استراتژی‌هایی برای ترکیب کردن قهوه

زمان مورد نیاز برای مطالعه : 5 دقیقه

اگر دقت کرده باشید بیشتر قهوه‌هایی که در فروشگاه‌ها فروخته می‌شوند به صورت ترکیب هستند. بنابراین، سوال این است که اگر یک قهوه به تنهایی قهوه فوق‌العاده‌ای باشد، پس چه نیازی به ترکیب کردن آن با قهوه‌های دیگر وجود دارد؟

برای ترکیب کردن قهوه دلایل زیادی وجود دارد. با این حال، می‌توان دو دلیل را مهمترین دلایل انجام این کار دانست. اولین دلیل این است که می‌خواهیم ترکیب قهوه دارای عطر و طعم بهتری نسبت به هر کدام از قهوه‌های تشکیل‌دهنده آن (به صورت مستقل) باشد. دلیل دوم ترکیب کردن قهوه شامل حال بسیاری از رست کننده‌های قهوه می‌شود. این رست کننده‌ها برای این که قهوه نهایی مقرون به صرفه‌تر باشد، قهوه گران قیمت را با دانه‌های قهوه ارزان‌تر و با کیفیت پایین‌تر مخلوط می‌کنند.

استراتژی‌هایی برای ترکیب کردن قهوه

ترکیب کردن قهوه برای بالا بردن کیفیت

فرض ما در این‌جا این است که منظور شما از ترکیب کردن قهوه این است که به کیفیتی بالاتر دست پیدا کنید. اجازه دهید هنر ترکیب قهوه را با استفاده از ترکیب عطرها توضیح دهیم. هنگامی که قرار است یک ادکلن جدید طراحی و ساخته شود، عطرها را بر اساس جلب توجه بالا، متوسط و پایین دسته‌بندی می‌کنند.

  • عطرهای با جلب توجه بالا، عطرهایی هستند که در همان ابتدا تاثیر می‌گذارند. این عطرها بوی خود را به شدت بروز می‌دهند و بوی درخشان و متمایزی دارند. عطر مرکبات و زنجبیل را می‌توانیم از این دسته بدانیم. با این همه، این عطرها به سرعت تبخیر می‌شوند و از بین می‌روند.
  • عطرهایی که جلب توجه آن‌ها متوسط است، کمی ملایم‌تر هستند. عطرهایی نظیر عطر گل رز یا اسطوخودوس از این‌گونه عطرها هستند. تاثیر این عطرها بر روی قلب و روح است.
  • در نهایت، عطرهای با جلب توجه پایین، عطرهایی هستند که به آرامی از بین می‌روند. بوی مشک یا گیاه رزین از این دسته محسوب می‌شوند. این عطرها به ادکلن نهایی عمق و پایداری بیشتری می‌بخشند. به عبارت دیگر، این عطرها به عنوان ثابت کننده عمل می‌کنند تا ادکلن ساخته شده، مدت بیشتری تاثیرگذار باشد.

بهبود ویژگی‌های قهوه

قهوه هم دقیقا همانند عطرها دارای سطوح مختلفی است. بنابراین، می‌توانید ترکیب کردن قهوه را برای به دست آوردن یک محصول بهتر تجربه کنید. در مطالب مختلف راجع به عطر، طعم، غلظت، اسیدیته و “عطر و طعم ثانویه” (یعنی چیزی که به اصطلاح “در دهان باقی می‌ماند”) قهوه توضیح داده‌ایم و خواهیم داد. شاید یک نوع قهوه در دسته‌بندی خود بسیار خوب به نظر برسد. با این حال، ممکن است همین قهوه در یک ترکیب قهوه برجسته‌تر شود و آن ترکیب، محصولی بی‌نقص و عالی باشد. علاوه بر این، می‌توانیم دانه‌های قهوه‌های مختلف موجود در یک ترکیب را در درجه‌های متفاوت رست کنیم. این کار به ما اجازه می‌دهد با توجه به خصوصیات هر کدام از این دانه‌ها، آن‌ها را به میزانی رست کنیم که بهترین کیفیت را ارائه می‌دهند.

برخی از دانه‌های قهوه دارای خصوصیت جلب توجه بالایی از طعم و عطرهایی مشابه ترش‌مزگی، دارچینی و … هستند. این قهوه‌ها به تنهایی خیلی قوی و با طعم و عطری غالب هستند که ممکن است چندان مطلوب نباشند، اما در یک مخلوط قهوه تاثیری عالی خواهند داشت. نکته بسیار خوبی که در ترکیب کردن قهوه وجود دارد، این است که همه چیز امکان‌پذیر است و بدون محدودیت می‌توانید آزمایش کنید تا در نهایت به ترکیبی دست پیدا کنید که عطر و طعم مورد نظر شما را داشته باشد.

استراتژی‌هایی مفید در ترکیب کردن قهوه

در این‌جا استراتژی‌هایی را در ترکیب کردن قهوه ذکر می‌کنیم که می‌تواند برای شما هم مفید باشد.

  • برای این که به کیفیتی خوب دست پیدا کنید، 25 درصد از ترکیب قهوه را به قهوه امریکای مرکزی (گواتمالا، پاناما)، یا قهوه کشورهای مکزیک، یمن یا اتیوپی اختصاص دهید.
  • یک نوع قهوه با خصوصیت جلب توجه متوسط باید 50 درصد از ترکیب قهوه را تشکیل دهد. این نوع قهوه مسئولیت غلظت فنجان قهوه را بر عهده دارد. دانه‌های این نوع قهوه دارای روغنی هستند که برای احساس قهوه توسط دهان، تعیین کننده محسوب می‌شود. برای انجام این کار، انتخاب قهوه برزیل یا کلمبیا مناسب است.
  • در نهایت، قهوه‌ای که کمتر جلب توجه می‌کند، باید عطر و طعمی داشته باشد که با ظرافت بروز پیدا کند. نوعی طعم شکلاتی، یا مغز آجیلی، یا کاراملی و … 25 درصد باقیمانده ترکیب را تشکیل خواهد داد. اگر می‌خواهید غلظت و شیرینی فنجان قهوه بیشتر شود، می‌توانید از قهوه سولاوسی یا سوماترا استفاده کنید. اگر هم بیشتر به طعمی خاک مانند علاقه دارید، می‌توانید از قهوه Monsooned Malabar هند بهره بگیرید. یک قهوه قدیمی سوماترا هم می‌تواند عطر و طعمی منحصر به فرد را ارائه کند. در این‌جا باز هم باید به امکانات و انتخاب‌های پایان‌ناپذیری که پیش روی شما قرار دارد، اشاره کنیم.

خرید ترکیب قهوه

به فروشگاه‌های قهوه بازگردیم. احتمالا در این فروشگاه‌ها متوجه قهوه‌هایی شده‌اید که به منظور خاصی نظیر قهوه صبحانه مخلوط شده‌اند. باید در نظر داشته باشید که برای مثال، درصد بالایی از مخلوط قهوه صبحانه را قهوه‌های براق‌تر و اسیدی‌تر تشکیل می‌دهند. مثالی دیگر از این دست، ترکیب قهوه با رست ایتالیایی یا دارک است. در این ترکیب، آن 50 درصد قهوه‌ای که برای غلظت استفاده می‌شود، به صورت تیره رست می‌شود و طعم قابل توجه آن خاکی مانند است. قهوه مورد استفاده در مخلوط قهوه با رست ایتالیایی به هیچ وجه براق نیست.

علاوه بر توجه به این مسائل، می‌توانید با بو کردن قهوه و بسته آن متوجه شوید که این مخلوط قهوه به چه میزانی رست شده است و ترکیبی تیره است یا روشن. به این ترتیب می‌توانید بر اساس علاقه خودتان قهوه مخلوط شده را خریداری کنید.

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین مقالات ما و جشنواره های فروش ویژه قهوه ایلیا مطلع شوید ، ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را به عنوان مترجم و کارشناس تولید محتوی با قهوه ایلیا آغاز کرده ام .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *