روش های دم کردن قهوه, آشنایی با لوازم و تجهیزات قهوه, آموزش

طرز تهیه قهوه با قهوه ساز سایفون ( وکیوم پات )

سایفون

سایفون ( وکیوم پات ) جزو قهوه سازهای نسل سوم به شمار می‌رود که قهوه‌ای به روش غوطه وری ( فیلتری ) به شما ارائه می‌دهد . شما می‌توانید بوسیله‌ی قهوه ساز سایفون ( وکیوم پات ) همانند دیگر قهوه سازهای نسل سوم مثل فرنچ پرس ، V60 و کافه سولو ، قهوه‌ای دمی با غلظت متوسط و عطر و رایحه‌ا‌ی فوق العاده تهیه کنید . نحوه‌ی کارکرد این قهوه ساز با دیگر قهوه سازها اندکی متفاوت است ، در این مطلب تهیه‌ی یک قهوه‌ی باکیفیت بوسیله‌ی قهوه ساز سایفون ( وکیوم پات ) را به شما آموزش خواهیم داد . با قهوه ایلیا همراه باشید .

مواد و تجهیزات لازم :

  • آب
  • دانه یا پودر قهوه
  • کتری
  • قاشق چوبی یا فلزی
  • آسیاب قهوه ( توصیه می‌شود )
  • ترازوی دیجیتال ( توصیه می‌شود )
  • ساعت دیجیتال ( توصیه می‌شود )
  • قهوه ساز سایفون ( وکیوم پات )

طرز تهیه قهوه با قهوه ساز سایفون ( وکیوم پات ) :

مرحله اول : فیلتر دستگاه را درون محفظه‌ی شیشه‌‌ای بالا قرار داده و آن را از پایین کشیده و محکم کنید . به مقدار مناسب آب ولرم ( دمای اتاق حدود 25 درجه سانتیگراد ) در محفظه‌ی پایین بریزید و سپس فضای بیرونی آن را بوسیله‌ی یک دستمال کاملا خشک کنید .

  • مقدار مناسب آب به ازای هر نفر یک فنجان می‌باشد .

سایفون وکیوم پات

سایفون وکیوم پات

مرحله دوم : شعله منبع حرارتی خود را روشن کرده ، و آن را زیر محفظه قرار دهید تا آب جوش بیاید ( شعله را با درجه‌ی ملایم تنظیم کنید ) . محفظه‌ی بالایی را روی دستگاه قرار دهید تا اندکی گرما به آن برسد ( نیازی به سفت کردن آن نیست ) .

سایفون وکیوم پات

مرحله سوم : دانه‌ی قهوه‌ی مورد نظر خود را وزن کنید و آن را بوسیله‌ی آسیاب قهوه ، آسیاب کنید .

  • مقدار مناسب قهوه به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری سرخالی می‌باشد .
  • درجه‌ی مناسب پودر قهوه برای این قهوه ساز Medium Coarse ( زبری متوسط شبیه به نمک خوراکی ) می‌باشد .

سایفون وکیوم پات

مرحله چهارم : محفظه‌ی بالایی را در جای خود محکم کنید و شعله را زیاد کنید  تا آب به نقطه‌ی جوش برسد . هنگامی که آب به نقطه‌ی جوش رسید وارد محفظه‌ی بالایی می‌شود و مقدار کمی از آن جهت جلوگیری از شکستگی احتمالی شیشه در محفظه‌ی پایینی باقی می‌ماند .

سایفون وکیوم پات

مرحله پنجم : آب جوش را بوسیله‌ی قاشق اندکی هم بزنید و هنگام چرخش آب در محفظه پودر قهوه را بتدریج اضافه کنید و به آرامی آن را هم زده تا قهوه و آب کاملا با یکدیگر ترکیب شوند .

زیر شعله را کم کنید و مجددا و به آرامی هم بزنید . بعد از حدود یک و نیم دقیقه شعله را خاموش کنید .

سایفون وکیوم پات

سایفون وکیوم پات

مرحله ششم : پس از خاموش کردن شعله ، قهوه‌ی شما به آرامی وارد محفظه‌ی پایینی خواهد شد . این فرآیند حدود 3 دقیقه زمان می‌برد . پس از اینکه قهوه‌ بطور کامل در محفظه‌ی پایین ریخته شد ، محفظه‌ی بالا را جدا کنید .

حالا قهوه‌ی شما آماده است ، آن را بوسیله‌ی محفظه‌ی پایین که شبیه به یک پارچ عمل می‌کند درون فنجان بریزید و از نوشیدن آن لذت ببرید .

سایفون وکیوم پات

سایفون وکیوم پات

[alert style=”error”] شما می‌توانید جهت مشاهده و خرید قهوه ساز سایفون ( وکیوم پات ) ، روی لینک روبرو کلیک نمایید : خرید انواع قهوه ساز نسل سوم [/alert]

  • توصیه می‌شود برای عطر و رایحه و همچنین طعم بهتر قهوه ، دانه‌ی قهوه را تهیه نمایید و آن را خودتان در منزل بوسیله‌ی آسیاب قهوه ، آسیاب کنید .

[alert style=”success”] حتما مطالعه کنید : چرا باید آسیاب قهوه شخصی داشته باشید ؟ [/alert]

  • به منظور دقیق تر شدن کار بهتر است از ترازو و ساعت دیجیتال استفاده نمایید .

1 دیدگاه در “طرز تهیه قهوه با قهوه ساز سایفون ( وکیوم پات )

  1. تورج امین فر گفت:

    بسیار عالی بود تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *