theme
55282 بازدید

طرز تهیه قهوه ترک ، آموزش تصویری

قهوه ترک

قهوه ترک فقط یک نوشیدنی از میان تمام نوشیدنی های ترکیه نیست، بلکه بخش مهمی از فرهنگ ترکیه برای قرن های متوالی بوده است . مردم ترکیه عموما به مهمان نوازی معروف هستند ، در فرهنگ ترکی میزبان باید بهترین و خوشمزه ترین غذا ها و نوشیدنی ها را برای میهمان فراهم کند . معمولا میزبانان در ترکیه محل پزیرایی را ترک می‌کنند تا میهمان بتواند با آسودگی خاطر و در آرامش از خودش پذیرایی کند . تهیه و سرو قهوه ترک بخشی از این فرهنگ مهمان نوازی است. ما در این مطلب قصد داریم دستور العمل صحیح  طرز تهیه قهوه ترک را به صورت مرحله به مرحله همراه با تصاویربه شما آموزش دهیم . پس با قهوه ایلیا همراه باشید .

وسایل مورد نیاز جهت تهیه قهوه ترک :

قهوه ترک

قهوه جوش ترک : ترجیحا از جنس مس و با دهنه ای باریک

پودر قهوه ترک : قهوه شما باید حتما بسیار نرم آسیاب شود به قدری که پودر قهوه مانند پودر کاکائو نرم باشد.

 آب : برای دستیابی به بهترین نتیجه پیشنهاد می‌کنیم از آب مجدد تصفیه شده و یا آب معدنی استفاده نمایید .

 شکر : به جز اینکه به عنوان طعم دهنده استفاده می‌شود، باعث غلیظ تر شدن و در اصطلاح مربایی شدن  هر چه بیشتر قهوه ترک می‌شود .

منبع گرما : چه از شعله گاز استفاده می‌نمایید و چه از اجاق برقی دقت داشته باشید که از حرارت کم برای تهیه قهوه ترک استفاده نمایید .

فنجان : بهتر است از فنجان‌های چینی مخصوص قهوه خوری استفاده کنید تا اگر دوست داشتید در انتهای نوشیدن قهوه بتوانید یک فال قهوه هم بگیرید .

طرز تهیه قهوه ترک :

پس از این که وسایل مورد نیاز را تهیه نمودید زمان آن فرا می‌رسد که مشغول به تهیه قهوه خوش طعم و عطرتان شوید .

۱- برای اندازه گیری مقدار آب مورد استفاده برای تهیه قهوه‌تان از یکی از فنجان های قهوه‌تان استفاده کنید ، برای اندازه گیری به ازای هر یک نفر یک فنجان آب پیمانه کنید  و  آب فنجان را درون قهوه جوش خود بریزید ، این کار را برای هر تعداد فنجان قهوه ای که می‌خواهید تهیه کنید تکرار نمایید (مثلا برای ۳ نفر ، سه مرتبطه ) .

قهوه ترک

قهوه ترک

۲ – به ازای هر نفر یک قاشق مربا خوری سر پر قهوه ترک درون قهوه جوش بریزید ، اگر همه افرادی که قرار است قهوه را بنوشند تمایل به سرو شیرین قهوه داشتند می‌توانید در همان ابتدا بعد از اضافه کردن قهوه شکر را نیز به قهوه جوش اضافه کنید ، در غیر این صورت شکر را در کنار سینی سرو قهوه قرار دهید تا هرکس به میل خودش شکر اضافه کند .

 

قهوه ترک

قهوه ترک

۳ – حال که پودر قهوه ترک و شکر خود را اضافه کردید ، آن هارا به خوبی درون قهوه جوش با هم مخلوط کنید .

قهوه ترک

۴ – به آرامی قهوه جوش را بر روی منبع حرارت (شعله ملایم) قرار دهید  و کمی منتظر بمانید تا ورود به مرحله بعدی و جوش آمدن قهوه ممکن است ۳ الی ۴ دقیقه زمان نیاز باشد اما در این مدت سعی کنید که چشم از دهانه قهوه جوش بر ندارید . زمانی که قهوه دم می‌کشد کف کرده و بالا می آید.این فوم تیره که بر روی سطح قهوه تشکیل می‌گردد  برای سرو رسمی و فروشگاهی قهوه ترک بسیار با اهمیت است .

قهوه ترک

۵ – حال قهوه جوش را از روی گاز بردارید تا کمی فوم روی آن پایین برود ، اگر می‌خواهید قهوه تان غلیظ تر شود می‌توانید ، قهوه جوش را به مدت ۱۰ تا ۲۰ ثانیه مجددا بر روی شعله قرار دهید تا مجددا کف کند و بالا بیاید و برای چند ثانیه آن را از روی شعله گاز مجدد بردارید تا فوم فروکش کند. این کار را می‌توانید ۱ الی ۳ بار دیگر با توجه به غلظت مورد نظرتان تکرار کنید .

قهوه ترک

۶ – زمانی که به غلظت مورد نظرتان دست یافتید ،  مقداری از فوم روی سطح قهوه را به وسیله یک قاشق مربا خوری درون هر فنجان بریزید بعد از انجام این کار قهوه جوش را برداشته و از کنار فنجان شروع به ریختن قهوه نمایید تا فنجان پر شود ، برای سایر فنجان ها نیز همین کار را انجام دهید و سعی کنید همه فنجان ها را به یک اندازه پر کنید .

قهوه ترک

۷ – حال همه چیز برای سرو یک قهوه ترک خوشمزه ، دلچسب و غلیظ آماده است . البته سرو و نوشیدن قهوه ترک نیز آداب و اصول خود را دارد که شما می‌توانید با مطالعه مقاله ، راز های نوشیدن قهوه ترک به بهترین و ایده آل ترین نکات نوشیدن قهوه ترک آگاه شوید .

قهوه ترک

شما میتوانید جهت خرید قهوه ترک از لینک رو به رو استفاده نمایید : خرید قهوه ترک

چند نکته ی کلیدی برای بهبود کیفیت قهوه ترک :

۱ – قهوه جوش مسی برای دم کردن قهوه ی ترک مناسب تر است ، چون انتقال حرارتی مس بیشتر از سایر فلزات مرسوم است و در نتیجه قهوه به صورت یک دست و با حرارت کمتر دم می‌کشد.

۲ – برای دم کردن قهوه ترک از آب سرد استفاده کنید.

۳ – حتماً از قهوه ای که کاملاً نرم آسیاب شده است استفاده کنید.

۴ – برای دستیابی به بهترین طعم و عطر سعی کنید از قهوه های عربیکا استفاده نمایید و یا از ترکیب های قهوه ای که بیشترین درصد تشکیل دهنده آن قهوه عربیکا باشد .

اگر شما در زمینه تهیه قهوه ترک تجربه ای دارید ، خوشحال می‌شویم که شما تجربیاتتان را با کاربران سایت قهوه ایلیا به اشتراک بگذارید .

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما ، تخفیف های هفتگی فروشگاه و اطلاع از جشنواره های فروش ویژه مطلع شوید ، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

طرز تهیه قهوه ترک ، آموزش تصویری
۴.۸۸ از میانگین ۱۶ رأی

19 دیدگاه ها

  1. نیلوفر می‌گه:

    خیلی ازتون متشکرم که آموزش های گام به گام و کاملا قابل فهم میزارید ، فکر کن تا آخر سال یه قهوه باز حرفه ای بشم

  2. نیلو می‌گه:

    ببخشید در نوع ترک فقط پودرهایی که تو آب معلق موندن خورده میشن دیگه؟
    مقدار بسیار زیادی از پودر ته قهوه جوش ته نشین میشه و دور ریخته میشه دیگه؟
    آخه من یه جایی خوندم که در نوع ترک چون قهوه خورده میشه در دراز مدت پرزهای معده رو از بین میبره؟

    • علی شمس علی شمس می‌گه:

      با سلام
      در پاسخ به سوال شما باید بگویم که بله قهوه ای که تقریبا با آب مخلوط هست و به صورت یک دست شده است خورده میشه و قهوه ای که ته نشین شده رو ترجیحا مصرف نکنین بهتره
      برای اینکه مقدار زیادی از قهوه در ته قهوه جوش باقی نماند ، سعی کنید از قهوه جوش مسی استاندارد استفاده کنید و از پودر قهوه ترکی استفاده کنید که بسیار نرم آسیاب شده باشد
      دلیلی رو که خودتون ذکر کردین کاملا درست است و در دراز مدت باعث آسیب جدی به معده می شود

      • نیلو می‌گه:

        منظورم این هست که پس باید سعی کنم که قهوه زیاد با آب مخلوط نشه و بیشترش ته جوش باقی بمونه؟

        • علی شمس علی شمس می‌گه:

          ببینین این یه روند کاملا طبیعیه ، آب یه حد حلالیت مشخص داره و تا یه میزان مشخصی از پودر قهوه ترک رو میتونه توی خودش حل کنه و بیش تر از اون میزان خواه نا خواه ته نشین میشه
          شما کافیه طبق روش تهیه میزان پودر قهوه کافی استفاده کنین که زیاده روی نشه و بقیه موارد رو به گرمای ملایم و قهوه جوش بسپارید و لرد ته فنجان رو هم در هنگام سرو مصرف نکنین

  3. داریوش می‌گه:

    فقط میتونم بگم عالی ترین بهترین واسان ترین روش با بازدهی عالی…. واقعا عالی…

  4. امیر نظمی می‌گه:

    با درود
    در سفری که چند هفته ی پیش به تهران داشتم، به کافی شاپ یکی از دوستانم که از کافه های مشهور و برند شده ی تهران میباشد مراجعه کردم و صحنه ای دیدم که بسیار برای من جالب بود، باریستای ایشان، قهوه ترک را با استفاده از دستگاه اسپرسو و با بخار دهی تهیه میکرد! از لحاظ کیفیت نتیجه کار هم کاملا راضی کننده بود. دیدگاه شما در خصوص این روش چیست؟ سپاسگزارم.

    • محسن مداحی محسن مداحی می‌گه:

      روشی خلاقانه و کاملا مبتکرانه را پیش گرفته اند و حتما ما این روش را امتحان خواهیم کرد و نتیجه را در صورت رضایت بخش بودن به صورت یک مطلب مجزا منتشر میکنیم

      • امیر نظمی می‌گه:

        جناب مداحی، با درود و ادب؛
        بنده مروری اجمالی در رفرنرس های معتبر مانند انجنن تخصصی قهوه ترکیه و وبگاه های لاتین انجام دادم. همچین خلاقیتی مطلقا اشاره نشده است. بنظر بنده هرچند برخی ابتکارات جالب و موجب افزایش سطح راختی میشود، اما اصالت یک چیز دیگه است و هیچ چیز گرانبهاتر از این پارامتر نمیباشد، حال میخواهد نژاد اسب باشد، یا روش تهیه قهوه ترک و یا انتخاب دوست یا همسر مناسب…

        • علی شمس علی شمس می‌گه:

          حرف شما کاملا متین و منطقی است جناب نظمی عزیز
          ولی اگر این روش بتواند با همان کیفیت حتی یکی دو در جه پایین تر قهوه ترک آماده کند ، شاید برای فروشگاه های قهوه فروشی که فضای کافی برای تجهیزات تهیه قهوه ترک ندارند و میخواهند یک قهوه تست به مشتریانشان دهند روش مناسبی باشد.
          بنده با نظر شما کاملا موافقم اصلا طعم و مزه و اصالت قهوه ترک این است که ارام آرام درون جزوه دم بکشد و آماده شود ولی خب این روش جدید هم ممکن است برای بسیاری از افراد کار گشا باشد .
          در نهایت ممنون بابت بررسی و تحقیقتان درباره این موضوع و به اشتراک گذاری دیدگاهتان

        • محسن مداحی محسن مداحی می‌گه:

          جناب آقای نظمی با سلام.
          با بررسی انجام شده به این نتیجه رسیدیم که در بسیاری از کافه های ایران قهوه ترک را با استفاده از نازل بخار دستگاه اسپرسو دم‌آوری میکنند.هرچند که این روش اصولی به نظر نمیرسد ولی نتیجه بدست آمده رضایت بخش بوده است و به همین دلیل این روش تهیه قهوه ترک در بین باریستاهای ایرانی رواج پیدا کرده است.

  5. حمید می‌گه:

    ببخشید طرز تهیه star bucks رو میشه بگید؟ هرچی گشتم پیدا نکردم

    • علی شمس علی شمس می‌گه:

      سلام خدمت شما دوست عزیز
      همانطور که میدانید استارباکس یک برند تولید کننده قهوه است که در دنیای خرده فروشی قهوه دانه قهوه بوداده عرضه میکند
      حال شما دانه قهوه این برند را به هر روشی که تمایل داشته باشید میتوانید تهیه و سرو کنید ، که کلیه آموزش ها درون سایت موجود است
      لازم به ذکر است که با توجه به روش تهیه شما (اسپرسو ، فرانسه ، ترک و… ) میزان آسیاب کردن قهوه متفاوت می باشد .

  6. مرجانه رضائی فرد می‌گه:

    من همیشه با دم کردن قهوه ترک مشکل داشتم چون واقعا طرز تهیه اش رو اینقدر واضح کسی برام توضیح نداده بود..واقعا ممنون و عالیییی

  7. امید می‌گه:

    دم دسترین شیوه نوشیدن قهوه!
    استیل مناسب نیست؟ تمیز کردنش راحت تره بعد اینکه بعضیا میگن انتقال حرارت مناسبی دارد
    میون این همه انتخاب قهوه جوش کدام بهتر است ؟ استیل ، مس یا برنج ( خودم قهوه جوش ارمنی رو پسندیدم)
    ظرف بزرگ قهوه خوب در نمیاد ؟ (شیر جوش!) برای نفرات بیشتر از دو نفر
    تـــشکر

    • محسن مداحی محسن مداحی می‌گه:

      سلام.
      برای تهیه قهوه ترک بهتره از قهوه جوش مسی و یا بعد یا برنجی استفاده کنید . استیل انتقال حرارت نقطه‌ای داره و قهوه در اون یکدست نمیشه.
      قهوه جوش ترک مناسب باید دارای دهانه‌ای با قطر کمتر نسبت به کف قهوه‌جوش باشد تا قهوه‌ی شما هنگام دم شدن به سمت بالا حرکت کند و نجوشد.
      قهوه جوش ارمنی یکی از بهترین انواع این قهوه جوش‌هاست.

  8. سعید می‌گه:

    با عرض سلام خدمت شما
    بسیار سپاس گذارم از مطالب عالی و آموزنده و کامل که در اختیارمون قرار دادین
    من واقعا عاشق قهوه هستم و بیشتر قهوه ها رو چه تکی و چه ترکیبی امتحان کردم
    میخواستم ازتون درخواست کنم
    دو تا قهوه ترکیبی blend (که از ۲ یا ۳ نوع قهوه یا بیشتر) با درصد ترکیب
    که خوش طعم و عطر و غلیظ که( ته مزه شکلاتی تلخ )رو داشته باشه برام مثال بزنین

    یکی برای اسپرسو(موکاپ)
    یکی برای قهوه ترک

    بازم بسیااااااااااااااااااااااااااااار سپاس گذارم از سایت و مطالب خوبتون

    • علی شمس علی شمس می‌گه:

      با سلام
      ممنون از لطف شما ، حضور شما باعث دلگرمی ماست.
      در مورد قهوه های ترکیبی به زودی ۷ میکس اسپرسو و دو میکس فرانسه به جمع محصولات فروشگاه اضافه میشه که از نظر تخصصی کاملا مورد بررسی قرار گرفته اند و تقریبا تمام طیف های ذائقه ای رو پوشش میدن.
      در مورد قهوه ترک هم در حال حاضر دو میکس خیلی خوب داخل فروشگاه در دسترسه که میتونین خریداری کنین . خرید قهوه ترک

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *