طرز تهیه قهوه با قهوه ساز فرنچ پرس ( French Press )

روشهای بسیاری برای تهیه‌ی یک قهوه خوب در منزل وجود دارد . یکی از آسان ترین آنها تهیه‌ی قهوه با استفاده از دستگاه ” فرنچ پرس ” می‌باشد . French Press یک قهوه ساز استوانه‌ای است که در سه نوع شیشه‌ای ، پلاستیکی و استیل موجود است و اغلب شکل پلاستیکی و استیل آن رایج تر می‌باشد . این قهوه ساز دارای یک پیستون همراه با فیلتر چسبیده به آن می‌باشد که به دلیل ورود و خروج مایعات از آن ، طراحی شده است . در ادامه طرز تهیه‌ی یک قهوه باکیفیت با استفاده از French Press در منزل را به شما آموزش خواهیم داد . با قهوه ایلیا همراه باشید .

مواد و تجهیزات لازم :

 

فرنچ پرس

  • دانه یا پودر قهوه
  • آب
  • کتری
  • ماگ یا فنجان
  • آسیاب قهوه ( توصیه می‌شود )
  • ترازوی دیجیتال ( توصیه می‌شود )
  • ساعت دیجیتال ( توصیه می‌شود )

نسبت مناسب ترکیب قهوه و آب در فرنچ پرس ( French Press ) :

برای تهیه‌ی هر فنجان قهوه ، شما به یک فنجان متوسط آب جوش ( ۱۱۰ گرم آب جوش ) و یک قاشق غذاخوری پودر قهوه نیاز دارید .

ظرفیت ۳ فنجان = ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری قهوه

ظرفیت ۴ فنجان = ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری قهوه

ظرفیت ۸ فنجان = ۹  تا۱۰ قاشق غذاخوری قهوه

ظرفیت ۱۲ فنجان = ۱۳ تا ۱۵ قاشق غذاخوری قهوه

  • نکته : همواره مقداری بیشتر از آبی که برای قهوه خود نیاز دارید ، آب جوش تهیه کنید ، این آب جوش در ابتدای کار و برای گرم کردن محفظه فرنچ پرس استفاده می‌شود ( مرحله دوم ) .

روش تهیه قهوه با استفاده از فرنچ پرس ( French Press ) :

مرحله اول ( 1 ) : به مقدار مناسب آب در کتری خود بریزید و آن را روی منبع حرارتی قرار دهید . پس از جوش آمدن آب ، حدود 30  ثانیه صبر کنید تا دمای آب تقریبا به 96 درجه سانتیگراد برسد .

فرنچ پرس

مرحله دوم ( 2 ) : حدود یک چهارم محفظه قهوه ساز را آب جوش بریزید ، درب آن را گذاشته و برای چند لحظه آب را درون دستگاه بچرخانید و آن را خالی کنید . ( این کار باعث می‌شود بدنه‌ی دستگاه شما اندکی گرم شده و کاملا تمیز شود ) .

French Press

مرحله سوم ( 3 ) : دانه قهوه مورد نیاز خود را ( با توجه به دستورالعمل ابتدای آموزش ) وزن کنید و توسط دستگاه آسیاب قهوه ، آسیاب کنید . درجه آسیاب پودر قهوه مناسب قهوه ساز فرنچ پرس ، باید زبر باشد . ( اگر از پودر قهوه استفاده می‌کنید ، این مرحله را نادیده بگیرید ) .

فرنچ پرس

مرحله چهارم ( 4 ) : قهوه آسیاب شده را درون محفظه دستگاه ریخته و آن را کمی تکان دهید تا بصورت منظم در کف ظرف قرار بگیرد .

فرنچ پرس

مرحله پنجم ( 5 ) : نیمی از آب جوش را روی قهوه آسیاب شده بریزید و حدود 30 ثانیه صبر کنید . در این مرحله آب داغ باعث می‎‌شود گازهای محبوس شده مانند کربن دی اکسید در پودر قهوه آزاد شوند و عطری بینظیر بوجود بیاید .

قهوه ساز فرنچ پرس

مرحله ششم ( 6 ) : توسط قاشق یا همزن دستی برای چند لحظه به آرامی قهوه را هم بزنید تا یکدست شود.

فرنچ پرس

مرحله هفتم ( 7 ) : نصف آب جوش را که از قبل باقی مانده روی قهوه بریزید . کلاهک فرنچ پرس را به نحوی که پیستون آن بالا باشد ، روی محفظه قرار دهید . اجازه دهید قهوه به مدت 4 تا 6 دقیقه خیس بخورد .

فرنچ پرس

مرحله هشتم ( 8 ) : پیستون را به آرامی به سمت پایین فشار دهید ، تا جایی که توسط فیلتر ، تفاله قهوه و قهوه از هم جدا شوند . قهوه را فورا درون فنجان بریزید .

فرنچ پرس

حال قهوه شما آماده است ، از نوشیدن آن لذت ببرید !

حتما مطالعه کنید : 7 استفاده کاربردی از French Press 

  • پس از آماده شدن قهوه ، سریعا آن را از محفظه خارج کنید ، اگر این کار را با تاخیر انجام دهید باعث می‌شود طعم اصلی قهوه‌ی شما از بین برود و مزه تلخ تری بدهد .
  • پس از تهیه‌ی‌ قهوه ، حتما قهوه ساز خود را تمیز بشویید و در هنگام استفاده بعدی قسمت های مختلف آن را بررسی کنید و اگر کاملا تمیز نبود مجددا آن را بشویید و سپس تهیه‌ی قهوه‌ی خود را شروع کنید .

نکاتی برای حرفه ای تر شدن :

  • همواره سعی کنید از دانه قهوه استفاده کنید و بهتر است همان هنگامی که قصد تهیه‌ی قهوه را دارید آن را آسیاب کنید . ( قهوه ای که خودتان آسیاب می‌کنید همواره عطر و رایحه‌ی بهتری دارد و قهوه‌ی شما را دلچسب‌تر می‌کند ) .
  • دقت کنید که برای تهیه‌ی یک قهوه عالی حتما باید درجه زبری پودر قهوه مناسب قهوه ساز باشد . پودر قهوه استفاده شده در این قهوه ساز باید زبر باشد .
  • پیشنهاد می‌شود که از ترازو و ساعت دیجیتال برای دقیق تر شدن کار استفاده کنید .
شما می‌توانید جهت مشاهده و خرید قهوه ساز فرنچ پرس روی لینک روبرو کلیک نمایید : انواع قهوه ساز French Press

در ادامه شما می‌توانید ویدئوی آموزشی طرز تهیه قهوه به وسیله فرنچ پرس را مشاهده نمایید .

از تماشای این ویدئو لذت ببرید

امید غفوری
امید غفوری

کارشناس مترجمی زبان انگلیسی است و از سال 92 در زمینه های مختلف زبان از جمله ترجمه و تدریس فعالیت داشته است. وی سابقه فعالیت در چند سایت مختلف را به عنوان نویسنده و مترجم دارد و از سال 95 به تیم قهوه ایلیا پیوسته است.

5 دیدگاه ها

  1. majid yousofi گفت:

    عالی بود

  2. om/n گفت:

    خیلی خیلی بهتر از قهوه فوری بازار است. دوستان جنس خوبشو بگیرید من یه مدل ارزون چینی گرفتم خیلی خوب نبود .
    البته اون زمان بشتر به خاطر چایی تبلیغ کرده بودن! 🙂
    تشکر بابت مقالات کاربردی

  3. امیر گفت:

    من دو سری 250 گرمی قهوه با آسیاب مناسب برای فرنچ پرس سفارش دادم ولی قهوه ای که شما ارسال کردید خیلی ریز بود . اگه بخواید میتونم یه مقدار از نمونه ای که برام آسیاب کردید رو بفرستم . خیلی ریزه . اصلا برای فرنچ پرس مناسب نیست.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *