طرز تهیه کافه لاته ( Caffe latte )

 

علاقه‌مندان به قهوه همیشه راهی برای تهیه قهوه خود در طول روز پیدا می‌کنند . بعضی افراد قهوه دمی را ترجیح می‌دهند و بعضی دیگر اسپرسو اما برخی دیگر فراتر از این دو دسته گام برمی‌دارند و قهوه خود را با افزودنی دیگر مانند شیر میل می‌کنند . از انواع نوشیدنی قهوه با شیر ، کافه لاته یکی از شگفت انگیزترین و خوشمزه‌ترین آنهاست . اما آیا تاکنون به تهیه یک لاته درون خانه خود فکر کرده‌اید ؟

باریستاها برای تهیه لاته دو اصل مهم در نظر می‌گیرند . یک فنجان اسپرسو با کرما مناسب ، شیر بخارزده یا کف شیر مناسب . آنها برای به دست آوردن شیر ، آن را با بخار گرم می‌کنند . در مرحله بعدی شیر را به اسپرسو اضافه می‌کنند .

نحوه تهیه لاته آرت ( Latte Art )

برخی از اشتباهات رایج در تهیه کافه لاته

  • اضافه کردن شیر معمولی به کافه لاته .
  • افزودن شیر با سرعت خیلی کم به قهوه که باعث کاهش مقدار کف شیر به قهوه می‌شود و بیشتر کف آن داخل پیچر باقی می‌ماند .
  • فاصله زیاد پیچر نسبت به فنجان قهوه در زمان ریختن شیر باعث می‌شود شیر با عمق بیشتری به داخل قهوه شود در حالی که بهتر است شیر در لایه روی وکرمای لاته باقی بماند .
  • فاصله کم پیچر نسبت به فنجان قهوه که نتیجه‌اش عکس مورد قبلی است باعث نمی‌شود شکلی زیبا به بر روی قهوه به دست نیاید .

نحوه تهیه کافه لاته

طرز تهیه کافه لاته دارای سه مرحله کلی می‌باشد .

  • تهیه کف شیر مناسب
  • تهیه اسپرسو
  • افزودن شیر به قهوه

مرحله اول ، تهیه کف شیر مناسب

در این مرحله شما باید مقداری شیر سرد که تقریبا 1درجه‌ی سانتی‌گراد دما دارد داخل پیچر بریزید و آن را بخار دهید . برای این کار :

  • ابتدا پیچر را حدود 30 دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خنک شود . پیچر خنک شده به شما زمان بیشتری برای بخار دادن شیر می‌دهد و از سوختن شیر جلوگیری می‌کند .
  • از یک دماسنج مایعات استفاده کنید تا به شما برای تشخیص زمان توقف بخار دادن کمک کنید . شما باید قبل از این که شیر به نقطه جوش برسد دست از کار بکشید چرا که ممکن است شیر بسوزد .
  • دسته‌ی بخار دستگاه را داخل پیچر قرار دهید و آن را به ته آن نزدیک کنید . دستگاه بخار را روشن نمایید و به آرامی دسته بخار را به سطح شیر بیاورید به طوری که تقریبا 1 سانتی‌متر تا سطح شیر فاصله داشته باشد . اجازه ندهید که در شیر حباب‌های بزرگ ایجاد شود . این نکته بسیار مهم است .
  • زمانی که شیر به 37 درجه سانتی‌گراد رسید دسته‌ی بخار را به عمق و ترجیحا گوشه‌ی پیچر ببرید به گونه‌ای که شیر حالت چرخشی بر خلاف عقربه‌های ساعت به خود بگیرد .
  • این کار را تا جایی که دمای شیر به 65 تا 68 درجه سانتی‌گراد برسد ادامه دهید و اجازه ندهید دمای شیر به 71 درجه برسد . برخی از دستگاه‌های بخار به سرعت شیر را گرم می‌کند و شما باید مواظب باشید که شیر نسوزد .
  • دستگاه بخار را خاموش کنید ، دما سنج و دسته‌بخار را از داخل شیر بیرون آورید و با دستمال خیسی آن را تمیز نمایید .
  • حدودا 20 تا 30 ثانیه زمان به شیر بدهید تا آماده شود و سپس آن رابه شدت داخل پیچر بچرخانید .

نحوه تهیه لاته آرت ( Latte Art )

مرحله دوم ، تهیه اسپرسو

باید بلافاصله بعد از تهیه کف شیر اسپرسو را آماده کنید . تقریبا 7 تا 8 گرم پودر قهوه در هر شات اسپرسو مصرف می‌شود .

مراحل تهیه یک ساپرسو خوب را در لینک زیر مشاهده کنید .

بعد از تهیه اسپرسو می‌توانید آن را به داخل ماگ یا فنجان بزرگتری بریزید و توجه داشته باشید که وقفه زمانی زیادی بین تهیه اسپرسو و اضافه کردن کف شیر به آن ایجاد نشود .

نحوه تهیه لاته آرت ( Latte Art )

مرحله سوم ، افزودن شیر

در زمان اضافه کردن شیر به قهوه عواملی مانند ارتفاع ، مکان و حالت ریختن بسیار مهم است .

ابتدا با کمی ارتفاع شروع به ریختن شیر کنید تا فنجان تقریبا نصف پر شود سپس ارتفاع آن را کاهش دهید . شیر را در مقادیر ثابت به قهوه اضافه کنید و فقط ارتفاع پیچر را نسبت به فنجان کم کنید .

ارتفاع را از زیاد به کم کاهش دهید و سعی کنید مقادیر شیری که به قهوه می‌افزایید یکسان باشد . افزودن با سرعت باعث از بین رفتن کرما می‌شود و سرعت کم نیز باعث کاهش کف شیر وارد شده به قهوه می‌شود .

نحوه تهیه لاته آرت ( Latte Art )

ایجاد شکل برگ یا روزتا

برای ایجاد شکل برگ بر روی کافه لاته پیچر را به طرفین حرکت دهید و زمانی که به انتهای فنجان رسیدید به صورت مستقیم از وسط به ابتدای فنجان حرکت کنید . حرکات آهسته‌تر به طرفین باعث ایجاد برگ‌ها با قطر بیشتر و حرکت سریع‍تر باعث ایجاد برگ بیشتر با پهنای کمتر می‌شود .

نحوه تهیه لاته آرت ( Latte Art )

ایجاد شکل قلب

ریختن شیر را در یک نقطه ساکن انجام دهید و در آخر دستتان را به طرف پایین حرکت دهید .

نحوه تهیه لاته آرت ( Latte Art )

البته ایجاد این اشکال بر روی کافه لاته به این سادگی هم نیست و به تمرین فراوان نیاز دارد و نباید انتظار داشت در اولین دفعات انجام بتوان چنین اشکالی را به خوبی ایجاد کرد .

امیدوارم از این نوشیدنی بسیار خوشمره لذت ببرید .

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی است . از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را با قهوه ایلیا آغاز کرده است .

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *