همهی ما کم و بیش با گیاه زنجبیل آشنا هستیم و میدانیم که خواص بسیار زیادی برای سلامتی ما انسانها دارد. گیاه زنجبیل از دیرباز تاکنون برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگرفته است. در این میان دمنوش زنجبیل یکی از موثرترین روشهای تهیه به عنوان دارو بوده است.با قهوه ایلیا و طرز تهیه دمنوش زنجبیل همراه باشید…
زنجبیل چیست ؟
زنجبیل گیاهی دارویی، با مقادیر زیاد ویتامین C ، اسیدآمینه، اسید اسکالیک و انواع فلاونوئیدها است. به همین دلیل به یک گیاه دارویی ضد ویروس معروف است. این گیاه از نظر طب سنتی گرم و خشک بوده و برای افراد با غلبه مزاج سرد بسیار مفید است. از خواص دارویی زنجبیل میتوان به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، گلودرد و سرفه اشاره کرد. مصرف این گیاه همچنین میتواند سرگیجه، درد عضلات را بهبود ببخشد و کارکرد قلب و دستگاه گوارش را تقویت کند.
خواص زنجبیل
زنجبیل خواص دیگری نیز دارد که در زیر به صورت خلاصه اورده شده است.
- کمک به بدن برای جذب مواد مغذی
- بهبود نفخ و درد معده
- کمک به کاهش وزن
- کمک در بهبود سرطان
- بهبود متعادل شدن میزان گلوکز بدن
- بهبود سندروم روده تحریک پذیر
- بهبود قاعدگی
- تقویت سیستم گوارشی
- جلوگیری از آلزایمر
- باز کننده رگهای خونی
- کاهش اشتها
- کاهش مشکلات مفصلی
- کاهش استرس
اکنون که از خواص فوق العاده این گیاه بسیار مفید آگاه شدیم، بهتر است آن را در وعده غذایی خود قرار دهیم. برای اینکار چندین روش وجود دارد که یکی از آنها استفاده از زنجبیل به عنوان دمنوش است. در زیر طرز تهیه دمنوش زنجبیل را به شما خواهیم گفت.
دمنوش زنجبیل
زنجبیل به دلیل طعم تند و تیزی که دارد معمولا با گیاهان دیگری مخلوط کرده و مصرف میکنند. البته بسیاری از افراد دمنوش زنجبیل را ب تنهایی مصرف میکنند. در اینجا س روش برای تهیه دمنوش زنجبیل به شما معرفی میکنیم.
[alert style=”success”] طرز تهیه دمنوش زعفران [/alert]
روش اول
مواد لازم :
- زنجبیل
- آب
اگر از زنجبیل تازه استفاده میکنید ابتدا آن را به خوبی بشویید. میتوانید پوست زنجبیل را نیز جدا کنید ( کاملا سلیقهای ).
سپس آن را به شکل تکههای کوچک یا ورقههای گرد در آورید.
آب را بجوشانید و وبعد از رسیدن آب به نقطهی جوش، تکههای زنجبیل را داخل آن بیاندازید.
بعد از گذشت 10 تا 15 دقیقه دمنوش شما آماده است و میتواندی میل نمائید.
روش دوم
مواد لازم :
- زنجبیل تازه
- آب
- عسل یا نبات
- آبلیمو ( دلخواه )
در این روش ابتدا زنجبیل را به خوبی بشویید و پوست آن را بگیرید.
سپس آن را به صورت ورقههای نازک در آورده و داخل قوری بریزید.
حدود 15 تا 25 دقیقه زمان لازم تا آب به جوش آید و دمنوش زنجبیل آماده شود.
بعد از دم کشیدن دمنوش زنجبیل مینوانید برای بهتر شدن طعم آن از عسل یا نبات استفاده کنید.
با اضافه کردن آبلیمو تازه به این دمنوش طعمی خاص خواهید بخشید.
روش سوم
مواد لازم :
- زنجبیل
- چای خشک
- آب
این روش درست مانند تهیه کردن چای است با این تفاوت که در هنگاه اضافه کردن آب جوش به چای داخل قوری، چند تکه زنجبیل ( خشک یا تازه ) به آن اضافه نمائید. سپس از دمنوش چای زنجبیلی خود لذت ببرید.
نکته : زنجبیل میتواند به دلیل خواص ویژهای که دارد باعث سقط جنین در خانمهای باردار شود. در زمان بارداری از مصرف زنجبیل خودداری نمائید.
بی تردید روشهای دیگری برای تهیه دمنوش زنجبیل وجود دارد که شما از آن آگاهید . تجربیات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید…
می توان زنجپیل تازه را ورقه ورقه کرد و با لایه ای از عسل داخل ظرف ریخت، سپس این مربای زنجبیل را با دمنوشی مثل دمنوش بِه یا سیب میل کنید.
با تشکر از شما .
با سپاس از شما و مطالب مفیدتان