قهوه سنتی یخی ویتنام کافه سودا ( caphe suada )

زمان مورد نیاز برای مطالعه : 3 دقیقه

کافه سودا که با نام قهوه ویتنامی هم شناخته ‌می‌شود، یک دسر و نوشیدنی سنتی اهل ویتنام است که معمولا با قهوه دراک رست و با آسیاب درشت، با ظرف مخصوص تهیه این نوشیدنی به نام فین ( phin ) تهیه شده و بر روی یخ ریخته می‌شود. در ادامه با تاریخچه و نحوه تهیه این نوشیدنی خوشمزه با شما خواهیم بود.

تاریخچه قهوه ویتنام

قهوه در سال 1857 و توسط یک کشیش فرانسوی و در قالب یک درختچه کوچک به ویتانمی‌ها معرفی شد. ویتنام تا زمانی بعد از جنگ با آمریکا و سپری شدن انقلاب اقتصادی، به یک صادر کننده قهوه تبدیل نشده بودند. اما اکنون ویتنام به بزرگترین کشور صادر کننده قهوه ربوستا و دومین کشور تولید کننده قهوه در جهان مبدل شده است. در آن زمان به دلیل محدودیت‌هایی که در به دست آوردن شیر در کشور بود، مردم شروع به مصرف قهوه دارک با شیر غلیظ شده ( شیری که آب آن گرفته شده باشد ) کردن که در نهایت قهوه ویتنامی پدیدار شد.

 طرز تهیه قهوه کا فه سودا

مواد لازم :

  • پودر قهوه دارک رست با درجه آسیاب درشت حدود 4 قاشق غذاخوری.
  • فیلتر مخصوص قهوه ویتنامی ( می‌توان از وی 60 نیز برای تهیه این قهوه استفاده کرد ).
  • شیر غلیظ شده یا زده شده.
  • یک لیوان برای تهیه .
  • یک لیوان پر از یخ.

روش تهیه کافه سودا

ابتدا آب را بجوشانید. برای این کار کتری برقی می‌تواند سرعت بیشتری به شما بدهد.

قبل از شروع فیلتر و فنجان را با ریختن آب جوش بر روی آن گرم کنید.

قسمت فیلتر فلزی قهوه ساز را ( در قهوه ساز فین مخصوص قهوه ویتنامی ) برداشته و قهوه را داخل قهوه ساز بریزید.

سپس فیلتر را دوباره سرجای خودش قرار داده و به آرامی بچرخانید.

در این لحظه مقادیر بسیار کمی آب درون قهوه ساز و بر روی قهوه‌ها بریزید. اجازه دهید تا کمی گازهای قهوه آزاد شوند.

سپس قهوه ساز را بر روی لیوان گذاشه و آن را پر از آب کنید و اجازه دهید تا قهوه به آرامی داخل لیوان بچکد. زمان ایده آل برای این کار بین 3 تا 5 دقیقه است.

پس از آن کمی شیر غلیظ شده ( حدود یک قاشق غذاخوری ) درون قهوه حل کنید و قبل از اینکه بر روی یخ‌ها بریزید، اجازه دهید تا کمی خنک شود.

نوشیدنی شما آماده است. نوش جان کنید و از آن لذت ببرید.

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین مقالات ما و جشنواره های فروش ویژه قهوه ایلیا مطلع شوید ، ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را به عنوان مترجم و کارشناس تولید محتوی با قهوه ایلیا آغاز کرده ام .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *