چگونه درجه‌ی آسیاب بر قهوه تاثیر می‌گذارد ؟

چگونگه درجه‌ی آسیاب بر قهوه تاثیر می‌گذارد ؟

اگر می‌خواهید قهوه ای که هر بار تهیه می‌کنید خوشمزه‌تر ، شیرین و متعادل باشد و از عطر و رایحه‌ی فوق العاده‌ای برخوردار باشد باید به عوامل و متغیرهای زیادی توجه کرد اما بعد از دانه قهوه با کیفیت و وسیله مناسب، مهمترین عامل درجه‌ی آسیاب قهوه است.

چگونگه درجه‌ی آسیاب بر قهوه تاثیر می‌گذارد ؟

درجه‌ی آسیاب بهتر، قهوه بهتر

رمز تهیه قهوه عالی در عصاره گیری آن نهفته است اما این به چه معناست؟ عصاره گیری به فرآیند استخراج ترکیبات عطر و طعم و رایحه‌های قهوه از دانه‌ی آن به آب داغ گفته می‌شود و هرچه این امر بهتر صورت پذیرد قهوه بهتر خواهد بود.

البته تمامی ترکیبات رایحه‌ای و طعمی یکسان نیستند. برخی به قهوه تلخی میبخشند و برخی دیگر شیرینی، برخی مزه‌ای میوه‌ای ایجاد میکنن و برخی دیگر ترشی. و البته در فواصل زمانی و دمایی مختص به خود هم آزاد می‌شوند.

چگونگه درجه‌ی آسیاب بر قهوه تاثیر می‌گذارد ؟

تاد گولدز وورتی ، مدیر بخش عمده کلاچ کافی و قهرمان بهترین دم آور قهوه در سالهای 2014 و 2016 آمریکا در این باره می‌گوید : ترکیبات قهوه در مسیر قابل پیش بینی شونده ای آزاد می‌شوند به طوری که ابتدا اسیدها، شیرینی و در آخر تلخی آزاد می‌شود.

به این ترتیب با کنترل میزان عصاره گیری می‌توان میزان این ترکیبات در قهوه را نیز کنترل کرد.

چگونگی تغییر عطر قهوه با درجه آسیاب

همانطور که گفتیم چندین عامل بر تهیه قهوه تاثیر می‌گذارد که درجه آسیاب، زمان دم آوری، دمای آب،دانه‌های قهوه و… از آن جمله هستند. که در مورد هر کدام توضیحی اجمالی خواهیم داد.

دانه‌های قهوه : همه دانه‌های قهوه یکسان نیستند. آنها دارای منطقه متفاوت، انواع متفاوت، روش فرآوری متفاوت و… هستند که بر طعم و عطر قهوه تاثیر می‌گذارند.

زمان دم آوری : هرچه زمان بیشتر باشد، عصاره گیری بیشتر می‌شود.

دمای آب : درجه آب بیشتر باعث عصاره گیری بیشتر نیز می‌شود.

چگونگه درجه‌ی آسیاب بر قهوه تاثیر می‌گذارد ؟

در نهایت به درجه‌ی آسیاب می‌رسیم. هرچه سطح تماس آب با قهوه بیشتر باشد، در یکی زمان مشخص، عصاره گیری بیشتری انجام می‌شود.

با انتخاب بهترین درجه‌ی آسیاب یک فنجان عالی قهوه خواهیم داشت اما اگر درجه را اشتباه انتخاب کنیم چه اتفاقی خواهد افتاد ؟

اگر پودر قهوه بسیار درشت باشد غلظت و تراکم قهوه در فنجان کم خواهد شد و رایحه و عطرهای کمی به دست خواهد آمد به این دلیل که سطح تماس آب با قهوه کم شده و عصاره گیری کاهش می‌یابد.

در طرف دیگر زمانی که پودر قهوه بسیار نرم باشد عصاره گیری بیش از حد صورت می‌گیرد که در این صورت تلخ تر خواهد شد. همچنین عطر و رایحه قهوه نیز به سختی قابل تشخیص خواهد بود.

یک درجه برای همه مناسب است ؟

درجه آسیاب ایده آل و مناسب به عواملی بستگی دارد که در زیر به چند نمونه از آنها اشاره می‌کنیم.

دانه های قهوه : از آنجایی که هیچ دانه‌ی قهوه ای شبیه به یکدیگر نیست باید در مان خرید قهوه جدید درجه آسیاب مناسب برای آن را نیز پیدا کرد.

وسیله تهیه قهوه : وسیله‌های تهیه قهوه متفاوت نیاز به درجات آسیاب متفاوت دارند.

راهنمای خرید قهوه

زمان رست قهوه : هرگز فراموش نکنید که قهوه نیز یک محصول کشاوری است و درست مانند شیر و نان بهتر است از تازه آن استفاده کرد . از زمانی که قهوه رست شود شروع به آزاد کردن گازهای خود می‌کند که در این صورت عطر و رایحه خود را به آرامی از دست می‌دهد.

درجه رست : درجات رست به ما می‎‌گویند که چگونه رایحه‌های آنها آزاد می‌شوند. درجات تیره‌تر به دلیل گرمای بیشتری که ریافت کرده اند سریعتر در آب واکنش می‌دهند و در نتیجه عصاره گیری با سرعت بیشتری انجام می‌پذیرد. به طور کلی بهتر است برای رست های تیره‌تر از درجات درشت‌تر استفاده شود و برای رست روشن‌تر از درجات نرم تر.

چند راه ساده برای ارتقا درجه آسیاب

اکنون که از اهمیت درجه آسیاب مطلع شدیم چگونه مطمعن شویم که درجه‌ِ آسیاب انتختاابی ما مناسب است ؟

همیشه به یاد داشته باشید که حیاتی ترین موضوع یک دست بودن درجه آسیاب است. اگر پودر قهوه شما با اندازه‌های متفاوت آسیاب شود، به طبع عصاره گیری آنها نیز متفاوت صورت می‌پذیرد و نتیجه رایحه و طعم ناخوشایند در فنجان قهوه خواهد بود. برای حل این مشکل آسیاب با کیفیت مناسب تهیه کنید.

زمانی که آسیاب با کیفیت داشتید لازم است آن را در بهترین شرایط حفظ کنید بنابراین زمانبندی خاصی برای تمیزکاری آن داشته باشید و هر زمان که تیغه‌های آن نیاز به تعویض داشت آنها را تعویض نمایید.

چگونگه درجه‌ی آسیاب بر قهوه تاثیر می‌گذارد ؟

به منظور انتخاب بهترین درجه‌ی آسیاب برای قهوه ازمناسبترین درجه برای روش تهیه مورد استفاده خود مطمعن شوید. درجات مختلف را امتحان کنید تا بهترین آن را بیابید و هر بار نتیجه را یادداشت فرمائید.

هرزمان که احساس کردید قهوه به خوبی عصاره گیری نشده است تنظیمات آسیاب را تغییر دهید و از مابقی عوامل موثر نیز مطمعن شوید.

درجه‌ی آسیاب یک اهرم قدرتمند برای تاثیر روی عطر و طعم قهوه شماست. با کنترل درجه‌ی آسیاب که البته کار ساده‌ای هم نخواهد بود می‌توانید در تهیه قهوه مهارت خاصی پیدا کنید.

به اشتراک بگذارید:
جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی است . از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را با قهوه ایلیا آغاز کرده است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *