چگونه اسیدیته قهوه را در هنگام تهیه کاهش دهیم ؟ قسمت اول

چگونه اسیدیته قهوه را در هنگام تهیه کاهش دهیم ؟ قسمت اول

قهوه یکی از متنوع ترین گیاهان و موادی است که مردم امروزی از آن استفاده می‌کنند. یکی از خصوصیات قهوه اسیدی بودن یا اسیدیته قهوه است. اسیدیته در دنیای قهوه به چندین معنی تقسم می‌شود . برای برخی اسیدیته به معنی رایحه ترش و تیزی قهوه و برای برخی دیگر نشان از کیفیت بالای قهوه است. سوالی که شاید ذهن شما را درگیر کرده باشید این است که آیا می‌توان اسیدیته قهوه را تغییر داد ؟  برای یافتن جواب این پرسش با ما همراه باشید…

چگونه اسیدیته قهوه را در هنگام تهیه کاهش دهیم ؟ قسمت اول

البته یک قهوه ترش چندان خوشایند نیست اما یک قهوه خوش عطر، خوش طعم و با غلظت که اسیدیته مناسبی هم داشته باشد حتما نظر همه را جلب خواهد کرد.

برای این که اسیدیته قهوه را در زمان تهیه تغییر دهید باید به چند نکته توجه کنید.

شناختن قهوه

چگونه اسیدیته قهوه را در هنگام تهیه کاهش دهیم ؟ قسمت اول

یکی از لزومات تهیه قهوه و ایجاد رایحه‌ها و طعم خاص در آن شناختن قهوه ایست که در دست دارید. دانه‌های قهوه سخت‎تر در دماهای خنک‌تر رشد می‌کنند و معمولا اسیدیته بیشتری دارند . هرچه دانه سخت‌تر باشد میزان اسیدیته قهوه بالاتر خواهد بود و هرچه دانه نرم‌تر باشد اسیدیته کمتری دارد.

فراوری قهوه فرایندی است که دانه قهوه از گوشته و پوسته‌ی آن جدا میشود. در این مرحله تاثیرات زیادی بر روی عطر و خصوصیات قهوه ایجاد می‌شود. اگر قهوه به صورت معمولی یا خشک فراوری شود غلظت و شیرینی قهوه بشتر می‌شود و اگر قهوه به صورت تر فرآوری شود، درصد اسیدیته آن نیز بیشتر خواهد شد.

میزان رست قهوه

چگونه اسیدیته قهوه را در هنگام تهیه کاهش دهیم ؟ قسمت اول

سه درجه رست اصلی داریم، رست لایت یا روشن، مدیوم یا معمولی و تیره یا دارک . درجه رست تیره طعمی طلخ‌تر دارد که به معنی اسیدیته کم‌تر است و هر چه درجه رست روشن‌تر شود اسیدیته قهوه نیز بیشتر خواهد شد.

آب، بزرگترین واحد در تهیه قهوه

حدود 94 تا 98 درصد فنجان قهوه‌ای را که میل می‌کنید آب فراگرفته است پس می‌تواند تاثیر زیادی بر روی عطر و طعم و یا اسیدیته قهوه داشته باشد. کیفیت آب و میزان سختی آن در تهیه قهوه بسیار مهم است. آب با درجه سختی بالا دارای مواد معدنی بیشتری مانند کلسیم و پتاسیم است.

استیو کاواس قهرمان مسابقات باریستای آمریکا در خصوص سختی آب می‌گوید : برخی از مواد معدنی موجود در آب باعث از بین رفتن اسیدیته قهوه خواهند شد و حتی ممکن است عصاره گیری قهوه را سرعت ببخشد.

در همین زمینه، توماس چندلر ، متخصص شیمی  و یکی از بزرگترین رست کننده‌های دنیا می گوید : کربنات به عنوان دشمن اسیدیته در آب محسوب می‌شود و هرچه کربنات در آب بیشتر باشد میزان اسیدیته قهوه نیز کاهش پیدا می‌کند اما کربنات تنها عامل حذف کننده‌ی اسیدیته نیست.

چگونه اسیدیته قهوه را در هنگام تهیه کاهش دهیم ؟ قسمت اول

در طرف دیگر ، آب با درجه سختی کم دارای سدیم زیادی است که این عنصر باعث افزایش و یا شکوفا شدن هرچه بیشتر اسیدیته قهوه خواهد شد. اما این به معنی بهتر بودن آب با درجه سختی کمتر نیست. طبق گفته‌ی کریستوفر هندون شیمیدان دانشگاه مکسول کولونا ، آب با درجه سختی بالاتر دارای منیزیم و پتاسیم بیشتر است که به آزاد شدن هرچه بهتر رایحه ها و اسیدهای قهوه کمک می‌کند.

برای تغییر در اسیدیته قهوه در زمانی که از دانه‌ی قهوه و نحوه تهیه آن مطمعن هستیم ، می‌توان با تغییر دادن نوع آب به طور مثال آب معدنی یا آب تصفیه شده تغییراتی در طعم و اسیدیته قهوه ایجاد نمود.

چگونه اسیدیته قهوه را در هنگام تهیه کاهش دهیم ؟ قسمت اول

تغییر نحوه تهیه قهوه

شاید آب بزرگترین واحد در تهیه قهوه باشد اما برای به دست آوردن قهوه باید پودر قهوه را با آب مخلوط کرد پس نحوه مخلط شدن این دو نیز در طعم قهوه تاثیر گذار خواهد بود.

مخلوط کردن قهوه با آب منجر به عصاره گیری می‌شود. در این مرحله زمان تهیه، میزان آب و قهوه، دمای آب، درجه آسیاب و چند عامل دیگر بر عصاره گیری قهوه و در نهایت طعم و اسیدیته قهوه تاثیر گذار هستند.

چگونه اسیدیته قهوه را در هنگام تهیه کاهش دهیم ؟ قسمت اول

در ثانیه‌های نخست عصاره گیری، طعم میوه‌ای و اسیدی در قهوه به وجود می‌آید، سپس طعمی میانه و شیرین و در نهایت طعمی تلخ خود را نمایان می‌کند. بدان معناست که قهوه کم عصاره گیری شده طعمی ترش و قهوه بیش از حد عصاره گیری شده طعمی تلخ دارد.

به اشتراک بگذارید:
جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را به عنوان مترجم و کارشناس تولید محتوی با قهوه ایلیا آغاز کرده ام .

2 دیدگاه ها

  1. سعید گفت:

    سپاس از مطلب خوبتون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *