چگونه درجه حرارت را هنگام رست قهوه کنترل کنیم؟ قسمت دوم

زمان مورد نیاز برای مطالعه : 4 دقیقه

در مطلب چگونه درجه حرارت را هنگام رست قهوه کنترل کنیم؟ قسمت اول، در مورد درجه حرارت مناسب و نامناسب صحبت شد. در ادامه‌ی مبحث قبل، به ارتباط نوع قهوه و درجه حرارت خواهیم پرداخت. با قهوه ایلیا همراه باشید..

ارتباط نوع قهوه و درجه حرارت رست کردن آن

زمانی که می‌خواهید قهوه را رست کنید، باید درجه حرارت رست را با توجه به نوع دانه‌های قهوه تنظیم نمایید. برای این کار باید تراکم و چگالی، میزان رطوبت، متد فرآوری و نوع دانه‌های قهوه را مورد توجه قرار دهید.

چگونه درجه حرارت را هنگام رست قهوه کنترل کنیم؟ قسمت دوم

علاوه بر این موارد، حجم قهوه‌ای که می‌خواهید رست کنید هم مهم است. نظر “برایان کندال” به عنوان یک رست کننده خانگی در مورد حجم قهوه‌ای که رست می‌کند، جالب است. او می‌گوید همیشه بسته‌های 1 پوندی (حدود 450 گرمی) قهوه سبز را تهیه می‌کند. با این حال، برای رست کردن خانگی قهوه ترجیح می‌دهد هر بار نیمی از آن را رست کند. کندال می‌گوید: “با توجه به هزینه‌ای که باید پرداخت کنم، هر بار یک بسته یک پوندی تهیه می‌کنم. با وجود این، برای رست کردن آن را نصف می‌کنم تا امکان کسب تجربه بیشتر را داشته باشم. به این ترتیب، باید بیشتر بر روی درجه حرارت حساس باشم، زیرا دانه‌های قهوه بیشتر در معرض این دما قرار می‌گیرند.”

چگونه درجه حرارت را هنگام رست قهوه کنترل کنیم؟ قسمت دوم

تراکم و چگالی دانه‌های قهوه هم در انتخاب حجم قهوه‌ای که می‌خواهید رست کنید و هم در انتخاب درجه حرارت اهمیت دارد. تراکم دانه‌های قهوه با توجه به نوع آن‌ها و ارتفاعی که کشت می‌شوند، متفاوت است. “لوئیزا کوئنترو” توضیح می‌دهد که دانه‌های متراکم‌تر قهوه، آهسته‌تر رست می‌شوند. به همین دلیل، او مقدار کمتری را برای رست کردن انتخاب می‌کند تا به فرایند انتقال گرما کمک کرده باشد. با این کار، درجه حرارت بالاتر باعث می‌شود که دانه‌های قهوه در زمانی کوتاه‌تر به خوبی رست شوند.

کوئنترو می‌گوید که برای شروع رست کردن قهوه شسته شده (قهوه‌ای به روش فرایند تر تهیه می‌گردد)، درجه حرارت 365 درجه فارنهایت (185 درجه سانتی‌گراد) را انتخاب می‌کند. با این حال، انتخاب او برای رست قهوه‌ای که با فرایندی طبیعی تولید شده، متفاوت است. او در این حالت درجه حرارت پایین‌تری را تنظیم می‌کند تا از سوختن دانه‌های قهوه جلوگیری شود. قهوه‌های طبیعی دارای قندهای متمرکزی هستند که در زمان رست کردن ممکن است بسوزند و باعث ایجاد عطر و طعم خاکسترمانند در قهوه شوند.

چگونه درجه حرارت را هنگام رست قهوه کنترل کنیم؟ قسمت دوم

“کارلوس خوارز” یادآوری می‌کند که میزان رطوبت دانه‌های قهوه را نیز باید در نظر داشته باشیم. زمانی که رطوبت این دانه‌ها بیشتر است، به زمان بیشتری برای خشک شدن احتیاج دارد. این سخن به این معنی است که باید درجه حرارت پایین‌تری را انتخاب کنید. در عین حال، باید مراقب باشید که دانه‌های قهوه حالت پخته پیدا نکنند. هنگامی که مقدار رطوبت دانه‌های قهوه بسیار بالا باشد، تشخیص زمان مناسب برای خشک کردن آن‌ها به عملی دشوار تبدیل می‌شود.

در مورد نمودار رنگی رست اطلاعات کسب کنید : نمودار رنگی رست قهوه برای رست کننده‌های خانگی

ارتباط درجه حرارت و نوع رست کردن قهوه

مسئله دیگری که باید حتما در نظر داشته باشید، نوع رست کردن است. “لوئیزا کوئنترو” می‌گوید هنگامی که قهوه را برای اسپرسو رست می‌کند (که معمولا دانه‌های قهوه تیره‌تر رست می‌شوند)، از درجه حرارت بالاتری استفاده می‌کند. انتخاب او برای این حالت، 356 درجه فارنهایت (180 درجه سانتی‌گراد) است. علاوه بر این، او از جریان هوا هم برای کنترل بهتر فرایند رست قهوه بهره می‌گیرد.

با این حال، زمانی که قرار است قهوه به روش فیلتر کردن دم شود (که معمولا روشن‌تر رست می‌شود تا اسیدیته و کیفیت آن به حالت حداکثری برسد)، درجه حرارت را پایین‌تر تنظیم می‌کند. توصیه او برای این حالت، دمای بین 320 تا 347 درجه فارنهایت (160 تا 175 درجه سانتی‌گراد) است.

چگونه درجه حرارت را هنگام رست قهوه کنترل کنیم؟ قسمت دوم

نتیجه‌گیری

هنگامی که قهوه را رست می‌کنید، هر متغیری اهمیت پیدا می‌کند. هم “کارلوس خوارز” و هم “لوئیزا کوئنترو” توصیه می‌کنند که ابتدا دستگاه رست کننده و محل خود را به خوبی بشناسید. پس از این کار، بهتر می‌توانید متوجه شوید که چگونه باید کار خود را انجام دهید. به این ترتیب، می‌توانید بر اساس اصالت و نوع قهوه، روش رست کردن و موارد دیگر، فقط بر روی دستیابی به بهترین قهوه ممکن تمرکز کنید.

چگونه درجه حرارت را هنگام رست قهوه کنترل کنیم؟ قسمت دوم

شاید تسلط به این موارد نیازمند کسب تجربه باشد، اما مشکلی نیست. شما می‌توانید برای به دست آوردن تجربه بیشتر، زمان بگذارید. رست قهوه به معنی اتخاذ تصمیم‌های کنترل شده است. شیوه آزمون و خطا، روشی مناسب برای کشف تاثیر هر کدام از متغیرها بر روی رست کردن قهوه است. زمانی که شما به درکی مناسب از ارتباط میان دستگاه رست کننده، درجه حرارت و انواع مختلف دانه‌های قهوه می‌رسید، بهتر می‌توانید فرایند رست را کنترل کنید. این‌گونه است که کنترل مسائلی نظیر شیرین‌تر یا ترش‌مزه‌تر بودن یا برجسته‌تر کردن خصوصیات یک قهوه یرگاچف اتیوپی امکان‌پذیر می‌شود.

امتیاز شما به این مطلب

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین مقالات ما و جشنواره های فروش ویژه قهوه ایلیا مطلع شوید ، ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را به عنوان مترجم و کارشناس تولید محتوی با قهوه ایلیا آغاز کرده ام .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *