چه در حال راهاندازی یک رستری جدید یا ارتقاء تجهیزات خود باشید، پیدا کردن دستگاه رستر مناسب میتواند دلهرهآور باشد. در نتیجه برای انتخاب اندازه رستر قهوه علاوه بر در نظر گرفتن فضا و بودجه ای که در اختیار دارید، باید به حجم قهوه ای که به طور منظم برشته می کنید نیز توجه داشته باشید.
اکثر تولید کنندگان توصیه می کنند که از رسترها با ظرفیت کامل استفاده نکنید. به عنوان یک قاعده کلی، آنها توصیه می کنند از حدود 75٪ از ظرفیت ذکر شده (بسته به سازنده) استفاده کنید تا جریان هوای ثابت از طریق رست فراهم شود.
حتی می توانید برای برشته کردن و تعیین پروفایل نمونه، ظرفیت 50 درصد یا کمتر را در نظر بگیرید. با این حال، انجام این کار به این معنی است که شما باید نحوه رست کردن را تنظیم کنید، زیرا فضای بسیار بیشتری در درام دارید.
مطالعه کنید: تاریخ رستر قهوه
در مجموع، این بدان معنی است که هنگام تصمیم گیری در مورد اندازه رستر قهوه ، مهم است که یک رویکرد متعادل داشته باشید. از این رو، اندازه خیلی بزرگ می تواند به همان اندازه خیلی کوچک باشد مضر باشد. برای بینش بیشتر و برای تقسیم کردن دستگاهها به چند دسته اندازههای مختلف، صحبت های «نیل ماری» از Genio Roasters در ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی می تواند راهگشا باشد.
انتخاب مناسب اندازه رستر قهوه مهم است
نیل می گوید که در Genio، مشتریان اغلب از جزئیاتی که باید در هنگام خرید یک رستر جدید در نظر بگیرند، بی اطلاع هستند. او میگوید: «مردم معمولاً درباره اندازه رستر قهوه سوالات کاملاً اشتباهی میپرسند، یا در مورد قیمت همه دستگاههای برشتهکننده ما سؤال میکنند. از نظر من، این به فقدان دانش و درک در مورد بازار هدف و توانایی آنها برای فروش اشاره دارد.»
او میگوید که در حالی که مردم اغلب به دنبال دستگاههای برشتهکننده بزرگتر برای اطمینان از اینکه گسترش ظرفیت دارند، میگردند. در حالی که به این سادگی ها نیست. «بسیاری از مردم فکر میکنند که برای کسب سود باید سراغ یک رستر بزرگ بروند. این افراد فکر می کنند که برای برشته کردن قهوه برای جامعه محلی به یک دستگاه غول پیکر نیاز دارند.»
در نهایت، تا زمانی که یک خریدار برای قهوه داشته باشید، افزایش مقیاس عملیات شما ساده است. توانایی برشته کردن 5000 کیلوگرم قهوه به این معنا نیست که می توانید 5000 کیلوگرم قهوه را بفروشید. نیل توضیح می دهد که «با فروش 1 کیلوگرم، سپس 100 کیلوگرم، و سپس 500 کیلوگرم و غیره شروع کنید. اغلب، ما مردم را متقاعد میکنیم که به سراغ رسترهای کوچکتر بروند.»
با این حال، این بدان معنا نیست که در بین افرادی که به دنبال رسترهای کوچکتر هستند، اشتباهی وجود ندارد. نیل میگوید: «از طرف دیگر، ما افرادی داریم که فکر میکنند میتوانند یک رستر ۱ کیلوگرمی بخرند و با آن کسبوکاری راهاندازی کنند.15 دقیقه طول میکشد تا یک پاکت قهوه در رستر 1 کیلوگرمی برشته شود. بسته ای که در نهایت شاید 30 دلار آمریکا فروخته شود. در نتیجه برای سودآوری، باید تمام روز را پشت دستگاه بایستید. این برای شما فرصتی برای فروش باقی نمی گذارد. رست کردن مساوی پول درآوردن نیست.»
نیل برای نشان دادن هزینه زمانی استفاده از دستگاههای رستر با اندازههای خاص، مجموعهای از مدلها و پیشبینیها را برای برشتهکنندگان در سطوح مختلف مهارت گردآوری کرد.
اندازه ها و دسته ها
برای اهداف این فهرست، ما اندازه رستر قهوه تجاری تجاری را بر اساس ظرفیت به شش دسته اصلی تقسیم کردهایم: نمونه، دستهای کوچک، تجاری کوچک، تجاری متوسط، تجاری بزرگ و تجاری بسیار بزرگ.
سمپل رستر (50 گرم تا 500 گرم)
همانطور که از نام آن پیداست، تمرکز اصلی یک روستر نمونه، ارزیابی نمونههای یک قهوه خاص قبل از خرید حجم زیادی از آن است.
در حالی که می توانید قهوه انحصاری و باکیفیت را که در دسته های کوچک برشته شده است در دستگاه های رست نمونه پیدا کنید، این رسترها به تنهایی برای کسانی که به دنبال شروع یک رست در مقیاس بزرگ هستند، مناسب نیستند.
همچنین در این محدوده همپوشانی زیادی بین برشته کردن دستی و نمونه وجود دارد. بسیاری از رسترهای خانگی اگر قهوه را فقط در خانه برشته کنند، طبیعتاً به حداقل ظرفیت پایینی خواهند رسید.
مشاهده کنید: انواع لوازم جانبی اسپرسوساز در فروشگاه اینترنتی قهوه ایلیا
رستر کوچک (1 کیلوگرم تا 3 کیلوگرم)
بعد از دستگاه های رست نمونه، مرحله بعدی برای برشته کردن قهوه در هر مقیاس تجاری، یک رستر کوچک است. اندازه رستر قهوه در این دسته از 1 کیلوگرم تا حدود 3 کیلوگرم است و برای برشته کردن نمونه در دسته های بزرگتر یا شناسایی مشخصات برشته مناسب برای یک قهوه جدید، عالی هستند.
اینها برای دستگاه های میکرو رستر و همچنین کافی شاپ های موفقی که به دنبال برشته کردن دانه های خود هستند، گزینه بسیار خوبی است. اکثر کافیشاپها بیش از 10 کیلوگرم قهوه در روز نمیفروشند، بنابراین یک رستر 1 کیلوگرمی تا 3 کیلوگرمی میتواند این حجم را پوشش دهد.
همچنین برای یک کافه یا یک کسب و کار کوچکتر قهوه، این اندازه رستر قهوه نقطه خوبی برای شروع است. با شروع کوچک و استراتژیک بودن در مورد مقدار قهوه ای که برشته میکنید، میتوانید به طور پیوسته یک پایگاه مشتری عمدهفروشی ایجاد کنید، بدون اینکه هزینههای اضافی مخاطرهآمیز یک روستر گرانتر را داشته باشید.
نیل می گوید که «این بازار هدف کوچکترین دستگاه Genio، Genio 3 Micro Coffee Roaster بود که در دسامبر 2020 عرضه شد. کسبوکارهای یک یا دو نفره که خودشان رست میکنند و میفروشند.»
با این رستر قهوه شما به اندازه کافی ظرفیت دارید که واقعاً با سرمایه کم به اندازه کافی رشد کنید و برای هر کسی که مقداری پس انداز دارد و اشتیاق به تجارت دارد در دسترس باشد.
با این حال، این اندازه رستر قهوه کاربردهای خود را برای رستری های بزرگتر نیز دارند. آنها چند دستگاه با این اندازه را در دسترس خواهند داشت تا قهوه های جدید را بدون هدر دادن مقادیر زیادی قهوه سبز تازه، امتحان کنند. سپس این پروفایلها را روی رسترهای تجاری بزرگتر می برند تا رست دادن را در مقیاس واقعی شان شروع کنند.
با این حال، همچنین مهم است توجه داشته باشید که رست های پیاپی در رسترهای کوپک می تواند باعث بی ثباتی و خطا شود. برای مثال، برشته کردن 600 دسته در یک دستگاه 1 کیلوگرمی نسبت به برشته کردن 100 دسته در یک دستگاه 6 کیلوگرمی، فضای بیشتری برای خطا دارد. به خاطر داشته باشید که عدم ثبات می تواند بر حفظ مشتری تأثیر بگذارد.
رستر تجاری کوچک (5 کیلوگرم تا 15 کیلوگرم)
رستر تجاری کوچک از حدود 5 کیلوگرم شروع می شود. این نوع از اندازه رستر قهوه که در مرحله بعدی از یک رستر کوچک است، بیشتر برای تیمهایی که به دنبال برشته کردن قهوه در مقیاس بازاری هستند، مناسب است.
نیل میگوید: «یک رستر 6 کیلوگرمی میتواند تا دو تن قهوه در ماه را برشته کند که این مقدار زیادی قهوه است.» با این حال، او خاطرنشان میکند که علیرغم این خروجی بالقوه، رسترهای تجاری با ظرفیت کمتر هنوز کاملاً همهکاره هستند و همچنان میتوانند برای برشته کردن دستههای بسیار کوچک استفاده شوند.
نیل همچنین در مورد برشته کردن تا حداکثر خروجی هفتگی یا ماهانه دستگاه هشدار می دهد. او میگوید: «رست دو تن قهوه روی یک دستگاه 6 کیلوگرمی مانند رانندگی در هر ماه 5000 مایل است. مطمئناً امکانپذیر است، اما باید یک مکانیک به طور مرتب ماشین شما را سرویس کند.»
در نهایت، نیل خاطرنشان می کند که سرمایه گذاری در این اندازه رستر قهوه نیز می تواند قابل توجه باشد. برای بسیاری از افراد جدید، او هشدار می دهد که تهیه رستری بزرگتر از چیزی که نیاز دارید می تواند کار بیهوه ده ای باشد. حتی اگر بتوانید دو تن قهوه در ماه برشته کنید، باید فکر کنید که این قهوه را به چه کسی میفروشید؟
رستر تجاری متوسط (15 تا 30 کیلوگرم)
اندازه رستر قهوه در حدود 15 کیلوگرم، برای کسانیکه که در حال حاضر مشتریان زیادی دارند، مناسبتر است. بسیاری از رستکنندههای قهوه تخصصی متوجه میشوند که این بزرگترین دستگاهی است که به آن نیاز دارند.
نیل خاطرنشان میکند که بسیاری از رستکنندهها وسوسه می شوند که رستر قبلی خود را برای خرید رستری گران تر بفروشند، اما در این مورد باید احتیاط کنند.
«بیایید فرض کنیم شما یک رستر 6 کیلوگرمی دارید و می خواهید اندازه رستر قهوه خود را افزایش دهید. من می گویم که نباید رستر 6 کیلوگرمی را بفروشید و می تواند به عنوان رستر پشتیبان عمل کند. چراکه عیوب مکانیکی به هر حال اتفاق می افتد و ممکن است رستر خراب شود. در اینجا، اگر مشتری زیادی داشته باشید، متوقف شدن کار می تواند بسیار ضرر ده باشد.»
رستر تجاری بزرگ (30 کیلوگرم تا 70 کیلوگرم)
عبور از اندازه رستر قهوه 15 کیلوگرمی تا 30 کیلوگرمی تنها زمانی ضروری است که مشتریان زیادی داشته باشید. برشته کننده هایی با این اندازه احتمالاً در مقیاس تجاری بزرگ کار می کنند.
با این حال، در این مرحله، همانطور که نیل توضیح می دهد، احتمالاً هزینه های غیرقابل پیش بینی همراه با خرید یک رستر بزرگتر وجود دارد.
او میگوید: «با روسترهای بزرگتر، مردم اغلب منبع گاز یا تهویه مناسبی در محل ندارند. برای مثال راه خروج دودکش آنها و همچنین لوله کشی برای گاز رسانی به این رسترها در محل های کوچک بسیار دشوار است.»
«در Genio، ما بازرسی اولیه را از طریق تماسهای ویدیویی یا حضوری ارائه میدهیم تا مطمئن شویم محصولات بزرگتر ما میتوانند در فضای شما قرار بگیرند.»
علاوه بر تهویه و گاز، اندازه واقعی فضای خود را نیز باید در نظر بگیرید. از آنجایی که بسیاری از افراد در مقیاس کوچک شروع به کار میکنند و به تدریج کار خود را گسترش می دهند، محل آنها اغلب فقط میتواند چند ماشین کوچک را در خود جای دهد. در نتیجه برای گسترش کار نیاز به جابجایی مکان دارند.
مطالعه کنید: راهنمای رست قهوه کنیا
رستر تجاری بسیار بزرگ (70 کیلوگرم به بالا)
اندازه رستر قهوه بیش از 70 کیلوگرم، یعنی رسترهای تجاری بسیار بزرگ معمولاً برای قهوه های کامرشیال با فروش بالا کاربرد دارند. کار با دستگاهی با این اندازه به یک تیم اختصاصی نیاز دارد. از رسترهای بزرگ تجاری اغلب به منظور برشته کردن قهوه هایی با پروفایل طعمی مشخص و ثابت و عام پسند استفاده می شود، نه قهوه های تخصصی از خاستگاه های مختلف.
نکات مکان و فضا که برای رستر قبل ذکر شد، برای این اندازه رستر قهوه نیز صدق می کند و باید به آن توجه کنید. این رسترها اغلب در فضاهای تولیدی بزرگ یافت می شوند، زیرا ممکن است به 50 تا 60 متر مربع فضا نیاز داشته باشند و اغلب بیش از دو تن وزن دارند.
سایر نکات قابل تامل
نیل می گوید که علاوه بر فضای کف، تهویه و تامین گاز، در صورت ارتقا به دستگاه بزرگتر، باید تعمیر و نگهداری ماشین را نیز در نظر بگیرید. رستر های بزرگتر برای تمیز کردن تلاش بیشتری نیاز دارند و نگهداری آنها پیچیده تر است.
تغییر اندازه روستر شما بر پروفایل هایی که برای برشته کردن قهوه های خاص شناسایی کرده اید نیز تأثیر می گذارد. در حالی که این پروفایلهای موجود هنوز میتوانند بهعنوان خط پایه مورد استفاده قرار گیرند، به یاد داشته باشید که ماشینهای با اندازههای مختلف در حین رست کردن متفاوت عمل میکنند.
نیل میگوید: «شما نمیتوانید واقعاً پروفایل ها را از یک رستر به دیگری کپی کنید. حتی اگر ما بهعنوان سازنده تلاشهای گستردهای را انجام دهیم تا این کار را آسانتر کنیم»
با این حال، نیل میگوید زمانی که طول میکشد تا به یک پروفایل برشتهشده خاص برسد، نباید زیاد طولانی باشد. او می گوید: «تکنیک برشته کردن شما نباید وابسته به رستر باشد و باید با توجه مشخصات طعمی قهوه دلخواه شما تعیین شود. اما به هر حال رستر شما باید توانایی دستیابی به این نتایج را داشته باشد.»
« برای مثال اگر بگوییم که یک دانه قهوه در دوازده دقیقه به سطح دلخواه برشته میشود… [همه برشتهکنندههای خوب] باید بدون در نظر گرفتن اندازه دستگاه، تا آن زمان به دمای مورد نظر برسند.»
چه در نظر دارید قهوه را در کافی شاپ خود برشته کنید یا به دنبال افزایش ظرفیت برشته کاری موجود خود هستید، طیف وسیعی از دستگاه ها در اندازه های مختلف وجود دارد که می توانید از بین آنها انتخاب کنید.
با این حال، همانطور که این مقاله نشان می دهد، انتخاب یک رستر به این سادگی نیست که بفهمید چقدر قهوه می توانید با آن برشته کنید. قبل از سرمایهگذاری در یک رستر جدید، از خود بپرسید: اهداف شما در این تجارت چیست؟ آیا بازار کافی برای حجم قهوه ای که می خواهید برشته کنید دارید؟ و آیا این اندازه دستگاه برشته واقعاً به شما می آید؟
منبع: Perfect Daily Grind