طرز تهیه قهوه با قهوه جوش گازی ( موکاپات )

قهوه جوش

قهوه اسپرسو یکی از بهترین و پرمصرف‌ترین قهوه‌هاست. امروزه تهیه‌ی اسپرسو به روش‌های مختلف و با دستگاه‌های متفاوتی صورت می‌گیرد. یکی از روش‌های تهیه‌ی اسپرسو به وسیله‌ی قهوه جوش رو گازی یا همان موکاپات می‌باشد. معروف‌ترین برند تولیدکننده‌ی موکاپات در جهان، کمپانی ایتالیایی بیالتی می‌باشد.

قبل از هرچیز باید این نکته را خاطر نشان کنیم قهوه‌ای که با این دستگاه تهیه می‌شود قهوه اسپرسو است تا مبادا واژه‌ی قهوه جوش رو گازی شما را به یاد قهوه ترک و  جزوه نیندازد.

در این آموزش ابتدا شما را با قسمت‌های مختلف یک موکاپات آشنا می‌‌سازیم و سپس طرز تهیه‌ی قهوه با آن را آموزش می‌دهیم.

اگر شما نیز علاقه دارید طرز تهیه‌ی اسپرسو بصورت حرفه‌ای را با موکاپات فرا بگیرید با قهوه ایلیا همراه باشید.

اجزای تشکیل دهنده قهوه جوش :

قهوه جوش

همانطور که در تصویر فوق مشاهده می‌‌کنید به طور کلی یک موکاپات از 5 قسمت تشکیل می‌شود.

نکات استفاده و نگهداری :

قهوه جوش

برای استفاده بهینه و صحیح از هر وسیله ای باید به نکاتی توجه داشت تا هم وسیله عمر مفیدی داشته باشد و هم بهترین بهره‌وری را از آن وسیله داشته باشیم. در زیر به بررسی نکات مربوط به قهوه جوش‌ها که تاثیر فراوانی در کیفیت قهوه خروجی و عمر دستگاه دارند می‌پردازیم‌.

سوپاپ کنترل فشار :

عملکرد این سوپاپ مانند سوپاپ زودپز می‌باشد و زمانی کاربرد دارد که آب جوش به هر دلیلی نمی‌تواند وارد محفظه‌ی خروجی قهوه شود، در این زمان جهت جلوگیری از اجتماع بخار آب و افزایش فشار در محفظه آب، این سوپاپ بیرون آمده و بخار را خارج می‌کند. به این نکته توجه کنید که این سوپاپ در حالت عادی و فعالیت درست دستگاه باید بسته باشد.

محفظه آب :

قهوه جوش

در مورد محفظه آب دستگاه توجه به دو نکته ضروری است. اول اینکه شما اگر می‌خواهید طعم قهوه‌تان تلخ‌تر شود و یا زمان زیادی برای تهیه‌ی قهوه ندارید می‌توانید از آب جوش استفاده کنید ولی اگر طعمی مطلوب‌تر مد نظرتان است از آب سرد استفاده کنید. نکته‌ی دوم اینکه شعله‌ی مورد نظرتان را به اندازه‌ی کف محفظه‌ی آب که کف دستگاه نیز هست انتخاب کنید.

محفظه پودر قهوه :

قهوه جوش

همیشه پودر قهوه را لبالب محفظه پر کنید و ترجیحا آن را نکوبید، فقط با انگشتتان پودر قهوه را صاف نمایید. نکته‌ی مهم در مورد پودر قهوه این است که میزان آسیاب قهوه نباید زیاد ریز باشد، چون هم در فیلتر بالایی گیر می‌کند و عملکرد دستگاه را مختل می‌کند و هم باعث تلخ شدن بیش از حد قهوه می‌شود.

 حتما مطالعه کنید : راهنمای میزان آسیاب قهوه

واشر پلاستیکی :

دقت داشته باشید که حتما پس از مشاهده‌ی اولین خوردگی‌ها در واشر نگه دارنده فیلتر، واشر را تعویض نمایید.

فیلتر و لوله خروجی قهوه :

همیشه پس از پایان کار دستگاه و شستشو، واشر پلاستیکی را درآورده و فیلتر و درون لوله‌ی خروجی قهوه را نیز با آب بشویید. این کار در مزه‌ی نهایی قهوه بسیار تاثیرگذار است.

محفظه نگهداری قهوه و درب :

قهوه جوش

همیشه سعی کنید پس از هر بار استفاده درون درب قهوه جوش و محفظه‌ی نگهدارنده قهوه را خوب بشویید و درون آن را دستمال بکشید تا قهوه به دیواره‌ها رسوب نکند و کیفیت نهایی قهوه عالی باقی بماند.

موکاپات چگونه کار می‌کند ؟

اگر جزو آن دسته افرادی هستید که دوست دارید بدانید وسایل چگونه کار می‌کنند پس حتما مشتاق شده‌اید که بدانید نحوه عملکرد موکاپات چگونه است. اگر این چنین است می‌توانید به پست زیر مراجعه نمایید و ویدئوی عملکرد یک قهوه جوش را به صورت شبیه سازی شده مشاهده کنید.

طرز تهیه قهوه با قهوه جوش رو گازی :

قهوه جوش

جهت تهیه‌ی قهوه به وسیله‌ی موکاپات ابتدا دستگاه را باز نموده و محفظه‌ی پودر قهوه را از محفظه آب جدا نمایید، سپس مقداری آب درون محفظه آب ریخته ( درست تا زیر سوپاپ کنترل فشار )، حال محفظه پودر قهوه را برداشته  آن را پر از پودر قهوه کرده و سپس سطح آن را با انگشت صاف نمایید.

سپس محفظه‌ی پودر قهوه را سر جای خود قرار داده و موکاپات را محکم ببندید. موکاپات خود را روی گاز قرار داده و منتظر شوید تا قهوه از لوله‌ی خروجی خارج شده و درون محفظه قهوه بریزد.

سعی کنید شعله‌ی گاز را قبل از اینکه قهوه تا دهنه‌ی لوله‌ی خروج قهوه بالا بیاید خاموش کنید تا در انتها قهوه آرام آرام درون محفظه‌ی قهوه بیاید.

حال قهوه‌ی شما آماده است، آن را با لذت نوش جان کنید!

بررسی و خرید : انواع موکاپات

نکات مهم و قابل توجه :

قهوه جوش

  • اگر به تازگی موکاپات تهیه نموده‌اید و برای اولین بار است که می‌خواهید از آن استفاده کنید حتما این نکته را مد نظر داشته باشید که دستگاه‌های قهوه ساز حتما باید قبل از استفاده برای بار اول شستشو شوند. بدین منظور تمام فرایند ذکر شده در بالا را جهت تهیه قهوه انجام دهید فقط این بار محفظه‌ی قهوه را پر از پودر قهوه نکنید و نصف یا کمتر در آن قهوه بریزید و پس از اتمام کار حتما قهوه بدست آمده را دور بریزید، سپس شروع به تهیه قهوه و نوشیدن آن کنید.
  • پس از تهیه‌ی قهوه و قبل از ریختن آن در فنجان، حتما فنجان را ابتدا پیش گرم کنید، بدین منظور ابتدا فنجان را با آب جوش پر کنید و بگذارید آب چند دقیقه درون آن بماند سپس آن را خالی کنید. پس از انجام این کار قهوه را درون فنجان بریزید.
  • قبل از تهیه‌ی قهوه به درجه‌ی آسیاب آن دقت کنید. درجه‌ی آسیاب مخصوص اسپرسو باید Fine Grind باشد، یعنی نه خیلی زبر ( Coarse ) مانند فرانسه و نه خیلی نرم  ( Extra Fine ) مانند قهوه ترک.
  • درجه‌ی آسیاب قهوه برای موکاپات نسبت به اسپرسوساز برقی باید زبرتر باشد.
  • پس از تهیه‌ی قهوه سعی کنید آن را بلافاصله مصرف کنید زیرا بعد از سرد شدن قهوه ترکیبات شیمیایی تغییر می‌کند و خواص اصلی آن از بین می‌رود.
  • شما علاوه بر موکاپات می‌توانید قهوه اسپرسو را به وسیله‌ی اسپرسوسازهای برقی و همچنین اسپرسوسازهای همراه مینی‌پرسو و هندپرسو تهیه نمایید.

در ادامه شما می‌توانید ویدئو آموزشی طرز تهیه‌ی قهوه به وسیله موکاپات را نیز مشاهده نمایید.

از تماشای این ویدئو لذت ببرید

امیدواریم آموزش‌های ارائه شده در این مطلب کامل بوده باشد. در صورتی که هرگونه سوال و یا ابهامی در مورد قهوه‌ جوش‌های روگازی دارید در انتهای مطلب و در بخش نظرات مطرح نمایید تا در حد توان پاسخگوی شما باشیم.


شادابی دست یافتنیست ، فقط انتخاب کن !

امید غفوری
امید غفوری
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی است و از سال 92 در زمینه های مختلف زبان از جمله ترجمه و تدریس فعالیت داشته است. وی سابقه فعالیت در چند سایت مختلف را به عنوان نویسنده و مترجم دارد و از سال 95 به تیم قهوه ایلیا پیوسته است.

66 دیدگاه ها

  1. مجتبی گفت:

    با عرض سلام و تشکر بابت مطالب بسیار خوبتون
    من یه موکا پات تهیه کردم.سعی کردم همه نکات رو اجرا کنم ولی موقع بالا اومدن قهوه ، قهوه به صورت تکه تکه به بیرون میپاشه . مثل فیلم به صورت یکنواخت بیرون نمیاد و اصلا کف نمیکنه . مشکل کارم از کجاست؟؟؟؟؟؟

    • علی شمس علی شمس گفت:

      با سلام
      سوال اول اینکه نوع موکاپات شما چیه ، بیالتی یا سایر برند ها و اگر بیالتی هست کدوم مدل ؟
      سوال دوم اینکه قهوه را خودتان آسیاب کرده اید یا از فروشگاه آسیاب شده تهیه کردین ؟

      • مجتبی گفت:

        مدلش کاپmodern life 3 هستش.
        قهوه رو از فروشگاه به صورت آسیاب شده تهیه کردم البته همون موقع برام آسیاب کرد

        • علی شمس علی شمس گفت:

          اگر موکاپات با کیفیتی هست و از نظر کیفیتش خیالتون راحته
          موضوع برمیگرده به واشر دستگاه ، باید واشر دستگاه رو با یه واشر نو و سالم تعویض کنین
          موضوع پاشیدن قهوه به این برمیگرده که واشر دستگاه یا شُل شده ، یا خراب شده ، یا کمی تغیر سایز پیدا کرده که فشار به در دستگاه به صورت یکسان ایجاد نمیشه و قهوه می پاشه به بیرون

          • مجتبی گفت:

            خیلی ممنون
            واشر رو عوض میکنم و نتیجه رو براتون مینویسم

          • مجتبی گفت:

            سلام چند وقت پیش واشر رو عوض کردم ولی فایده نداشت.همچنان قهوه غیر یکنواخت از لوله بیرون میپاشه

          • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

            سلام.
            اگر با تعویض واشر و سوپاپ به نتیجه نرسید متاسفانه دستگاهتون مشکل داره و باید تعویضش کنید.

  2. اشکان گفت:

    سلام…میخواستم بدونم قهوه که آماده شده رو میشه تا چند ساعت دیگه باقیماندشو استفاده کرد؟اگر گرم کردن دوباره بعد چند ساعت مشکلی داره..این مشکل جدیه یا فقط توصیه نمیشه؟

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.قهوه رو بعد از دم آوری باید مصرف کنید.بعد از سرد شدن ترکیبات شیمیایی داخل قهوه تغییر میکنه و دیگه خواص اصلی قهوه از بین میره.اما اینطور نیست که خطری داشته باشه.فقط توصیه میشه که قهوه رو بعد از دم کردن مصرف کنید.

      • مجید گفت:

        سلام، بنده هم دقیقا مشکل اقا مجتبی را دارم
        واشر رو هم عوض کردم ولی فرقی نکرد، ایا قهوه جوش موکا دو کاپ با کاپ های بیشتر رفتارش فرق میکنه؟!!
        چون دقیقا با سه کاپ دقیقا همون نوع قهوه هیچ مشکلی نداره

  3. مریم گفت:

    ممنون لذت بردیم

  4. محمد رضا گفت:

    سلام.
    ممنون از توضیحات کاملتون.
    فقط میخوام بپرسم که بعد هر بار درست کردن قهوه،باید اون باقیمانده‌ی قهوه رو بریزیم دور یا بازم میشه باهاش قهوه درست کرد؟؟!

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.
      بعد از هر بار تهیه قهوه باید تفاله قهوه رو خارج کنید و دیگه نمیتونید از تفاله اون قهوه بگیرید.اما میتوانید از تفاله قهوه برای کارهای دیگری استفاده کنید.برای اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید.

      ۱۱ خاصیت تفاله قهوه

  5. deny your name گفت:

    بسیار بسیار سپاس و تشکر

  6. امیر زارع گفت:

    سلام من از موکوپات مارک Modern Life German خریدم -6 نفره ، اول اینکه متاسفانه رنگ روش که سیاه هست بصورت ذره ذره میریزه و اینکه احساس میکنم مخزنش 6 نفره نیست چون وقتی تا زیر سوپاپ پر میکنم آب رو حتی 3 تا فنجان کوچک هم نمیشه!
    از کجا میتونم بیالیتی تهیه بکنم؟

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.
      متاسفانه دستگاه شما از نوع چینی بدون کیفیت بوده. دستگاه های بیالتی رو میتونید از طریق فروشگاه اینترنتی ما تهیه کنید.

  7. عباس گفت:

    سلام و درود
    ممنون از توضیحات
    لطفا نحوه اضافه کردن شیر و این که چه میزان و چه موقه و به چه نوع قهوه ای میشه شیر اضافه کرد توضیح بدین ممنون میشم

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.
      شیر و سایر ترکیباتی که به قهوه اضافه میشه رو باید بعد از دم شدن قهوه به آن اضافه کنید.به تمام قهوه ها بعد از دم شدن میتونید شیر اضافه کنید.در بین روش های دم کردن قهوه فقط قهوه ترک رو میتونید با شیر دم کنید.

  8. جابر گفت:

    با سلام خدمت شما.من یک قهوه ساز فیلتری دارم دو تا سوال داشتم.ممنون میشم اگه جواب بدین.
    ۱-در کاتالوگ دستگاه مدت زمان تهیه قهوه ۱۰ دقیقه اعلام شده ولی دستگاه من پس از روشن شدن ظرف مدت ۳ دقیقه با سرعت زیادی قوری رو پر میکنه. نمیدونم اشکال از دستگاه منه یا طراحی دستگاه به صورت نرمالش هم همین جوریه.راستش من از خدمات پس از فروش پرسیدم ولی کسی جواب دقیق و قانع کننده ای بهم نداد. به نظر من فرایند تهیه این نوع قهوه باید به شکلی باشه که آب به صورت بسیار آرام و آهسته و به قول خودمون در حد چکه کردن روی قهوه بریزه تا فرصت بیرون کشیدن طعم قهوه ایجاد بشه. که این موضوع با جریان زیاد آب گرم ریخته شده بر روی قهوه در دستگاه من تناقض داره. نظر شما چیه؟ لطفا راهنمایی کنید.
    ۲-صفحه ای که قوری روش قرار میگیره تا موقعی که دستگاه روشنه ،گرمه . نمی دونم آیا بعد پر شدن قوری ، اگه کلید دستگاه برای گرم نگه داشتن قهوه روشن باشه، آسیبی به المنت آب گرم اصلی میرسه یا نه. چون دیگه در این حالت آبی برای گرم کردن در اطراف المنت وجود نداره. شاید این کار باعث سوختن المنت یا آسیب رسیدن به پلاستیک ABS دستگاه بشه. چون دربخش مشخصات فنی دستگاه نوشته “فاقد صفحه گرم نگهدارنده قهوه”.

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.
      پاسخ سوال اول : بیشتر دستگاه‌های قهوه‌ساز فیلتری دارای فیلتر فلزی یا پلاستیکی برای قهوه هستند که شکل مخروطی داره و سوراخ‌های این نوع فیلترها درشت هستند و به همین دلیل دم شدن قهوه و عبور از فیلتر با سرعت زیادی انجام میشه.بهتره از فیلتر های کاغذی مخصوص قهوه ساز فیلتری استفاده کنید تا دم شدن قهوه‌ شما به صورت استاندارد انجام بشه.
      پاسخ سوال دوم : معمولا این دستگاه‌ها دارای صفحه گرم نگهدارنده‌ی قهوه دم شده هستند و در صورت نبودن آب داخل مخزن آسیبی به المنت نمیرسه.البته دقت کنید که بهتره بعد از پروسه دم شدن ، قهوه خودتونو میل کنید تا خواص بیشتری از قهوه رو دریافت کرده باشید.

  9. armin گفت:

    سلام. من به تازگی یک عدد موکاپات 1 کاپ خریدم. وقتی باهاش قهوه درست میکنم همه چی درست پیش میره. ولی اخره سر مقداره کمی اب در مخزنه پایینی گیر میکنه و بالا نمیاد. ایا این امر طبیعیه؟

  10. Pari گفت:

    سلام میشه با قهوه جوش اسپرسو قهوه ترک هم درست کرد?

    • علی شمس علی شمس گفت:

      سلام
      خیر امکان پزیر نیست ، زیرا قهوه ترک بصورت بسیار نرم آسیاب شده است و زمانی که در سبد قهوه موکاپات قرار بگیرد موجب گرفتگی روزنه های فیلتر بالایی و سبد میشود و اگر سیستم موکاپات ب درستی هم عمل نماید مقدار بسیار زیادیاز پودر قهوه در مخزن بالایی جمع میشود که مصرف این قهوه به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود

  11. ایمان گفت:

    سلام، خسته نباشید، من به تازگی یک عدد موکاپات خریدم، موقع درست کردن قهوه تمام عملیات خوب پیش میره اما قهوه ولرم هستش منو راهنمایی کنید

    • علی شمس علی شمس گفت:

      با سلام
      نکات زیر رو مورد توجه قرار بدین
      حتما از آب سرد استفاده کنین در دستگاه
      شعله گاز رو خیلی زیاد و یا خیلی کم نکنین در این حد باشه که دقیقا به زیر دستگاه بخوره و کف دستگاه رو پوشش دهد
      قبل از ریختن قهوه در فنجان درون فنجان هایتان آب جوش بریزید و قبل از ریختن قهوه آب جوش را تخلیه کنید
      اما به طور کلی قهوه خروجی از موکاپات زیاد جوش و داغ نیست ، اما با روش های گفته شده خیلی بهتر میشه کیفیت قهوه نهایی

  12. فايزه گفت:

    سلام
    ببخشید قهوه ای که با دستگاه موکاپات درست میشه،،چه نوع قهوه ای هست؟

  13. سجاد گفت:

    سلام ممنون بابت آموزش خوبتون .یه سوال داشتم اونم اینه که؛واشر موکاپ رو چطوری خارج کنم که به واشر آسیب نرسه؟

  14. ahmad گفت:

    با سلام من یک موکاپات یک نفره به قیمت ۳۰ هزار تومن با مارک atex خریدم و قهوه رو هم از همون مغازه تهیه میکنم ولی قهوه مزه سوختنی میده چه اشکالی داره و میخواستم بدونم که چرا قیمت موکاپات های بیالیتی انقدر بالاست !!! ایا کیفیت قهوه ای که با بیالیتی درست میشه یهتر؟؟؟

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.دستگاه های موکاپات چینی ارزان قیمت دارای کیفیت بسیار پایینی هستند و فشار لازم در محفظه ی آنها ایجاد نمیشه و در نتیجه قهوه شما طعم سوختگی میگیره . البته بهتره برای موکا پات از قهوه هایی با رست مدیوم استفاده کنید.دستگاه های بیالتی به علت کیفیت سات بسیار بالا دارای قیمت بالایی هستند و طعم قهوه دم شده در این قهوه ساز ها بسیار بهتر از سایر موکاپات های موجود در بازاره

  15. mojtaba گفت:

    سلام .وقتی با موکا پات قهوه درست میکنم ، نیمه اول قهوه ای که بالا میاد خوب و غلیظ و خوش طعمه .ولی از یه جایی به بعد قهوه خیلی رقیق و بد بو و بد طعم میشه ، من همیشه سعی میکنم قبل از اینکه به این مرحله برسه زیر گاز رو خاموش کنم ولی خیلی کم قهوه میده اندازه یه کاپ (موکاپات سه کاپ دارم)،میخواستم ببینم همه اینجورین یا من بلد نیستم ؟ مشکل کارم از کجاست؟

  16. Mahdi گفت:

    سلام این که گفتید بعد از هر بار استفاده واشر دستگاهو در بیاریم و بشوریم. این کار واشر را خراب نمیکنه؟؟؟

  17. اترینا گفت:

    سلام خسته نباشید من تمام کارهایی که گفتین رو انجام دادم اما قهوه ام بسیار بی مزه و مانند آبی سیاه رنگ میشود و بسیار رقیق.روی شعله خیلی کم هم میزارم بعد چند دقیقه قهوه که بالا اومد ور میدارم ولی خیلی بی مزه و بده
    لطفا راهنمایی کنید

    • محسن مداحی محسن مداحی گفت:

      سلام.به طور کلی قهوه ای که با موکاپات های معمولی دم میشه غلظت یک اسپرسو خوب رو نداره و اگر دستگاه شما از برند های متفرقه و بی کیفیت باشه قهوه ای که با موکاپات درست میکنید هم بی کیفیت میشه.البته باید بگم قهوه ای هم که در دستگاه استفاده میکنید مهمه.

  18. مهدی گفت:

    سلام
    لطفا بفرمایید چرا هنگامی خروج قهوه از لوله خروجی ظرف ، قهوه از یکطرف لوله خروجی نسبت به دیگری نسبتا با تاخیر از موکا پات خارج می شود ؟ لطفا راهنمایی فرمایید با تشکر

    • پویا اسفرجانی پویا اسفرجانی گفت:

      درود دوست عزیز، این امر به احتمال زیاد بر میگرده به اینکه سطح پودر قهوه ای که در ابتدا در داخل سبد ریخته اید صاف نبوده، احتمال دیگر ، وجود موکاپات در سطحی کج است. در کل، این امر در کیفیت قهوه تاثیر چندانی ندارد

  19. مصطفی گفت:

    با سلام و تبریک سال نو برشما. سوال داشتم درمورد قهوه جوش. آیا آبی که از مخزن پایین به بالا میاد آب جوشیده هست یا ولرم؟ چون بنده وقتی استفاده میکنم . آب مخزن بالا اب ولرمی هست که اصلا دلچسب نیست

    • پویا اسفرجانی پویا اسفرجانی گفت:

      قهوه ای که در مخزن بالایی جمع می شود درجه حرارتی حدود 70 درجه دارد، اگر میخواهید قهوه شما گرم تر باشد، در مخزن آب، از آب جوش استفاده کنید. تا دمای قهوه دم شده بالا تر برود

  20. سعید گفت:

    سلام این واشر پلاستیکی موکاپات بر اثر حرارت مشکل سلامتی ایجاد نمیکنه ممنون میشم راهنمایی کنید

  21. William گفت:

    سلام خسته نباشید
    سال نو مبارک ببخشید یه سوال داشتم
    قهوه جوش تازه خریدم سوالم اینه که وقتی اب جوش شد قهوه شروع کرد که بالا اومدن از لوله از کجا بفهمم که تموم شده و دیگه قهوه ای توی مخزن نیست و زیرش رو خاموش کنم؟

  22. فرزین گفت:

    سلام خسته نباشید
    من میخوام یه موکاپات از سایت شما بخرم ولی میخوام بدونم اگه یه موکاپات 6کاپ بخرم امکان اینکه توش قهوه ی کمتری دم کرد وجود داره ؟ مثلا 2 یا 3 کاپ ؟؟
    یا حتما” باید دستگاه رو با آب و قهوه پر کرد و از کل ظرفیت دستگاه استفاده کرد ؟
    ممنون

  23. ahmad گفت:

    با سلام و تشکر از سایت خوبتون
    ایا اندازه اسیاب قهوه برای استفاده در موکاپات؛با اسیاب قهوه برای اسپرسوساز های برقی فرق میکنه؟؟ ایا باید درست تر باشه؟

  24. mehdi گفت:

    با سلام لطفا بفرمایید چگونه می توان با موکا پات به ان حالت crema یا به اصطلاح حال خامه طبق ویدیوی بالا دست یافت ؟ بنده هر چقدر ازمون و تلاش می کنم نمی توانم با ان حالت crema قهوه را تهیه کنم لطفا دراین مورد توضیحات لازم را مبذول فرمایید

    • پویا اسفرجانی پویا اسفرجانی گفت:

      درود
      دوست گرامی کرما در کل به شرایط مختلفی بستگی داره، از نوع قهوه، میزان و دمای آب، و خود دستگاه، برای مثال دستگاه بریکا کرمای بیشتری نسبت به کلاسیک ها میزنه… ویدئو بالا ایده آل ترین حالت رو مهیا کرده و نتیجه رو میبینید

  25. mehdi گفت:

    با سلام لطفا خواهشمندم طرز تهیه قهوه با موکا پات بریکا را نیز مثل همین پست به طور کامل توضیح بفرمایید . با تشکر

    • امید غفوری امید غفوری گفت:

      با سلام خدمت شما دوست عزیز
      طرز تهیه قهوه با موکاپات بریکا نیز مشابه موکاپات‌های معمولی می‌باشد. تنها تفاوت آن داشتن کرما روی قهوه است.

  26. mehdi گفت:

    در ضمن اینکه با هر نوع قهوه ای می توان نسبت و غلظت کرمای مورد نظر را با دستگاه بریکا بدست آورد ؟ لطفا راهنمایی فرمایید با تشکر

  27. mehdi گفت:

    لطفا بفرمایید که آب رو تا سوپاپ که دراین دستگاه یعنی مدل بریکا پایین تر است تا آنجا باید ریخت ؟ در بعضی از فیلم آموزشی دیده می شود که مقدار نامعلومی آب رو اول به قسمت بالا یعنی ظرف جمع آوری قهوه میریزند وبعد به محفظه نگهدارنده آب ! که کمی گیج کننده است وبعداز خروج قهوه با قاشق قسمت خروجی قهوه رو بالا یا پایین می کشند !! یا زمان برداشتن از روی شعله ؟ لطفا دراین مورد راهنمایی و در مورد نحوه صحیح تهیه کردن قهوه با کرمای مشخص ، توضیحات لازم را مبذول فرمایید با سپاس فراوان

    • پویا اسفرجانی پویا اسفرجانی گفت:

      بله جناب آب حتما باید تا سوپاپ ریخته شود. گمان نکنم در جایی آب را بالا بریزند مگر در رسپی های خاص با موکاپات های خاص که نوشیدنی الکلی یا شیر را در بالا میریزند و آب را در محفظه پایین. در بعضی موکاپات ها برای ایجاد کرما این کار انجام میشه که در موکاپات های استانداردی مثل بیالتی نیاز نیست

  28. mehdi گفت:

    با سلام وتشکر از پاسخگویی به موقع وعنایات شما ، اینجانب تمام مراحلی که برای قهوه طبق مراحل بالا ذکر نموده اید رو انجام دادم وتمام مراحل به خوبی انجام شد وظرف بالایی یعنی جمع آوری قهوه تا انتها با قهوه داغ و خوش عطر در عرض چند دقیقه پرشد ولی همیشه مقداری آب در محفظه پایینی یعنی ظرف نگهدارنده آب باقی می ماند آیا این طبیعی است ؟ لطفا راهنمایی فرمایید با سپاس

    • امید غفوری امید غفوری گفت:

      با سلام و تشکر از توجه شما به مطالب سایت
      دوست عزیز اگر در محفظه‌ی آب دستگاه شما مقدار کمی آب باقی بماند طبیعی است و مشکلی وجود ندارد.
      موفق باشید

  29. mehdi گفت:

    با تشکراز پاسخ شما ، لطفا بفرمایید می شود اب را پایین تر از سوپاپ ریخت تا اینکه مقداری از آن در محفظه موکاپات باقی نماند ؟ در کل اینکه در محفظه پایینی مقداری آب باقی می ماند علت کار چیست لطفا توضیح و راهنمایی فرمایید با تشکر وسپاس

  30. mehdi گفت:

    مقدار کمی آب نسبت به سایز ان مثلا در سایز 6نفره مقدار کمی از آب ولی در سایز 3نفره به مقدار خیلی جزئی باقی می ماند یعنی واشر هردو دستگاه ایراد دارد ؟! لطفا به صورت کامل راهنمایی و توضیح فرمایید . با سپاس

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *