theme

طرز تهیه کافه موکا ( Caffè Mocha ) از مبتدی تا حرفه‌ای

101559 بازدید

طرز تهیه کافه موکا ( Caffè Mocha ) از مبتدی تا حرفه‌ای

برای کسانی که از دوستداران قهوه و شکلات هستند ، کافه موکا « caffè mocha » که با نام ” موکاچینو ” نیز شناخته می‌شود ، یک نوشیدنی گواراست که می‌تواند به عنوان دسر نیز مصرف شود . کافه موکا در واقع نسخه آمریکایی قهوه لاته است که از اضافه کردن یک شات قهوه اسپرسو به هات چاکلت تهیه می‌شود .

کافه موکا

اشتباه رایجی که ممکن است برای شما هم پیش بیاید ، تفاوت بین نوشیدنی کافه موکا « caffè mocha » و دانه قهوه موکا می‌باشد . همانطور که در ذیل شرح داده خواهد شد ، یکی از اجزاء تشکیل دهنده کافه موکا ، یک فنجان قهوه است که می‌تواند از هر نوع قهوه‌ای با هر روشی تهیه شود . ( عموما از قهوه اسپرسو یا قهوه دمی ‌استفاده می‌شود ) . ولی نوعی از قهوه نیز با نام ” موکا ” وجود دارد که در بازار خرید و فروش می‌شود . این نوع قهوه عربیکا در کشور یمن ( طبق نظر مورخین ، یمن کنونی یکی از اولین مکانهایی است که در آن قهوه کشت شد ) تولید می‌شود و در شهری بندری در ساحل دریای سرخ با همین نام خرید و فروش می‌گردد . زمانیکه قهوه موکا در این منطقه کشف شد و به تمام نقاط دنیا صادر شد ، به عنوان گران‌ترین نوع قهوه در بازار آن موقع ( قرن ۱۵ میلادی ) داد و ستد می‌شد . اولین مشاهدات مربوط به استفاده جمعی از قهوه در جهان نیز مربوط به قرن ۱۵ و استفاده صوفیان یمنی از نوشیدنی قهوه در عبادات شبانگاهی بوده است . یکی از دلایل اصلی شهرت قهوه موکا به ته مزه شکلاتی آن بر می‌گردد . شاید به همین دلیل است که این نام را بر نوشیدنی گوارای ما نهاده‌اند . البته از قرن ۱۷ به بعد از ترکیب دانه های قهوه موکا با سایر دانه‌های قهوه در سراسر جهان ( مثل دانه قهوه جاوه اندونزی ) ترکیبات جدیدی تهیه شد که بعد از آن در تهیه کافه موکا استفاده شد . متاسفانه با خشکسالی جهانی در قرن اخیر و وجود آفتهایی که گریبانگیر درخت های قهوه موکا شد ، تولید این قهوه در این منطقه به صفر رسیده است . البته تلاشهای بسیاری انجام شده که این درخت را در سایر مناطق دنیا با همین نام کشت کنند ولی هیچوقت توان برابری با دانه قهوه موکا اصلی را ندارد .

کافه موکا

طرز تهیه کافه موکا ( Caffè Mocha )

علیرغم اینکه این ترکیب خوشمزه حدود ۱۵ دقیقه زمان می‌برد تا آماده شود ، اختلاف نظرهای بسیاری در تهیه آن وجود دارد . دلیل اصلی این اختلاف نظرها به ترکیبات ، روش تهیه قهوه و روش تهیه شربت شکلات بستگی ( سیروپ شکلات ) دارد . پس از بررسی دهها سایت ، مقاله و ویدئو ، سعی کردیم یک روش استاندارد برای تهیه کافه موکا معرفی کنیم و سپس سایر روشها و انتخابها را برای تکمیل توضیحات معرفی کنیم .

مواد لازم :

  • یک فنجان قهوه اسپرسو معادل ۳۰ میلی لیتر
  • ۲ قاشق غذاخوری مخلوط پودر شکلات و پودر کاکائو معادل ۳۰ گرم ، از هر کدام ۱۵ گرم
  • نصف فنجان شیر معادل ۱۰۰ میلی لیتر
  • خامه قنادی

مرحله ۱ : ابتدا پودر شکلات و کاکائو را داخل فنجان بزرگ یا ماگ می‌ریزیم ، سپس مقداری آب جوش به آن اضافه می‌کنیم و پودر را با قاشق حل می‌کنیم ، دقت کنید مقدار آب داغ به اندازه‌ای باشد که ترکیب حالت کاراملی پیدا کند .

مرحله ۲ : سپس قهوه اسپرسو را به شربت شکلات اضافه می‌کنیم . و پس از آن شیر بخار زده شده را روی آن می‌ریزیم .

مرحله ۳ : خامه قنادی را با تزئین روی فنجان موکا اضافه می‌کنیم .

  • در بعضی از مقالات پیشنهاد می‌شود از قهوه دمی به جای قهوه اسپرسو استفاده شود ، زیرا عقیده دارند طعم غالب قهوه اسپرسو سبب می‌شود ، طعم شکلات در موکا از بین برود . از طرفی دوستی پیشنهاد داده بود از اسپرسو دبل شات استفاده شود . در هر صورت این موضوع کاملا سلیقه ای است . برای آشنایی بیشتر توصیه می‌شود مقالات مربوط به  طرز تهیه قهوه اسپرسو و انواع روشهای تهیه قهوه دمی شامل کمکس ، آئروپرس ، فرنچ پرس ، اواسولو ، سایفون و … مطالعه شود .
  • استفاده از قهوه تازه آسیاب شده یک اصل اساسی در تهیه موکای خوش عطر و طعم است .
  • ترکیب شکلات و پودر کاکائو عامل اصلی طعم موکا می‌باشد . در این ترکیب اصلی که شکلات و کاکائو معمولا به مقدار مساوی با هم ترکیب می شوند ، باید از مواد با کیفیت و خالص استفاده شود . می‌توانید با استفاده از انواع برندها و مقادیر متفاوت ، با آزمون و خطا به ترکیب مورد علاقه خود دست پیدا کنید . در بعضی از مقالات ترکیبات خاصی از برندهای متفاوت شکلات پیشنهاد شده است . که متاسفانه به دلیل عدم دسترسی عموم ، بیان نمی‌گردد . کارخانجات داخلی تولید شکلات بعضاً محصولاتی جهت تهیه موکا تولید کرده اند .
  • در این ترکیب می‌توانید به جای پودر شکلات از تکه‌های شکلات تلخ استفاده کنید . تکه‌های شکلات را می‌توانید با روش بن ماری ( شکلات را درون یک ظرف شیشه ای روی یک کتری آب در حال جوشیدن قرار دهید تا به آرامی نرم شود . دقت کنید که سطح آب جوش با ظرف شیشه ای برخورد نداشته باشد ) و یا به وسیله‌ی ماکروویو نرم کنید . اگر از مایکروویو برای نرم کردن استفاده می‌کنید . دقت کنید که شکلات را بیش از ۳۰ ثانیه حرارت ندهید . افزایش دما سبب تغییر مزه شکلات می‌شود .

 

کافی موکا

  • یک روش تهیه شربت شکلات یا سیروپ نیز وجود دارد که از کاراملی کردن شکر ( بوسیله حرارت دادن شکر ) در تهیه سیروپ از آن استفاده می‌شود .
  • به جای ترکیب شکلات و کاکائو می‌توانید از شربتهای آماده کاکائو استفاده کنید . شربتهای هرشیز « Hershey’s syrup » از جمله برندهایی است که در ایران نیز موجود است .
  • در بعضی از ترکیبات کاکائو و شکلات می‌توانید از یک قاشق چایخوری وانیل نیز استفاده کنید .
  • به جای قهوه اسپرسو یا قهوه دمی می‌توانید از قهوه فوری نیز استفاده کنید . برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله مربوط به طرز تهیه قهوه فوری را مطالعه کنید .
  • درتهیه کف شیر می‌توانید از روشهای ساده و حرفه ای استفاده کنید . برای اطلاعات بیشتر توصیه می‌شود : مقالات طرز تهیه کف شیر با استفاده از نازل بخار و  طرز استفاده از کف ساز دستی را مطالعه کنید .
  • به جای استفاده از کف شیر و شیر بخارزده شده می‌توانید تنها شیر را داغ کنید و به ترکیب شکلات و قهوه اضافه نمائید . دقت کنید دمای شیر از ۷۰ درجه سانتیگراد فزونی پیدا نکند ، زیرا سبب تغییر مزه کافه موکا می‌شود .
  • در اضافه کردن شیر به ترکیب قهوه و شکلات دقت کنید ، ابتدا شیر بخارزده شده را به مخلوط اضافه کنید و سپس کف را بر روی آن بریزید .
  • استفاده از خامه قنادی بر روی caffè mocha ، کاملا سلیقه ای است . بعضی ها به جای آن از تزیین شیر بر روی کافه موکا ( لاته آرت ) استفاده می‌کنند .
  • کافه موکا را می‌توانید با قراردادن در یخچال یا اضافه کردن یخ ، سرد سرو کنید . در این صورت آن را با ” فروزن موکا ” یا ” کولرموکا ” می‌شناسیم . دقت کنید تکه های یخ را به مخلوط اضافه کنید ، زیرا  قرار دادن قالبهای یخ در فنجان و ماگ خالی و سپس اضافه کردن قهوه و سایر ترکیبات امکان شکستگی ماگ یا فنجان را به همراه دارد .
  • اضافه کردن شکر به کافه موکا کاملا سلیقه ای است و پس از آماده شدن کافه موکا معمولا در کنار آن سرو می‌شود .
  • نوعی از caffè mocha وجود دارد که به موکای شور معروف است و در ترکیبات آن از نمک دریایی استفاده می‌شود .
  • حرفه ای‌ها قهوه موکا را به صورت لایه‌ای تهیه می‌کنند . آنها ابتدا سس شکلات را داخل لیوان می‌ریزند و سپس به آرامی‌ قهوه اسپرسو را اضافه می‌کنند ، بعد شیر داغ را و در نهایت از فوم شیر و خامه و پودر شکلات تلخ برای تزئین آن استفاده می‌کنند.
  • می‌توانید روی کافه موکای خودر را با شربت آماده شکلات ، دارچین ، پودر کاکائو و … تزئین کنید .

منابع :

en.wikipedia.org

www.instructables.com

makegoodcoffee.com

oflifeandcoffee.wordpress.com

daily.jstor.org

www.emerycoffee.com

 

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما ، تخفیف های هفتگی فروشگاه و اطلاع از جشنواره های فروش ویژه مطلع شوید ، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

طرز تهیه کافه موکا ( Caffè Mocha ) از مبتدی تا حرفه‌ای
۵ از میانگین ۱ رأی
رسول منتظری
رسول منتظری
از سال 1383 در فعالیتهای تحقیقاتی ، تولیدی و پروژه ای فعالیت دارد و به عنوان کارشناس کنترل پروژه و معاون مدیر پروژه درپروژه های نفتی و عمرانی فعالیت داشته است . با زبان انگلیسی و مدیریت پروژه PMBOK آشنایی دارد . از سال 1395 به عنوان مترجم و نویسنده با قهوه ایلیا همکاری می کند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *