قهوه خودتان را رست کنید قسمت اول

قهوه خودتان را رست کنید قسمت
زمان مورد نیاز برای مطالعه : 4 دقیقه

این که خودتان رست قهوه را انجام دهید نه تنها کاری لذت‌بخش است، بلکه به نسبت آسان هم هست. برای این که فراگیری چنین هنر و مهارتی را شروع کنید، حتما نباید هزینه زیادی را خرج خرید دستگاه‌های رست‌کننده معروف کنید. شما برای این کار می‌توانید از دستگاه‌های مخصوص تهیه پاپ کورن بهره بگیرید. با استفاده از این دستگاه‌ها، می‌توانید قهوه رست شده بسیار تازه‌ای را مصرف کنید. همچنین، با این دستگاه‌ها توانایی کنترل میزان رست‌ شدن قهوه را نیز خواهید داشت. این مزایا را به این نکته مثبت اضافه کنید که با این کار، پول زیادی را در طی این مسیر صرفه‌جویی خواهید کرد.

قهوه خودتان را رست کنید قسمت اول

در این مقاله در چند مرحله رست کردن قهوه را پیگیری می‌کنیم:

1- مواردی که پیش از شروع باید بدانید

2- انتخاب تجهیزات برای رست قهوه

3- انتخاب دانه‌های قهوه

4- فرایند واقعی رست کردن قهوه

5- خنک کردن و ذخیره‌سازی قهوه رست شده

 قهوه خودتان را رست کنید قسمت اول

مواردی که پیش از شروع باید بدانید

هنگامی که خودتان فرایند رست قهوه را انجام می‌دهید، در عمل قابلیت‌های تقریبا نامحدودی را به دست می‌آورید تا بتوانید در نهایت به یک فنجان قهوه بی‌نقص دست پیدا کنید. یکی از انتخاب‌های شما در چنین حالتی این است که قهوه را برای اسپرسو به صورت آسیاب شده رست کنید یا این که این کار را با همان دانه‌های کامل قهوه انجام دهید. همچنین، می‌توانید دانه‌های مختلف قهوه را پس از رست کردن در هم بیامیزید یا این که حتی پیش از رست کردن، آن‌ها را با هم مخلوط کنید. این انتخاب به خودتان بستگی دارد. آیا می‌خواهید پنج نوع قهوه را در طی یک هفته بنوشید، بدون این که کهنه شده باشد؟ به دلیل این که فقط لازم است قهوه را رست کنید، انجام این کار خیلی راحت است. به طور خلاصه باید گفت اگر رست کردن قهوه را خودتان انجام دهید، می‌توانید قهوه بهتری را با هزینه کمتری نوش جان کنید.

قهوه خودتان را رست کنید قسمت اول

دانه‌های قهوه سبز را می‌توانید بدون این که ویژگی‌های خود را از دست بدهند، حتی برای مدت زمان بیش از یک‌سال به خوبی نگهداری کنید. این در حالی است که بهترین زمان مصرف قهوه رست شده در حدود یک تا دو هفته بیشتر نیست. در نتیجه، با خرید قهوه سبز می‌توانید بدون این که نگران افت کیفیت قهوه خود باشید، حجم بیشتری خرید کنید.

رست‌ کردن قهوه در دستگاه‌های تولید پاپ کورن را می‌توان نوعی سرمایه‌گذاری –البته نصفه‌ونیمه- دانست. در طول فرایند رست قهوه، پوسته نازکی که روی داخلی‌ترین بخش دانه قهوه سبز قرار دارد، جدا می‌شود و همین اتفاق باعث ایجاد دود زیادی می‌شود. بنابراین، توجه داشته باشید برای این که همه وسایل خانه‌تان بوی این دود را نگیرد، بهتر است در فضایی باز نظیر تراس، حیاط یا پشت‌بام قهوه خود را رست‌ کنید. اگر این کار را ادامه دادید و خواستید حرفه‌ای‌تر باشید، می‌توانید دستگاه‌های مخصوص رست قهوه را با قابلیت فیلتر پوسته نازک قهوه بخرید یا دستگاهی را انتخاب کنید که مجهز به فیلتر دود باشد.

انتخاب تجهیزات برای رست قهوه

اول از همه به خرید یک دستگاه رست نیاز دارید. این دستگاه باید به گونه‌ای باشد که بتواند دانه‌های قهوه را تا دمای 400 درجه فارنهایت (معادل تقریبا 204 درجه سانتی‌گراد) گرم کند و البته این کار را به صورت یکنواخت برای همه دانه‌های قهوه انجام دهد. شاید در این مورد به اجاق گاز فکر کنید. گرچه می‌توان چنین کاری را انجام داد، اما ارزیابی سطح رست شدن قهوه کمی دشوار خواد بود. ضمن این که باید به مسئله دود هم توجه کنید و از قوی بودن هود یا دیگر وسایل تهویه مطمئن باشید. علاوه بر این، باید مراقب سوخته شدن دانه‌های قهوه هم باشید، زیرا همیشه یک طرف آن در تماس با سطح فلزی بسیار داغ است.

یک دستگاه خوب برای شروع مهارت رست کردن قهوه، دستگاه پاپ کورن ساز است. چنین دستگاه‌هایی را می‌توانید با قیمت بسیار مناسب تهیه کنید. شاید این دستگاه‌ها برای تهیه پاپ کورن چندان هم خوب نباشند، اما می‌توانید قهوه را خیلی عالی در آن‌ها رست کنید. دلیل این که می‌گوییم چنین دستگاهی خوب است، این است که امکان بررسی سطح رست شدن را به صورت بصری دارید. علاوه بر این، به دلیل این که دانه‌های قهوه در سطحی دوار حرکت می‌کنند، از سوختن آن‌ها جلوگیری می‌شود. معمولا هوای داغ تولید شده بر اثر رست قهوه به میزان حجم آن بستگی دارد.

قهوه خودتان را رست کنید قسمت اول

پس از این که دستگاه رست‌ کننده خود را تهیه کردید، نوبت به فراهم آوردن یک ظرف خنک‌کننده، یک وسیله برای هم زدن و یک ترازو می‌رسد. برای ظرف خنک‌کننده به ظرفی نیاز دارید تا حجم قهوه‌های رست‌ شده را بتوانید هر چه سریع‌تر خنک کنید. یک انتخاب مناسب برای این کار، صفحه آلومینیومی با منافذ ریز است. اگر چنین چیزی را نیافتید، یک سینی فلزی نظیر سینی پخت شیرینی فر را انتخاب کنید و دانه‌های رست شده قهوه را در معرض هوا قرار دهید تا سریع‌تر خنک شوند.


در ادامه این مطلب درمورد نحوه انتخاب قهوه و رست‌ صحبت خواهیم کرد. با قهوه ایلیا همراه باشید…

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما ، تخفیف های هفتگی فروشگاه و اطلاع از جشنواره های فروش ویژه مطلع شوید ، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را به عنوان مترجم و کارشناس تولید محتوی با قهوه ایلیا آغاز کرده ام .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *