آیا برای تهیه قهوه فرنچ پرس ، قهوه باید ریزتر آسیاب شود؟ قسمت سوم

زمان مورد نیاز برای مطالعه : 5 دقیقه

در دو قسمت قبلی در مورد اندازه پودر قهوه مناسب فرنچ پرس صجبت کردیم. در این مطلب و در ادامه مطالب قبل، به روش احرا، درجه حرارت و نوع فرنچ اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید…

روش اجرا

در اولین آزمایش‌هایی که انجام می‌دهید، از آبی استفاده کنید که درجه حرارت آن فقط کمی از نقطه جوش پایین‌تر است. به عبارت دیگر، دمای آب در حدود 200 درجه فارنهایت یا 93 درجه سانتی‌گراد باشد. برای رسیدن به این دما می‌توانید آب را بجوشانید و پس از خاموش کردن شعله گاز، حدود 30 ثانیه منتظر بمانید تا کمی حرارت آن کم شود.

پس از این که قهوه و آب را هم زده و مخلوط کردید، در ظرف فرنچ‌ پرس را ببندید و کمی پلانگر (plunger) آن را پایین ببرید. در این مرحله هنوز نباید پلانگر به ذرات قهوه برسد. آب در ظرف شیشه‌ای فرنچ پرس به سرعت خنک می‌شود. بنابراین، در ظرف را در طول مدت عصاره‌گیری ببندید.

آیا برای تهیه قهوه فرنچ پرس، قهوه باید ریزتر آسیاب شود؟ قسمت سوم

پس از گذشت مدت زمان هفت تا ده دقیقه، تقریبا تمام ذرات قهوه غرق در آب شده‌اند. با دقت به ظرف نگاه کنید و توجه داشته باشید که چه زمانی باید پلانگر را فشار دهید. سپس، این کار را در زمان مناسب به آرامی انجام دهید تا از نفوذ ذرات ریز جلوگیری شود.

یک فاصله کمی بین سطح فیلتر و سطح ذرات قهوه باقی بگذارید. پس از این مرحله، کمی اجازه می‌دهیم که ذرات قهوه به اندازه کافی اشباع شده و فرو روند تا از گل‌آلود و غیرشفاف شدن قهوه جلوگیری شود. در قهوه ترک نیز از همین روش استفاده می‌شود.

قهوه تهیه شده را با دقت به درون فنجان بریزید تا از انتشار و پخش شدن ذرات ریز جلوگیری شود. به دلیل این که می‌خواهید قهوه شما شفاف بماند، کمی از مایع را در ته ظرف باقی بگذارید.

اکنون تمام این مراحل را با ذرات ریزتری دوباره انجام دهید. در این تکرار دقت کنید تا اگر تفاوتی در نتیجه وجود داشت، متوجه شوید. “مت پریگر” می‌گوید:

“برای دست یافتن به بهترین نتایج در تهیه قهوه به شیوه فرنچ پرس، بهتر است قهوه را به ذراتی ریزتر از قبل آسیاب کنید و این عمل را تکرار کنید. سپس، دو درجه آن را ریزتر کنید…”

درجه حرارت آب را برای ذرات ریزتر قهوه تنظیم کنید

هنگامی که اندازه ذرات قهوه را تغییر می‌دهید، باید درجه حرارت آب را هم در نظر داشته باشید. به دلیل این که ذرات ریزتر دارای سطوح بیشتری هستند، عصاره‌گیری با سرعت بیشتری انجام می‌شود. بنابراین، با کاهش درجه حرارت آب می‌توانیم عصاره‌گیری قهوه را کندتر کنیم. به این ترتیب، از تلخ‌تر شدن قهوه که ناشی از عصاره‌گیری بیش از حد است، جلوگیری می‌شود.

زمانی که از ذرات قهوه با اندازه متوسط استفاده می‌کنیم، می‌توانیم درجه حرارت توصیه شده 200 درجه فارنهایت (تقریبا 93 درجه سانتی‌گراد) را کمی پایین‌تر بیاوریم. در این حالت، می‌توانیم آب را با دمای حدود 195 درجه فارنهایت (تقریبا 91 درجه سانتی‌گراد) استفاده کرده و مدت زمان دم کشیدن را کمی طولانی‌تر کنیم. به این ترتیب، می‌توانیم یک فنجان قهوه با غلظت مناسب داشته باشیم که به خاطر عصاره‌گیری بیش از حد هم تلخ نشده باشد.

در سوی مقابل، اگر ذرات قهوه کمی درشت‌تر باشد و ما درجه حرارت آب را کم کنیم، احتمال دارد فنجان قهوه‌ای که تهیه می‌کنیم، به اندازه کافی عصاره‌گیری نشده باشد. البته، مگر این که مدت زمان دم کردن را طولانی‌تر کنیم. اگر قهوه به اندازه کافی عصاره‌گیری نشود، طعمی ترش‌مزه خواهد داشت. بنابراین، نکته مهم این است که بدانیم همه عوامل با یکدیگر ارتباط تنگاتنگ دارند. اگر یکی از متغیرها را تغییر می‌دهید، احتمالا نیاز دارید متغیرهای دیگر را هم تغییر دهید.

با این همه، بیشتر مردم تمایل دارند دم کردن قهوه را با آب جوش انجام دهند. “مت پریگر” می‌گوید:

“من هم از طرفداران آب جوش هستم. شما نمی‌توانید در تشخیص دمای آن اشتباه کنید. علاوه بر این، اگر قهوه شما خوب باشد، صحبت کردن از عصاره‌گیری بیش از حد دیگر معنایی ندارد.”

روش‌های بسیار زیادی برای دم کردن قهوه وجود دارد که در آن‌ها درک مفهوم عصاره‌گیری و بازی کردن با متغیرهای آن اهمیت دارد. موضوع اصلی، متعادل کردن متغیرها برای یافتن روشی است که با آن بتوانید یک فنجان قهوه بی‌نقص و کامل را تهیه کنید. سعی کنید با تغییر دادن درجه حرارت آب، اندازه ذرات قهوه و مدت زمان دم کردن، متوجه شوید که چه متغیرهایی برای شما ایده‌آل است.

از کدام نوع فرنچ پرس استفاده کنیم؟

علاوه بر مواردی که گفتیم، لازم است توجه داشته باشید که فرنچ پرس شیشه‌ای استاندارد نمی‌تواند درجه حرارت آب را در طول مدت دم کشیدن به صورت ثابت حفظ کند.

اگر در مورد بازی با متغیرهای دم کردن قهوه و پیدا کردن بهترین روش برای تهیه قهوه به شیوه فرنچ پرس مصمم هستید، توصیه می‌کنیم یک فرنچ پرس سرامیکی را امتحان کنید. همچنین، می‌توانید یک لایه پوششی عایق را به فرنچ پرس شیشه‌ای خود اضافه کنید. فرنچ پرس‌های استیل عایق خوبی را فراهم آورده‌اند، هر چند که شاید به این نتیجه برسید که این فرنچ پرس‌ها طعمی ظریف را به قهوه می‌دهند که احتمالا آن را دوست نخواهید داشت.

درک عصاره‌گیری قهوه می‌تواند دری به سوی یک جهان آزمایش و تجربه در دم کردن قهوه به روی شما باز کند. فرنچ پرس هم به همان اندازه روش‌های دیگر دم کردن قهوه می‌تواند سرشار از نوآوری باشد.

اگر از یک دستگاه آسیاب معمولی استفاده می‌کنید، تلاش کنید با اشباع شدن ذرات قهوه و به آرامی فشار دادن پلانگر، امکان نفوذ ذرات ریز قهوه و غیرشفاف شدن فنجان قهوه را از بین ببرید.

هر کدام از متغیرها را بدون نگرانی تغییر دهید و تجربه کسب کنید. اندازه ذرات قهوه، درجه حرارت آب و زمان دم کردن را تنظیم کنید و توجه کنید که چه چیزی خوب است و چه چیزی را باید تغییر دهید.

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین مقالات ما و جشنواره های فروش ویژه قهوه ایلیا مطلع شوید ، ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی هستم. از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را به عنوان مترجم و کارشناس تولید محتوی با قهوه ایلیا آغاز کرده ام .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *