تیرامیسو یکی از بهترین وخوشمزهترین دسرهای تهیه شده با قهوه است . لغت تیرامیسو اصالتا ایتالیایی و به معنی من را بالا ببر است . تیرامیسو یک دسر ایتالیایی است که از مخلوط قهوه ( اسپپرسو ) ، تخممرغ ، شکر ، پنیر ماسکارپونه ( mascar pone cheese ) ، خامه و بیسکوییت لیدی فینگر( Lady Finger ) به انگلیسی یا ساوویاردی ( Savoiardi ) به زبان ایتالیایی به دست میآید که طعم کاکائو نیز به آن اضافه میشود .
تاریخچه تیرامیسو
از نظر قدمت تاریخی اولین بار دسری شبیه به تیرامیسو در مراسم بزرگداشتی در قرن هفدهم به افتخار دوک بزرگ کازیموی سوم در شهر سیهنا تهیه شده و بعدا این دوک دستورالعمل تیرامیسو را با خود به شهر فلورانس برده است .
تاریخچه این دسر خوشمزه بیشتر به رستورانی با نام لی بِچِری ( Le Beccherie ) در شهر ترویسو ایتالیا و دهه 60 میلادی باز میگردد . داستان این رستوران از این قرار است که اولین بار تیرامیسو توسط شیرینی پز و صاحب رستوران تهیه شده که اسم دختر صاحب رستوران تیرامیسو بوده است . طبق گفتهی صاحب این رستوران تکمیل کردن دستورالعمل تیرامیسو به بهترین نوع آن تقریبا دو سال زمان برده است . البته گفتههای دیگری در مورد مالکیت آن نقل شده مثلا شخصی ادعا داشته که این کیک را در شیرینی پزی خود تهیه و برای فروش به رستوران لی بچری برده است تا در آنجا سرو شود ،
مواد مورد استفاده در طرح اولیه این کیک شامل بیسکویت لیدی فینگر ، قهوه ، زرده تخممرغ ، شکر ، پودر کاکائو و پنیر ماسکارپونه میباشد . دراین روش هیچ مشروب و یا سفیدهی تخممرغی وجود ندارد . شکل اصلی این کیک گِرد بوده است و معمولا داخل ظروف شیشهای گرد گذاشته میشده تا لایههای آن به خوبی مشخص باشد .
در روش مدرن آن از تخممرغ یا خامه زده شده به همراه پنیر ماسکارپونه استفاده میشود این کار باعث سبکتر ، ضخیمتر و پف دار تر بودن کیک می شود .
در این مطلب قصد داریم نحوه درست کردن یک تیرایسو خانگی را به شما آموزش دهیم .
مواد لازم جهت تهیه تیرامیسو برای تقریبا 9 نفر
یک فنجان اسپرسو سرد شده در دمای اتاق
[alert style=”success”]حتما مطالعه کنید : طرز تهیه قهوه اسپرسو و نکاتی برای حرفه ای شدن [/alert]
6 عدد تخم مرغ
بیسکوییت لیدی فینگر یا ساویاردی
2 بسته پنیر ماسکارپونه
60 گرم پودر کاکائو
یک پیمانه شیر
خامه زده شده
200 گرم شکر
این مقادیر تهیه برای 9 نفر مناسب است ولی اگر شما قصد تهیه برای افراد کمتری را دارید میتوانید مقادیر را به نصف کاهش دهید .
طرز تهیه تیرامیسو
- زردههای تخم مرغ را با شکر درون تابه با حرارت بسیار کم بریزید و مخلوط کنید تا رنگ آن لیمویی شود .
- پنیر ماسکارپونه را به آن اضافه کنید و هم بزنید .
- درون ظرفی مجزا خامه را بریزید و هم بزنید .
- به آرامی خامه زده شده را درون مخلوط ماسکارپونه و تخم مرغ بریزید .
- بیسکوییت لیدی فینگر را درون اسپرسو بخوابانید تا کاملا خیس شود .
در ایران با وجود کمیاب بودن این گونهی بیسکوییت ، اغلب از بیسکوییت پتی بور استفاده میکنند .
- بیسکویتهای خیس شده را در کف ظرفی مربع یا مستطیل بچینید .
- مخلوط از قبل آماده شده را به صورت لایه ای به روی بیسکوییتها بریزید .
- مراحل قبلی را با بیسکوویت و مخلوط تکرار کنید .
- به مدت 4 ساعت در یخچال بگذارید .
- قبل از سرو آن را با کاکائو تزیین کنید .
الیته باید گفت که روشهای متفاوتی برای تهیه این دسر خوشمزه به کار گرفته میشود اما این سادهترین و در عین حال سالمترین و خوشمزه ترین نوع تیرامیسو است . بسیاری از دسرهای دیگری با نام تیرامیسو تهیه میشوند که با میوه هایی مانند موز ، نارگیل و… تهیه میشوند ولی دستورالعمل کلاسیک این دسر اینگونه است . امیدوارم از سرو آن لذت ببرید .