کاپینگ یک استاندارد جهانی برای تست حرفهای عطر و طعم قهوه است . اصل کاپینگ به نحوی است که تکرار در هر مکانی از یک مزرعهی قهوه گرفته تا کارخانهی صنعتی رست ، قابل انجام و ضروری است . در این مطلب نحوه انجام کاپینگ به صورت خلاصه و قدم به قدم توضیح داده میشود .
آنچه برای انجام کاپینگ مورد نیاز است .
کاسه یا ظرف کاپینگ ، قهوه ، ترازو ، آب تصفیه شده ، کتری ، زمان سنج و قاشق غذاخوری
گام اول ، آماده سازی
استفاده از نسبت مناسب در انجام کاپینگ بسیار مهم است . معمولا برای این امر از 5.5 گرم پودر قهوه و 100 گرم آب استفاده میشود ، البته تناسب این دو به میزان گنجایش ظروف مورد استفاده برای کاپینگ بستگی دارد .
در این مثال ما از ظروف با گنجایش 200 گرم آب و به تناسب آن 11 گرم آب برای انجام کاپینگ استفاده کردیم .
درجهی آسیاب نیز از اهمیت بسیار بالایی برخودار است . درجه استفاده شده معمولا درشت است .
گام دوم ، سنجش عطر قهوه
قهوهها را درون ظروف بریزید . در این لحظه قادر به ارزیابی عطر قهوه خشک هستید .
عطری را که به مشامتان میرسد بررسی کنید . آیا عطری شیرین است یا میوه ای ؟ مانند شکلات ، سنتی است یا مانند عطر گل ها لطیف ؟
[alert style=”success”]حتما مطالعه کنید : کاپینگ عملیاتی برای تست قهوه [/alert]
گام سوم ، دم کردن
زمان سنج را فعال کنید و 200 گرم آب بر روی قهوههای درون ظروف بریزید . از این که همهی قهوهها در آب فرو روند مطمعن شوید .
زمانی که قهوه شروع به واکنش با آب کرد لایهای روی ظرف را میگیرد . یک بار دیگر عطر آن را استنشاق کنید و تفاوت آن را با قهوه خشک در نظر بگیرید .
گام چهارم ، نفوذ به لایه رویی
بعد از 4 دقیقه با قاشقی لایه رویی قهوه را کنار بزنید . به این صورت که سه بار از طرف بالا به پایین فنجان قاشق را حرکت دهید .
در همین لحضه بینی خود را به فنجان نزدیک کنید و عطری را که از قهوه بر اثر آزاد شدن گازهای آن تولید میشود استنشاق کنید . دوباره تغییراتی را که در عطر قهوه ایجاد شده است بررسی کنید و آنها در نظر داشته باشید .
گام پنجم ، برداشتن لایه رویی
از دو قاشق استفاده کنید و تمامی لایه رویی قهوه که اصظلاحا به آن پوسته میگوییم بردارید . برای این کار به این صورت عمل کنید . قاشقها را از بالا به طرف پایین حرکت دهید و هر مقدار کرما یا پودر قهوه در سطح فنجان وجود دارد بردارید و داخل بشقاب بریزید .
گام ششم ، ارزیابی طعم
بعد از 10 دقیقه قهوه به دمایی رسیده است که قابل چشیدن است و زبان شما را نخواهد سوزاند .
با استفاده از قاشق خود مقداری از قهوه را بردارید و آن را مانند سوپ داغ هورت بکشید ، اجازه دهید تا قهوه کاملا به حلق شما برسد .
به طعم قهوه توجه کنید ، آیا شیرین است یا میوهای ؟ شما میتوانید حتی غلظت و ویژگیهای قهوه را نیز بسنجید . این قهوه را در دماهای خنکتر نیز امتحان کنید و به تفاوتهای عطر و طعم آن دقت کنید .