طرز تهیه کاپوچینو ( cappuccino )

تهیه‌ی یک کاپوچینو با هنر دست خودتان و با استفاده از تجارب باریستاهای حرفه‌ای می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد. باریستاها یا همان متصدیان کافی شاپ ها تهیه‌ی کاپوچینو را با استفاده از تجهیزات حرفه‌ای انجام می‌دهند ، اما این موضوع جای نگرانی ندارد و شما نیز می‌توانید با استفاده از روش هایی که در این آموزش ذکر می‌شود آن را در منزل تهیه نمایید. در ادامه با طرز تهیه کاپوچینو ، حرفه ای و خانگی همراه شما خواهیم بود.

طرز تهیه کاپوچینو حرفه‌ای

مواد و تجهیزات مورد نیاز :

  • اسپرسو ساز دارای نازل بخار
  • پیچر استیل ( پارچ مخصوص کف شیر )
  • ماگ یا فنجان قهوه ( نوع عریض و کم عمق آن توصیه می‌شود )
  • قهوه آسیاب شده مخصوص اسپرسو

طرز تهیه :

  • به وسیله‌ی اسپرسوساز یک شات اسپرسو تهیه کنید. اگر روش تهیه‌ی قهوه اسپرسو با دستگاه را به صورت حرفه ای نمی‌دانید ، می‌توانید آموزش طرز تهیه قهوه اسپرسو را مطالعه نمایید .

قهوه کاپوچینو

  • حدود یک سوم پیچر را با شیر سرد پر کنید
  • نازل بخار را دقیقا در زیر سطح شیر قرار داده و به مدت 8 الی 10 ثانیه آن را در معرض بخار قرار دهید.
  • نازل بخار را کاملا در شیر فرو ببرید و این کار را تا زمانی که دمای شیر به بالاتر از 65.5 درجه سانتیگراد برسد ادامه دهید.
  • چندین بار ضربات محکمی به پیچر وارد کنید تا حباب هایی که روی آن ایجاد شده از بین بروند و کف شیر ، فشرده و یکدست شود.
  • کف شیر را به آرامی به مرکز فنجان قهوه ی اسپرسو اضافه کنید تا هنگامی که لایه ی ضخیمی از کف شیر تشکیل شود.

نکته ای برای حرفه‌ای تر شدن:

 پیچر حاوی شیر را تا هنگامی که به آن نیاز ندارید در یخچال قرار دهید. زیرا شیر سردتر برای تبدیل شدن به کف احتیاج به بخار بیشتری دارد و این کار باعث می‌شود بافت آن بهتر شکل بگیرد.

طرز تهیه کاپوچینو خانگی بوسیله اسپرسوساز گازی

مرحله اول: آماده کردن اسپرسو

ابتدا به وسیله‌ی اسپرسوساز یک شات اسپرسو تهیه کنید . اگر روش تهیه‌ی قهوه اسپرسو با موکاپات ( اسپرسو ساز گازی ) را به صورت حرفه ای نمی‌دانید ، می‌توانید آموزش طرز تهیه قهوه با قهوه جوش گازی را مطالعه نمایید .

مرحله دوم: کف شیر

120 میلی گرم شیر در شیرجوش خود بریزید ( شیر کم چرب کف بیشتری را تولید می‌کند ) .

شیر

شیرجوش را روی شعله گاز بگذارید و یک دماسنج در آن قرار دهید. دمای شیر باید به 65 تا 68 درجه ی سانتیگراد برسد.

کاپوچینو

از یک همزن دستی استفاده کنید و به وسیله ی آن شیر را به قدری هم بزنید تا کف شیر غلیظی ایجاد شود.

همزن

نکته: برای بازدهی بیشتر همزن خود ، می‌توانید از باتری هایی با قابلیت شارژ مجدد استفاده کنید.

نکته : شما می‌توانید جهت تهیه ی کف شیر از کف ساز‌های برقی و یا دستی نیز استفاده کنید .

مرحله سوم: تهیه کاپوچینو

شات اسپرسو را در فنجان مناسب کاپوچینو بریزید. دقت داشته باشید که یک اسپرسوی خوب باید غلظت بالایی داشته باشد .

حال کف شیر را روی آن بریزید هم اکنون کاپوچینو شما آماده است .این نکته را فراموش نکنید که کاپوچینو شما باید حاوی یک سوم اسپرسو و دو سوم کف شیر باشد.

کاپوچینو

اگر دوست دارید می‌توانید برای طعم و رایحه ی بیشتر مقداری پودر دارچین یا کاکائو نیز به روی آن بپاشید. از نوشیدن یک فنجان کاپوچینو دلچسب لذت ببرید.

امید غفوری
امید غفوری
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی است و از سال 92 در زمینه های مختلف زبان از جمله ترجمه و تدریس فعالیت داشته است. وی سابقه فعالیت در چند سایت مختلف را به عنوان نویسنده و مترجم دارد و از سال 95 به تیم قهوه ایلیا پیوسته است.

11 دیدگاه ها

  1. مریم گفت:

    سلام من قهوه و اسپرسو ساز مارک پرشیا رو دارم و بلد نیستم ازش حتی قهوه درست کنم. لطف می کنید هم آموزش قهوه و هم کاپوچینو با فوم شیر و آموزش دقیق و کامل بدید ممنونم.

  2. Arta گفت:

    سلام
    شیر را چگونه باید به قهوه اضافه کرد، که از حل شدنشون جلوگیری کرد؟؟؟؟

    • علی شمس علی شمس گفت:

      سلام دوست عزیز
      برای تهیه کاپوچینو شیر باید غلیظ شده باشه و به صورت کف در اومده باشه ، واسه این کار چندین راه وجود داره ، اول اینکه شیر رو با قسمت تولید بخار دستگاه اسپرسو به کف تبدیل کنید ، دوم اینکه از دستگاه هایی که برای اینکار به عنوان کف ساز چه برقی و چه دستی ساخته شده اند استفاده کنید . شما میتونید با مراجعه به بخش فروشگاه چندین مدل از این خامه ساز ها و یا همان کف ساز ها را مشاهده نمایید.

  3. Hossein گفت:

    سلام چجوری میتونم خامه ای که در کاپوچینو استفاده میشه رو تهیه کنم (منظورم کف شیر نیست )؟ فقط با خرید دستگاه های گرون قیمت امکانش هست؟ممنون میشم راهنماییم کنید

    • محسن مداحی گفت:

      سلام.
      برای اینکه یک فنجان قهوه با کرمای عالی داشته باشید باید یک دستگاه خوب داشته باشید.دستگاه خوب الزاماً گرون نیست.مثلا دستگاه اسپرسوساز نوا قیمتش 400/000 تومانه ولی قهوه رو با کرمای بسیار خوبی تولید میکنه.یا به عنوان مثال دیگه مینی پرسو قیمتش 199/000 تومانه ولی قهوه رو با کرمای بسیار خوب و ماندگاری براتون تولید میکنه.

  4. ارش گفت:

    سلام
    من دستگاه باریست دارم
    با خوندن مطالبتون تونستم اسپرسو خوبی تهیه کنم یعنی بهتر از قبل
    ولی فوم خوبی نمیتونم در بیارم
    میشه ب طور تقریبی بگین برای چقدر باید سر فوم گیر داخل شیر باشه
    و اینکه باید پیچر رو تکون داد یا ثابت نگهداشت
    ممنون ازتون

    • محسن مداحی گفت:

      سلام.نیازی به تکان دادن پیچر نیست فقط از شیر کم چرب استفاده کنید و اینکه فشار بخار دستگاه در تهیه کف شیر بسیار مهمه.اگر فشار دستگاهتون زیاد نیست سعی کنید از مقدار شیر کمتری استفاده کنید.امیدوارم نتیجه بهتری بدست بیارید.

  5. احمد گلبویی گفت:

    با سلام و خسته نباشید خدمت تیم ایلیا

    برای درست کردن فوم شیر(برای کافه لته) فرنچ پرس بهتره یا همزن هایی که تو همین مقاله هم نشون دادید؟؟

    • امید غفوری امید غفوری گفت:

      با سلام
      جهت تهیه‌ی کف شیر روش‌های مختلفی وجود دارد که این با توجه به امکاناتی که در اختیار دارید متفاوت است. استفاده از کف‌سازهای دستی و برقی با کیفیت بیالتی که ویژه‌ی این کار طراحی شده است کار شما را سریع‌تر و راحت‌تر می‌کند اما با استفاده از انواع فرنچ پرس هم می‌توانید کف شیر خوبی تهیه نمایید.
      موفق باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *