قهوه اسپرسو یکی از بهترین و پرمصرفترین قهوههاست. امروزه تهیهی اسپرسو به روشهای مختلف و با دستگاههای متفاوتی صورت میگیرد. یکی از روشهای تهیهی اسپرسو به وسیلهی قهوه جوش رو گازی یا همان موکاپات میباشد. معروفترین برند تولیدکنندهی موکاپات در جهان، کمپانی ایتالیایی بیالتی میباشد.
قبل از هرچیز باید این نکته را خاطر نشان کنیم قهوهای که با این دستگاه تهیه میشود قهوه اسپرسو است تا مبادا واژهی قهوه جوش رو گازی شما را به یاد قهوه ترک و جزوه نیندازد.
در این آموزش ابتدا شما را با قسمتهای مختلف یک موکاپات آشنا میسازیم و سپس طرز تهیهی قهوه با آن را آموزش میدهیم.
اگر شما نیز علاقه دارید طرز تهیهی اسپرسو بصورت حرفهای را با موکاپات فرا بگیرید با قهوه ایلیا همراه باشید.
همانطور که در تصویر فوق مشاهده میکنید به طور کلی یک موکاپات از 5 قسمت تشکیل میشود.
برای استفاده بهینه و صحیح از هر وسیله ای باید به نکاتی توجه داشت تا هم وسیله عمر مفیدی داشته باشد و هم بهترین بهرهوری را از آن وسیله داشته باشیم. در زیر به بررسی نکات مربوط به قهوه جوشها که تاثیر فراوانی در کیفیت قهوه خروجی و عمر دستگاه دارند میپردازیم.
عملکرد این سوپاپ مانند سوپاپ زودپز میباشد و زمانی کاربرد دارد که آب جوش به هر دلیلی نمیتواند وارد محفظهی خروجی قهوه شود، در این زمان جهت جلوگیری از اجتماع بخار آب و افزایش فشار در محفظه آب، این سوپاپ بیرون آمده و بخار را خارج میکند. به این نکته توجه کنید که این سوپاپ در حالت عادی و فعالیت درست دستگاه باید بسته باشد.
در مورد محفظه آب دستگاه توجه به دو نکته ضروری است. اول اینکه شما اگر میخواهید طعم قهوهتان تلختر شود و یا زمان زیادی برای تهیهی قهوه ندارید میتوانید از آب جوش استفاده کنید ولی اگر طعمی مطلوبتر مد نظرتان است از آب سرد استفاده کنید. نکتهی دوم اینکه شعلهی مورد نظرتان را به اندازهی کف محفظهی آب که کف دستگاه نیز هست انتخاب کنید.
همیشه پودر قهوه را لبالب محفظه پر کنید و ترجیحا آن را نکوبید، فقط با انگشتتان پودر قهوه را صاف نمایید. نکتهی مهم در مورد پودر قهوه این است که میزان آسیاب قهوه نباید زیاد ریز باشد، چون هم در فیلتر بالایی گیر میکند و عملکرد دستگاه را مختل میکند و هم باعث تلخ شدن بیش از حد قهوه میشود.
دقت داشته باشید که حتما پس از مشاهدهی اولین خوردگیها در واشر نگه دارنده فیلتر، واشر را تعویض نمایید.
همیشه پس از پایان کار دستگاه و شستشو، واشر پلاستیکی را درآورده و فیلتر و درون لولهی خروجی قهوه را نیز با آب بشویید. این کار در مزهی نهایی قهوه بسیار تاثیرگذار است.
همیشه سعی کنید پس از هر بار استفاده درون درب قهوه جوش و محفظهی نگهدارنده قهوه را خوب بشویید و درون آن را دستمال بکشید تا قهوه به دیوارهها رسوب نکند و کیفیت نهایی قهوه عالی باقی بماند.
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که دوست دارید بدانید وسایل چگونه کار میکنند پس حتما مشتاق شدهاید که بدانید نحوه عملکرد موکاپات چگونه است. اگر این چنین است میتوانید به پست زیر مراجعه نمایید و ویدئوی عملکرد یک قهوه جوش را به صورت شبیه سازی شده مشاهده کنید.
جهت تهیهی قهوه به وسیلهی موکاپات ابتدا دستگاه را باز نموده و محفظهی پودر قهوه را از محفظه آب جدا نمایید، سپس مقداری آب درون محفظه آب ریخته ( درست تا زیر سوپاپ کنترل فشار )، حال محفظه پودر قهوه را برداشته آن را پر از پودر قهوه کرده و سپس سطح آن را با انگشت صاف نمایید.
سپس محفظهی پودر قهوه را سر جای خود قرار داده و موکاپات را محکم ببندید. موکاپات خود را روی گاز قرار داده و منتظر شوید تا قهوه از لولهی خروجی خارج شده و درون محفظه قهوه بریزد.
سعی کنید شعلهی گاز را قبل از اینکه قهوه تا دهنهی لولهی خروج قهوه بالا بیاید خاموش کنید تا در انتها قهوه آرام آرام درون محفظهی قهوه بیاید.
حال قهوهی شما آماده است، آن را با لذت نوش جان کنید!
در ادامه شما میتوانید ویدئو آموزشی طرز تهیهی قهوه به وسیله موکاپات را نیز مشاهده نمایید.
از تماشای این ویدئو لذت ببرید
امیدواریم آموزشهای ارائه شده در این مطلب کامل بوده باشد. در صورتی که هرگونه سوال و یا ابهامی در مورد قهوه جوشهای روگازی دارید در انتهای مطلب و در بخش نظرات مطرح نمایید تا در حد توان پاسخگوی شما باشیم.
شادابی دست یافتنیست ، فقط انتخاب کن !
اگر میخواهید از آخرین و محبوبترین مقالات ما ، تخفیف های هفتگی فروشگاه و اطلاع از جشنواره های فروش ویژه مطلع شوید ، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید
147 دیدگاه ها
سلام من به تازگی یه موکاپات استیل خریدم وقتی میخوام ازش استفاده کنم از سوپاپش آب قطره قطره بیرون میریزه میخواستم بدونم مشکل از موکاپاته ؟
سلام . دستگاهتون مشکل داره و نباید از سوپاپ آب بیرون بریزه
سلام من یک موکاپات استیل اینوکس خریدم ولی هر بار با اینکه تمام اصول را رعایت میکنم ولی قهوه از خروجی اصلا فوران نمیکنه اول چند قطره خارج میشه و بعد متوقف میشه ممنون از سایت مفید شما
سلام چند تا سوال داشتم :
۱-من یه موکاپات یه کاپ مارک امپراطور به تازگی خریدم میخواستم بدونم تجربه کار با این مارک رو داشتید ؟ نظرتون دربارش چیه مارک خوبیه ؟
۲-قهوه ای که من با موکاپات تهیه میکنم خیلی آبکیه و فقط آب سیاه میاد بالا بدون ذره ای کریما واسه همین از یکی از دوستان حرفه ای سوال کردم گفت یا قهوه خوب بخر یا یه دستمال کاغذی دو لایه کن بزار رو سطح قهوه بعد در موکاپات رو ببند زمانی که این کار رو انجام میدم کریما میگیرم اما قهوه خیلی ترش و بد مزه میشه و بوی سوختگی میده و موکاپات هم خیلی داغ میشه و قهوه رو میپاشونه نظرتون درباره این کار چیه مشکلی نداره ؟
سلام دوست عزیز. در مورد برند امپراطور متاسفانه اطلاعاتی ندارم.
قهوه موکاپات باید غلیظ باشه و اگر خیلی آبکی هست مشکل از دستگاهتونه . دستمال کاغذی برای دستگاه مشکلی ایجاد نمیکنه چون باعث میشه فشار بیشتری به قهوه بیاد و عملا قهوه از بین دستمال کاغذی عبور میکنه به همین دی کرمای بیشتری بهتون میده. البته اینو فراموش نکنید که کرما مخصوص دستگاه های برقیه و اصلا از موکاپات انتظار کرم نداشته باشید.
اها خیلی ممنون
پس من قهومو با آسیاب ریز تر کنم دگ
بله. خواهش میکنم .سلامت باشید.
سلام
اگه بخواییم با جازوه اسپرسو درست کنیم چطوریه؟
میشه راهنمایی کنید؟
سلام به شما دوست عزیز. مفهوم قهوه اسپرسو اینه که شما تحت فشار قهوه رو تهیه کنید حال اگر در جازوه قهوه تهیه کنید دیگر اسپرسو نخواهد بود بلکه همان قهوه ترک است البته با طعمی نامطلوب
آخه رفتم مغازه طرف بهم گفت این قهوه اسپرسو هستش گفت ترک هم داریم
حالا اینو چجوری درست کنم ک خوب در بیاد؟من با آب سرد قاطی کردم گذاشتم رو شعله موقعی ک یکم کف کرد برش داشتم ولی زیاد جالب نشده طعمش
تو سایتم هرچقد گشتم طرز تهیه قهوه با جازوه نبود همش با این دستگاه های قهوه سازه
دوست عزیز منظور فروشنده از اسپرسو درجه اسیاب قهوه بوده بنابراین شماا نمیتوانید این قهوه را در جازوه تهیه کنید چون طعمی نامطلوب خواهد داشت اگر میخواهید قهوه را با جذوه درست کنید باید قهوه با درجه اسیاب ترک خرید نمائید. پیشنهاد میکنم ابتدا اطلاعاتی در مورد قهوه به دست بیاورید تا به اشتباه نیوفتید. به طور خلاصه بهتون بگویم قهوه ای که با جازوه درست میشه بهش قهوه ترک میگن و باید با ریزترین درجه اسیاب بشه و قهوه ای که با موکاپات یا اسپرسو ساز تهیه میشه بهش اسپرسو میگن و درجه اسیابش ازترک درشت تر هست .
سلام خسته نباشید من با موکاپات اسپرسو درست کردم ولی شک دارم مگه نباید اسپرسو غلیظ باشه واسه من ابکی بود
خیلی غلیظ نیست. بیشتر سنگین هستش .
آیا از موکاپات میشه برای تهیه نسکافه، هات چاکلت و هم استفاده کرد؟
سلام. در عمل غیر ممکن نیست اما نتیجه جالبی به دست نخواهد آمد
سلام سوالی داشتم خدمتتون و اون اینکه وسیله ای که قهوه ترک رو روی اون میزارن و گرم میشه چیه حالت سه پایه در ویدیو آموزشی رو میگم
سلام دوست عزیز. این وسیله چراغ الکلی هستش که در زیر سه پایه قرار گرفته .
عرض سلام و خسته نباشید دارم خدمت شما و تشکر میکنم از شما بابت سایت عالیتون
سوالم از شما اینه، ما باید چقد درپوش یا همون (محفظه ی قهوه)رو سفت کنیم ؟؟؟
آیا لازمه که حتما محفظه ی قهوه رو سفت ، سفت کنیم یا نه؟؟؟؟
سلام .ممنون سلامت باشید دوست عزیز. منظورتون از سفت کردن محفظه قهوه چیه ؟ اگر منظورتون بستن پیچ آن به پاینی هستش تا جایی که جاداره و خیلی سفت نشه چون ممکنه به واشر اسیب برسه
دو سه باری که با موکوپات قهوه درست کردم ،، حدود یکی دو دقیقه بخار از لوله خروجی خارج شد و بعدش قهوه شروع به خارج شدن میکرد به همین دلیل فک کردم شاید خوب سفت نکردم موکوپات رو؟؟
به طور کلی اگه اول بخار بالا بیاد و بعد دو یا سه دقیقه قهوه خارج بشه آیا دستگاه خرابه یا من درست عمل نکردم و سبد قهوه رو پر نکردم
خیر مشکلی نیست. روند کار به همین شکل هستش. ابتدا آب به جوش میاد و بخار به بالا میاد سپس قهوه بیرون میاد. طبیعی هستش و مشکلی نداره .
سلام، ببخشید ی سوال داشتم؟ که ببینم میشه از پودر قهوه های اماده ک توی ی قوطی کوچیک هستن تو این قهوه جوش استفاده کرد؟؟؟
سلام دوست عزیز. باید به درجهی آسیاب قهوه توجه کرد اگر مناسب موکاپات هست بله میشود.
چرا وقتی از موکاپات عصارهگیری میکنم قهوه حالت کدر داره و ذرات ریز قهوه باهاش مخلوط میشه؟ دیدم بعضیا خیلی شفاف عصارهگیری میکنند، حتی خودم آسیاب دستی گرفتم و درشت تر از حد معمول آسیاب کردم ولی فایده نداره
قهوه تهیه شده با موکاپات معمولا غلیظ و حاوی پودر قهوه هستش البته به کیفیت ساخت محصول هم باید توجه کرد ولی در کل قهوه موکاپات غلیظ است.
سلام .خسته نباشید…ببخشید سوالم اینه نمیتونیم تو محفظه بجا اب از شیر استفاده کنیم؟؟؟ بعد اینکه قهر ترک و میشه شیرین تر کرد قبل استفاده چه راهی واسه شیرین شدن طعم این اپرسو هست؟
مقاله مفیدی در مورد موکاپات بود از سایت ایلیا خیلی ممنونم
سلامت باشید. ممنون از شما دوست عزیز
سلام خسته نباشید من یه قهوه جوش موکاپات تازه گرفتم وقتی قهوه رو تا اخرش روی سبد پر میکنم خیلی خیلی تلخ میشه اصلا نمیشه خورد جنس قهوه ی منم ملایم یعنی تلخ نیست اگه به سبد کم قهوه بریزم مثلا نصفش چه فرقی میکنه
ممنون میشم جواب بدید
سلام. تلخی زیادیکی از ویژگی های موکاپات هستش . اگر کمتر قهوه بریزید قهوه تون خیلی رقیق و ابکی میشه .
سلام من با موکاپاتم وقتی قهوه درست میکنم بعد از مدتی قهوه باسرعت و یهویی بیرون میاد مشکل از چیه من این قهوه جوش رو به تازگی خریداری کرده ام چه کنم
ممکنه واشر خاب باشه
سلام ببخشيد من به تازگي يه اسپرسوساز استيل خريدم.ميخاستم ببينم خوبه يانه چون يه اقاكه قهوه فروش بود بمن گفتن الومينيومي بهتره چون استيل قهوه اسپرسو خراب ميكنه وبدميشه. ميخاستم ببينم واقعا همينطوره يانه ممنون ميشم راهنمايي كنيد
الومینیوم به سرعت داغ میشه و ممکن است قهوه بسوزد . استیل بهتر هست
این یارو تو فیلم که آموزش قهوه درست کردن میده انگار اعصاب نداره ها
سلام
من خیلی فیلم آموزشی و مطالب سایت های مختلف رو خوندم و الان هم واقعا کلافه ام!
ممنون میشم جواب بدید سوالاتمو.
از کجا میشه فهمید که قهوه سوخته و خراب در اومده؟!
اینکه کف قهمون رنگ تیره داشته باشه و بخار زیاد ازش بیاد یعنی قهمون سوخته نباید خورد؟!(قهوه ای هم که میزارم جاوا هستش و از خودتون خریداری کردم)
من با دوتا قهوه جوش که از بازار خریدم با قیمتای مختلف همشون همین مدلی خروجی بهم میدن!(مارک امپراطور و کورونا)
محفظه آب رو تا زیر سوپاپ آب میکنم و سبد قهوه هم تا سرش قهوه میکنم و به طوری که فشاری به قهوه ها وارد نشه آروم آروم با انگشتم سطح قهوه توی سبد رو صاف میکنم و در زیر یک شعله خیلی کم قرار میدم
آیا این عمل اشتباهه؟!
سلام دوست عزیز . خیر اشتباه نیست. مشکل شما دقیقا چی هستش ؟
سلام
فهمیدم مشکل از کجا آب میخوره
شعله رو خیلی بیش از حد کم میکردم و همش خروجی قهوه ام خراب در میومد!
سلام خسته نباشید
من بعد از اینکه قهوه رو داخل سبد پودر ریختم بعد 20 ثانیه سد خیس شد و قهوه خیس شدن و شبیه گل شد
آیا این طبیعی هست ؟ اگه نیست مشکل از کجاست؟
در ضمن بعد از درست شدن قهوه قهوه مزه ترش مزه داره که تو دهن بعد از چند مدتی باقی میمونه
مشکل از کجا میتونه باشه؟
ممنون برای سایت خوبتون
بله طبیعی هستش. احتمالا قهوه ای که استفاده میکنید عربیکا هستش که طعم ترشی داره
کسی میدونه قهوه با کیفیت کجا میتونم تهیه کنم
هان؟؟؟
سلام.من یه دستگاه موکاپات فلر خریدم.که محفظه بالایی یه توری داره برای ساختن کرم یا کف روی قهوه.لطف کنید طرز استفاده از این دستگاه بگیید.ممنون.و تشکر
سلام
ایا اومدن تفاله (نه به مقدار خیلی زیاد(متوسط)) همراه با قهوه توی محفظه بالایی موکاپات غیر طبیعی هستش ؟
( اگه غیر طبیعی است علتش چیه؟ )
بله غیر عادی هستش و یا موکاپات شما خرابه یا این که درجهی آسیاب قهوه تون مناسب دستگاهتون نیست. ابتدا کمی پودر رو درشت تر کنید اگر مشکل رفع نشد ایراد از موکاپات هستش.
سلام خواستم بپرسم موكاپات استيلي ايا خوبه يا نه چون قبلا موكاپات الومينيومي داشتم ولي يدونه استيل خريدم ممنون
سلام. جنس استیل بهتر هست.
سلام
موکاپات من 4 کاپ هستش که از سایت شما خریداری کردم وقتی قهوه درست میکنم.. اون مزه دلخواه رو نمیده و
مثل کلیپ بالایی کف نمیکنه مشکل کجاست!
در ضمن از قهوه چهار میکس استفاده میکنم لطفا راهنمایی کنید؟
سلام
بطور کلی موکاپات کرمای خیلی خوبی تولید نمیکند. البته نوع قهوه هم بهتر است درصد روبوستای بیشتری داشته باشد.
حالا کلاقهوه ساز رو مزه قهوه تاثیر میذاره؟
من که هیچی نفهمیدم?من ی قهوه ساز شیش کاپ خریدم 30تومن در حالی که شما میگین ی کاپش شصت تومنه?الان من اینو پس بدم یا نه??
انواع و اقسام موکاپات با قیمتهای مختلف در بازار موجود هست و با توجه به کیفیت آنها، قیمت و کیفیت قهوه خروجی نیز متفاوت است.
ممنون
مطالبتون کاملا مفید بود و استفاده کردم
با سلام
موکاپات من 3 کاپ ظرفیت داره بعد از آماده شدن قهوه حدود 1.5 کاپ آب درون ظرف پایینی باقی میمونه آیا این طبیعیه؟ اصولا باید آبی بمونه یانه؟؟
بله باقی موندن مقداری آب طبیعی هست.
برای اینکه قهوه غلیظ و خامهایی بشه چیکار باید کرد ؟
با سلام
موکاپات من 3 کاپ ظرفیت داره
بعد از آماده شدن قهوه، در داخل ظرف پایینی دستگاه حدود 1.5 کاپ آب میمونه آیا این طبیعیه؟ اصلا آبی باید باقی بمونه یا نه؟ اگه آره در چه حدی نرمال به حساب میاد؟
سلام
من همه موارد را رعایت می کنم ولی دو تا مشکل دارم
بکی که کف نمی تون بگیرم یعنی قهوه من رنگ قهوه ای سوخته دارد و اصلا کف نمی کند
دوم اینکه اگردرب موکاپات باز باشد قهوه به بیرون می پاشد
لازم به ذکر است که در یک فروشگاه دستگاه و نوع قهوه هم را تست کردم خیلی خوب بود ولی در خانه موفق نمی شوم و من روی اجاق درست می کنم اما در عروشگاه روی یک پیک نیک کوچک تست کرد و خوب بود
علتش چیه
سلام
بطور کلی موکاپات کرمای خوبی تولید نمیکند.
سلام ممنون ویدئوی خوبی بود کلش به زبان فارسی بود
ایا باید حتما خودمان قهوه را اسیاب کنیم و ایا اسیاب شده اون طعم اصلی را داره
با سلام وقت بخیر من یه دستگاه بیالتی 2 کاپ خریدم بعد 3 مرتبه مصرف آن را شستم و کنار گذاشتم اما بعد از چند ماه خواستم استفاده کنم کف دستگاه که سوپاپ دارد رنگ سیآه و سفید به خودش گرفته و حالت کپک دارد با هیچی هم پاک نمیشه میخواستم بدونم این دستگاه که این طور شده طبیعی هست؟و دوم اینکه میشه ازش استفاده کنم ضرر ندارد؟
اها فهمیدم پس به طور کله هرچی دانه قهوه چرب تر باشه و فشار دستگاه بیشتر باشه کرمای تولید شده بیشتر و با کیفیت تره و در نتیجه قهوه تولید شده با کیفیت تره.
حالا خداروشکر بالاخره فیزیک و مبحث فشار در شاره ها به یه کاری اومد??
سلام یه موکاپات Romax چهار کاپ دارم طبق گفته های شما سبدشو تا خرخره پر میکنم اب سرد تصفیه هم تا زیرسوپاپ میریزم وقتی که قهوه داره اماده میشه و از خروجی میاد تا نصف که میشه گازو خاموش میکنم تا باقیش هم بیاد روش کف داره اما به تدریج که میخاد تموم بشه کفش ناپدید میشه و قهوه یه دست بدون کف میشه دلیلش چیه؟ راستی وقتی که میخاد تموم بشه اخرش یه اب کرمی رنگ رقیق با فشار از لوله خروجی میاد بیرون. ممنون از مطالب خوب سایتتون.
البته اینم بگم رو کارتونش نوشته pezzetti:italexpress رو بدنه خودش نوشته Romax
البته دقیقا یادم نیست 4 کاپه یا 3 کاپ ولی فک کنم 3 کاپه به نظر شما مارک معتبری هست یا باید عوضش کنم؟ ممنون میشم پاسخ بدید
سلام .در اسپرسوساز های روگازی قهوه اسپرسو بدون کرما تولید میشه پس از دستگاهتون انتظار زیادی نداشته باشید .فقط اسپرسوساز بیالتی مدل بریکا دارای قابلیت تولید کرما روی قهوه اسپرسو است.
خب به نظر شما مینی پرسو بهتر کرما میده یا بریکا؟
مینی پرسو کرمای بهتری میده .
جناب کاپتان مارول.
من یه روماکس دو کاپ دارم عالی کار میکنه. کرم زیاد میده و هر کی دیده رفته موکاپات با یه برند دیگه خریده بامید اینکه همشون مثل هم هستن.ولی بعد بمن اطلاع داده که قهوه بدون کرم ساخته میشه.
من تحت تاثیر نام بیالتی یه موکاپات اصلی با کیفیت ساخت بالا و البته اوریجینال تهیه کردم ولی هیچوقت قهوه رو با کیفیت روماکس درست نکرد.
امروز که نوشته شما رو خوندم متوجه شدم همون مارک pezzetti که روش نوشته Romax حرف نداره.
سلام ببخشید در یه موکاپ 6 نفره چند گرم باید پودر قهوه بریزیم و در اخر چند میل قهوه میده و به جز موکاپ بیالتی کدوم مارک خوب هستش ؟
درود
سبد قهوه باید کاملا پر بشه که حدودا 40 گرم قهوه رو شامل میشه، قهوه خروجی در حدود 170 میلی لیتره
و برند گت Gat ایتالیا نیز از برندهای خیلی خوبه موکاپه
سلام
حتما باید محفظه ی پودر قهوه رو پر از قهوه کرد???
اخه کلی قهوه هدر میره خب
راستی میشه توی محفظه ی قهوه علاوه بر قهوه شکر یا پودر نستل ریخت???
بله حتما باید تا انتها پر کرد… به همین دلیل اندازه های مختلف از 1 فنجان تا 6 فنجان از این دستگاه ها وجود دارد
فیلتر موکاپات فقط جای قهوه با آسیاب مناسب است… ریختن مواد دیگر علاوه بر خرابی دستگاه نوشیدنی مناسبی حاصل نخواهد داد
سلام
آیا آسیاب قهوه هم وجود داره که خروجی اون قابل تنظیم برای موکاپ یا مثلا ترک باشه ؟
اگه وجود داره آیا شما هم برای فروش دارید ؟
بله تمام آسیاب ها برای موکاپ تنظیم میشه ، موکاپ کمی درشت تر از اسپرو است
برای قهوه ترک نیاز به آسیاب های صنعتی و حرفه ای است که هزینه بالایی می برد
بله آسیاب هایی در همه رده ها در قهوه ایلیا موجود است و خواهد شد
سلام خسته نباشید
میخاستم بدونم من دستگاه قهوه جوشم (موکاپات) سه نفره هستش ولی اندازه یک نفر میخام درست کنم آب رو میشه اندازه یک نفر بریزم یا اینکه باید تا زیر سوپاپ باشه آب؟
ممنون مشم راهنمایی کنید
سلام.آب رو میتونید کمتر بریزید ولی سبد قهوه رو حتما باید پر کنید
ممنون.
بدون استفاده از قهوه جوش هم ميشه قهوه عالي درست كرد ، ما كمي زحمت داره.جاش دردسرهاي قهوه جوشهاي جورواجور رو نداره.اينم بگم مقدار توضيح داده شده واسه يك فنجانه.براي تعداد بالا ميونين مقدار رو چند برابر كنينوسايل لازم : يك عدد ليوان روحي يا مسي ، چند فنجان به تعداد افراد ، پودر قهوه و شكر به تعداد ليوان ها…براي هر فنجان يك قاشق چاي خوري پودر قهوه و يك قاشق غذا خوري شكر داخل يك ليوان فلزي {بهتره مسي باشه اما از ليوانهاي روحي هم ميشه استفاده كرد } ميريزيم.اين مقدار واسه يك فنجان هست.بعدش آب جوش سرد{ واسه مناطقي كه آب سنگين دارن ، آب شير واسه مناطقي كه آبشون سبكه} به اندازه فنجان داخل ليوان ميريزيم و روي شعله گاز با حرارت كم قرار ميديم.با يك قاشق شربت خوري دسته بلند شرو ميكنيم به هم زدن محتويات ليوان.اين كار بين پانزده تا سي دقيقه ممكنه طول بكشه.بعد از گذشت اين زمان به محض اينكه قهوه قل اول رو زد شعله رو خاموش ميكنيم.مدتي ميذاريم دم بكشه.قهوتون آمادست.فقط هر كي قهوه بدون كافوئين ميخاد قهوه بدست اومده رو نيم ساعتي بذاره ته نشين كنه بعد اونو آروم منتقل كنه فنجان ديگه.حواسش باشه تا به پوره ها رسيد انتقال رو متوفف كنه.نوش جان.
مقدار کمی آب نسبت به سایز ان مثلا در سایز 6نفره مقدار کمی از آب ولی در سایز 3نفره به مقدار خیلی جزئی باقی می ماند یعنی واشر هردو دستگاه ایراد دارد ؟! لطفا به صورت کامل راهنمایی و توضیح فرمایید . با سپاس
اگر مقدار آب جزئی است مشکلی نداره و دستگاه سالمه،
با تشکراز پاسخ شما ، لطفا بفرمایید می شود اب را پایین تر از سوپاپ ریخت تا اینکه مقداری از آن در محفظه موکاپات باقی نماند ؟ در کل اینکه در محفظه پایینی مقداری آب باقی می ماند علت کار چیست لطفا توضیح و راهنمایی فرمایید با تشکر وسپاس
اگر مقدار آبی که در محفظه میماند زیاده قطعا واشر دستگاه شما ایراد داره.
با سلام وتشکر از پاسخگویی به موقع وعنایات شما ، اینجانب تمام مراحلی که برای قهوه طبق مراحل بالا ذکر نموده اید رو انجام دادم وتمام مراحل به خوبی انجام شد وظرف بالایی یعنی جمع آوری قهوه تا انتها با قهوه داغ و خوش عطر در عرض چند دقیقه پرشد ولی همیشه مقداری آب در محفظه پایینی یعنی ظرف نگهدارنده آب باقی می ماند آیا این طبیعی است ؟ لطفا راهنمایی فرمایید با سپاس
با سلام و تشکر از توجه شما به مطالب سایت
دوست عزیز اگر در محفظهی آب دستگاه شما مقدار کمی آب باقی بماند طبیعی است و مشکلی وجود ندارد.
موفق باشید
لطفا بفرمایید که آب رو تا سوپاپ که دراین دستگاه یعنی مدل بریکا پایین تر است تا آنجا باید ریخت ؟ در بعضی از فیلم آموزشی دیده می شود که مقدار نامعلومی آب رو اول به قسمت بالا یعنی ظرف جمع آوری قهوه میریزند وبعد به محفظه نگهدارنده آب ! که کمی گیج کننده است وبعداز خروج قهوه با قاشق قسمت خروجی قهوه رو بالا یا پایین می کشند !! یا زمان برداشتن از روی شعله ؟ لطفا دراین مورد راهنمایی و در مورد نحوه صحیح تهیه کردن قهوه با کرمای مشخص ، توضیحات لازم را مبذول فرمایید با سپاس فراوان
بله جناب آب حتما باید تا سوپاپ ریخته شود. گمان نکنم در جایی آب را بالا بریزند مگر در رسپی های خاص با موکاپات های خاص که نوشیدنی الکلی یا شیر را در بالا میریزند و آب را در محفظه پایین. در بعضی موکاپات ها برای ایجاد کرما این کار انجام میشه که در موکاپات های استانداردی مثل بیالتی نیاز نیست
در ضمن اینکه با هر نوع قهوه ای می توان نسبت و غلظت کرمای مورد نظر را با دستگاه بریکا بدست آورد ؟ لطفا راهنمایی فرمایید با تشکر
خیر دوست عزیز
با توجه به نوع قهوه غلظت کرما نیز ممکن است متفاوت باشد.
با سلام لطفا خواهشمندم طرز تهیه قهوه با موکا پات بریکا را نیز مثل همین پست به طور کامل توضیح بفرمایید . با تشکر
با سلام خدمت شما دوست عزیز
طرز تهیه قهوه با موکاپات بریکا نیز مشابه موکاپاتهای معمولی میباشد. تنها تفاوت آن داشتن کرما روی قهوه است.
با سلام لطفا بفرمایید چگونه می توان با موکا پات به ان حالت crema یا به اصطلاح حال خامه طبق ویدیوی بالا دست یافت ؟ بنده هر چقدر ازمون و تلاش می کنم نمی توانم با ان حالت crema قهوه را تهیه کنم لطفا دراین مورد توضیحات لازم را مبذول فرمایید
درود
دوست گرامی کرما در کل به شرایط مختلفی بستگی داره، از نوع قهوه، میزان و دمای آب، و خود دستگاه، برای مثال دستگاه بریکا کرمای بیشتری نسبت به کلاسیک ها میزنه… ویدئو بالا ایده آل ترین حالت رو مهیا کرده و نتیجه رو میبینید
با سلام و تشکر از سایت خوبتون
ایا اندازه اسیاب قهوه برای استفاده در موکاپات؛با اسیاب قهوه برای اسپرسوساز های برقی فرق میکنه؟؟ ایا باید درست تر باشه؟
بله متفاوت است باید درشت تر باشه
سلام خسته نباشید
من میخوام یه موکاپات از سایت شما بخرم ولی میخوام بدونم اگه یه موکاپات 6کاپ بخرم امکان اینکه توش قهوه ی کمتری دم کرد وجود داره ؟ مثلا 2 یا 3 کاپ ؟؟
یا حتما” باید دستگاه رو با آب و قهوه پر کرد و از کل ظرفیت دستگاه استفاده کرد ؟
ممنون
باید دستگاه را لب به لب با قهوه پر کرد وگرنه قهوه ای رقیق و آبکی میده
سلام خسته نباشید
سال نو مبارک ببخشید یه سوال داشتم
قهوه جوش تازه خریدم سوالم اینه که وقتی اب جوش شد قهوه شروع کرد که بالا اومدن از لوله از کجا بفهمم که تموم شده و دیگه قهوه ای توی مخزن نیست و زیرش رو خاموش کنم؟
درب موکاپات رو باز کنید و مشاهده کنید و معمولا نصف قهوه که بالا آمد باید زیر گاز را خاموش کنید
سلام این واشر پلاستیکی موکاپات بر اثر حرارت مشکل سلامتی ایجاد نمیکنه ممنون میشم راهنمایی کنید
درود
چون نوشیدنی با این واشر هیچ برخوردی نداره گمان نکنم
با سلام و تبریک سال نو برشما. سوال داشتم درمورد قهوه جوش. آیا آبی که از مخزن پایین به بالا میاد آب جوشیده هست یا ولرم؟ چون بنده وقتی استفاده میکنم . آب مخزن بالا اب ولرمی هست که اصلا دلچسب نیست
قهوه ای که در مخزن بالایی جمع می شود درجه حرارتی حدود 70 درجه دارد، اگر میخواهید قهوه شما گرم تر باشد، در مخزن آب، از آب جوش استفاده کنید. تا دمای قهوه دم شده بالا تر برود
سلام
لطفا بفرمایید چرا هنگامی خروج قهوه از لوله خروجی ظرف ، قهوه از یکطرف لوله خروجی نسبت به دیگری نسبتا با تاخیر از موکا پات خارج می شود ؟ لطفا راهنمایی فرمایید با تشکر
درود دوست عزیز، این امر به احتمال زیاد بر میگرده به اینکه سطح پودر قهوه ای که در ابتدا در داخل سبد ریخته اید صاف نبوده، احتمال دیگر ، وجود موکاپات در سطحی کج است. در کل، این امر در کیفیت قهوه تاثیر چندانی ندارد
سلام خسته نباشید من تمام کارهایی که گفتین رو انجام دادم اما قهوه ام بسیار بی مزه و مانند آبی سیاه رنگ میشود و بسیار رقیق.روی شعله خیلی کم هم میزارم بعد چند دقیقه قهوه که بالا اومد ور میدارم ولی خیلی بی مزه و بده
لطفا راهنمایی کنید
سلام.به طور کلی قهوه ای که با موکاپات های معمولی دم میشه غلظت یک اسپرسو خوب رو نداره و اگر دستگاه شما از برند های متفرقه و بی کیفیت باشه قهوه ای که با موکاپات درست میکنید هم بی کیفیت میشه.البته باید بگم قهوه ای هم که در دستگاه استفاده میکنید مهمه.
سلام این که گفتید بعد از هر بار استفاده واشر دستگاهو در بیاریم و بشوریم. این کار واشر را خراب نمیکنه؟؟؟
نه واشر رو در نیاریید همینطورری زیر دستگاه رو بشویید .
نه واشر رو در نیاریید همینطوری زیر دستگاه رو بشویید .
سلام .وقتی با موکا پات قهوه درست میکنم ، نیمه اول قهوه ای که بالا میاد خوب و غلیظ و خوش طعمه .ولی از یه جایی به بعد قهوه خیلی رقیق و بد بو و بد طعم میشه ، من همیشه سعی میکنم قبل از اینکه به این مرحله برسه زیر گاز رو خاموش کنم ولی خیلی کم قهوه میده اندازه یه کاپ (موکاپات سه کاپ دارم)،میخواستم ببینم همه اینجورین یا من بلد نیستم ؟ مشکل کارم از کجاست؟
با سلام من یک موکاپات یک نفره به قیمت ۳۰ هزار تومن با مارک atex خریدم و قهوه رو هم از همون مغازه تهیه میکنم ولی قهوه مزه سوختنی میده چه اشکالی داره و میخواستم بدونم که چرا قیمت موکاپات های بیالیتی انقدر بالاست !!! ایا کیفیت قهوه ای که با بیالیتی درست میشه یهتر؟؟؟
سلام.دستگاه های موکاپات چینی ارزان قیمت دارای کیفیت بسیار پایینی هستند و فشار لازم در محفظه ی آنها ایجاد نمیشه و در نتیجه قهوه شما طعم سوختگی میگیره . البته بهتره برای موکا پات از قهوه هایی با رست مدیوم استفاده کنید.دستگاه های بیالتی به علت کیفیت سات بسیار بالا دارای قیمت بالایی هستند و طعم قهوه دم شده در این قهوه ساز ها بسیار بهتر از سایر موکاپات های موجود در بازاره
سلام ممنون بابت آموزش خوبتون .یه سوال داشتم اونم اینه که؛واشر موکاپ رو چطوری خارج کنم که به واشر آسیب نرسه؟
سلام.با استفاده یک سوزن نازک
سلام
ببخشید قهوه ای که با دستگاه موکاپات درست میشه،،چه نوع قهوه ای هست؟
قهوه اسپرسو
سلام.قهوه اسپرسو
سلام، خسته نباشید، من به تازگی یک عدد موکاپات خریدم، موقع درست کردن قهوه تمام عملیات خوب پیش میره اما قهوه ولرم هستش منو راهنمایی کنید
با سلام
نکات زیر رو مورد توجه قرار بدین
حتما از آب سرد استفاده کنین در دستگاه
شعله گاز رو خیلی زیاد و یا خیلی کم نکنین در این حد باشه که دقیقا به زیر دستگاه بخوره و کف دستگاه رو پوشش دهد
قبل از ریختن قهوه در فنجان درون فنجان هایتان آب جوش بریزید و قبل از ریختن قهوه آب جوش را تخلیه کنید
اما به طور کلی قهوه خروجی از موکاپات زیاد جوش و داغ نیست ، اما با روش های گفته شده خیلی بهتر میشه کیفیت قهوه نهایی
سلام میشه با قهوه جوش اسپرسو قهوه ترک هم درست کرد?
سلام
خیر امکان پزیر نیست ، زیرا قهوه ترک بصورت بسیار نرم آسیاب شده است و زمانی که در سبد قهوه موکاپات قرار بگیرد موجب گرفتگی روزنه های فیلتر بالایی و سبد میشود و اگر سیستم موکاپات ب درستی هم عمل نماید مقدار بسیار زیادیاز پودر قهوه در مخزن بالایی جمع میشود که مصرف این قهوه به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود
سلام. من به تازگی یک عدد موکاپات 1 کاپ خریدم. وقتی باهاش قهوه درست میکنم همه چی درست پیش میره. ولی اخره سر مقداره کمی اب در مخزنه پایینی گیر میکنه و بالا نمیاد. ایا این امر طبیعیه؟
سلام.
اگر مقدار آب خیلی کمه مشکلی نداره ولی اگر زیاده به احتمال زیاد واشر دستگاه شما خراب شده.
با سلام خدمت شما.من یک قهوه ساز فیلتری دارم دو تا سوال داشتم.ممنون میشم اگه جواب بدین.
۱-در کاتالوگ دستگاه مدت زمان تهیه قهوه ۱۰ دقیقه اعلام شده ولی دستگاه من پس از روشن شدن ظرف مدت ۳ دقیقه با سرعت زیادی قوری رو پر میکنه. نمیدونم اشکال از دستگاه منه یا طراحی دستگاه به صورت نرمالش هم همین جوریه.راستش من از خدمات پس از فروش پرسیدم ولی کسی جواب دقیق و قانع کننده ای بهم نداد. به نظر من فرایند تهیه این نوع قهوه باید به شکلی باشه که آب به صورت بسیار آرام و آهسته و به قول خودمون در حد چکه کردن روی قهوه بریزه تا فرصت بیرون کشیدن طعم قهوه ایجاد بشه. که این موضوع با جریان زیاد آب گرم ریخته شده بر روی قهوه در دستگاه من تناقض داره. نظر شما چیه؟ لطفا راهنمایی کنید.
۲-صفحه ای که قوری روش قرار میگیره تا موقعی که دستگاه روشنه ،گرمه . نمی دونم آیا بعد پر شدن قوری ، اگه کلید دستگاه برای گرم نگه داشتن قهوه روشن باشه، آسیبی به المنت آب گرم اصلی میرسه یا نه. چون دیگه در این حالت آبی برای گرم کردن در اطراف المنت وجود نداره. شاید این کار باعث سوختن المنت یا آسیب رسیدن به پلاستیک ABS دستگاه بشه. چون دربخش مشخصات فنی دستگاه نوشته “فاقد صفحه گرم نگهدارنده قهوه”.
سلام.
پاسخ سوال اول : بیشتر دستگاههای قهوهساز فیلتری دارای فیلتر فلزی یا پلاستیکی برای قهوه هستند که شکل مخروطی داره و سوراخهای این نوع فیلترها درشت هستند و به همین دلیل دم شدن قهوه و عبور از فیلتر با سرعت زیادی انجام میشه.بهتره از فیلتر های کاغذی مخصوص قهوه ساز فیلتری استفاده کنید تا دم شدن قهوه شما به صورت استاندارد انجام بشه.
پاسخ سوال دوم : معمولا این دستگاهها دارای صفحه گرم نگهدارندهی قهوه دم شده هستند و در صورت نبودن آب داخل مخزن آسیبی به المنت نمیرسه.البته دقت کنید که بهتره بعد از پروسه دم شدن ، قهوه خودتونو میل کنید تا خواص بیشتری از قهوه رو دریافت کرده باشید.
سلام و درود
ممنون از توضیحات
لطفا نحوه اضافه کردن شیر و این که چه میزان و چه موقه و به چه نوع قهوه ای میشه شیر اضافه کرد توضیح بدین ممنون میشم
سلام.
شیر و سایر ترکیباتی که به قهوه اضافه میشه رو باید بعد از دم شدن قهوه به آن اضافه کنید.به تمام قهوه ها بعد از دم شدن میتونید شیر اضافه کنید.در بین روش های دم کردن قهوه فقط قهوه ترک رو میتونید با شیر دم کنید.
سلام من از موکوپات مارک Modern Life German خریدم -6 نفره ، اول اینکه متاسفانه رنگ روش که سیاه هست بصورت ذره ذره میریزه و اینکه احساس میکنم مخزنش 6 نفره نیست چون وقتی تا زیر سوپاپ پر میکنم آب رو حتی 3 تا فنجان کوچک هم نمیشه!
از کجا میتونم بیالیتی تهیه بکنم؟
سلام.
متاسفانه دستگاه شما از نوع چینی بدون کیفیت بوده. دستگاه های بیالتی رو میتونید از طریق فروشگاه اینترنتی ما تهیه کنید.
بسیار بسیار سپاس و تشکر
سلام.
ممنون از توضیحات کاملتون.
فقط میخوام بپرسم که بعد هر بار درست کردن قهوه،باید اون باقیماندهی قهوه رو بریزیم دور یا بازم میشه باهاش قهوه درست کرد؟؟!
سلام.
بعد از هر بار تهیه قهوه باید تفاله قهوه رو خارج کنید و دیگه نمیتونید از تفاله اون قهوه بگیرید.اما میتوانید از تفاله قهوه برای کارهای دیگری استفاده کنید.برای اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید.
۱۱ خاصیت تفاله قهوه
ممنون لذت بردیم
سلام…میخواستم بدونم قهوه که آماده شده رو میشه تا چند ساعت دیگه باقیماندشو استفاده کرد؟اگر گرم کردن دوباره بعد چند ساعت مشکلی داره..این مشکل جدیه یا فقط توصیه نمیشه؟
سلام.قهوه رو بعد از دم آوری باید مصرف کنید.بعد از سرد شدن ترکیبات شیمیایی داخل قهوه تغییر میکنه و دیگه خواص اصلی قهوه از بین میره.اما اینطور نیست که خطری داشته باشه.فقط توصیه میشه که قهوه رو بعد از دم کردن مصرف کنید.
سلام، بنده هم دقیقا مشکل اقا مجتبی را دارم
واشر رو هم عوض کردم ولی فرقی نکرد، ایا قهوه جوش موکا دو کاپ با کاپ های بیشتر رفتارش فرق میکنه؟!!
چون دقیقا با سه کاپ دقیقا همون نوع قهوه هیچ مشکلی نداره
با عرض سلام و تشکر بابت مطالب بسیار خوبتون
من یه موکا پات تهیه کردم.سعی کردم همه نکات رو اجرا کنم ولی موقع بالا اومدن قهوه ، قهوه به صورت تکه تکه به بیرون میپاشه . مثل فیلم به صورت یکنواخت بیرون نمیاد و اصلا کف نمیکنه . مشکل کارم از کجاست؟؟؟؟؟؟
با سلام
سوال اول اینکه نوع موکاپات شما چیه ، بیالتی یا سایر برند ها و اگر بیالتی هست کدوم مدل ؟
سوال دوم اینکه قهوه را خودتان آسیاب کرده اید یا از فروشگاه آسیاب شده تهیه کردین ؟
مدلش کاپmodern life 3 هستش.
قهوه رو از فروشگاه به صورت آسیاب شده تهیه کردم البته همون موقع برام آسیاب کرد
اگر موکاپات با کیفیتی هست و از نظر کیفیتش خیالتون راحته
موضوع برمیگرده به واشر دستگاه ، باید واشر دستگاه رو با یه واشر نو و سالم تعویض کنین
موضوع پاشیدن قهوه به این برمیگرده که واشر دستگاه یا شُل شده ، یا خراب شده ، یا کمی تغیر سایز پیدا کرده که فشار به در دستگاه به صورت یکسان ایجاد نمیشه و قهوه می پاشه به بیرون
خیلی ممنون
واشر رو عوض میکنم و نتیجه رو براتون مینویسم
سلام چند وقت پیش واشر رو عوض کردم ولی فایده نداشت.همچنان قهوه غیر یکنواخت از لوله بیرون میپاشه
سلام.
اگر با تعویض واشر و سوپاپ به نتیجه نرسید متاسفانه دستگاهتون مشکل داره و باید تعویضش کنید.
برادر من هیچ ربطی به واشر نداره و دستگاه هم سالمه فقط یکم باید حوصله به خرج بدی و شعله زیر قهوه سازو کم کنی بسیار کم اونوقت هم آروم میادبیرون و هم کف میکنه و هم قهوه تلخ و خوشمزه ای بهت میده
آب سرد بیشتری در مخزن پایینی بریزید تا کفه حاصله بیشتر بشه و یکنواخت از لوله، وارد قوری بالا بشه و شعله رو هم کم کنید
سلام دوست عزیز
نوع پودر قهوه خود رو عوض کنید
از فروشنده بخواهید برای دستگاه موکا قهوه را پودر کند.
perfect