طرز تهیه قهوه اسپرسو و نکاتی برای حرفه ای شدن

قهوه اسپرسو ، نوشیدنی تلخ اما دلپذیری که این روز ها نقل همه مجالس و پایه ثابت اکثر فروشگاه های قهوه فروشی در سطح کشور شده است. قهوه اسپرسو یکی از پرطرفدارترین قهوه های دنیا به شمار میرود و شاید بتوان دلایل مهم محبوبیت آن را سرعت بالای تهیه قهوه ، غلظت بالای قهوه خروجی ، تاثیر گذاری زیاد و سرعت در تاثیر گذاری بر بدن دانست . امروزه به دلیل رایج شدن قهوه اسپرسو در ایران و جهان دستگاه های بسیاری برای تهیه این قهوه دوست داشتنی ساخته شده است که می‌توانند با گاز و یا برق و با کیفیت های متفاوت یک قهوه اسپرسو تولید کنند . ما در این مقاله قصد داریم در گذری کوتاه به تاریخچه و چیستی قهوه اسپرسو بپردازیم ، سپس به آموزش طرز تهیه قهوه اسپرسو به وسیله دستگاه های برقی پرداخته و در آخر نکاتی برای حرفه ای تر شدن در تهیه این معجون دوست داشتنی را آموزش خواهیم داد .با قهوه ایلیا همراه باشید.

به دلیل مفصل بودن این آموزش شما می‌توانید  آموزش طرز تهیه قهوه اسپرسو با قهوه جوش را در مطلبی مجزا مطالعه نمایید .

قهوه اسپرسو چیست ؟

قهوه اسپرسو

اسپرسو به نوعی قهوه غلیظ اطلاق می‌شود که در اوایل قرن بیستم میلادی در شهر میلان کشور ایتالیا ابداع شد . قهوه اسپرسو یک مدل از دانه قهوه نیست بلکه یک روش تهیه قهوه است ، اسپرسو با عبور دادن آب نزدیک به نقطه جوش با فشار زیاد از میان دانه‌های آسیاب شده قهوه تهیه می‌شود . اسپرسو پایه تهیه بسیاری از نوشیدنی ها مثل کاپوچینو ، کافه لاته ، کافه ماکیاتو ، کافه آمریکانو و … می‌باشد . میزان کافئین موجود در اسپرسو در واحد حجم از سایر نوشیدنی‌ها بیشتر است و به این دلیل هم هست که اکثر اوقات در مقیاس‌های کوچک سرو می‌شود. یک اسپرسو ۶۰ میلی لیتری دارای ۸۰ الی ۱۵۰ میلی گرم کافئین است در حالیکه یک قهوه معمولی با حجم ۲۴۰ میلی لیتر داری ۹۵ الی ۲۰۰ میلی گرم کافئین می‌باشد.

ویکی پدیا فارسی (با ویرایش)

عوامل متغیر در تهیه قهوه اسپرسو :

برای تهیه یک اسپرسو عالی و ایده آل مواردی وجود دارد که حتما باید رعایت شوند که ما آن ها را عوامل متغیر می‌نامیم . برخی از این عوامل در مورد اکثر روش های دم کردن قهوه صدق میکند ولی برخی دیگر صرفا مخصوص قهوه اسپرسو هستند . در زیر به بررسی این موارد می‌پردازیم.

آب : طعم اسپرسو شما به مقدار بسیار زیادی وابسته به آبی است که شما از آن استفاده می‌کنید . میزان رسوبات و مواد معدنی ناخواسته موجود در آب باعث کاهش شدید کیفیت قهوه و آسیب رسیدن  دستگاه و تجهیزات می‌شود ، اگر در حال حاضر با این مشکلات رو به رو نشده اید پس بهتر است هرچه سریعتر آب مورد استفاده خود را بهتر بشناسید . دستگاه های سنجش میزان سختی و سایر اطلاعات آب  عموما دستگاه های گران قیمتی هستند ولی شما می‌توانید اطلاعات مربوط به آب مصرفی تان را از اداره آب شهر و منطقه خود جویا شوید تا در صورت بالا بودن میزان رسوبات و مواد معدنی ناخواسته بتوانید تصمیم بگیرید که از دستگاه تصویه آب استفاده نمایید یا خیر .

میزان آسیاب : قبل از شروع به تهیه قهوه مسلما نیاز است که آن را آسیاب کنید ، با توجه به روش تهیه قهوه میزان آسیاب قهوه نیز متفاوت می‌باشد ، اگر خودتان قهوه را آسیاب می‌کنید برای تهیه قهوه اسپرسو باید آن را نرم آسیاب کنید به نحوی که وقتی پودر قهوه را در زیر انگشتانتان لمس می‌کنید زبری کمی مانند دانه های نمک احساس کنید .

آسیاب قهوه اسپرسو

مقدار یا دوز : برای تهیه یک شات دوبل اسپرسو بهتر است از 18 تا 21 گرم پودر قهوه استفاده کنید . زمانی که شما قهوه بیشتری استفاده می‌کنید این افزایش بر کلیت کیفیت قهوه خروجی و طعم و مزه آن تاثیر می‌گذارد . شما می‌توانید با آزمون و خطا میزان قهوه را با توجه به صلیقه خودتان تایین کنید . اما توجه داشته باشید در اضافه کردن قهوه زیاده روی نکنید  ، چون ممکن است ایراداتی مانند فشار به پمپ دستگاه ، عدم خروج صحیح قهوه و تلخی بیش از حد را به همراه داشته باشد .

فشرده ساختن : فشرده کردن قهوه به وسیله تمپر باعث محدود شدن جریان آب و در نتیجه اختلال بیشتر آب با قهوه می‌شود . فشرده ساختن قهوه جزو جدا ناشدنی در تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه های اسپرسو ساز می‌باشد برای همین از اهمیت بالایی برخوردار است . میزان فشرده شدن قهوه به میزان فشاری که شما به تمپر وارد می‌کنید بستگی دارد ، فشار توصیه شده برای فشرده ساختن قهوه 30 پوند معادل 13.5 کیلوگرم می‌باشد . شما می‌توانید برای فراگیری روش صحیح تمپ کردن قهوه به صورت تصویری به مطلب تمپر قهوه و طرز استفاده از آن مراجعه نمایید .

دما : دمای ایده آل آب برای تهیه قهوه بین 90 تا 96 درجه سانتیگراد می‌باشد و برخی از اسپرسو ساز ها این امکان را فراهم می‌کنند تا ما بتوانیم این دما را کنترل کنیم . اگر دستگاه شما این قابلیت را دارد می‌توانید با تست کردن دما های مختلف نتایج حاصل شده را با هم مقایسه کنید و بهترین دما را برگزینید .اگر هم دستگاهتان قابلیت تنظیم دما ندارد کافی است به شرکت سازنده اعتماد کنید و پس از روشن کردن دستگاه به اندازه کافی صبر کنید تا دستگاه کاملا گرم شود .

میزان قهوه خروجی : در مورد قهوه های دمی مواردی که اندازه گیری می‌شوند میزان پودر قهوه ورودی ( مورد استفاده ) و میزان آب ورودی می‌باشد ولی در مورد قهوه اسپرسو میزان پودر قهوه ورودی ( مورد استفاده ) و قهوه خروجی را اندازه گیری می‌کنیم . بسته به مقدار قهوه ای که استفاده می‌کنید و اندازه سبد پُرتافیلتر دستگاهتان  یک شات قهوه بدون در نظر گرفتن وزن فنجان باید حدود 30 گرم خروجی داشته باشد .

قهوه اسپرسو

زمان : با دوز و میزان خروجی ذکر شده ما چیزی حدود 25 تا 30 ثانیه زمان میبرد تا فنجان قهوه شما به طور کامل پر شود ، اگر فنجان شما در نیمی از این زمان پر شد ، برای شروع کار بد نیست و در آینده با تمرین و دقت بیشتر به همین نتیجه خواهید رسید .

وسایل مورد نیاز :

قهوه اسپرسو

وسایل مورد نیاز جهت تهیه قهوه اسپرسو عبارت اند از : 

1 – دستگاه اسپرسو ساز به همراه  پُرتافیلتر

2 – آسیاب قهوه مناسب

3 – تمپر قهوه جهت فشرده سازی

4 – ترازوی دیجیتال کوچک ( در صورت موجود بودن )

5 – فنجان قهوه شیشه ای

طرز تهیه قهوه اسپرسو :

1 – مخزن آب دستگاه اسپرسو ساز خود را تا جایی که به عنوان حداکثر ظرفیت مشخص شده است آب کنید دقت داشته باشید که آب حتما سرد و بدون املاح اضافی باشد . دقت داشته باشید که آب مقطر ممکن است صدمات جبران ناپذیری به دستگاه شما بزند پس هرگز از آن استفاده نکنید . با توجه به تجربه ما بهترین آب برای استفاده چه در دستگاه اسپرسو ساز برقی و چه گازی آب تصفیه شده می باشد .

2 – دستگاه خود را روشن نمایید و منتظر شوید تا کاملا گرم شود ، با توجه به اندازه دستگاه شما و مدل آن ممکن است این گرم شدن بین 10 تا 30 دقیقه زمان ببرد البته اصولا دستگاه های خانگی در زمان بین 10 تا 15 ثانیه به گرمای مورد نیاز رسیده اند به جز موارد خاص . زمانی که احساس کردید دستگاه به خوبی گرم و آماده شده است به مرحله بعد بروید .

3 – پورتافیلتر خود را سر جای خود (هدگروپ) ببندید و دکمه کار کرد دستگاه را بزنید تا دستگاه چند ثانیه کار کند و آب جوش به صورت عادی خارج شود . این امر باعث می‌شود که آب تازه در دستگاه وارد شده و در دستگاه جریان پیدا کند  و از طرف دیگر کلیه اجزای در ارتباط با قهوه ، هم هدگروپ و هم پرتافیلتر و سایر اجزا داخلی گرم و آماده می‌‌شوند. پس از قطع کردن جریان آب بهتر است درون پرتا فیلتر و سطح بیرونی هدگروپ را به وسیله یک پارچه خشک و تمیز نمایید .

4 – ابتدا برای تست کردن درجه آسیاب و پاک شدن اثر قهوه ای که قبلا آسیاب کرده اید چند دانه قهوه را آسیاب کنید سپس زمانی که از کیفیت خروجی مورد نظرتان اطمینان حاصل نمودید اقدام به آسیاب کردن قهوه مورد مصرفتان نمایید . دقت داشته باشید که بهتر است همیشه به اندازه میزان استفاده تان قهوه را آسیاب کنید تا همیشه قهوه تازه داشته باشید .

جهت حفظ تازگی قهوه برای مدت طولانی تر پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید  : نگهداری از قهوه ، نکته ها و ترفند هایی که باید بدانید

5 – حال حدود 18 تا 21 گرم از پودر قهوه را درون سبد پرتافیلتر ریخته و با توجه به آموزش روش تمپ کردن آن را فشرده کنید. بعد از آن می‌توانید با استفاده از انگشت اشاره خود سطح قهوه فشرده شده را تست کنید تا از فشردگی آن اطمینان حاصل نمایید.

6 – پرتافیلتر را سر سرجای خود درون هدگروپ ببندید و تهیه قهوه را آغاز کنید ، اگر دستگاه شما اتوماتیک است که با توجه به یک یا دوکاپ بودن پرتافیلتر دکمه مورد نظر را فشار دهید تا عملیات تهیه قهوه شروع شود و فنجانتان به اندازه از پیش تعیین شده پر شود و در غیر این صورت دکمه شروع را بفشارید و پس از رسیدن فنجان به وزن مورد نظرتان دکمه قطع آب را فشار دهید تا عملیات خروج قهوه پایان یابد .

در ادامه شما می‌توانید ویدئو آموزشی طرز تهیه قهوه اسپرسو را نیز مشاهده نمایید .

از تماشای این ویدئو لذت ببرید

چند نکته برای آماده شدن یک فنجان قهوه اسپرسو دلچسب :

1. فنجان قهوه خوری خود را از قبل کمی گرم کنید.

2. به میزان آسیاب دانه قهوه خود دقت کنید تا درشت یا زیاد ریز نباشد.

3. در داخل قهوه ساز خود از آب سرد استفاده کنید.

47 دیدگاه ها

  1. ابوذر گفت:

    سلام مرسی از سایت خوبتون، ی سوالی که داشتم در مورد تمپر کردنه که چقد باید فشرده بشه
    سوال بعد این که توی دستگاه های حرفه ای فشار دستگاه چند باره
    سوال سوم خامه ای روی اسپرسو رنگش و پایداریش چطور باید باشه سوال بازم دارم ولی فعلن همین بسه
    مرسی اگه پاسخ بدین با تشکر

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام ابوذر جان.
      در مورد سوال اولتون وارد قسمت آشنایی با ابزارها و تجهیزات شوید.در این قسمت مطلب کاملی در مورد تمپر قهوه وجود دارد.
      در مورد سوال دوم فشار دستگاه ها با هم متفاوت هستند ولی بیشتر دستگاه ها دارای فشار 15 بار هستند.
      در مورد سوال سوم رنگ خامه ی روی قهوه باید کرمی باشد البته نه زیاد روشن و نه زیاد تیره.پایداری خامه باید زیاد باشد یعنی هنگامی که فنجان را روی میز می گذارید تا 5 دقیقه هم از بین نرود.
      همچنین میتوانید با مراجعه به بخش نظرات پست طرز تهیه قهوه راهکارهایی که برای افزایش دوام خامه اسپرسو ذکر شده است را نیز مطالعه کنید .

  2. بهنام گفت:

    سلام.
    عذرمیخوام در تهیه اسپرسو به روش موکاپات هم قهوه نیاز به فشرده شدن داره یا نه؟
    ممنون میشم علت رو هم بگین.
    سپاس

    • علی شمس علی شمس گفت:

      با عرض سلام
      عموما قهوه را در موکاپات تمپ نمی‌کنند به دلیل اینکه فشار بخار محفظه آب در موکاپات آن قدر زیاد نیست که بتواند از میان قهوه تمپ شده عبور کند

  3. پژمان عابدی گفت:

    سلام
    مرسی از اموزش خوبتون
    دستگاهی ک من دارم 3حالت تو قسمت اسپرسوش داره رو حالت اول ک میذارم(Steam)هیچ بخار یا ابی از خروجی نمیاد.میخواستم بپرسم این مشکلی ایجاد نمیکنه.یا منفجر که نمیشه؟چون تحت فشارم هست.نمیدونمباید چیکار کنم.تا5دقیقه ام صبرکردم.به نظرتون ایراد دستگاهه یا زمان بیشتری لازمه؟مرسی از راهنماییتون

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام
      مشکلی که دارین به نظر یه مشکل فنی در عملکرد دستگاه میاد ، چون غیر طبیعیه وقتی روی حالت بخار قرار میگیره اسپرسو ساز باید شروع به خروج ابتدا آب جوش و بعد از چند ثانیه بخار آب نماید
      پیشنهاد میکنم دستگاه رو به یک تعمیر کار نشون بدین

    • دیناش گفت:

      حرارت باعث ایجاد فشار میشه. و با دمپ کردن بهتر میشه

  4. منصور گفت:

    سلام
    ضمن خسته نباشید بنده مینی پرسو و یک اسیاب سفارش داده ام لطفا راهنمایی کنید از کدام نوع قهوه دانه نیز بایستی از سایت شما انتخاب کنم که هم طعم و بوی خوب و هم کافئین نسبتا خوبی داشته باشم با تشکر

    • علی شمس علی شمس گفت:

      با سلام خدمت شما دوست گرامی
      جهت بهره بردن از بهترین طعم و عطر از بین قهوه های عربیکا نیکاراگوئه ، کنیا ، پرو و یا اتیوپی در بسته بندی 500 گرمی یکی را انتخاب کنید
      وجهت تامین کافئین از بین قهوه های روبوستا چری ، اندونزی مدیوم و یا ویتنام مدیوم در بسته بندی 250 گرمی یکی را انتخاب نمایید
      دلیل این پیشنهاد این است که در ترکیب این دو قهوه با هم بیشتر طعم و عطر مورد توجه قرار گیرد تا میزان کافئین
      البته میتوانید هر دو را به یک میزان تهیه نمایید و به صورت برابر نیز با یکدیگر مخلوط کنید .

  5. مجیدجمالی گفت:

    سلام من دستگاه نوا 140 دارم لطفا بگین برای این دستگاه میزان یا درجه ی زبری قهوه ی آسیاب شده چقدر باید باشه تا اسپرسوی خوبی بده و دقیقا چقدر فشار لازمه به تمپر وارد کنم که کافی باشه،شما گفتید 13.5 کیلوگرم.خوب با دست وتمپر یعنی چطوری این مقدارو واردکنم؟؟و در آخر بهترین قهوه ای که برای این دستگاه خوبه استفاده کنم چیه لطفا اختصاصی اگه میکسی چیزی هست نام ببرید.باتشکرفراوااااااااان…

    • علی شمس علی شمس گفت:

      سلام خدمت شما دوست گرامی
      میزان درجه آسیاب قهوه برای اسپرو ساز های برقی خانگی کمی نرم هست که اصطلاحا به آن حالت شکری میگویند ، حالت شکری یعنی اینکه قهوه را بعد از آسیاب وقتی بین دو انگشت لمس میکنید به زبری شکر باشد
      اگر تا به حال تجربه آسیاب کردن قهوه نداشته اید بهتر است با آسیاب کردن میزان کمی قهوه مثلا 20 گرم چندین بار تست کنین و بهترین میزان را بست بیاورید
      در مورد تمپ کردن قهوه ، وقتی که پورتافیلتر را پر میکنید و با انگشت روی آن را صاف میکنید میزان فشار به تمپر باید به اندازه ای باشد که سطح قهوه نسبت به لبه بالایی پورتافیلتر نیم سانتی متر معادل 5 میلیمتر پایین تر برود این میزان برای تمپ کردن کافی است
      در مورد بهترین قهوه ، نوع قهوه کاملا به ذائقه شما بستگی داد ، اگر قهوه تلخ با کافئین بالا میپسندید قهوه روبوستا مصرف کنید و اگر قهوه با طعم و عطر بالا میپسندید قهوه عربیکا و اگر بین این دو هر دو قهو هرا تهیه کنید و با هم میکس نمایید تا به بهترین نتیجه برسید
      اما اگر پودر قهوه آماده مد نظرتان است میتوانید از قهوه های برند لاوازا استفاده نمایید.

  6. على گفت:

    سلام
    بابت كرم موكاپات تو نت اينو پيدا كردم لطفميكنين اگه نمونه هاي موجود تو بازار ايران و قيمت و محل خريدشونو معرفي كنين ?
    https://pochihlai.com/2012/05/15/moka-milk-frother

  7. محمدرضا گفت:

    سلام
    ممنون از سایت خوبتون
    من درگیر راه اندازی یه کافی شاپ هستم.
    میخواستم واسه خرید یه دستگاه خوب اسپرسو ساز که اکثر امکانات و واسه بدست اوردن یه اسپرسو عالی بهم پیشنهاد کنین .
    ممنون میشم قیمتش و نهوه خریدشم بهم بگین

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.
      ابتدا برای شما آرزوی موفقیت میکنم.
      در پاسخ به سوال شما باید بگم برندهای مختلفی در ایران نمایندگی دارند که معروفترین اونها استوریا ، لاسپازیاله ، جیمبالی ، بیزرا و وگا هستند.بر اساس تقاضایی که احتمال میدید در کافه شما وجود داشته باشه میتونید تعداد گروپ رو مشخص کنید یعنی یا تک گروپ و یا دو گروپ و یا سه گروپ انتخاب کنید.بیشتر دستگاه ها در سطوح متوسط از نظر کارایی شبیه هم هستن و تفاوت های ظاهری دارن .اما در سطح فوق حرفه ای تفاوت های زیادی با هم دارن.پیشنهاد من برای شما استفاده از دستگاه های استوریا و یا جیمبالی هستش که میتونید از نمایندگی های مجاز در هر شهری و یا نماینده تهران تهیه کنید.

      • محمدرضا گفت:

        سلام اقا محسن عزیز
        ممنون از راهنمایتون…
        خوب مشکل اینجان که دستگاه خوب و نمیشناسم او اینکه واسه یه کافی شاپ که بتونم یه استارت خوب داشته باشم به چه و چند دستگاه نیاز دارم.
        اگه بتونین راهنمایم کنین که به کدوما نیاز دارم.
        و اسم و مدلش رو بهم بگین که بتونم تهیشون کنم واقعن ممنون میشم ازتون.
        اگه که تو همین سلیتم هستش چیزای که میخوام ،بهم معفی کنین که عالی هستش.
        بازم ممنون وسپاس گذارتونم….

        • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

          شما میتونید دستگاه استوریا مدل پراتیک و یا پرلا ( 2 گروپ ) و یا دستگاه جیمبالی m27 دو گروپ اتوماتیک رو تهیه کنید.در سایت ما دستگاه استوریا موجود هست ولی دستگاه جیمبالی رو باید تلفنی سفارش بدید.
          پیشنهاد من به شما دستگاه اوماتیک هستش چراکه کار کردن با این دستگاه ها خیلی رضایت بخش و حرفه ایه/

  8. محمدرضا گفت:

    سلام مجدد اقا محسن عزیز
    استوریا تک گروپ ندارین موجود؟
    همین مدل تک گروپش که تو محصولاتتون هست ولی موجود نیستشهم بدرد کار من میخوره؟
    اتوماتیک هستش؟

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.شما میتونید با واحد فروش عمده تماس بگیرید تا شما رو راهنمایی کنند.
      شماره تماس واحد فروش عمده : 03132257007

  9. سعید گفت:

    سلام دستگاه بومان bomann خریدم از نظر جنس و کیفیت خوبه یا نه لطفاً راهنمایی کنید

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام .
      بنده کلیپ عملکرد دستگاه bomann رو دیدم و از نظر قهوه خروجی و کرمای قهوه دستگاه خوبی به نظر میرسه اما متاسفانه این دستگاه رو تا بحال از نزدیک ندیدم و نمیتونم راهنمایی کاملی درباره‌ی کیفیت ساخت محصول برای شما داشته باشم.ضمن اینکه این دستگاه با برند دیگه‌ای به نام Vitek نیز عرضه میشه . امیدوارم که قهوه ی خوبی برای شما تولید کنه و از نوشیدن قهوه در منزل لذت ببرید .

  10. محمدرضا سروریان گفت:

    باسلام من میخواستم اسپرسوساز nova142بخرم لطفا بگید که کیفیتش خوبه وقدرت لازم رو داره متشکرم

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام
      نوا مدل 142 نداره و اگر در بازار چنین مدلی رو دیدید مطمئن باشید تقلبی هستش و فقط برای اینکه فروش بره اسم نوا رو روی محصول گذاشتند.

  11. سعید گفت:

    با سلام و تشکر فراوان بابت مطالب بسیار خوب و کاملتون
    میخواستم ببینم اسپرسو ساز نوا 149 برای مصرف خانگی برند خوبی هست یا نه؟
    با این اسپرسو ساز میشه یه اسپرسو (غلیظ) و خوب درست کرد؟
    و ایا این دستگاه میتونه کف شیر غلیطی درست کنه
    لطفا منو راهنمایی کنید

    • علی شمس علی شمس گفت:

      با سلام خدمت شما دوست عزیز
      به طور کلی برند نوا ، در میان اسپرسوس ساز های خانگی برند خوب و قابل اعتمادی هست . مدل نوا 149 هم اخرین مدل تولید شده از این برند با امکانات و عملکرد بسیار خوب میباشد.
      در مورد غلظت قهوه خروجی ، بله یک اسپرسو غلیظ و بسیار دلچسب رو برای شما آماده میکنه .
      در مورد کف شیر ، تهیه کف شیر به طور کلی نیازمند تمرین هست ولی خب فشار پمپ بخار جهت تهیه کف شیر هم قابل قبوله

  12. ali گفت:

    سلام دوست عزیز من دستگاه اسپروساز یک گروپ fellor مدل EM480 خانگی دارم و قدیمی هست و اتومات نیست البته کارم رو راه میاندازه ولی اگر خواستم یک اتومات خانگی بخرم که همه مدل رو خودش درست کنه چی رو پیشنهاد میدین و همینطور اسیاب خانگی که بازخودش اتومات باشه ، چی مناسب هست . ممنونم

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.پیشنهاد من یکی از دو برند روتل سویس و یا سائکو ایتالیا هستش.
      اسپرسو ساز اتوماتیک روتل مدل Verona
      اسپرسو ساز تمام اتوماتیک روتل مدل adagio
      اسپرسو ساز تمام اتوماتیک روتل مدل Universa
      قهوه ساز تمام اتوماتیک سائکو مدل Lirika OTC

  13. هانی قاسمپور گفت:

    سلام وقت بخیر
    ی دستگاه برقی خونگی دارم چه قهوه ای استفاده کنم که کافئین بالایی داشته باشه?
    مرسی

  14. مجید گفت:

    سلام. من از اون قهوه ساز هایی که سه قسمتی هست استفاده میکنم . همونایی که زیرش اب میریزن. وسظ قهوه و بالاشم قوریشه. اما غلظت قهوه اسپرسو که من درست میکنم با قهوه بیرون که میگیرم فرق داره و اصلا غلیظ نیست . راهنمایی میکنید لطفا

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.
      اسم دستگاه شما موکا پات یا همان اسپرسوساز روگازی هستش.
      به طور کلی قهوه ای که با موکاپات آماده میشه غلظت قهوه تهیه شده توسط اسپرسوساز های برقی رو نداره.علت هم پایین بودن فشار تولید شده در مخزن موکاپات برای تهیه قهه است.

  15. amin گفت:

    سلام
    من یه دونه NOVA148خریدم. تو دستگاهم از قهوه ای که خریدم خامه خوبی بدست نمی یاد!!! در حالی که تو دستگاه های دیگه مثلا NOVA140و … همون قهوه با همون آسیاب را تست کردم و خامه مورد قبولی میده.
    حتی یه بار با فشار تمپ کردم و یه بار با فشار کم تمپ کردم ولی فرق نکرد.
    این نکته را هم بگم که گاهی بعد از طی زمان کمی از شروع خروج مایع اسپرسو از یکی از خروجی های گروپ آب با حباب خارج میشه به نحوی که یک جریان پیوسته مایع اسپرسو نداره یه جورایی انگار مایع داره تو هوا میچوشه و داخل کاپ ریخته میشه!!!

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.نکته ای که در دستگاه نوا 148 و نوا 149 باید رعایت بکنید اینه که حتما قبل از اینکه پورتا فیلتر رو روی دستگاه ببندید و شروع به تهیه قهوه بکنید باید یکبار دکمه ی دستگاه را به سمت شروع به کار قهوه بچرخونید تا کمی بخار و آب از زیر هد گروپ خارج بشه و بعد پورتا فیلتر رو ببندید و از دستگاه قهوه بگیرید.بعد از اتمام کار و تهیه قهوه هم باید پورتافیلتر رو باز کنید.

      • amin گفت:

        سلام
        ممنون از پاسختون
        من همیشه و برای همه دستگاه هایی که باهاش کار میکنم به علت انجام پیش گرمی مسیر خروجی آب و دستگاه و … این کار را انجام میدم.
        اما متاسفانه انجام این کار مشکل را حل نکرده!!!

  16. mina گفت:

    سلام.من یه دستگاه خانگی قهوساز و اسپرسو ساز دارم.چند وقتی استفاده نشده و ظاهرا اسپرسوسازش رسوب بسته.چون از سوراخ های پایینیش هیچ آبی نمیاد.ظاهرا داخل محفظه رسوب بسته که قابل دسترسی نیست برام.اونقدر فشار آب داغ زیاد میشه که از در محفظه میزنه بیرون و مجبور میشم دستگاهو خاموش کنم.لطفا بگید چه جوری تمیز کنم دستگاه رو؟

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام. باید دستگاهتون رو به یکی از تعمیرگاه های شهرتون ببرید تا عملیات رسوب زدایی رو براتون انجام بدن

  17. رامین گفت:

    سلام
    سپاسگذارم ازمطالب مفیدتان
    برای آسیاب دانه قهوه باآسیاب N600 برای دستگاه نوا۱۴۰چه درجه ای ازدرجه های مندرج برروی آسیاب بهتراست
    آیادرجه آسیاب برای همه دانه قهوه هایکسان می باشد

  18. حسن گفت:

    سلام آیا اسپرسوی تولید شده بادستگاه اتوماتیک بهتر است ویا دستگاههای مثل گاستبروک

  19. حسن گفت:

    سلام اگر در منزل آسیاب قهوه نداشته باشیم می توان قهوه آسیاب شده برای مدت کوتاه مثل یک ههفته بگیریم آیا خاصیت خود را از دست می دهد ویا نه

  20. majid گفت:

    سلام و خسته نباشید
    مشکل من موقع اسپرسو درست کردن اینه که اسپرسو بعد از زمانی کمی آماده میشه و خیلی تلخ هست و مزه تلخ و ترش اسپرسو های بیرونو نمیده.. تو راهنماش نوشته که زمان اماد یا دم کشیدن اسپرسوتون باید ۳۰ ثانیه طول بکشه! ولی مال من کمتر از ۱۰ ثانیه آماده میشه.
    نمیدونم مشکل از کجاست چون با فشار های مختلف هم تمپ کردم.
    دستگاه من نوا ۱۳۹ و قهوه ای که استفاده میکنم پرو هست. بیرون که همین قهوه (اسپرسو) رو سفارش میدم خیلی عالی درست میکنن و دلچسبه.. بنظر شما مشکل از کجاست؟
    و اینکه یک شات خوب با همین قهوه ساز و فیلتر تکش چند میلی لیتر هست؟
    مرسی

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام . در پاسخ به سوالتون باید عرض کنم که نوع قهوه و درجه آسیاب اون بسیار مهمه تا شما کرمای خوب به همراه یک طعم عالی رو داشته باشید . نکته دوم اینکه در دستگاه های اسپرسو ساز برقی حتما قبل از تهیه قهوه باید یکبار دستگاه رو بدون قرار دادن پورتا فیلتر روشن کنید تا آب و بخار داخل لوله تخلیه شود و سپس پورتا فیلتر رو ببندید و اقدام به تهیه قهوه بکنید.
      هر شات قهوه اسپپرسو معمولی 25 تا 30 میلی لیتر است

  21. محمد گفت:

    سلام در حال راه انداختن یک قهوه فروشی راه هستم
    آیا آسیاب قهوه ایرانی خوب است
    تا حالا کسی استفاده کرده؟
    تو اطلاعاتش نوشته سرعتش ۶۰ کیلو گرم در ساعت است
    پیشنهاد شما چیست؟

    • پویا اسفرجانی پویا اسفرجانی گفت:

      لطفا نام آسیاب را ذکر کنید
      آسیاب های ایرانی و صنعتی با بهترین کارکرد هم وجود دارد

  22. حسن گفت:

    سلام کیفیت اسپرسو از دستگاه نوا بهتر است و یا برویل

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *