امروزه قهوه فوری (نسکافه) در بین کشورهای دنیا بسیار مرسوم شده است. به طوریکه که 50 درصد از مصرف قهوه بیشتر کشورهای دنیا را در برگرفته است. تهیه و آماده کردن قهوه فوری نسبت به قهوه معمولی بسیار آسانتر، ارزانتر و سادهتر است .اما پودر قهوه فوری نسکافه چیست ؟
همچنین همانطور که میدانیم قهوه برای سلامتی مفید است. آما آیا این فواید در قهوه فوری نیز نهفته است؟
اینها سوالاتی هستند که در این مطلب سعی در توضیح آنها داریم.
پودر قهوه فوری نسکافه چیست ؟
نسکافه یا همان قهوه فوری در سال 1907 اختراع شد . اولین شرکت سازنده آن شرکت نستله (Nestle) است که محصول خود را با نام تجاری نسکافه (Nescafe) تولید و به بازار ارائه کرد و به سرعت به یکی از پرطرفدارترین محصولات غذایی تبدیل شد. دقیقاً هم به همین دلیل مردم بجای استفاده از واژهی قهوه فوری از نسکافه استفاده می کنند. نسکافه در واقع همان قهوه دم شده است که طی فرآیندی به شکل پودر در می آید و برای آماده شدن نیازی به قهوه جوش ندارد و با حل کردن کمی از آن در یک فنجان آب جوش،آماده نوشیدن است. قهوه فوری بیشتر برای آن دسته از مصرف کنندگان است که فرصت کافی برای آماده سازی قهوه را ندارند. این نوع قهوه در آغاز مخالفان جدی در میان طرفداران قهوه داشت، چراکه قهوه نوشان حرفه ای معتقد بودند طعم و عطر واقعی این نوشیدنی در بسته بندی های قهوه فوری از دست میرود. اما امروز با پیشرفت فن آوری تولید قهوه فوری، دیگر فاصله میان کیفیت این دو نوع قهوه به کلی از میان رفته و حتی قهوه فوری طرفداران بیشتری پیدا کرده است. چراکه این نوع قهوه معمولا پس از آسیاب، پروسه تولید را طی میکند و در حقیقت به نوعی پرورده و خوش طعم می شود. قهوه فوری به دو حالت کلاسیک و گلد تولید میشود که قهوه کلاسیک به جهت طعمی، سنگینتر از گلد است .
در واقع قهوه فوری (نسکافه) نوعی قهوه است که از عصاره قهوه خشک شده تهیه میشود. عصارهی قهوه به وسیله دم کردن پودر قهوه به دست میآید . درست شبیه زمانی که قهوه معمولی دم میشود اما با کمی غلظت بیشتر .
بعد از دم شدن قهوه، آب و پودرهای آن از یکدیگر جدا میشوند. در کل دو راه برای تهیه قهوهی فوری وجود دارد .
خشک کردن افشانی ( Spray-drying ) : در این روش قهوه به داخل هوای داغ پاشیده میشود. این کار باعث خشک شدن سریع قطرات میشود و آنها را به پودر یا تکههای کوچکتر تبدیل می کند.
خشک کردن انجمادی: قهوه در این حالت بعد از منجمد شدن به تکههای کوچکتر تبدیل میشود. سپس در دمای پایین و در خلاً خشک میشوند .
در هردو روش عطر و طعم و کیفیت قهوه حفظ میشود . مرسوم ترین روش درست کردن قهوه فوری برای نوشیدن، اضافه کردن دو قاشق چایخوری از آن به یک فنجان آب داغ است . میزان غلظت آن نیز به راحتی با اضافه کردن مقادیر آن قابل تنظیم است.
مشاهده کنید: انواع پودر قهوه فوری در فروشگاه اینترنتی قهوه ایلیا
آنتیاکسیدان و مواد مغذی در قهوههای فوری
حال که تا جایی فهمیدیم، پودر قهوه فوری نسکافه چیست و از کجا آمده، بهتر است با دیگر جوانب آن نیز آشنا شویم. قهوه تنها منبع غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها در زنجیره غذایی جدید است. آنتیاکسیدانها دلیل بیشتر فواید قهوه در بدن هستند. قهوه فوری نیز مانند قهوه معمولی سرشار از آنتی اکسیدانهاست. طبق یک بررسی مشخص شد که میزان آنتیاکسیدانهای قهوههای فوری بیشتر از قهوه معمولی است. اگرچه یک فنجان قهوه فوری دارای 4 کالری ، و مقادیر کمی پتاسیم ، منیزیم و ویتامین 3B است .
کافئین کمتر قهوه فوری
کافیین محرکترین ماده موجود در جهان است و قهوه بزرگترین منبع آن است. میزان کافئین موجود در قهوه فوری کمتر از قهوه معمولی است. به طوری که در یک فنجان آن 30 تا 90 میلیگرم کافئین وجود دارد و این درحالی است که در یک فنجان قهوه معمولی حدود 70 تا 170 میلیگرم کافئین وجود دارد .
به دلیل حساسیت برخی افراد نسبت به ازدیاد کافئین، شاید بهتر است که قهوه فوری را برای نوشیدن انتخاب کنند. همچنین قهوه فوری بدون کافئین نیز وجود دارد .
مقادیر بیش از حد کافئین باعث عصبانیت، کاهش خواب، بی قراری، ناراحتی معده و تپش قلب میشود .
آکریلآمید بیشتر
آکریلآمید ماده مضر شیمیایی است که در بیشتر موادی که انسانها در روز با آن تماس دارند ، از جمله سیگار ، غذاها و لوازم بهداشتی وجود دارد .
این ماده در اثر رست قهوه در آن تشکیل میشود. به طور شگفتانگیزی این ماده تقریبا دو برابر قهوه معمولی در قهوه فوری وجود دارد. ازدیاد این ماده باعث اختلالات عصبی و افزایش ابتلا به سرطان میشود. البته میزان آکریلآمید موجود در قهوه و غذاهای دیگر به ندرت باعث بروز مشکلات میشود و خوردن قهوه فوری باعث بروز سرطان نخواهد شد .
مصرف قهوه فوری و فواید آن
اما شاید بپرسید فواید پودر قهوه فوری نسکافه چیست ؟
مصرف قهوهی فوری نیز مانند خود قهوه ممکن است فوایدی درپی داشته باشد. نوشیدن قهوه فوری ممکن است باعث:
- بهبود عملکرد ذهن : وجود کافئین باعث بهبود عملکرد ذهنی میشود .
- افزایش سوخت وساز بدن : کافئین باعث افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش چربی آن شود شود.
- کاهش احتمال ابتلا به بیماری : نوشیدن قهوه احتمال مبتلا شدن به بیماریهای عصبی از جمله آلزایمر و پارکینسون را کاهش میدهد. همچنین احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم را نیز کاهش میدهد .
- افزایش سلامتی کبد : مصرف قهوه ممکن است باعث جلوگیری از سرطان کبد و سیروز ( بیماری التهاب کبد) شود .
- تقویت روحیه فردی : مصرف قهوه باعث کاهش احتمال افسردگی و خودکشی میشود و طول عمر را درپی دارد .
البته قابل ذکر است که این فواید طبق مطالعات انجام شده به دست آمده است. با این حال نمیتواند اثبات محکمی بر کاهش بیماری در اثر نوشیدن قهوه باشد. مطالعات نشان دادهاند افرادی که به طور عادی و روزمره قهوه مصرف میکنند کمتر دچار بیماری میشوند .
در پاسخ به این سوال که چه مقدار قهوه فوری در روز مصرف شود باید گفت که حدود 3 فنجان از آن در روز بهترین گزینه است. قهوه فوری بیشتر فواید قهوه معمولی را داراست .
اکنون با بیان این موارد، تصمیم نوشیدن قهوهی فوری با خودتان است. تهیه قهوه فوری بسیار ساده، ارزان، سریع و بدون نیاز به قهوه ساز است. پس در بسیاری از موقعیت ها مانند سفر مناسب است. مقادیر کافئین کمتر و آکریل آمید بیشتری را در بر گرفته و در نهایت یک نوشیدنی کم کالری با فواید قهوه معولی است.
مشاهده کنید: نسکافه گلد ایلیا در فروشگاه اینترنتی قهوه ایلیا
چند نکته در مورد قهوه فوری
البته در مقدمه اینکه، قهوه فوری طرفداران بسیاری دارد، چرا که به راحتی قابل تهیه است و قیمتی نسبتا ارزان دارد. در همه جای دنیا نیز به راحتی یافت میشود. اما بسیاری از مردم به این نوع قهوه علاقه ندارند، چرا که به نظر آنها قهوه تازه تهیه شده بسیار بهتر و خوش طعم تر خواهد بود و معتقدند در حالی که می توان یک قهوه فرانسه عالی به روش فرنچ پرس با زمان حدود 5 دقیقه تهیه کرد، چه نیازی به قهوه فوری است؟
حال که تقریبا به این سوال که پودر قهوه فوری نسکافه چیست ؟ پاسخ دادیم، بیایید چند نکته جالب راجع به این محصول بشنویم:
- اولین مصرف قهوه فوری به انگلستان باز میگردد. نمونههای نخسیتن قهوه فوری در سال 1771 در انگلستان ساخته شد. البته این نمونه قهوه فوری به دلیل طعم بسیار بد نتوانست محبوب شود و به سرعت از چرخه تولید خارج شد.
- اولین نمونه موفق قهوه فوری توسط یک فرد آمریکایی تبار اختراع شد. جورج کنستانت لویس واشنگتن مردی بود که اولین بار حجم بسیار زیادی از قهوه فوری را در سال 1909 تولید کرد و تحت برند (Red E coffee) به شهرت فراوانی در آمریکای شمالی دست یافت.
- سربازان آمریکایی در جنگ جهانی اول قهوه خود را جورج مینامیدند، چرا که قهوهای که آنها مصرف می کردند محصول شرکت جورج واشنگتن بود. برخی معتقدند که بعدها مخفف جورج (جو) را به قهوه دادند و اکنون نیز برای نام بردن از قهوه از اسم جو (Joe) استفاده می کنند.
- بیشتر قهوههای فوری از دانههای ناقص تهیه میشوند و بخش عظیمی از تولیدات قهوهفوری در جهان حاصل گونه قهوه ربوستا است. اما به تازگی کارخانجات تولید قهوه فوری در حال افزایش مقادیر قهوه عربیکا در محصولات خود هستند.
- قهوه فوری در کشور انگلستان از محبوبیت زیادی برخوردار است. حدود 75 درصد مردم این کشور از انواع قهوه فوری استفاده می کنند .
- قهوه فوری یکی از بزرگترین تجارتهای سود آور است. به طوری که تنها در سال 2013 حدود 18 میلیارد دلار پول صرف خرید قهوهفوری در جهان شده است.
- قهوه فوری برخلاف دیگر محصولات آماده، می تواند برای بدن مفید باشد. قهوه فوری سرشار از آنتی اکسیدان های مفید برای بدن وسلامتی است و با آسیبهای سلولی مبارزه می کند.
- برند نسکافه اولین برند صنعتی موفق در زمینه قهوه فوری است. تا سال 1938 ، مصرف و تولید قهوهفوری به نواحی شمالی آمریکا و اروپا خلاصه میشد .بعد از آن و روی کار آمدن شرکت نسکافه ، قهوه فوری در تمامی مناطق جهان عرضه شد و به راحتی در دسترس مردم قرار گرفت. دیری نگذشت که نسکافه به یکی از بزرگترین برندهای معروف دنیا تبدیل شد.
طرز تهیه نسکافه (قهوه فوری)
بگذارید حالا که دریافتید قهوه فوری نسکافه چیست و چه ویژگی هایی دارد، سراغ طرز تهیه آن برویم.
همانطور هم که گفته شد، به دلیل محبوبیت و همه گیری تولیدات شرکت نسکافه، مردم به همه انواع قهوه فوری، نسکافه می گویند و اگرچه تهیه قهوه فوری بسیار ساده است، اما بد نیست اگر نگاهی به طرز تهیه آن بیندازیم.
مواد لازم :
- پودر قهوه فوری یا نسکافه
- آب جوش
- شکر ( دلخواه )
- یک عدد ماگ یا لیوان برای هر نفر
- شیر به صورت دلخواه و برای تزئین
دستورالعمل
- ابتدا میزان مشخصی از پودر قهوه فوری را درون ماگ بریزید. میزان پودر به ذائقه شما میتواند کم ( رقیق ) و یا زیاد ( غلیظ ) باشد. هرچه نوشیدنی خود را غلیظتر میپسندید میزان پودر بیشتری استفاده کنید.
- سپس آب جوش را به اندازهای که کاملا پودر قهوه فوری و شکر را در بر بگیرد به آن اضافه کنید.
- با استفاده از یک همزن کوچک یا قاشق، مواد داخل ماگ را با یکدیگر به خوبی مخلوط کنید تا حدی که بر روی نوشیدنی کف کند. با بالا و پایین بردن همزن میتوانید به مخلوط شدن و کف کردن هرچه بهتر نوشیدنی کمک کنید.
- بعد از این که کف یک دست و مناسبی تهیه شد، میتوانید مابقی ماگ را نیز آب جوش اضافه کنید. کف بر روی نوشیدنی خود به خود به بالای ماگ میآید و نیازی به همزدن مجدد نیست.
طرز تهیه آیس کافی با قهوه فوری
آیس کافی یک نوشیدنی خنک مناسب برای فصل تابستان است. شما می توانید در یک کافه یا در منزل با نوشیدن یک لیوان آن شاداب و خنک شوید.
مواد لازم:
- یک قاشق مربا خوری قهوه فوری ( نسکافه )
- چند قالب یخ
- یک لیوان آب
- 1/4 لیوان شیر
طرز تهیه :
برای تهیه آیس کافی با نسکافه ابتدا باید قهوه فوری یا همان نسکافه را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید. دقت داشته باشید که باید محلول آب و قهوه فوری شما غلیظ باشد تا زمانی که با یخ، خامه یا بستنی مخلوط می شود زیاد رقیق نگردد. سپس چند قالب یخ به مخلوط اضافه کنید و شیر را روی آن بریزید. به همین سادگی نوشیدنی سرد تابستانی شما آماده شده. برای تزئین آن می توانید از خامه یا چند برگ نعناء استفاده کنید.
لازم به ذکر است که این تنها شیوه تهیه آیس کافی نیست و شما می توانید در مقاله دیگر سایت با عنوان طرز تهیه آیس کافی با قهوه اسپرسو شیوه دیگر تهیه این نوشیدنی خوشمزه را مطالعه کنید. اگر با استفاده از این آموزش در منزل نشکافه سرد تهیه کردید، تصاویر آن را برای ما ارسال کنید تا با نام خودتان منتشر کنیم .
جمع بندی
در آخر اینکه امیدواریم سوال قهوه فوری نسکافه چیست را به خوبی پاسخ داده باشیم تا شما بتوانید برای تهیه و خوردن آن تصمیمتان بگیرید. یا حتی اگر الان در حال مصرفش هستید، بیشتر آن را بشناسید.
چرا که تولید محصولات فوری و نیمه آماده به خاطر روند پیچیده ای که دارند، دچار تغییرات فروانی می شوند و همین امر باعث می شود تا دستگاه گوارش یا به طور کلی بدن، برخی افراد به آنها واکنش منفی دهد. پس کسب اطلاعات راجع به آنها، بسیار مهم است.
اگر هم فکر می کنید این مطلب به سوالت شما هنوز جواب نداده، در کامت ها برایمان بنویسید.
باسلام
نوشته ی بسیار خوبیه که در عین کوتاه بودن، سودمند هم هست.
سپاسگزارم ازتون.
سلام خسته نباشین.ببخشید من یک شیشه نسکافه نستله دارم تاریخ انقضاش هم ۲۰۱۷ هست.تا نصفه هم استفاده کردم الان متوجه شدم یک حالتی مثل تارهای سفید لابه لای پودرها هست که با دست هم زود از بین میره.میخواستم ببینم خراب شده؟ممنون میشم جواب بدین
سلام.
به احتمال زیاد آفتی مثل عنکبوت وارد نسکافه شما شده.توصیه میشه از این نسکافه استفاده نکنید.
اون تارعنکبوت نیست سم آفلاتوکسین که مسبب اصلی سرطان هست
بسیارعالی وآموزنده