بهترین فنجان‌ها با کیفیت بالا برای نوشیدن قهوه استفاده نمایید.

چندین اشتباه رایج در تهیه قهوه

  • استفاده از مواد افزودنی بی کیفیت

ممکن است برای تتغییر طعم قهوه از افزودنی‌هایی مانند شیر و شکر اتفاده نمایید. مطمعن شوید این مواد از باکیفیت ترین آنها باشد .

  • استفاده از آب نامرغوب

درحالی که همه بر این تصوراند که آب لوله کشی بهترین گزینه برای تهیه قهوه است، باید بگویم که درون آب شیر مواد معدنی‌ای وجود دارد که باعث تغییر طعم قهوه می‌شود و برخی برای رهایی از این موضوع از آب تصفیه شده برای به دست آوردن نتیجه‌ای بهتر استفاده می‌نمایند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

5 دیدگاه در “چندین اشتباه رایج در تهیه قهوه

  1. moaminsh گفت:

    آیا به جای استفاده از آب شیر به علت داشتن برخی مواد معدنی استفاده از آب جوشیده سرد شده یا آبی که حدود 1 روز داخل کوزه بوده رو پیشنهاد میدین؟

    1. جلال رمضانی گفت:

      بله استفاده از آب تصفیه شده یا از قبل جوشانده شده بهتر است.

  2. امین گفت:

    با سلام
    یکی از گزینه های مهم فکر کنم مقدار قهوه ایی باشه که در هر بار باید استفاده بشه من تقریبا همه ی مطالب هاتون رو خوندم و همه جا گفته شده که اگر ترازوی دیجیتال باشه برای اندازه گیری بهتره میخواستم بدونم آیا همین پیمانه هایی که روی خود دستگاه ها وجود داره استاندارد همون دستگاه نیستن؟
    مثلا در یه مقاله برای قهوه ی دمی با استفاده از فرنچ پرس نوشتین 19 گرم قهوه ی در یه مطلب دیگه نوشتین برای هر فنجان یه قاشق غذا خوری قهوه کمی اندازه ها گیج کننده هستن آیا همون یه قاشق غذا خوری معادل 19 گرمی هست که توی یه مطلب دیگه گفته شده و اگه یه پیمانه سر پر دانه ی قهوه رو آسیاب کنیم معادل همون 19 گرم میشه؟
    با تشکر

    1. جلال رمضانی گفت:

      ممنون از شما دوست عزیز و همراه همیشگی.
      پیمانه‌هایی که بر روی هر دستگاه قرار می‌گیرد تقریبا استاندارد همان دستگاه هست ولی با این حال میزان دقیقی به دست نمی دهد. بله استفاده از ترازوی باریستا برای تهیه میزان بسیار دقیق قهوه بهترین راه است و همیشه برای بهبود نوشدین افراد ، ما به آنها توصیه می نماییم و در آخر اندازه قاشق ها ممکن است متفاو باشد و هیچ گاه نمی توان گفت که یک قاشق سر پر دقیقا برابر با چند گرم قهوه است . استفاده از قاشق و یا پیمانه بدون رازو برای سهولت کار است وگرنه اوصلی ترین روش استفاده از ترازوست و اگرچه هرکسی تمایل به استفاده از ترازو را ندارد.

    2. مرتضا گفت:

      تا جایی که من متوجه شدم برای هر روش دم کردن نسبت آب به قهوه متفاوت هست
      مثلن برای قهوه کمکس ۱۰ گرم قهوه برای ۱۵۰ میلی لیتر آب استفاده میشه و برای اسپرسو تقریبن نسبت ۱ قهوه و ۲ آب
      البته من هم مثل شما در حال تحقیق هستم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *