دانستنی های قهوه, دانش قهوه

10 شهر برتر قهوه جهان بر اساس سایت msn

سال 2014 سایت ام اس ان ( msn ) مقاله ای را تحت عنوان ” بهترین شهرهای دنیا برای نوشیدن قهوه ” منتشر کرد. اگر چه نویسنده این مقاله  فاکتورهای مشخصی در خصوص تعیین این رتبه بندی مشخص نکرده بود ولی منابع اطلاعاتی این مقاله عموما از رسانه های معتبر می‌باشد. شاید نویسنده قصد داشته به مخاطب خود این پیام را برساند که برای رهایی از قهوه و فرهنگ یکنواخت وابسته آن در محل سکونت خود ، همین الان آماده سفر شوید و طعم و رایحه جدید قهوه را در محیطی متفاوت در یکی از شهرهای زیر تجربه کنید. این رتبه بندی شامل 10 شهر برتر قهوه در جهان می‌باشد که به شرح ذیل است :

10 شهر برتر قهوه جهان :

این رتبه بندی شامل 10 شهر برتر قهوه در جهان می‌باشد که به شرح ذیل است :

1 – هاوانا ، کوبا ( Havana , Cuba )

در نظر بسیاری از مردم کوبا، قهوه دارای گروه غذایی مخصوص به خود می‌باشد. این اعتقاد نشان دهنده جایگاه خاص قهوه در میان مردم کوبا است. شاید به همین دلیل رتبه یک به هاوانا پایتخت کوبا رسید. پس از یک دوره نزول صنعت قهوه در کوبا به دلیل شرایط بد آب و هوایی و عدم حمایتهای دولت ، اکنون کوبا به دوران طلایی اقتصاد قهوه خود نزدیک می‌شود.

در هاوانا اکثر کافی شاپ های محلی دانه های قهوه را از مناطق کوه های اسکمبری ( Escambray ) و سیرا مائسترا ( Sierra Maestra ) تهیه می‌کنند و عملیات رستینگ و آسیاب آن را خود بر عهده می‌گیرند ، سپس با بهره گیری از تجارب یک باریستای حرفه ای ، نوشیدنی گوارا به مشتری عرضه می‌نمایند.

یکی از اعضای پارلمان انگلستان و وزیر اسبق خزانه داری این کشور فیلیپ اوپنهایم (  Phillip Oppenheim  ) به خاطر علاقه ای که به قهوه کوبا داشت ، میلیونها پوند برای بازسازی صنعت قهوه این کشور سرمایه گذاری کرد این شهر را به اولین شهر برتر قهوه تبدیل نمود . وی مالک کمپانی کوبا مانتین کافی ( The Cuba Mountain Coffee ) می‌باشد.

پس از آنکه هاوانا به عنوان پایتخت کوبا تعیین شد و رسانه بی بی سی ( BBC ) این شهر را به عنوان یکی از بهترین شهرهای قهوه جهان معرفی کرد ، سیل گردشگران و مسافران بریتانیایی و اروپایی به این شهر سرازیر شد و سبب رونق تجاری این شهر گردید. کافی شاپ های این شهر با ارائه قهوه های کوبایی که شامل یک شات اسپرسو با شکر فراوان کوبایی می‌باشد ، بعد از هر وعده غذا از مشتریان خود پذیرایی می‌کنند. در قسمت قدیمی‌ هاوانا کافی شاپ هایی چون ال اسکوریال ( Café El Escorial ) و دلاس اینفاسیونز ( Café de las Infusiones ) با فنجانهای قهوه سنتی کوبا و یکی دوجین انواع نوشیدنی دیگر ، گردشگران را ساعت ها در میدان مرکزی شهر مشغول می‌کنند.

10 شهر برتر قهوه جهان

2 – ملبورن ، استرالیا ( Melbourne , Australia )

پته لیکاتا ( Pete Licata ) قهرمان مسابقات جهانی باریستا می‌گوید : این غیرممکن است که شما یک فنجان قهوه بد در ملبورن پیدا کنید. در سال 2013 ملبورن میزبان کشاورزان قهوه ، کافی شاپ داران و باریستاها از سراسرجهان بود. در آن سال فستیوال جهانی غذا و مسابقات جهانی باریستا درملبورن برگزار شد. فرهنگ پیاده روی در بین کافی شاپ ها ( Café culture walks ) که نوعی گشت و گذار در میان کافی شاپ های ملبورن به حساب می‌آید ، اکنون به عنوان نوعی فرهنگ در آمده و گردشگران را به شدت معطوف به خود نموده است. کافی شاپ هایی همچون Axil Coffeehouse Roasters در منطقه هوتورن شمال ملبورن و Dead Man Espresso در جنوب ملبورن جزء بهترین ها هستند. فروشگاه هایی چون Market Lane Coffee از معروف ترین برند های استرالیایی قهوه  شناخته شده  در جهان به حساب می‌آید.

10 شهر برتر قهوه جهان 2

3 – تایپه ، تایوان ( Taipei , Taiwan )

فرهنگ غنی قهوه و فراوانی کافی شاپ های منحصر بفرد ، باعث شد رسانه هایی همچون بی بی سی ( BBC ) ، یو اس ای تودی ( USA Today )  و لایف هک ( Life hack ) این شهر را یکی از بهترین شهرهای قهوه جهان معرفی می‌کنند. دانه های با کیفیت قهوه و روش های دم آوری آهسته ، باعث شده کافی شاپ های این شهر قهوه ای با کیفیت به مردم ارائه دهند. کافی شاپ های مستقلی همچون باربی کافه ( Barbie Café ) ، پیپر پلین ( Paper Plane ) و میلونج ( Melange ) به شدت محبوب و پر طرفدار هستند. بر اساس گزارشات دلیل این محبوبیت کیفیت بالای دانه ای قهوه تولید شده در تایوان می‌باشد. صنعت قهوه در تایوان بیش از 7 درصد رشد داشته و این رشد در سال های آتی به 15 درصد خواهد رسید. از سال 1990 تا کنون مصرف قهوه در این کشور 400 درصد رشد داشته و به میانگین هر نفر 100 فنجان در سال رسیده است.

تایپه شهری است که خود را وقف قهوه نموده است و تاسیس کافی شاپ های کوچک و زنجیره ای رشد فزاینده ای داشته است. ون لین ( Van Lin ) یکی از بنیانگذاران کافی شاپ گبی ( Gabee Café ) می‌گوید : کافی شاپ های مستقل در تایپه نه تنها با یکدیگر در رقابت هستند ، بلکه برای تهیه هر نوع قهوه ، روشی قوی را پیش گرفته اند تا نوشیدنی ویژه خود را داشته باشند. در نتیجه مشخصه های این کافی شاپ ها وقتی در حال ساخت نوشیدنی خاص خود هستند ، بسیار ماجراجویانه می‌شود.

10 شهر برتر قهوه جهان 3

4 – سانفرانسیسکو ، ایالات متحده امریکا ( San Francisco , USA )

بر اساس گزارش والت هاب ( WalletHub ) سانفرانسیسکو دارای بالاترین سرانه کافی شاپ و پنجمین شهر از نظر تعداد کافی شاپ ها  در ایالات متحده می‌باشد. کافی شاپ های کوچک زنجیره ای همچون بلوباتل ( Blue Bottle ) و فور بارل ( Four Barrel ) با داشتن  مشخصه هایی چون سایفون بارهای فایو لایت ( five-light siphon bar ) و عدم دسترسی مشتریان به اینترنت وای فای و یا کافی شاپ تریست ( Caffe Trieste ) با داشتن سابقه طولانی در ارائه قهوه با کیفیت از دهه 1950 تاکنون ، جایگاه خاصی را در این شهر به خود اختصاص داده اند. کُند نَست ( Conde Nast ) معمار معروف ، نوشیدن قهوه در باغ پشت بام کافی شاپ SFMOMA را در سانفرانسیسکو شبیه یک اثر هنری می‌داند.

10 شهر برتر قهوه جهان 4

5 – روم ، ایتایا ( Rome , Italy )

روم همواره یکی از بهترین شهرها با بهترین نوع قهوه شناخته شده است. بر اساس گزارش رسانه سی ان ان ( CNN ) ، باریستاهای کل دنیا روم را خانه خود می‌نامند بطوریکه رومی ها با خوردن 5 یا بیشتر فنجان قهوه در روز ، کافی شاپ را معبد خطاب می‌کنند. تصور اینکه در روم به اندازه کل جهان قهوه اسپرسو سرو می‌شود ، باورنکردنی است. اسپرسو ، کاپوچینو و ماکیاتو همگی اصطلاحات ایتالیایی هستند ، به همین دلیل نوشیدن یک فنجان قهوه در ایتالیا یک تجربه منحصر بفرد است. روم دارای قوانین خاص نوشیدن قهوه می‌باشد به عنوان مثال نوشیدن قهوه باید در آرامش و نشسته انجام شود و مصرف قهوه در حالت ایستاده و راه رفتن خیلی مرسوم نیست و با اینکه کاپوچینو نباید در بعد از ظهر سرو شود. کافی شاپ سانتیه استکیو ( Sant’Eustachio ) به عنوان یکی از بهترین کافی شاپ های دنیا می‌باشد. مالک آن روبرتو ریچی ( Roberto Ricci ) ادعا دارد ، تمامی ‌دانه های قهوه عربیکا در این کافی شاپ دستچین شده اند و دانه های قهوه با چوب به آرامی رست داده می‌شوند. قهوه هایی خالص ، شیرین با ترشی ملایم برای مردم محلی و گردشگران جاذبه ای خاص به وجود آورده است.

6 – هانالولو ، هاوایی ( Honolulu , Hawaii )

طبیعت زیبای هاوایی و رتبه بالای صنعت گردشگری در این کشور نباید صنعت قهوه این کشور را پنهان کند ، هرچند که این همه جاذبه طبیعی هم زیستی مسالمت آمیزی با قهوه پدیدار نموده است. از هرچه بگذریم هاوایی در توسعه صنعت قهوه بسیار جدی است. هانالولو در سرانه کافی شاپ در ایالات متحده رتبه سوم را داراست و تنها پایتخت جهان می‌باشد که تولید کننده قهوه تجاری است. کونا ( Kona  ) که از جزایر بزرگ هاوایی به شمار می‌رود ، با خاک حاصلخیز و زمینی سرشار از مواد معدنی و آفتابی داغ و پر حرارت ، محصولی منحصر بفرد ارائه می‌دهد.

7 – ریکیاویک ، ایسلند ( Reykjavik , Iceland )

اگرچه اسکاندیناوی بالاترین سرانه مصرف قهوه در کل جهان را داراست ولی شهر ریکیاویک برای اطمینان از اینکه شهروندان امکان دسترسی به قهوه با کیفیت را دارا می‌باشند ، دست به اقدامات منحصر بفردی زده است و برای ارائه قهوه خوب بسیار متعهد است. بعضی ها از جمله لیز کلایتون ( Liz Clayton ) نویسنده کتاب بهترین زمان برای نوشیدن قهوه ( Nice Coffee Time ) اعتقاد دارند ، هر مشتری با حضور در یکی از شعب کافی شاپ های زنجیره ای کافی تار ( Kaffitár ) همیشه غافلگیر خواهد شد. بسیاری از باریستاهای معروف دنیا دست آموخته کافی تار هستند. با ورود به یکی از شعب این کافی شاپ ها با مجموعه ای از کتری های هایرو ، دریپ کافی و فنجان های گرم شده مواجه خواهید شد که این امکان را برای شما فراهم می‌آورد تا هر آنچه را که از خانواده قهوه دوست دارید با استفاده از قهوه های تک خاستگاه سفارش دهید. یکی دیگر از جذابیت های کافی تار این است که دانه های قهوه در همین محل رست می‌شوند. لیز کلایتون در کتاب خود می‌نویسد : بهتر از قهوه ریکاویک در هیچ جای دنیا یافت نمی‌شود.

8 – وین ، اتریش ( Vienna , Austria )

شرکت مشاوره جهانی مرسر ( Mercer ) ، شهر وین را بواسطه  افزایش استانداردهای زندگی ، زیرساخت های پیشرفته ، سطح پایین جرم و جنایت و تاریخ و فرهنگ غنی ، به مدت 4 سال متمادی به عنوان بهترین شهر دنیا معرفی کرد. بخشی از این فرهنگ مربوط به قهوه است ، به همین دلیل شهر وین به عنوان پایتخت قهوه جهان معرفی شد و بسیاری از کافی شاپ های این شهر در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. محقق قهوه و وبلاگ نویس معروف لامین عبدالملک ( Lameen Abdul-Malik ) می‌نویسد : کافی شاپ های وین قدمت افسانه ای دارند پس بی سبب نیست که قهوه فیلتری  در سال 1963 در کافی شاپ ایمپریال سیتی ( The Imperial City ) کشف شد. یکی از زیباترین کافی شاپ های دنیا با نام کافی شاپ مرکزی ( Café Central ) و کافی شاپ زنجیره ای کوچک ولی بسیار محبوب با شکل شمایل کافی شاپ های دهه پنجاهی با نام کافه آیدا ( Aida ) در این شهر قرار دارد.

9 – ونکوور ، کانادا ( Vancouver , Canada )

مجمو عه ای از روسترها ، متخصصان قهوه ، قهرمانان باریستا همگی در ونکوور جمع شده اند. مطالعات نشان می‌دهد که مردم این شهر به دلیل اعتقاد به رقابت عادلانه بیشتر طرفدار کافی شاپ های مستقل هستند تا کافی شاپ های زنجیره ای کافی شاپ های مستقل و زنجیره ای کوچک این شهر بیشتر به نمایش قهوه سازهای جالب مثل کلاور ( Clover ) و تکنیک های دم آوری مثل وکیوم پات و قهوه های دم سرد روی آورده اند. کافی شاپ میلانو ( Milano Coffee ) روستر اصلی ونکوور و برنده جایزه بهترین ترکیب قهوه در جهان یکی از بهترین ها می‌باشد. میلانو با نو آوری و رویکردی مدرن به قهوه اسپرسو اروپا تا کنون سه مدال طلای موسسه بین المللی نوشندگان قهوه ایتالیا را به دست آورده است.

10 – آدیس آبابا ، اتیوپی ( Addis Ababa , Ethiopia )

کشور اتیوپی زادگاه قهوه می‌باشد. دو گونه اصلی گیاه قهوه یعنی عربیکا و روبوستا از اتیوپی سرچشمه گرفته است. اتیوپی هفتمین کشور تولید کننده قهوه در جهان است. در حالی که کشورهایی چون برزیل و کلمبیا دارای 20 گونه مختلف از گیاه قهوه هستند ، در اتیوپی بیش از 5000 گونه متفاوت قهوه رشد می‌کند. بنابراین شکی نیست که مجموعه ای از قهوه های با کیفیت را می‌توان در اتیوپی یافت. قهوه سنتی اتیوپی دستی رست داده می‌شود و در یک قوری سنتی دم آوری می‌شود. قهوه در تمام رستوران ها و کافه های پایتخت سرو می‌شود. حضور در کافی شاپ های معروف توموکا ( Tomoca ) و موکارارا ( Mokorara ) در آدیس آبابا و شرکت در مراسم قهوه اتیوپی بخشی جدایی ناپذیر از اکتشاف فرهنگ اتیوپی می‌باشد.

www.msn.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *