زمان مورد نیاز برای مطالعه : 5 دقیقه

در مطلب قبلی در مورد ترکیب کردن دو نوع قهوه و مواردی از این قبیل صحبت کردیم. در ادامه مبحث قبلی به ترکیب چند نوع قهوه و چندین ترفند کاربردی خواهیم پرداخت. با قهوه ایلیا همراه باشید…

ترکیب کردن قهوه برای رست کننده‌های خانگی قهوه قسمت دوم

ترکیب کردن سه نوع قهوه

در بسیاری از بهترین ترکیب‌های قهوه از سه نوع مختلف دانه قهوه استفاده می‌شود. یک الگوی مناسب برای این کار، این است که هر نوع دانه قهوه یکی از این سه نقش را بر عهده داشته باشد:

  • جرم و غلظت قهوه
  • عطر و طعم غالب بر قهوه
  • عطر و طعم ملایم و ظریف در قهوه

برای این ترکیب قهوه از سه نوع دانه قهوه با سه مرحله رست کمک می‌گیریم:

1- دانه قهوه برای عطر و طعم غالب بر قهوه با رست ملایم. دانه‌های قهوه شرق آفریقا نظیر اتیوپی، کنیا و رواندا برای این نوع توصیه می‌شوند.

2- دانه قهوه برای عطر و طعم ملایم و ظریف در قهوه با رست متوسط. توصیه ما برای این نوع قهوه، دانه‌های قهوه امریکای مرکزی نظیر پاناما، کاستاریکا، گواتمالا و هندوراس است.

ترکیب کردن قهوه برای رست کننده‌های خانگی قهوه قسمت دوم

3- دانه قهوه برای جرم و غلظت قهوه با رست تیره‌تر. برای این بخش هم دانه‌های قهوه برزیل، کلمبیا و سوماترا را توصیه می‌کنیم.

این سه نوع دانه قهوه رست شده را در سه ظرف مجزا از هم نگهداری کنید. در زمانی که می‌خواهید قهوه خود را در فرنچ پرس دم کنید، هر بار این سه نوع قهوه را با نسبت‌های مختلف ترکیب کنید. این کار باعث می‌شود رست کننده‌های خانگی بهتر متوجه شوند که کدام عطر و طعم را ترجیح می‌دهند و چه تغییراتی برای بهتر شدن عطر و طعم فنجان قهوه خود انجام دهند.

ترکیبی برای ایجاد حس تازگی قهوه به صورت کاذب!

رست کننده‌های حرفه‌ای این توانایی را دارند که میانگینی از انتظارات مشتریان و مصرف‌کنندگان قهوه خود را به دست بیاورند و بر اساس همان انتظارات، قهوه خود را ترکیب و رست کنند. آن‌ها به راحتی می‌توانند میزان رست شدن مناسب دانه‌های قهوه را در طول کار ارزیابی کنند. آن‌ها حتی می‌توانند برخی دانه‌های بیش از اندازه رست شده را با دیگر قهوه‌ها ترکیب و استفاده کنند. علاوه بر این، اگر متوجه شوند که قهوه‌ای به اندازه کافی رست نشده است، به سرعت می‌توانند آن را مجددا رست کنند.

رست کننده‌های خانگی قهوه ممکن است انواع مختلفی از قهوه‌ها را داشته باشند که در نهایت از هر کدام مقدار کمی باقی مانده باشد و به این دلیل به ترکیب کردن قهوه روی بیاورند. هرچند که عمل رست کردن قهوه چندان نمی‌تواند مشکلات ناشی از یک ترکیب بد قهوه را اصلاح کند، اما ترفندهایی وجود دارد که برخی مسائل را بتوانید پوشش دهید.

یکی از این ترفندها برای زمانی است که شما مقداری قهوه دارید که کهنه شده است. برای این که این قهوه را دور نریزید و ضمنا حالت کهنگی آن نمایان نباشد، می‌توانید مقدار کمی از این قهوه را با قهوه تازه‌ای از همین نوع یا از نوع قهوه گواتمالایی ترکیب کنید. البته بعضی افراد با ذائقه و قوه چشایی حساسی که دارند، ممکن است متوجه تازه نبودن این قهوه بشوند، اما در بیشتر موارد این امر قابل تشخیص نیست.

شاید در خوب بودن این ترفند تردید داشته باشید، اما این روشی است که بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند چند روزی قهوه ترکیب شده را به صورت مصنوعی تازه نشان دهد.

ترکیب کردن قهوه برای رست کننده‌های خانگی قهوه قسمت دوم

ترفند ترکیب کردن قهوه در 7 روز قبل از رست کردن

یکی از بهترین ترفندها را برای انتهای مطلب گذاشتیم! یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که در رست کردن قهوه‌های ترکیب شده با هم وجود دارد، این است که زمان رست شدن این دانه‌ها با هم متفاوت است و برخی سریع‌تر و برخی کندتر از دیگر دانه‌های قهوه رست شوند. به این ترتیب، در زمان رست کردن چنین ترکیبی ممکن است برخی دانه‌های قهوه به خوبی رست نشوند یا این که برخی دیگر بیش از اندازه رست شوند.

رست کننده‌های حرفه‌ای به دلیل این که حجم زیادی از قهوه را رست می‌کنند، این انتخاب را دارند که هر قهوه را به صورت مجزا رست کرده و پس از این عمل، آن‌ها را به نسبت دلخواه ترکیب کنند. اما رست کننده‌های خانگی قهوه این امکان را کمتر دارند، زیرا حجم کل قهوه آن‌ها کم است. علاوه بر این، ممکن است از هر نوع قهوه هم مقدار خیلی کمی داشته باشند که در عمل رست کردن مجزا را منتفی می‌کند.

ترکیب کردن قهوه برای رست کننده‌های خانگی قهوه قسمت دوم

ترفند ویژه‌ای که می‌توانید از آن استفاده کنید، این است که دانه‌های قهوه سبز را یک هفته قبل از رست کردن با یکدیگر ترکیب کنید و در یک ظرف نگه دارید. با این کار حتی اختلاف سطح رطوبت این دانه‌ها کاهش پیدا می‌کند. نتیجه این ترفند این است که سرعت رست شدن این دانه‌ها مشابه یکدیگر می‌شود. این نکته کیفیت قهوه‌های ترکیب شده توسط رست کننده‌های خانگی را به میزان قابل توجهی بالا می‌برد. این اتفاق به ویژه در ترکیب کردن قهوه برای اسپرسو (یعنی جایی که هر عنصر شاید تنها 5 درصد بر روی کیفیت فنجان اسپرسو تاثیر داشته باشد) خود را نشان می‌دهد. این روش در زمانی که یکی از دانه‌های قهوه شما از نوع روبوستا باشد نیز تاثیر بیشتری دارد. با این حال، در نظر داشته باشید که این روش در ترکیب کردن قهوه بدون کافئین با دانه‌های قهوه معمولی کارایی ندارد.

چه هنگامی بهتر است از ترکیب کردن قهوه صرف‌نظر کنیم؟

اگر قهوه منحصربه‌فرد یا ویژه‌ای را در اختیار دارید، پیشنهاد می‌کنیم از ترکیب کردن آن با قهوه‌های معمولی صرف‌نظر کنید. یک قهوه ویژه، استحقاق توجهی خاص را دارد. بنابراین، به نظر می‌رسد ایده ترکیب کردن چنین قهوه‌ای با قهوه‌های معمولی، ایده چندان خوبی نباشد.

ترکیب کردن قهوه برای رست کننده‌های خانگی قهوه قسمت دوم

کلام آخر

ترکیب کردن قهوه معمولی (و نه برای اسپرسو) برای رست کننده‌های خانگی چندان به بهره‌گیری از الگوهای خاص و استفاده از دستورالعمل‌های محدود کننده نیازی ندارد. شما می‌توانید با آموختن چند ترفند، به یک ترکیب قهوه خوب برای خودتان برسید.

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما ، تخفیف های هفتگی فروشگاه و اطلاع از جشنواره های فروش ویژه مطلع شوید ، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را به عنوان مترجم و کارشناس تولید محتوی با قهوه ایلیا آغاز کرده ام .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *