5 نوشیدنی غلیظ قهوه که شمارو به اعماق فنجان فرو می‌برد

5 نوشیدنی غلیظ قهوه که شمارو به اعماق فنجان فرو می‌برد

به غیر از انتخاب دانه‌های با کیفیت مناسب، فاکتور اصلی برای یک فنجان قهوه عالی نحوه‌ی تهیه قهوه است. تصور کنید شانس این را داشته باشید که به زمان قبل برگردید و دوباره بخواهید با قهوه آشنا شوید. چه روش آماده­ سازی را برای خود انتخاب می‌کنید؟ فرنچ پرس؟ مستقیما یه کاپ اسپرسو سفارش می‌دهید؟ یا از طرف دیگر این طیف پایین رفته و یک کارامل ماکیاتو سفارش می دهید؟

با وجود تنوع زیاد برای انتخاب از بین آنها، تعجبی ندارد که قهوه­نوشان جدید به سرعت سردرگم شوند. بدین منظور راهنمای مفیدی برای آشنایی با چندین نوع دستورالعمل قهوه تهیه کرده‌ایم. ابتدا با نوشیدنی‌هایی شروع کردیم که عمومی‌تر هستند. اما در نظر داشته باشید طعم، عطر و بوی یک قهوه با تغییر کوچکی در روش ساخت آن می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

گفتنی است که هیچ عجله‌ای برای پرش از یک نوشیدنی به دیگری نیست. هر مرحله به معنی لذت بردن کامل است. دستورالعمل مشابهی را با دانه‌های قهوه دیگر و یا اینکه در کافی‌شاپ‌های دیگر امتحان کنید. در خواهید یافت که حتی یک نوشیدنی با نامی یکسان می‌تواند براساس موقعیت جغرافیایی، آموزش‌های باریستا و عوامل متعدد دیگری نسبت به یکدیگر تغییر به سزایی داشته باشد.

5 نوشیدنی غلیظ قهوه که شمارو به اعماق فنجان فرو می‌برد

لاته

اگرچه لاته برای همه آشنا است و اکثر مردم می‌توانند حدس بزنند که قهوه‌ای به همراه شیر است، اما ویژگی هایی دارد که اشاره به آنها خالی از لطف نیست. اول اینکه این قهوه برخلاف قهوه دمی همیشه مانند شات اسپرسو آماده می‌شود. دوم اینکه سه بخش برای تهیه لاته وجود دارد: کف شیر در بالای آن؛ شیر بخار زده در وسط و سرانجام شات اسپرسو در زیر آن ریخته می‌شود. تعداد شات­ها بستگی به ذائقه فرد مصرف کننده دارد اما یک یا دو شات مرسوم است. در نهایت، شیر همیشه به قهوه اضافه می‌گردد. نتیجه یک نوشیدنی با ارزش و رضایت­بخش میشود که گذری از قهوه به چیزی خوشایند مانند بستنی داشته که کماکان طعم قهوه را دربر دارد.

5 نوشیدنی غلیظ قهوه که شمارو به اعماق فنجان فرو می‌برد

فرنچ پرس

برای آنها که در حال حاضر با فرنچ پرس آشنا هستند شاید با دیدن اسم آن به عنوان دومین نوشیدنی در لیست ما متعجب شوند زیرا که قهوه­ای قوی به حساب می آید. اگر تصور کلی راجع به آن ندارید لازم به ذکر است که فرنچ پرس دستگاهی ساده است که شامل یک پارچ و یک پلانگر با صفحه مشبک فلزی می­باشد. روش کار بدین صورت است که دانه‌های پودر شده قهوه درون پارچ قرار داده می‌شود و بر روی آن آب داغ ریخته می‌شود. پودر قهوه به مدت 5 دقیقه در آب داغ دم می‌کشد، سپس پلانگر به درون مخلوط فشار داده و تفاله‌های آن را فیلتر کرده و یک قهوه واقعا قوی را باقی می‌گذارد.

موضوع جالب در رابطه با فرنچ پرس این است که روغن قهوه در فنجان باقی می‌ماند که این امر بر خلاف روش‌های فیلتری، طعم اسیدی یا ترشی آن را پنهان می‌کند. علاوه بر این می‌توان آن را به همراه شیر نوشید که انتخابی عالی برای علاقه مندان به قهوه می‌باشد.

5 نوشیدنی غلیظ قهوه که شمارو به اعماق فنجان فرو می‌برد

کورتادو

تا کنون اسم کورتادو را نشنیده اید؟ کورتادو به دلیل خوبی در رتبه سوم لیست ما قرار گرفته است. در ساده ترین شکل باید بگویم که کورتادو نسخه‌ای از لاته است که تمرکز بیشتری بر روی قهوه دارد که شامل اسپرسو و ترکیب آن با شیر گرم است. اگر به درستی تهیه شود عطر و طعمی خاص از قهوه خواهید داشت. از آنجاییکه این قهوه غلظت زیادی دارد، گزینه مناسبی برای زمانی است که شما نمی‌خواهید ریسک سرد شدن لاته را متحمل شوید. شخصا توصیه می‌کنم این قهوه را روزی امتحان کنید که به یک محرک انرزی نیاز دارید. چربی اضافه شیر موجود در لاته از ایجاد انرژی بیش از حد برای شما جلوگیری کرده بنابراین کورتادو جایگزین مناسبی برای آن است.

5 نوشیدنی غلیظ قهوه که شمارو به اعماق فنجان فرو می‌برد

کافه کوبانو

اکنون به موارد سخت‌­تر می رسیم. این یکی از دو مورد در لیست ما است که هیچ شیری به آن افزوده نمی‌شود. تا اینجا شما از مرحله تازه‌­کار بودن در قهوه به مرحله مشتاق پیش رفتید و این نوشیدنی وضعیت شما را به مرحله بعد سوق می‌دهد و برای شما تحسین زیادی از کافی شاپ های سراسر شهر به همراه دارد. کافه کوبانو در واقع شات اسپرسویی است به همراه شکر دمرارا که در هنگام تهیه با یکدیگر ترکیب می‌شوند. نتیجه آن تقریبا مانند سیروپ شیرین می‌شود بدین معنی که طعم شیرینی به اسپرسو اضافه می‌گردد که حالتی دسر مانند به خود می‌گیرد. تنها نقطه ضعف این نوشیدنی یافتن مکانی است که در آنجا سرو شود. رفتن به کافی شاپ‌های شلوغ که مقصد روزانه بسیاری از مردم پس از کار است را فراموش کنید. بهترین انتخاب شما یافتن مکانی آرامتر و صمیمی‌تر با باریستایی خبره است که برای تهیه این نوشیدنی خوشمزه زمان صرف می‌کند.

5 نوشیدنی غلیظ قهوه که شمارو به اعماق فنجان فرو می‌برد

قهوه ترک

قهوه ترک این نوشیدنی از لحاظ روش تهیه عجیب و خارج از عرف آن معروف است اما در حقیقت نباید انقدر بد در نظر گرفته شود. قهوه ترک با روش تهیه سنتی آن که به اوایل قرن 17 بر می‌گردد تهیه می‌شود بدین ترتیب که دانه‌های قهوه به صورت پودر ریز درآمده و با قهوه داغ ترکیب می‌گردند. در این روش هیچ فیلتری وجود ندارد. راز آن استفاده از آب داغ است. دقت کنید که نباید آب در حال جوش باشد. استفاده از آبی که دمای آن پایینتر از نقطه جوش است از طعم و تلخ و نامطلوب قهوه جلوگیری می‌کند. قابل توجه است که با این روش هنوز قهوه‌ای غلیظ دارید اما اگر برای دفعات اول بسیار غلیظ به نظر می‌رسد می‌توانید آن را با کمی شیر مخلوط کنید. این کار باعث کاهش طعم آن شده و از حس بیش از حد آن می‌کاهد.

5 نوشیدنی غلیظ قهوه که شمارو به اعماق فنجان فرو می‌برد

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما ، تخفیف های هفتگی فروشگاه و اطلاع از جشنواره های فروش ویژه مطلع شوید ، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

مطالب مرتبط:

به اشتراک بگذارید:
جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را به عنوان مترجم و کارشناس تولید محتوی با قهوه ایلیا آغاز کرده ام .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *