زمان مورد نیاز برای مطالعه : 4 دقیقه

در مطلب قبلی به انتخاب وسیله‌های مناسب پرداختیم. در این بخش در ادامه به تجهیزات لازم، انتخاب دانه مناسب، شروع رست و نظارت بر آن خواهیم پرداخت. با قهوه ایلیا همراه باشید…

قهوه خودتان را رست کنید قسمت دوم

مسئله بعدی، وسیله هم زدن است. حتی اگر پاپ کورن‌ساز شما دانه‌های قهوه را بچرخاند، باز هم به وسیله‌ای نیاز دارید تا با آن به هم خوردن دانه‌های قهوه کمک کنید و در زمان لازم، از آن نمونه بردارید تا بررسی دقیق‌تری داشته باشید. برای این کار بهتر است از قاشق چوبی استفاده کنید. استفاده از قاشق فلزی در ظرف پاپ کورن‌ساز الکتریکی ممکن است خطرآفرین باشد.

در نهایت به ترازو می‌رسیم. برای اندازه‌گیری وزن قهوه می‌توانید از ترازوهای دیجیتالی مخصوص مواد غذایی استفاده کنید. این ترازوها قیمت مناسبی دارند و نسبت به نوع آنالوگ نیز بسیار دقیق‌تر و راحت‌تر هستند. مهم‌ترین دلیل این که می‌گوییم قهوه خود را وزن کنید، این است که مطمئن شوید دستگاه پاپ کورن‌سازتان توانایی چرخاندن دانه‌های قهوه را دارد. قهوه‌های مختف دارای تراکم متفاوتی هستند و اندازه‌گیری بر اساس حجم شاید چندان مناسب نباشد. بنابراین، تنها راه رسیدن به نتایج مطلوب، استفده از ترازو است.

انتخاب دانه‌های قهوه

دانه‌های قهوه‌ای که انتخاب می‌کنید، عطر و طعم نهایی فنجان قهوه شما را به وجود می‌آورد. اگر بالاترین اولویت شما عطر و بوی قهوه است، پیشنهاد می‌کنیم قهوه عربیکا را انتخاب کنید.

به طور کلی، دانه‌های قهوه‌ای خوب هستند که از نظر رنگ و شکل، یک‌دست باشند. اگر چنین دانه‌هایی را انتخاب کرده باشید، با یک رست کردن معمولی و یکنواخت، می‌توانید به قهوه خوبی دست پیدا کنید و دانه‌های کیفیت پایین یا “دانه های معیوب” به حداقل خواهند رسید.

اگر در این زمینه تازه‌کار هستید، شنیدن تجارب افرادی که در خانه قهوه خود را رست می‌کنند، خالی از لطف نیست. بر اساس تجربه باید بگوییم که رست کردن قهوه‌های کلمبیا و کاستاریکا به همراه بسیاری از قهوه‌های گواتمالا بسیار راحت‌تر است. قهوه‌های سوماترا هم رست خوبی دارند، اما باید مطمئن شوید که دانه‌های بی‌کیفیت را از چرخه رست کنار گذاشته‌اید تا به قهوه‌ای یک‌دست برسید.

قهوه خودتان را رست کنید قسمت دوم

شروع رست

حالا که همه چیز را مهیا کرده‌اید، زمان آن رسیده است که دستگاه رست‌کننده خود را روشن کنید و دانه‌های قهوه را در آن بریزید. فراموش نکنید که عمل هم زدن دانه‌های قهوه را باید بلافاصله آغاز کنید.

در حالی که دانه‌های قهوه را هم می‌زنید، متوجه تغییر رنگ آن‌ها از سبز تا قهوه‌ای روشن می‌شوید. پس از آن، رنگ این دانه‌ها دائما تیره‌تر می‌شود. همچنین، بخشی از دانه‌های قهوه از آن جدا می‌شود که پوسته نازکی است که روی دانه قهوه سبز را گرفته است. عمل هم زدن را تا جایی ادامه دهید که دانه‌های قهوه به سمت بالا حرکت کنند (نه فقط به صورت دایره‌ای بچرخند). این اتفاق چیزی در حدود یک دقیقه طول خواهد کشید. در این زمان، یک سری صداهای ریز ناشی از “ترک خوردن” را می‌شنوید. این را به نام “اولین ترک” می‌شناسیم. این صداها خیلی زود فروکش خواهد کرد.

قهوه خودتان را رست کنید قسمت دوم

نظارت بر رست شدن قهوه

حالا بر روی دانه‌های قهوه نظارت داشته باشید تا به رنگی که دوست دارید، برسند. البته به بوی قهوه هم خوب توجه کنید. اگر فرایند رست قهوه را مدتی طولانی‌تر ادامه دهید، متوجه سری دوم ترک خوردن دانه‌های قهوه نیز می‌شوید. این مرحله نیز همان‌طور که حدس زده‌اید، به نام “دومین ترک” شناخته می‌شود. در این مرحله پوسته‌های سیاه ریزی از دانه‌های قهوه جدا می‌شوند. به طور معمول، برای این که دانه‌های قهوه را به شکل کامل و زیبا بخواهید رست کنید، باید در ابتدای این مرحله کار را متوقف کنید.

اگر بخواهید قهوه تیره‌تر از اسپرسوهای مخلوط معمولی یا فرانسوی یا وینی (اتریشی) شود، باید همچنان رست کردن دانه‌های قهوه را ادامه دهید. در این هنگام متوجه ابری غلیظ‌تر و متراکم‌تر از دودی می‌شوید که از ظرف رست کننده بیرون می‌آید. این‌جا است که به دلیل خروج روغن از دانه‌های قهوه، سطح آن‌ها براق می‌شود.

قهوه خودتان را رست کنید قسمت دوم

فرایند خنک کردن قهوه رست شده

هدف اصلی فرایند خنک کردن این است که رست دانه‌های قهوه هر چه سریع‌تر متوقف شود تا کیفیت آن افت نکند. در این مرحله خیلی ساده دانه‌های قهوه را روی ظرفی که آماده کرده‌اید، به نحوی پهن کنید که در یک لایه قرار گیرند. اگر ظرف شما سوراخ‌های ریزی داشته باشد، به این فرایند کمک زیادی می‌کند. همچنین، اگر محل زندگی شما آب و هوایی گرم دارد، می‌توانید با یک اسپری ملایم آب، خنک کردن دانه‌های قهوه را تسهیل کنید.

هنگامی که دانه‌های قهوه را خنک کردید، باید آن‌ها را در یک ظرف دربسته نگهداری کنید تا در مجاورت هوا نباشند.

قهوه خودتان را رست کنید قسمت دوم

نتیجه‌گیری

زمانی که ابزارهای لازم را برای رست کردن قهوه فراهم کنید، خواهید دید که این فرایند به سادگی پختن تخم‌مرغ است. یک پاپ کورن‌ساز پیدا کنید و خودتان دانه‌های قهوه‌تان را رست کنید.

پی‌نوشت: اگر از پاپ کورن‌ساز برای رست کردن قهوه استفاده می‌کنید، به دنبال وسیله دیگری برای تهیه پاپ کورن باشید!

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما ، تخفیف های هفتگی فروشگاه و اطلاع از جشنواره های فروش ویژه مطلع شوید ، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را به عنوان مترجم و کارشناس تولید محتوی با قهوه ایلیا آغاز کرده ام .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *