theme
7536 بازدید

طرز تهیه کف شیر با استفاده از نازل بخار

همانطور که می‌دانید کف شیر یا فوم شیر به روشهای متعدد تهیه می‌شود و برای سرو قهوه های گوناگونی بکار می‌رود . از مزایا و معایب مصرف شیر با قهوه که بگذریم ، تولید کف شیر با استفاده از نازل بخار دستگاه اسپرسو ساز نکات خاص خود را دارد.

توصیه می‌شود از شیر حیوانی ، تازه ، کم چرب که در یخچال خنک شده است ، استفاده گردد. اگر چه شیر بدون چربی برای تولید کف شیر مناسب تر است ، اما شیر فاقد چربی ، طعم مناسب را در ترکیب با قهوه ایجاد نخواهد کرد ، لذا توصیه می‌شود از شیر با ۲ درصد چربی استفاده شود ، که هم از نظر سهولت درتولید کف شیر و هم از نظر  طعم ، مناسب می‌باشد.

مواد و تجهیزات لازم :

  • شیر تازه گاو
  • پیچر سرد و تمیز
  • دستگاه اسپرسو ساز
  • دماسنج

طرز تهیه کف شیر :

  • به موقع شروع کنید .

زمان تولید کف شیر بسیار مهم است . مواردی مثل اولویت تهیه قهوه یا شیر و گرم کردن دوباره آن ، در سرو بعضی از قهوه ها بسیار حائز اهمیت است.

  • دستگاه اسپرسو ساز را روشن کنید .

امروزه شرکتهای بسیاری در دنیا مشغول به ساخت و ارائه تجهیزات مرتبط با صنعت قهوه هستند . به همین منظور دستگاههای اسپرسوساز متفاوتی با طرح ها ، رنگها ، تکنولوژیها و برندهای مختلف در بازار وجود دارد ، ولی برای تولید کف شیر همگی تقریبا کار مشابهی انجام می‌دهند ، پس شما می‌توانید با توجه به علاقه و توانایی مالی خو د اقدام به خرید دستگاه مورد نظر نمایید . به منظور آشنایی بیشتر با انواع دستگاههای اسپرسو ساز می توانید به فروشگاه قهوه ایلیا رفته و بخش اسپرسو ساز و کف ساز را مطالعه نمایید .

  • کلید بخار دستگاه اسپرسو ساز را روشن کنید .

با زدن این کلید، بویلر دستگاه اقدام به تولید بخار می‌کند . زمانی که بویلر‌ اسپرسو‌ساز به اندازه کافی گرم شد ، کلید تولید بخار را بچرخانید . چند ثانیه تامل کنید تا از میزان مناسب بخار مطمئن شوید و آب موجود در نازل بخار نیز تخلیه شود . پس از این کلید تولید بخار را به حالت قبل بازگردانید . اینکار باعث می‌شود ، آب موجود در نازل بخار وارد شیر نشود و برای تولید کف شیر ، بخار آب تازه و گرم داشته باشید.

  • شیر را داخل پیچر ریخته و دماسنج را داخل آن قرار دهید .

مقدار شیر به نوع قهوه ای که شما قصد دارید سرو کنید بستگی دارد . برای کاپوچینو حداقل ۱۲۰ میلی‌لیتر شیر بخارزده شده و کف شیر لازم است . استفاده از شیر و کف شیر زیاد در سرو قهوه در ایتالیا بسیار مرسوم است و اگر قهوه ای در این کشور سرو شد که بیشتر طعم شیر داشت تا طعم قهوه ، تعجب نکنید .

  • پیچر را بصورت مورب زیر نازل بخار دستگاه اسپرسوساز قرار دهید .

سر نازل بخار را به مقدار متوسط و معقول وارد پیچر کنید. اگر اندازه ورود سرنازل به داخل شیر به درستی انجام شود ، فوم متراکم تر و یکنواخت‌تری تولید می‌شود . تولید کف شیر یک فرآیند تدریجی و زمان بر است ، اگر از بی حوصلگی پیچر را پایین بیاورید ، حبابهای بزرگتری تولید می‌شود و کف شیر از یکنواختی خارج می‌گردد . پس صبور باشد و عجله نکنید .

  • پیچ دستگاه را بچرخانید تا بخار وارد شیر شود ، پس ازمدتی تولید کف شیر شروع می‌شود .

دقت کنید که پروسه تولید کف شیر را بین دمای ۶۰ تا ۶۵ درجه سانتیگراد ( ۱۵۰ تا ۱۵۵ درجه فارنهایت ) متوقف کنید . ورود بخار آب به داخل مایع شیر و افزایش همزمان دمای شیر ، تولید کف شیر می‌کند .

کف شیر

کف شیر

نکته قابل توجه در مورد پیچرها این است که مدلهایی از آنها وجود دارند که دارای دماسنج هستند و نیازی به دماسنج مجزا برای اندازه گیری دمای شیر ندارند .

  • اکنون کف شیر شما آماده است ، از آن لذت ببریدو آن را به قهوه خود اضافه کنید .

نکاتی برای حرفه ای شدن :

  • استفاده از شیر پر چرب نه تنها تولید کف شیر را با مشکل مواجه می‌کند بلکه در ترکیب با قهوه ، طعم مناسب را ایجاد نخواهد کرد .
  • اگر شما نیاز به کف شیر بیشتری دارید ، می‌توانید روش بالا را تکرار نمایید و باید به این نکته توجه داشته باشید که انتخاب میزان شیر به طرز تهیه قهوه مورد نظر شما و حجم پیچر شما بستگی دارد ، پس ریختن بیش از اندازه شیر داخل پیچر بدلیل افزایش حجم شیر شما را دچار مشکل می‌کند .
  • بخار آب برخی از اسپرسو‌سازهای حرفه ای آنقدر پرفشار و پرحرارت است که پیش از آنکه دماسنج به دمای مورد نظر برسد ، شیر داخل پیچر را به دمای مطلوب می‌‌رساند ، لذا در صورت استفاده  از این نوع دستگاهها ، ۱۰ درجه پیش از آنکه دماسنج دمای ۶۵ درجه سانتیگراد را نشان دهد ، بخارساز دستگاه را خاموش کنید.
  • پیش از ریختن کف شیر داخل فنجان ، پیچر را کمی تکان دهید تا حبابهای هوای بزرگی که در کف شیر وجود دارد از آن خارج شود .

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما ، تخفیف های هفتگی فروشگاه و اطلاع از جشنواره های فروش ویژه مطلع شوید ، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

طرز تهیه کف شیر با استفاده از نازل بخار
۵ از میانگین ۱ رأی
رسول منتظری
رسول منتظری
از سال 1383 در فعالیتهای تحقیقاتی ، تولیدی و پروژه ای فعالیت دارد و به عنوان کارشناس کنترل پروژه و معاون مدیر پروژه درپروژه های نفتی و عمرانی فعالیت داشته است . با زبان انگلیسی و مدیریت پروژه PMBOK آشنایی دارد . از سال 1395 به عنوان مترجم و نویسنده با قهوه ایلیا همکاری می کند.

4 دیدگاه ها

  1. علی گفت:

    سلام
    من یه دستگاه اسپرسو ساز بارنی دارم، اما وقتی میخوام باهاش کف شیر بسازم در نهایت هرچقدر هم که صبر میکنم بازم شیر آبکی میشه و فقط شیر خیلی داغ میشه و به جای شیر داغ کن دارم الان ازش استفاده می کنم 🙂
    به نظرتون مشکل کار من کجاست ؟ دقیقا همین مراحل رو میریم.
    ممکنه مشکل از دستگاه باشه ؟ من حسرت کف شیر خوب دارم
    لطفا راهنمایی کنین خوبان !

    • رسول منتظری رسول منتظری گفت:

      سلام
      از اینکه دستگاه شما ایراد داشته باشه شک دارم اگر بصورت چشمی دستگاه شما بخار خوبی بیرون می ده پس ایراد مربوط به روش تهیه شیرتونه یه مطلبی توی سایت داریم که من خودم نوشتم و سعی کردم تمامی موارد دخیل در تهیه کف شیر رو متذکر بشم ، لکن به چند مورد که ذهنم می رسه بطور ضمنی اشاره می کنم :
      ۱- حتما از شیر کم چرب استفاده کنید ، شیر بالای ۲ درصد جوابگو نیست
      ۲- حتما از پیچر یا ظرف مشابه استفاده کنید
      ۳- پیچر رو بصورت مایل زیر نازل بگیرید
      ۴- سر نازل بخار باید به اندازه وارد شیر شود نه اونقدر در سطح باشد که حبابهای درشت تولید کند نه اونقدر به ته ظرف بچسبد که دستگاه به مشکل بخوره
      ۵- از هرچه بگذریم دستگاه شما یک دستگاه خونگیه نباید از اون انتظار یه کف شیر غلیظ رو داشت ولی بخار زدن شیر و تهیه چیزایی مثل لته مناسبه
      ۶ – برای افزایش اطلاعاتتون حتما مطالب مربوط به طرز تهیه کف شیر با استفاده از نازل بخار و مطالب مربوط به پیچر را مطالعه کنید .
      ۷- راستی به دما هم خیلی توجه کنید که از ۶۵ درجه بالاتر نره
      امیدوارم اینبار بتونید کف شیر مناسبی تولید کنید .

  2. امین گفت:

    سلام و خسته نباشید
    سوالی داشتم اینکه گفتید حتما از پیچر یا ظرف مشابه استفاده کنید منظورتون از ظرف مشابه ظرفیه که جنس استیل داشته باشه چون از عکس ها به نظر میاد جنس پیجر از استیل هست میخواستم بدونم اگر طرف من مثلا لیوان شیشه ای یا مثلا ماگ باشه تاثیر گذاریش برای تهیه کف خیلی کمتر از یه ظرف استیل هست

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.از شیشه استفاده نکنید چون ممکنه زیر فشار بخار بشکنه.اما از ماگ میتونید استفاده کنید.توصیه میشه برای هر کاری از ابزار مخصوص همان کار استفاده کنید تا بهترین نتیجه و ایمنی رو داشته باشید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *