بهترین روش دم کردن قهوه کدام است؟

بهترین روش دم کردن قهوه :

قهوه فوری سریع و بی دردسر ، تهیه با فرنچ پرس ، قهوه ساز فیلتری یا سایر روش های دم کردن قهوه . همه ما با روش های متعدد دم کردن و تهیه قهوه کما بیش آشناییم . معمولا هرکس با توجه به طبع و سلیقه خودش اقدام به استفاده از یکی از این روش ها می کند و قهوه دلچسب و مورد علاقه خودش را تهیه می نماید . اما سوالی که مطرح است این است که واقعا بهترین روش دم کردن قهوه کدام روش است ؟ آیا اصلا می شود گفت یک روش تهیه قهوه بر روش های دیگر برتری دارد ؟ اگر جواب این سوال مثبت است برتری آن روش چیست و دلیل این برتری را در چه مواردی می توان دانست . برای پاسخ به همه این سوالات و نتیجه گیری نهایی دراین مورد ابتدا باید به بررسی اجمالی این روش ها پرداخت اما نکته قابل توجه در این مقاله این است که به بررسی 5 روش متداول و پر کاربرد در جهان می پردازیم وممکن است بعضی از روش های رایج دیگر نیز در این بررسی قرار نگیرند که در مقالات بعدی به بررسی آنها نیز خواهیم پرداخت . با ما در قهوه ایلیا همراه باشید .

نکته : قبل از اینکه شروع به مطالعه این مقاله نمایید اگر از آن جمله افرادی هستید که جزئیات برایتان اهمیت ندارد و یا وقت کافی برای مطالعه کامل این مقاله را ندارید پیشنهاد میکنیم اینفوگرافی که برای این مقاله آماده شده است را با عنوان پنج روش دم کردن قهوه مطالعه نمایید .

1 – قهوه فوری :

در دنیا شاید چند چیز باشد که درست کردن آن از قهوه فوری آسان تر است .قهوه فوری در واقع قهوه ی دم شده است که طی فرایندی به شکل پودر در می آید و برای آماده شدن نیازی به قهوه جوش ندارد و با حل کردن کمی از آن در یک فنجان آب جوش ، آماده نوشیدن است .از آنجایی که مباحثی همچون روش تولید قهوه فوری و طرز تهیه آن در این مبحث نمی گنجد می توانید برای مطالع بیشتر در این زمینه ها به مقالات نسکافه چیست و طرز تهیه نسکافه نگاهی بیاندازید .

دم کردن قهوه

آنچه در فنجان بدست می آید ؟

کافئین : از آنجایی که قهوه فوری فقط عصاره قهوه است نسبت به سایر روش های دم کردن قهوه مقدار کافئین بسیار پایین تری دارد . اضافه کردن یک قاشق پودر قهوه میتواند کمی سطح کافئین را در این روش تهیه افزایش دهد .

روغن : قهوه فوری عملا حاوی هیچ گونه روغنی نیست ف زیرا کلیه روغن و املاح معلق آن در فرایند تولید توسط فیلتر ها گرفته می شود .

مزه : اگر شما حاضرید طعم و مزه را برای راحتیتان قربانی کنید ، پس این روش برای شما بسیار ایده آل است ، البته به طور کامل نمیتوان از قهوه فوری ناامید شد زیرا با استفاده چند قاشق بیشتر از آن و یا برند های مختلف با کیفیت مانند نستله ،  Good Day یا علی کافه می توانید طعم های ملایم و خوبی را تجربه کنید .

2 – فرنچ پرس :

اگر بخواهیم مختصری از تاریخچه فرنچ پرس بگویم ، اولین بار فرانسوی ها آن را اختراع کردند سپس یک شخص ایتالیایی به نام آتیلیو کالیمانی در سال 1929 آنرا در دنیا محبوب  کرد . امروزه فرنچ پرس محبوب ترین قهوه ساز درخانه آمریکایی ها به حساب میآید . در مقالات قبلی سایت در مورد طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس به طور مفصل صحبت کرده ایم ، به همین دلیل از توضیحات اضافی در مورد آن اجتناب میکنیم .

دم کردن قهوه (2)

آنچه در فنجان بدست می آید ؟

کافئین : سطح کافئین بدست آمده در این روش نسبتا بالاست هرچند که این امر به اندازه قهوه آسیاب شده مورد استفاده نیز بستگی دارد . اما در کل به دلیل مخلوط شدن کامل آب جوش و قهوه و فشرده کردن و تصفیه کامل آن بیشترین میزان کافئین را در قهوه آماده شده ارائه میکند .

روغن : این روش دم کردن شما را قادر می سازد تا مقدار قابل توجهی دیترپن در قهوه دم شده تان داشته باشید .با توجه به این مورد روغن بالای این روش در مرف روزانه بیش از 6 – 8 فنجان میتواند موجب افزایش کلسترول شود.

مزه : قهوه بدست آمده از فرنچ پرس به طور حتم یکی از غنی ترین و ملایم ترین طعم ها را در اختیار مصرف کننده قرار میدهد .

3 – دم کردن سرد :

روش دم کردن سرد شاید جدید ترین روشی باشد که امروزه در سراسر دنیا فراگیر شده است . روش دم کردن سرد بسیار شبیه به روش دم کردن توسط فرنچ پرس است با این تفاوت که به جای آب جوش از آب سرد استفاده میشود . روش کار بدین صورت است که قهوه درشت آسیاب شده را همراه با آب سرد در یک ظرف در بسته به مدت 12 تا 16 ساعت نگه میدارند و پس از آن مخلوط را از یک صافی عبور می دهند .

دم کردن قهوه

آنچه در فنجان بدست می آید ؟

کافئین : از آنجایی که قهوه در آب سرد به مدت12 – 16 ساعت غوطه ور است کافئین به مقدار کافی از پودر قهوه خارج میشود ولی این مقدار بسیار کمتر از روش های تهیه گرم قهوه است .

روغن : چون در روش دم کردن سرد مانند روش تهیه به وسیله فرنچ پرس قهوه را از فیلتر کاغذی عبور نمیدهیم میزان دیترپن و روغن حاصل از قهوه در سطح بالایی قرار دارد ، البته شما با قراردادن یک فیلتر میتوانید این میزان را کاهش دهید.

مزه : طعم حاصل از این روش بسیار شبیه به مزه آیس کافی می باشد ، چون مرت زمان زیادی برای آماده شدن ان زمان نیاز است مزه تندی و تیزی آن گرفته می شود و به جای آن از تلفیق خوب آن با روغن طعمی دوست داشتنی را ایجاد میکند .

4 – دم کردن قطره ای با قهوه ساز فیلتری:

قهوه ساز های قطره ای استاندارد را میتوان پرکاربرد ترین نوع قهوه ساز در سطح جهان دانست از قهوه دستگاه های تحویل آماده قهوه گرفته تا انواع رستوران ها و کافه ها اغلب از این نوع دستگاه استفاده میکنند . قهوه تهیه شده توسط این دستگاه همان قهوه فرانسه است ، و روش کار دستگاه به این صورت است که آب در محفظه ای جدا گانه به جوش می آید و سپس از محفظه پودر قهوه که زیر آن قرار دارد عبور میکند و به داخل فنجان یا قوری مخصوص آن می ریزد . برای مطالعه بیشتر در مورد روش تهیه قهوه با قهوه ساز فیلتری میتوانید نگاهی به مقاله طرز تهیه قهوه فرانسه بیاندازید .

دم کردن قهوه

آنچه در فنجان بدست می آید ؟

کافئین : میزان کافئین بدست آمده در این روش از سایر روش های بحث شد هدر این مقاله بالا تر است حتی از روش تهیه فرنچ پرس . سیکل استاندارد تهیه قهوه به این روش بین 2 تا 5 دقیقه است اما با طولانی تر کردن فرایند میتوانید به کافئین بیشتری نیز دست یابید .

روغن : همانطور که از نام دستگاه سازنده این قهوه مشخص است ، ای دستگاه دارای یک فیلتر است ، فیلتری که بر سر مسیر خروجی قهوه قرار میگیرد و قهوه خروجی را صاف میکند ، اما وجود همین فیلتر اعث میشود که روغن قهوه خروجی گرفته شود و در نتیجه این قهوه حاوی مقدار روغن کمی گردد .

مزه : آب جوش و مدت زمان تقریبا طولانی دم شدن قهوه سبب میشود که طعم این قهوه کمی تلخ تر از سایر روش ها باشد . برای کیفیت بهتر در طعم و مزه قهوه خروجی دستگاه سعی کنید هر ماه دستگاه را تمیز کنید .

5 – دم کردن توسط دستگاه تک فنجان :

دستگاه های قهوه ساز تک فنجان ظاهر و سیستمی شبیه به دستگاه های قهوه ساز فیلتری دارند و روند کار نیز در آن ها مشابه است اما با دو تفاوت عمده ، اول اینکه به جای استفاده از پودر قهوه در این دستگاه ها از پد های پیش آماده قهوه استفاده می شود که عموما از جنس پلاستیک و  آلومینیوم هستند و دوم اینکه دفقط یک فنجان قهوه میدهد . بله همانطور که از نامشان نیز مشخص است فقط برای تهیه یک فنجان قهوه مناسب هستند و با هر پد فقط یک لیوان قهوه میشود تهیه نمود .

دم کردن قهوه

آنچه در فنجان بدست می آید ؟

کافئین : میزان کافئین قهوه بدست آمده از این طریق کاملا به پد مصرفی و درواقع نوع قهوه ای دارد که شما استفاده میکند از همین جهت ممکن است میزان کافئین آن زیاد یا متوسط باشد .

روغن : میزان روغن نیر به پد مورد استفاده بستگی دارد ، اگر از پد های حاوی فیلتر استفاده نمایید قهوه شما روغن کمی خواهد داشت ولی اگر از پد های بدون فیلتر استفاده کنید روغن بیشتری بدست میآورید اما در هر صورت میزان روغن زیاد نخواهد بود.

مزه : غلاف پد چه از نوع آلومینیوم باشد و چه ازز نوع پلاسیتک ممکن است بر روی مزه قهوه شما تاثیر بگذارد البته این تاثیر بسیار ناچیز است و با توجه به برندی که استفاده میکنید ممکن است اصلا ملموس نباشد .

جمع بندی نهایی :

با توجه به تمام مواردی که ذکر شد ، باید متذکر شویم که هیچگاه نمیتوان به طورقطع یک روش را بهترین روش برای تهیه قهوه دانست زیرا پارامتر هایی مانند میزان کافئین و روغن قهوه و طعم و مزه مورد انتظار افراد با هم متفاوت است ، از همین رو بهترین روش دم کردن قهوه آن روشی است که شما با توجه به نیاز و سلیقه تان انتخاب میکنید . موفق و شاد باشید

منبع

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *