طرز تهیه لاته ماکیاتو ( Latte Macchiato )

لاته ماکیاتو نیز مثل خیلی از قهوه های دیگر بر پایه اسپرسو تهیه می‌شود . با انتخاب یک ترکیب خوب از یک فنجان قهوه اسپرسو ( دبل شات ) و یک فنجان شیر همراه با کف شیر ، می‌توانیم یک نوشیدنی خوب به نام لاته ماکیاتو بنوشیم . طرز تهیه این نوع قهوه نیز بسیار شبیه کافه لاته و اسپرسو ماکیاتو می‌باشد .

مواد و تجهیزات لازم :

  • یک فنجان قهوه اسپرسو عالی
  • یک لیوان شیر تازه کم چرب
  • دستگاه اسپرسو ساز
  • پیچر ( ظرف مخصوص تهیه کف شیر )
  • دماسنج

طرز تهیه لاته ماکیاتو :

مرحله‌ی اول : تهیه کف شیر

ابتدا بخار زن دستگاه اسپرسو را روشن کنید تا آب و بخار سرد داخل لوله خارج شود ، سپس یک لیوان شیر تازه پرچرب را داخل پیچر ریخته و دماسنج را داخل آن قرار دهید . بخارزن دستگاه را مجدداً روشن و پیچر را بصورت مورب زیر نازل بخار بگیرید تا شیر افزایش حجم پیدا کرده و دمایی بین 63 تا 65 درجه سانتیگراد ( 145 تا 150 درجه فارنهایت ) پیدا کند . سپس شیر بخارزده و کف شیررا داخل لیوان بریزید . اگر روش تهیه کف شیر را با استفاده از دستگاه اسپرسوساز نمی دانید ، می توانید آموزش طرز تهیه کف شیر با استفاده از نازل بخار را مطالعه کنید .

 

مرحله‌ی دوم : تهیه قهوه اسپرسو

ابتدا باید یک فنجان قهوه اسپرسو غلیظ ( دبل شات ) توسط دستگاه اسپرسو ساز خود تهیه کنید . در این مرحله سعی کنید از بهترین دانه‌های قهوه تازه رست شده استفاده کنید . دقت داشته باشید که برای تهیه یک فنجان قهوه اسپرسو درجه آسیاب قهوه شما در بوجود آمدن قهوه اسپرسو با کرمای خوب بسیار موثر است .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تهیه یک قهوه اسپرسو عالی می‌توانید مقاله  طرز تهیه قهوه اسپرسو را مطالعه نمایید.

 

مرحله‌ی سوم : اضافه کردن قهوه به کف شیر

سپس به آرامی ‌قهوه آماده شده را روی کف شیر بریزید . در این مرحله سعی کنید قهوه را به آرامی در مرکز لیوان بریزید و پس از آن مشاهده خواهید کرد که لیوان شما به سه قسمت تقسیم شده که قهوه در قسمت مرکزی قرار می‌گیرد .

 

برای تزیین و افزایش رایحه‌ی لاته ماکیاتو می‌توانید مقداری پودر کاکائو یا دارچین روی آن بریزید .

به اشتراک بگذارید:
رسول منتظری
رسول منتظری
از سال 1383 در فعالیتهای تحقیقاتی ، تولیدی و پروژه ای فعالیت دارد و به عنوان کارشناس کنترل پروژه و معاون مدیر پروژه درپروژه های نفتی و عمرانی فعالیت داشته است . با زبان انگلیسی و مدیریت پروژه PMBOK آشنایی دارد . از سال 1395 به عنوان مترجم و نویسنده با قهوه ایلیا همکاری می کند.

4 دیدگاه ها

  1. محمدحسین گفت:

    باسلام خدمت مدیریت محترم قهوه ایلیا.
    سوالی ذهنمو مشغول کرده، در یکی از کلیپ های موجود در سایتتون که تبلیغ کف ساز شیر بیالیتی هست، نحوه تهیه کف شیر با کف ساز بیالیتی جهت درست کردن کاپوچینو رو‌ نشون می ده که اون کاپوچینو عینا و دقیقا مثل همین لاته ماکیاتو هست، من واقعا متوجه نمیشم بالاخره این قهوه رو کاپوچینو اسمشو بزارم یا لاته ماکیاتو؟

    • جلال رمضانیجلال رمضانی گفت:

      سلام خدمت دوست و همراه همیشگی قهوه ایلیا . تفاوت لاته ماکیاتو و کاپوچینو در اولویت ریختن قهوه اسپرسو و شیر بخار زده است. برای تهیه کاپوچینو شیر را بر روی اسپرسو میریزند ولی در لاته ماکیاتو اسپرسو را بر روی شیر بخار زده شده ریخته میشود .

  2. محمدحسین گفت:

    سلام و‌درود آقای رمضانی عزیز، بله طبق صحبت شما در کاپوچینو ابتدا اسپرسو ریخته میشه و سپس شیربخار زده اما لطفا خودتون یه نگاه به کلیپ آموزشی کف ساز بیالیتی بندازید، در اون کلیپ طرز تهیه کاپوچینو با استفاده از کف ساز بیالیتی رو‌نشون می ده یعنی ابتدا شیر بخارزده با کفش رو می ریزه و سپس اسپرسو رو داخلش می ریزه و عینا و دقیقا مثل همین لاته ماکیاتو درستش میکنه و در انتهای کلیپ هم می نویسه کاپوچینو.خودتون کلیپ رو ببینید متوجه عرض بنده می شید.

    • جلال رمضانیجلال رمضانی گفت:

      هدف از این کلیپ طرز استفاده از کف ساز دستی بیالتی هستش نه تهیه کاپوچینو. به همین خاطر شاید شرکت بیالتی به این نکته توجه نکرده .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *