theme
612349 بازدید

طرز تهیه کاپوچینو ( cappuccino )

تهیه‌ی یک کاپوچینو با هنر دست خودتان و با استفاده از تجارب باریستاهای حرفه‌ای می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد. باریستاها یا همان متصدیان کافی شاپ ها تهیه‌ی کاپوچینو را با استفاده از تجهیزات حرفه‌ای انجام می‌دهند ، اما این موضوع جای نگرانی ندارد و شما نیز می‌توانید با استفاده از روش هایی که در این آموزش ذکر می‌شود آن را در منزل تهیه نمایید. در ادامه با طرز تهیه کاپوچینو ، حرفه ای و خانگی همراه شما خواهیم بود.

طرز تهیه کاپوچینو حرفه‌ای

مواد و تجهیزات مورد نیاز :

  • اسپرسو ساز دارای نازل بخار
  • پیچر استیل ( پارچ مخصوص کف شیر )
  • ماگ یا فنجان قهوه ( نوع عریض و کم عمق آن توصیه می‌شود )
  • قهوه آسیاب شده مخصوص اسپرسو

طرز تهیه :

  • به وسیله‌ی اسپرسوساز یک شات اسپرسو تهیه کنید. اگر روش تهیه‌ی قهوه اسپرسو با دستگاه را به صورت حرفه ای نمی‌دانید ، می‌توانید آموزش طرز تهیه قهوه اسپرسو را مطالعه نمایید .

قهوه کاپوچینو

  • حدود یک سوم پیچر را با شیر سرد پر کنید
  • نازل بخار را دقیقا در زیر سطح شیر قرار داده و به مدت ۸ الی ۱۰ ثانیه آن را در معرض بخار قرار دهید.
  • نازل بخار را کاملا در شیر فرو ببرید و این کار را تا زمانی که دمای شیر به بالاتر از ۶۵.۵ درجه سانتیگراد برسد ادامه دهید.
  • چندین بار ضربات محکمی به پیچر وارد کنید تا حباب هایی که روی آن ایجاد شده از بین بروند و کف شیر ، فشرده و یکدست شود.
  • کف شیر را به آرامی به مرکز فنجان قهوه ی اسپرسو اضافه کنید تا هنگامی که لایه ی ضخیمی از کف شیر تشکیل شود.

نکته ای برای حرفه‌ای تر شدن:

 پیچر حاوی شیر را تا هنگامی که به آن نیاز ندارید در یخچال قرار دهید. زیرا شیر سردتر برای تبدیل شدن به کف احتیاج به بخار بیشتری دارد و این کار باعث می‌شود بافت آن بهتر شکل بگیرد.

طرز تهیه کاپوچینو خانگی بوسیله اسپرسوساز گازی

مرحله اول: آماده کردن اسپرسو

ابتدا به وسیله‌ی اسپرسوساز یک شات اسپرسو تهیه کنید . اگر روش تهیه‌ی قهوه اسپرسو با موکاپات ( اسپرسو ساز گازی ) را به صورت حرفه ای نمی‌دانید ، می‌توانید آموزش طرز تهیه قهوه با قهوه جوش گازی را مطالعه نمایید .

مرحله دوم: کف شیر

۱۲۰ میلی گرم شیر در شیرجوش خود بریزید ( شیر کم چرب کف بیشتری را تولید می‌کند ) .

شیر

شیرجوش را روی شعله گاز بگذارید و یک دماسنج در آن قرار دهید. دمای شیر باید به ۶۵ تا ۶۸ درجه ی سانتیگراد برسد.

کاپوچینو

از یک همزن دستی استفاده کنید و به وسیله ی آن شیر را به قدری هم بزنید تا کف شیر غلیظی ایجاد شود.

همزن

نکته: برای بازدهی بیشتر همزن خود ، می‌توانید از باتری هایی با قابلیت شارژ مجدد استفاده کنید.

نکته : شما می‌توانید جهت تهیه ی کف شیر از کف ساز‌های برقی و یا دستی نیز استفاده کنید .

مرحله سوم: تهیه کاپوچینو

شات اسپرسو را در فنجان مناسب کاپوچینو بریزید. دقت داشته باشید که یک اسپرسوی خوب باید غلظت بالایی داشته باشد .

حال کف شیر را روی آن بریزید هم اکنون کاپوچینو شما آماده است .این نکته را فراموش نکنید که کاپوچینو شما باید حاوی یک سوم اسپرسو و دو سوم کف شیر باشد.

کاپوچینو

اگر دوست دارید می‌توانید برای طعم و رایحه ی بیشتر مقداری پودر دارچین یا کاکائو نیز به روی آن بپاشید. از نوشیدن یک فنجان کاپوچینو دلچسب لذت ببرید.

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما ، تخفیف های هفتگی فروشگاه و اطلاع از جشنواره های فروش ویژه مطلع شوید ، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

امید غفوری
امید غفوری
تحصیلکرده‌ی رشته مترجمی زبان انگلیسی است و از سال 92 در زمینه های مختلف زبان از جمله ترجمه و تدریس فعالیت داشته است . وی سابقه فعالیت در چند سایت مختلف را به عنوان نویسنده و مترجم دارد و از سال 95 به تیم قهوه ایلیا پیوسته است .

9 دیدگاه ها

  1. مریم گفت:

    سلام من قهوه و اسپرسو ساز مارک پرشیا رو دارم و بلد نیستم ازش حتی قهوه درست کنم. لطف می کنید هم آموزش قهوه و هم کاپوچینو با فوم شیر و آموزش دقیق و کامل بدید ممنونم.

  2. Arta گفت:

    سلام
    شیر را چگونه باید به قهوه اضافه کرد، که از حل شدنشون جلوگیری کرد؟؟؟؟

    • علی شمس علی شمس گفت:

      سلام دوست عزیز
      برای تهیه کاپوچینو شیر باید غلیظ شده باشه و به صورت کف در اومده باشه ، واسه این کار چندین راه وجود داره ، اول اینکه شیر رو با قسمت تولید بخار دستگاه اسپرسو به کف تبدیل کنید ، دوم اینکه از دستگاه هایی که برای اینکار به عنوان کف ساز چه برقی و چه دستی ساخته شده اند استفاده کنید . شما میتونید با مراجعه به بخش فروشگاه چندین مدل از این خامه ساز ها و یا همان کف ساز ها را مشاهده نمایید.

  3. Hossein گفت:

    سلام چجوری میتونم خامه ای که در کاپوچینو استفاده میشه رو تهیه کنم (منظورم کف شیر نیست )؟ فقط با خرید دستگاه های گرون قیمت امکانش هست؟ممنون میشم راهنماییم کنید

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.
      برای اینکه یک فنجان قهوه با کرمای عالی داشته باشید باید یک دستگاه خوب داشته باشید.دستگاه خوب الزاماً گرون نیست.مثلا دستگاه اسپرسوساز نوا قیمتش ۴۰۰/۰۰۰ تومانه ولی قهوه رو با کرمای بسیار خوبی تولید میکنه.یا به عنوان مثال دیگه مینی پرسو قیمتش ۱۹۹/۰۰۰ تومانه ولی قهوه رو با کرمای بسیار خوب و ماندگاری براتون تولید میکنه.

  4. ارش گفت:

    سلام
    من دستگاه باریست دارم
    با خوندن مطالبتون تونستم اسپرسو خوبی تهیه کنم یعنی بهتر از قبل
    ولی فوم خوبی نمیتونم در بیارم
    میشه ب طور تقریبی بگین برای چقدر باید سر فوم گیر داخل شیر باشه
    و اینکه باید پیچر رو تکون داد یا ثابت نگهداشت
    ممنون ازتون

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.نیازی به تکان دادن پیچر نیست فقط از شیر کم چرب استفاده کنید و اینکه فشار بخار دستگاه در تهیه کف شیر بسیار مهمه.اگر فشار دستگاهتون زیاد نیست سعی کنید از مقدار شیر کمتری استفاده کنید.امیدوارم نتیجه بهتری بدست بیارید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *