زمان مورد نیاز برای مطالعه : 3 دقیقه

احتمالا شما هم همیشه از وجود برخی از آنتی اکسیدان ها در قهوه آگاهی داشته‌اید. با این حال، افراد کمی می‌دانند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در قهوه حتی از چای نیز بیشتر است. آنتی اکسیدان‌ها از بدن انسان در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. دکتر “جانی باودن” (Dr. Jonny Bowden) نتیجه تحقیقات خود را در کتابی به نام “150 غذای سالم‌تر بر روی کره زمین” عرضه کرده است. او در این کتاب خود، قهوه را به عنوان یکی از 150 غذای برتر دنیا معرفی می‌کند. دکتر باودن نوشته است که قدرت آنتی اکسیدان‌های قهوه حتی از چای یا کاکائو نیز بیشتر است:

“… یک تحقیق که در مجله کشاورزی و مواد غذایی از منظر شیمی در سال 2001 انجام شد، به شکل قابل ملاحظه‌ای نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی قهوه نسبت به کاکائو، چای سبز، چای سیاه و دمنوش‌های گیاهی بیشتر است.”

قهوه دارای آنتی اکسیدان‌های قوی است

عامل آنتی اکسیدان بودن قهوه

سوال این‌جا است که چه چیزی باعث می‌شود قهوه این‌چنین به یک منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها تبدیل شود؟

به گفته دکتر  باودن، دانه‌های قهوه دارای اسید کلروژنیک و اسید کافئیک هستند. هر دوی این اسیدها، آنتی اکسیدان‌هایی بسیار قوی به شمار می‌آیند. بر اساس نتایج منتشر شده از سوی “مرکز اطلاعات علمی قهوه” (The Coffee Science Information Center)، 200 میلی‌لیتر قهوه عربیکا می‌تواند دارای 70 تا 200 میلی‌گرم اسید کلروژنیک باشد. در دانشنامه ویکی پدیا در مورد اسید کلروژنیک و اسید کافئیک این‌گونه آمده است:

قهوه دارای آنتی اکسیدان‌های قوی است

“اسید کلروژنیک و اسید کافئیک، دو آنتی اکسیدان هستند که می‌توانند در پیشگیری از دیابت نوع دوم و بیماری‌های قلبی و عروقی نقش کمک‌کننده را ایفا کنند. گفته می‌شود که این دو آنتی اکسیدان تاثیراتی ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد قارچی دارند که حالت مسمومیت و عوارض جانبی آن‌ها نسبتا کم است. همچنین، این آنتی اکسیدان‌ها دارای خواصی هستند که باعث مقاومت ضد میکروبی نمی‌شوند.”

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که ” مقاومت ضد میکروبی”، عارضه‌ای است که باعث می‌شود داروهای ضد میکروبی اثربخشی کافی نداشته باشند. این مسئله آن‌چنان اهمیت دارد که روز جهانی بهداشت در سال 2011، به عنوان “مقاومت به داروهای ضد میکروبی ، یک تهدید جهانی” نامگذاری شده بود. بنابراین، این که قهوه باعث چنین عارضه‌ای نمی‌شود، اهمیت این نوشیدنی دلچسب را از منظر سلامتی بالا می‌برد.

قهوه دارای آنتی اکسیدان‌های قوی است

ارتباط رست کردن قهوه با میزان آنتی اکسیدان موجود در آن

علاوه بر موارد ذکر شده، نکته جالب دیگری در اطلاعات ارائه شده از سوی مرکز اطلاعات علمی قهوه وجود دارد. این مرکز گزارش می‌دهد که مدت زمان رست کردن قهوه بر روی مقدار آنتی اکسیدان موجود در آن موثر است. در این گزارش آمده است:

“رست کردن دانه‌های قهوه به شکل چشمگیری به افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی قهوه منجر می‌شود. در شرایط آزمایشگاهی، مشخص شد که قهوه تولید شده در مدت زمان 10 دقیقه‌ای رست کردن (یعنی رست کردن متوسط رو به تیره) دارای بالاترین میزان فعالیت‌های آنتی اکسیدانی است.”

قهوه دارای آنتی اکسیدان‌های قوی است

 با توجه به موارد ذکر شده، می‌توانیم بگوییم که هنگام نوشیدن یک فنجان قهوه، در واقع یک فنجان آنتی اکسیدان می‌نوشیم!

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین مقالات ما و جشنواره های فروش ویژه قهوه ایلیا مطلع شوید ، ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را به عنوان مترجم و کارشناس تولید محتوی با قهوه ایلیا آغاز کرده ام .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *