آشنایی با لوازم و تجهیزات قهوه, آموزش

تمپر قهوه و طرز استفاده از آن ( coffee tamper )

تمپر قهوه ( coffee tamper ) یک وسیله‌ی کار‌آمد برای آماده کردن یک فنجان قهوه اسپرسو با کرمای مناسب و خوش طعم است.شما باید پس از اندازه‌گیری میزان مناسب پودر قهوه  آن را در فیلتر دستی فشرده کنید تا به یک قرص کاملاً فشرده تبدیل شود.با قهوه ایلیا همراه باشید.

تمپر قهوه ( Coffee tamper )

علت استفاده از تمپر تبدیل پودر قهوه به یک قرص فشرده‌ است که سطح آن با لبه‌ی فیلتر قهوه ساز کمی فاصله دارد.هنگامیکه شما فیلتر حاوی پودر قهوه را در پورتا‌ فیلتر قرار دادید و زیر سر اصلی دستگاه اسپرسو بستید، آب با فشار روی فیلتر حاوی پودر قهوه پاشیده می‌شود. پودر قهوه بعد از تماس با آب حجم بیشتری پیدا خواهد کرد و اگر فاصله ی پودر قهوه تا لبه ی فیلتر وجود نداشته باشد آب از کنار فیلتر سرازیر شده و فضای اطراف دستگاه را کثیف می‌کند.علت دیگر استفاده از تمپر این است که اگر قهوه فشرده نشود آب از قسمتی که فشرده نشده عبور می کند و تمام عصاره ی قهوه خارج نمی شود و در نتیجه قهوه ی دم شده رقیق و بی‌کیفیت خواهد بود.

انواع تمپر قهوه

تمپر قهوه از دو قسمت دسته و سر تشکیل شده است .

سر تمپرها اشکال مختلفی دارند که یک نوع آن محدب است که و به دو نوع  تمپر محدب امریکایی ( American Curve ) و تمپر محدب اروپایی ( Euro Curve ) تقسیم می‌شود. نوع دیگری از تمپر‌ها تخت ( Flat ) هستند. نوع دیگری نیز وجود دارد که شیاردار ( Ripple ) است.قطر سر تمپر ها بین 51 تا 59 میلی‌متر است و دقت کنید که سایز تمپر شما با سایز فیلتر دستگاهتان یکسان بوده و از فیلتر بزرگتر نباشد.

دسته تمپر‌ها نیز اشکال مختلفی دارند و جنس آنها نیز می‌تواند از پلاستیک یا چوب یا فلز باشد.انتخاب جنس و شکل دسته به عهده‌ی شماست و باید ببینید هنگام کار کردن با کدام جنس و دسته راحت‌تر هستید.

طرز استفاده از تمپر قهوه

1. ابتدا فیلتر دستگاه را کاملاً تمیز و خشک کنید و آن را روی استند پورتافیلتر یا یک سطح محکم و صاف قرار دهید .

2. پودر قهوه را به میزان لازم داخل فیلتر بریزید .هدف این است که یک تپه‌ی کوچک از قهوه در فیلتر ایجاد کنید.برای اسپرسو تک حدود 7 گرم و برای اسپرسو دوبل 14 گرم پودر لازم دارید.

3. با انگشت خود سطح روی قهوه را صاف کنید و با یک قلم‌مو لبه‌های فیلتر را تمیز کنید.

4. با استفاده از تمپر قهوه را بکوبید.برای کوبیدن قهوه شما باید 30 پوند (13.5 کیلوگرم) نیرو به تمپر وارد کنید و بازوی شما باید مستقیم باشد تا بتوانید نیروی مناسب و یکنواختی را به قهوه وارد کنید.

برای استفاده درست از تمپر و اعمال فشار یکسان شما به کمی تمرین نیاز دارید.برای تست نیرو کافیست قهوه را با تمپر بکوبید و آن را دم کنید , اگر قهوه شما آبکی بود یعنی شما نیروی مناسبی را به تمپر وارد نکرده اید پس نیرو را بیشتر کنید.

  1. بسیار بسیار عالی
    ممنون از مطالب مفید و آموزنده شما.

  2. عالی . تمپر های همراه دستگاه ها حرفه ای نیستند

  3. مهدی امامی گفت:

    با سلام
    میخاستم بدونم تمپر شیار دار فرقش با صاف چیه وچرا گاهی قهوه ی من عالی میشه گاهی هم داغون ومعمولا خیلی سریع حالت آبکی از دستگاه بیرون میاد دستگاه نوا140 هستش اگر راهنمایی کنین ممنون میشم
    باتشکر

    1. جلال رمضانی گفت:

      سلام دوست عزیز. تفاوت طعمی زیادی ایجاد نمیشه و در دستگاه های خونگی چندان طعم آن محسوس نیست اما اینکه شما قهوه تون ابکی میشه احتمالا کم فشرده ش میکنید و بهتره ویدیوهای آموزشی اساس تهیه اسپرسو را که داخل سایت هستن مشاهده کنید. با زدن برروی لینک زیر اولین ویدیو چهار قسمتی رو ببینید.
      https://bit.ly/2D5hiYs

  4. نغمه گفت:

    سایت شما بسیار عالی است و مطالب بینهایت جذاب و کاربردی هستند ، از سیر و سفر در سایتتون لذت بردم،خیلی ممنون???

    1. جلال رمضانی گفت:

      ممنون و سپاس از شما دوست عزیز.

  5. مهدی گفت:

    سلام وقت به خیر. بنده دستگاه خونگی beem با فشار 20 بار دارم براش تمپر بخرم ایا ب نظرتون طعم قهوه بهتر میشه؟ یا با همون انتهای پیمانه خودش کارمو انجام بدم؟؟
    سایز تمپر هم نمیدونم چند بابد بگیرم
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. جلال رمضانی گفت:

      سلام.
      تمپر تاثیر بسزایی در عطر و طعم و حتی کرمای قهوه داره . بله به صورت مشهود تفاوت را میتونید حس کنید. سایز 51 باید خرید کنید

      1. شکرالله گفت:

        سلام دستگاه بنده مباشی 2014 هست چه سایز تمپر باید خرید کنم

  6. ممنون از توضیحات مفید و آموزش جامعتون

    1. جلال رمضانی گفت:

      درود و سپاس

  7. علی گفت:

    سلام
    برای دستگاه نوا ۱۴۰ چه سایز تمپر مناسب هست؟

    1. جلال رمضانی گفت:

      سلام. سایز 51

  8. مهران گفت:

    سلام
    مرسی از سایت وتیم بسیار خوبتون.من دستگاه گاستروبک 42606 دارم و می خواستم بدونم سایز تمپر برای دستگاه من چند هست و اینکه چقدر تاثیر داره این تمپر به نسبت تمپر خود دستگاهم
    با تشکر

    1. جلال رمضانی گفت:

      سلام. سایز تمپر برای شما 51 مناسب هست. اگر دقت کرده باشید یکی از مهمترین موارد در تهیه یک فنجان عالی قهوه تمپ آن است چون از ایجاد کانال های اب درون قهوه جلوگیری میکند بنابراین کیفیت آن بسیار متفاوت خواهد بود.

  9. حسین گفت:

    سلام من دستگاه فوما ۲۰ بار دارم ..پودر قهوه رو با تمپر خود دستگاه فشرده کردم ولی وقتی کلید دستگاه رو زدم قهوه بیرون نداد و فشار به دستگاه وارد شد…بعد که دسته رو باز کردم قهوه رو پاشید بیرون مشکل چی بوده؟؟؟ ممنون

    1. جلال رمضانی گفت:

      سلام دوست عزیز. احتمالا پودر قهوه بسیار نرم اسیاب شده به همین دلیل دستگاه نمیتونه قهوه تهیه کنه . البته در مورد این دستگاه اطلاعاتی ندارم. اگر درجه اسیاب قهوه مناسب هست شاید بیش از احد تمپ شده یا این که مشکل از دستگاه هستش. ابتدا با پودر درشت تری امتحان کنید اگر باز هم مشکل داشت تمپ و دستگاه را چک نمائید.

  10. سلام من دلونگی ec9 دارم تمور چه سایزی میخواد؟

  11. سلام دلونگی ec9دارم خامه نمیده یکم میده ولی ناپدید میشه
    بعدنظرتون راجب این دستگاه چیه

    1. جلال رمضانی گفت:

      خامه نباید ناپدید بشه. دستگاه های دلونگی کیفیت خوبی دارن اما مدل های ارازن قیمت ان چندان توصیه نمیشه. متاسفانه این دستگاه توان و فشار پایینی داره و نباید انتظار زیادی ازش داشت.

  12. comamir گفت:

    ببخشید دستگاه دلونگی bco420 چه مدل تمپری میخواد؟ و آیا تو سایت شما برای خرید موجود هست؟

    1. جلال رمضانی گفت:

      سلام. تمپر سایز 51 . بله موجود هست .

  13. ALI گفت:

    سلام چه سایز تمپر واسه NOVA 149 مناسبه؟

    1. جلال رمضانی گفت:

      سلام. سایز 51

  14. سارا گفت:

    سلام تمپر مناسب برای مباشی مدل MEBASHI ECM2005
    51 هست؟

    1. جلال رمضانی گفت:

      سلام. بله

  15. morteza گفت:

    سلام من ی دستگاه خونگی گاسونیک دارم ولی مدلش رو.نمیدونم از همین مدل های معمولی هست واسه تمپر چی سایزی خوبه ایا واسه این دستگاه از لولر میشه استفاده کرد یا ارزش نداره ممنون

    1. جلال رمضانی گفت:

      سلام. تاگر دستگاه خونگی هست باید 51 باشه . میتونید با یک خط کش هم قطر سبد قهوه رو اندازه بگیرید برای اطمینان. معمولا لولر برای دستگاه صنعتی استفاده میشه و ارزش ساخت و خرید برای خونگی رو نداره

  16. Farzam گفت:

    سلام وقت بخیر،””مقدار نیروی”” وارد شده با تمپر برای دستگاه های خونگی چقدر باید باشه؟

  17. محمد گفت:

    سلام من دلونگی dc300_digit دارم تو خونه ..این مدل کاپوچینو میسازه ولی فیلترش مث اسپرسوساز ها نیست و از بالا قهوه میخوره ..با این دستگاه میشه اسپرسو زد؟ لطفا راهنمایی کنین ممنون میشم

  18. فرهاد هامون گفت:

    سلام. نظرتان در مورد دستگاه اسپرسوساز مباشی 2010 چیست. از ظاهر ان بسیار خوشم می آید. اما موندم این دستگاه را بخرم یا دستگاه نوا یا دلمونتی و دلونگی كه از ظاهرشان زیاد خوشم نمی آید. ممنون میشم نظرتان را بفرمایید.

    1. جلال رمضانی گفت:

      سلام. تمام ویژگی های اسپرسوساز در ظاهر خلاصه نمی شود. بهتر است ویژگی های دیگر محصول را هم در نظر بگیرید.

      1. فرهاد گفت:

        ممنونم از راهنمایی مفیدتان. حالا بین بارنی ۳۰۰۵ با توان ۱۴۵۰ و بیزرا نیمه صنعتی مدل hobby با توان ۱۱۰۰ موندم . هر چند قیمتش حداقل سه تومن از قیمت بارنی بالاست.

        1. جلال رمضانی گفت:

          خواهش می کنم. توان دستگاه هرچی بالاتر باشه کیفیت قهوه بهتری داره . متاسفانه من شخصا این مدل دستگاه بیررا رو ندیدم. اما اگر از روی توان بخویم نتیجه بگیریم بارنی بهتره

  19. hadi گفت:

    سلام وقت بخیر
    تمپ برای نانو پرسو میخواستم ،ایا امکانش هست؟

    1. admin گفت:

      خیر امکانش نیست .

  20. نیما گفت:

    سلام وخسته نباشید
    میخواستم بپرسم برای دستگاه دلونگی BCO264 چه سایز تمپری باید بگیرم؟
    با تشکر

    1. admin گفت:

      سلام .تمپر سایز 51 میلی متر

      1. نیما گفت:

        خیلی ممنونم

  21. Nemo گفت:

    سلام وخسته نباشید
    میخواستم بدونم که برای دستگاه دلونگی BCO264 چه سایز تمپری باید تهیه کنم
    با تشکر

    1. admin گفت:

      سلام – تمپر سایز 51 میلی متر

  22. سعید گفت:

    سلام واسه مباشی ecm 2010 چه سایز تمپر میخواد ؟

    1. محسن مداحی گفت:

      سایز 51 میلی متر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *