آیا برای تهیه قهوه فرنچ پرس، قهوه باید ریزتر آسیاب شود؟ قسمت اول

زمان مورد نیاز برای مطالعه : 4 دقیقه

فرنچ پرس یکی از ساده‌ترین و ارزان‌ترین روش‌های دم کردن قهوه است. حتی یک تازه‌کار در حوزه قهوه نیز به راحتی می‌تواند با این روش یک فنجان قهوه مناسب را تهیه کند.

با این حال، می‌خواهیم ببینیم آیا می‌توانیم با تنظیم اندازه ذرات قهوه در زمان آسیاب کردن، این فنجان قهوه را از یک قهوه معمولی به یک فنجان قهوه استثنایی تبدیل کنیم؟ شاید این مسئله هم یکی از همان مسائلی باشد که همه ما می‌دانیم. با این همه، می‌خواهیم نگاهی به این قضیه داشته باشیم که چرا ریزتر آسیاب کردن دانه‌های قهوه می‌تواند برای تهیه قهوه‌ای که به روش فرنچ پرس دم می‌شود، منطقی باشد.

آیا برای تهیه قهوه فرنچ پرس بهتر، دانه‌های قهوه باید ریزتر آسیاب شوند؟ قسمت اول

یک روش بدون چالش

در دنیای تخصصی قهوه می‌دانیم که برای این که به یک فنجان قهوه بی‌نقص و کامل دست پیدا کنیم، می‌توانیم از تنظیم مدت عصاره‌گیری، اندازه ذرات دانه‌های آسیاب شده قهوه و دیگر عوامل بهره ببریم. با این حال، این کارها را معمولا در دم کردن به روش‌های فیلتری (Pour Over)، اسپرسو و آئروپرس (Aeropress) انجام می‌دهیم. در بیشتر مواقع، روش فرنچ پرس دست کم گرفته می‌شود و این موارد را در آن‌ها در نظر نمی‌گیرند.

آیا برای تهیه قهوه فرنچ پرس بهتر، دانه‌های قهوه باید ریزتر آسیاب شوند؟ قسمت اول

یک توافق کلی در روش فرنچ پرس وجود دارد که برای تهیه قهوه به این روش، از پودر قهوه و آب استفاده شود که دمای آب زیر نقطه جوش باشد. سپس، باید اجازه دهید پودر قهوه بین سه تا پنج دقیقه در آب غوطه‌ور بماند. پس از گذشت این زمان، یک فنجان قهوه مناسب و قابل قبول خواهید داشت.

البته، در این روش می‌توانید هر سه متغیر را بهینه کنید. هر سه این عوامل بر روی یکدیگر تاثیرگذار هستند. در نتیجه، اگر یکی از آن‌ها را تغییر می‌دهید، باید تاثیر این تغییر را بر روی دو عامل دیگر نیز در نظر بگیرید.

چرا در روش فرنچ پرس معمولا دانه‌های قهوه به صورت درشت آسیاب می‌شوند؟

شاید برایتان عجیب به نظر برسد که چرا باید یک دستگاه آسیاب تیغه‌ای گران‌قیمت را فقط برای تهیه قهوه به روش فرنچ پرس باید تهیه کرد. با این حال، اگر می‌خواهید قهوه‌ای با کیفیت عالی بنوشید، باید آسیاب مناسب آن را در نظر داشته باشید. یک دستگاه آسیاب قهوه با کیفیت، می‌تواند دانه‌های قهوه را به صورت یکنواخت آسیاب کند.

هنگامی که دانه‌های قهوه به صورت یکنواخت آسیاب نمی‌شوند، طیف وسیعی از اندازه‌های مختلف قهوه از اندازه‌های بسیار ریز تا اندازه‌های بسیار درشت وجود خواهد داشت. یک دستگاه آسیاب با کیفیت پایین ممکن است مقدار زیادی ذرات بسیار ریز تولید کند. همین ذرات بسیار ریز می‌توانند با عبور از فیلتر فرنچ پرس، به فنجان قهوه راه پیدا کنند. اگر مقدار این ذرات زیاد باشد، هم شکل قهوه نامطلوب می‌شود و هم طعم آن تلخ‌تر می‌گردد.

زمانی که دانه‌های قهوه با کیفیت خوب به صورت درشت آسیاب می‌شوند، میزان ذرات بسیار ریز خیلی کم خواهد بود. این اتفاق باعث می‌شود احتمال این که فنجان قهوه شما پر از تفاله قهوه و تلخ‌مزه باشد، بسیار کاهش پیدا کند. برای این کار می‌توانید از یک دستگاه آسیاب با کیفیت استفاده کنید. همچنین، می‌توانید با بهره گرفتن از یک غربال قهوه (الک) و جدا ساختن ذرات بسیار ریز پودر قهوه، این مشکل را حل کنید.

روش دم کردن فرنچ پرس، روشی است که در آن ذرات قهوه درون آب غوطه‌ور می‌شوند تا قهوه دم بکشد. این به این معنی است که ذرات قهوه فرصتی طولانی‌تر نسبت به سایر روش‌های دم کردن قهوه برای عصاره‌گیری دارند. به همین دلیل است که ما معمولا از ذرات درشت قهوه استفاده می‌کنیم تا فرایند عصاره‌گیری را آهسته کند و از عصاره‌گیری بیش از حد جلوگیری شود.

در روش فیلتری، اگر از ذرات بسیار ریز قهوه استفاده کنیم، ممکن است مانع از به درستی جریان یافتن آب شود. این مسئله در روش فرنچ پرس وجود ندارد. در نتیجه، در این روش آزادی عمل بیشتری برای آزمایش و تجربه به دست آوردن وجود دارد. البته، باید مدت زمان دم کشیدن قهوه را در نظر داشته باشیم و اندازه ذرات قهوه را به صورتی تنظیم کنیم که از عصاره‌گیری بیش از حد جلوگیری شود. با این حال، از این نظر که بخواهیم از جریان یافتن آب در بستر پودر قهوه مطمئن شویم، محدودیتی نخواهیم داشت.

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین مقالات ما و جشنواره های فروش ویژه قهوه ایلیا مطلع شوید ، ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را به عنوان مترجم و کارشناس تولید محتوی با قهوه ایلیا آغاز کرده ام .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *