زمان مورد نیاز برای مطالعه : 4 دقیقه

در قسمت اول از این مطلب در مورد فرنچ پرس و برخی دیگر از روش‌های تهیه قهوه شاره کردیم. در این مطلب ادامه بحث قبلی را خواهیم داشت. با ما همراه باشید.

آیا برای تهیه قهوه فرنچ پرس بهتر، دانه‌های قهوه باید ریزتر آسیاب شوند؟ قسمت دوم

دلیل استفاده از ذرات ریزتر

در پس این که از ذرات ریزتر قهوه بخواهیم استفاده کنیم، ایده‌ای وجود دارد. علت این کار، این است که اجازه می‌دهد عصاره‌گیری از ترکیبات تولیدکننده طعم و بوی قهوه با سرعت بیشتری انجام شود. دلیل این اتفاق این است که سطوح بیشتری از ذرات قهوه در معرض آب قرار می‌گیرند. به این ترتیب، ترکیبات داخل ذرات قهوه به سرعت عصاره‌گیری و درون آن حل می‌شوند.

“مت پریگر” (Matt Perger) بنیانگذار “باریستا هاستل” (Barista Hustle) است. او در وب‌سایت خود می‌گوید:

“مهم‌ترین مسئله این است که بدانیم اندازه ذرات قهوه در حقیقت آن چیزی که عصاره‌گیری می‌شود را تغییر نمی‌دهد. تنها تغییر ممکن در مدت زمانی است که عصاره‌گیری انجام می‌شود. در حقیقت، تمامی ترکیبات مربوط به طعم و عطر قهوه در دانه‌های قهوه وجود دارند و آماده عصاره‌گیری هستند. اندازه ذرات فقط باعث می‌شود که این ترکیبات عطر و طعم چقدر بیشتر یا کمتر در معرض آب قرار داشته باشند.”

آیا برای تهیه قهوه فرنچ پرس بهتر، دانه‌های قهوه باید ریزتر آسیاب شوند؟ قسمت دوم

تاکید مت پریگر بر روی این مسئله است که “اگر زمان تماس ذرات قهوه با آب را طولانی‌تر کنیم، طعم و عطرهای بیشتری از این ذرات عصاره‌گیری می‌شود.” در نتیجه، ما می‌توانیم مدت زمان عصاره‌گیری را بیشتر کنیم. با این حال، به دلیل این که درجه حرارت آب پایین می‌آید، در مدت زمان مشابه، قهوه‌ای که به صورت ذرات ریزتری آسیاب شده است، عصاره‌گیری به مراتب بیشتری خواهد داشت.

یکی از ترس‌هایی که در استفاده از ذرات ریزتر قهوه وجود دارد، این است که فنجان قهوه پر از گرد قهوه شود و حالتی گل‌آلود ایجاد کند. شاید فکر کنید که ذرات ریزتر به راحتی از فیلتر فرنچ پرس عبور می‌کنند و به فنجان قهوه می‌رسند. با این حال، قهوه‌سازهای فرنچ پرس با کیفیت، دارای فیلترهای خوبی هستند که می‌توانند ذرات تا اندازه متوسط را به خوبی فیلتر کنند. به این ترتیب، این ذرات پس از به اشباع رسیدن قهوه، درون قهوه‌ساز باقی می‌مانند.

“جیمز هافمن” (James Hoffman) نویسنده “اطلس جهانی قهوه” است. توصیه هافمن این است که از ذرات قهوه در اندازه متوسط استفاده کنید. سپس، قهوه را بعد از چهار دقیقه با تکان دادن فرنچ پرس هم بزنید. پس از آن، به مدت پنج تا هفت دقیقه دیگر اجازه دهید قهوه دم بکشد. جیمز هافمن می‌گوید:

“فرنچ پرس یکی از روش‌های تهیه قهوه است که بیشترین آزادی عمل را دارد. با انتخاب یک مدت زمان دم کشیدن طولانی، باعث می‌شویم به عصاره‌گیری خوبی دست پیدا کنیم.”

آیا برای تهیه قهوه فرنچ پرس بهتر، دانه‌های قهوه باید ریزتر آسیاب شوند؟ قسمت دوم

او اضافه می‌کند:

“با این حال، همیشه توصیه من این است که مردم هر بار که می‌خواهند به این شیوه قهوه دم کنند، استفاده از ذرات ریزتر را تجربه کنند… با این کار، قهوه بهتر و بهتر می‌شود. سپس در یک نقطه، ناگهان به مرز تلخی می‌رسم. در این‌جا است که باید کمی ذرات قهوه را درشت‌تر کنید. بعد از رسیدن به این مرحله، می‌توانید به سراغ خرید قهوه بیشتر و بهتر بروید.”

مسئله‌ای که جیمز هافمن بر روی آن تاکید دارد، این است که یک نقطه برای عصاره‌گیری بیش از حد وجود دارد که باید آن را بشناسید. اگر کار خود را به خوبی انجام دهید، با رسیدن به جایی که ترکیبات تلخ‌مزه قهوه بیش از حد عصاره‌گیری می‌شود و باعث نامطلوب شدن طعم این نوشیدنی می‌گردد، این شناخت را به دست می‌آورید.

آیا برای تهیه قهوه فرنچ پرس بهتر، دانه‌های قهوه باید ریزتر آسیاب شوند؟ قسمت دوم

چگونگی استفاده از ذرات ریزتر قهوه

در این‌جا روشی را به عنوان نقطه شروع برای آزمایش اندازه ذرات قهوه به شما توصیه می‌کنیم.

قهوه

برای هر 16 اونس (کمی کمتر از 475 میلی‌لیتر) آب از 35 گرم دانه قهوه استفاده کنید. در روش جیمز هافمن باید از یک ترازوی دیجیتال استفاده کنید. به این ترتیب، می‌توانید از مقدار دقیق قهوه و آبی که استفاده می‌کنید، مطمئن شوید. با اطلاع از این مقادیر، در صورت نیاز می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید. با استفاده از یک دستگاه آسیاب با کیفیت، دانه‌های قهوه را در اندازه متوسط و متوسط رو به درشت آسیاب کنید.

اگر شفافیت قهوه تهیه شده برای شما اهمیت دارد، با استفاده از یک غربال سعی کنید ذرات بسیار ریز را حذف کنید. همچنین، ذرات بسیار درشت را هم جدا کنید. تجربه ثابت کرده است که با استفاده از غربال‌های 600 و 800 میکرومتری، می‌توانیم مدت زمان دم کردن قهوه در روش فرنچ پرس را کاهش دهیم. علت حذف ذرات بزرگ نیز این است که عصاره‌گیری به شکل یکنواخت‌تری انجام شود. با این حال، با این روش ممکن است احساس کنید بخش زیادی از قهوه را از دست داده‌اید.

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را به عنوان مترجم و کارشناس تولید محتوی با قهوه ایلیا آغاز کرده ام .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *