راهنمای انتخاب آسیاب مناسب برای تهیه قهوه

بی تردید شما هم مانند دیگر قهوه نوشان به دنبال قهوه‌ای بهتر و خوش عطر و طعم هستید. بیشتر علاقه مندان به قهوه سعی می‌کنند تا قهوه را خود تهیه و میل نمایند، اما برای تهیه قهوه در خانه، ابتدا باید وسایل مورد نیاز را خریداری و تهیه نمود. یکی از مهمترین وسایل مورد نیاز در تهیه قهوه، آسیاب است. آسیاب می‌تواند تاثیر فراوانی در روند تهیه قهوه داشته باشد. بدون شک برای تهیه آسیاب به فروشگاه مراجعه می‌کنیم اما با وجود تنوع و ازدیاد آسیاب‌های قهوه، دچار سردرگمی و اشتباه خواهیم شد. در این مطلب قصد داریم تا شما را در مورد انتخاب یک آسیاب مناسب برای تهیه قهوه راهنمایی کنیم. با قهوه ایلیا همره باشید….

راهنمای انتخاب آسیاب مناسب برای تهیه قهوه

دلیل خرید آسیاب قهوه چیست ؟

اولین نکته این است که ، قهوه‌ی از قبل آسیاب شده، یا همان پودر قهوه، دوام چندانی ندارد و ممکن است قبل از اینکه شما بسته‌ی پودر قهوه را از بازار خریداری نمایید، بیات شده باشد و قهوه تهیه شده از پودر بیات شده چندان دلچسب نخواهد بود.

نکته‌ی دوم نیاز به تنظیم درجه‌ی آسیاب مناسب با دستگاه شخصی خود در همه‌ی حالات است. شاید قهوه‌ای که از قبل آسیاب شده باشد با دستگاه شما همخوانی نداشته باشد، در این صورت تاثیر مخرب بر کیفیت قهوه خروجی و شاید دستگاه خواهد داشت.

راهنمای انتخاب آسیاب مناسب برای تهیه قهوه

نکته‌ی سوم این است که شاید شما در برخی از مواقع خواهان استفاده از روش تهیه یا دستورالعمل دیگری برای تهیه قهوه خانگی خود باشید. در این صورت قهوه‌ای که از قبل آسیاب شده باشد نمی‌تواند تمامی روش‌ها و دستورالعمل‌ها را پشتیبانی کند. به طور مثال، برای تهیه اسپرسو به پودر قهوه نرم نیاز است و این در حالی است که برای تهیه قهوه با فرنچ پرس باید قهوه درشت آسیاب شود.

انتخاب آسیاب : تیغه‌های دندانه دار یا تیغی

همانطور که از اسم آن مشخص است، آسیاب‌ با تیغه‌های تیغی شکل، دارای تیغه‌هایی هستند که قهوه را برش می‌زنند تا به درجه‌ی مناسب برسد. در این نوع آسیاب، زمان، تعیین کننده میزان نرمی و درشتی پودر قهوه است. هرچه قهوه زمان بیشتری داخل آسیاب باشد، درجه‌ی آن نرمتر خواهد شد. مزیت این نوع آسیاب‌ها، قیمت کم آن است. آسیاب‌های تیغه‌ای برای افراد مبتدی گزینه مناسبی است. از معایب این دستگاه‌ها می‌توان به تهیه پودر آسیاب غیر یکنواخت اشاره کرد. پودری که توسط این نوع تیغه‌ها آسیاب می‌شود دارای دانه‌های ریز و درشتی است که می‌تواند عمل عصاره گیری را در روش‌های حساس مانند اسپرسو با مشکل مواجه کند. به همین دلیل تهیه پودر قهوه با این نوع دستگاه‌ها، برای روش‌های فیلتری مناسب‌تر است.

راهنمای انتخاب آسیاب مناسب برای تهیه قهوه

تیغه‌های دندانه دار

این نوع آسیاب‌ها دارای دو تیغه هستند، یکی ثابت است و دیگری به یک موتور متصل بوده و توسط نیروی آن می‌چرخد. قهوه در میان این دو تیغه قرار می‌گیرد و با چرخش تیغه‌ی غیر ثابت، قهوه به پودر تبدیل می‌شود. در این نوع آسیاب‌ها هم ممکن است یکنواختی قهوه صد در صد نباشد اما بسیار کمتر از نوع تیغی شکل است. آسیاب‌های با تیغه‌ی دندانه‌ای دو نوع هستند. آسیاب‌هایی که تیغه‌ی دندانه‌ای آن تخت ( تیغه تخت ) و آسیاب‌هایی که تیغه‌ی دندانه‌ای آن مخروطی شکل ( تیغه مخروطی ) است.

راهنمای انتخاب آسیاب مناسب برای تهیه قهوه

تیغه‌های تخت

نیروی موتور به یکی از تیغه‌ها متصل است و آن را به چرخش در می‌آورد. میزان ریزی و درشتی پودر قهوه با نزدیک یا دور شدن صفحات دو تیغه از هم قابل تنظیم است. هرچقدر این دو صفحه از یکدیگر دور باشند قهوه درشت‌تر آسیاب می‌شود و بالعکس.

تیغه‌های مخروطی

تیغه‌های مخروطی نیز مانند نوع تخت تنظیم می‌شود اما دقت در این نوع تیغه‌ها بیشتر است و پودر قهوه یکنواخت‌تر خواهد بود.

جنس تیغه‌ها

تیغه‌های دندانه‌ای معمولا از دو جنس سرامیک و استیل ساخته می‌شوند. تیغه‌های استیل به سرعت گرم می‌شوند و به سرعت هم دمای خود را از دست می‌دهند. تیغه‌های سرامیکی درست بر عکس این قضیه را شامل می‌شود، یعنی زمان زیادی برای گرم شدن و خنک شدن لازم دارد اما عمر و قیمت تیغه‌های سرامیکی از تیغه‌های فلزی بیشتر است.

راهنمای انتخاب آسیاب مناسب برای تهیه قهوه

در این مطلب به نکات مهم واساسی آسیاب اشاره شد و سعی در راهنمایی و شفاف سازی هرچه بیشتر برای شما عزیزان داشتیم.

به اشتراک بگذارید:
جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی است . از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را با قهوه ایلیا آغاز کرده است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *