9 قانون طلایی برای تهیه قهوه عالی در منزل

9 قانون طلایی برای تهیه قهوه عالی در منزل

معمولا چه نوع قهوه‌ای مصرف می‌کنید ؟ اسپرسو ، قهوه دمی یا قهوه ترک ؟ جهت تهیه قهوه از قهوه‌ی برند استفاده می‌کنید یا قهوه‌های ترکیبی ؟ آیا از کیفیت قهوه‌‌ای که در منزل تهیه می‌کنید راضی هستید ؟

چه معیارهایی می‌تواند باعث بهبود کیفیت قهوه‌‌ی شما شود ؟

در این مطلب شما را با 9 قانون طلایی که می‌تواند کیفیت قهوه‌ی شما را تا حد قابل توجهی افزایش دهد آشنا می‌سازیم . با قهوه ایلیا همراه باشید .

1 ) قانون اول : خریداری دانه‌های تازه

9 قانون طلایی برای تهیه قهوه عالی در منزل

نکته‌ی اولی که باید در نظر داشته باشید این است که همواره به جای قهوه‌ی آسیاب شده بهتر است دانه‌ی قهوه را تهیه کنید .

به دو دلیل بهتر است از دانه‌های قهوه به جای پودر قهوه استفاده کنید :

1 – مدت زمان ماندگاری دانه نسبت به پودر بسیار بیشتر است . قهوه‌ی آسیاب شده به دلیل پودر شدن سطح تماس بیشتری با اکسیژن هوا پیدا می‌کند و به همین دلیل زودتر عطر و طعم خود را از دست می‌دهد .

2 – دانه‌ی قهوه همیشه تازه‌تر باقی می‌ماند و همین امر سبب می‌شود پس از آسیاب قهوه توسط خودتان و تهیه قهوه ، بهترین عطر و طعم از قهوه‌ی خروجی را داشته باشید .

قهوه‌‌ای که بصورت آسیاب شده خریداری می‌کنید تا یک هفته یا حداکثر دو هفته باید مصرف شود تا عطر و طعم اصلی را برای شما به همراه داشته باشد ، اما دانه‌ی قهوه را تا چندین ماه می‌توانید بدون افت کیفیت نگهداری کنید .

2 ) قانون دوم : فراهم کردن شرایط نگهداری

9 قانون طلایی برای تهیه قهوه عالی در منزل

دانه و پودر قهوه باید در شرایط خوبی نگهداری شوند تا تازه و بدون کاهش کیفیت باقی بمانند . قهوه را در دمای اتاق ، در جای خشک و به دور از رطوبت نگهداری کنید .

رطوبت دشمن اصلی قهوه است . سعی کنید از محفظه‌های شیشه‌ای ، سرامیکی یا فلزی که جذب رطوبت پایینی دارند استفاده کنید و همواره درب آن را محکم ببندید .

3 ) قانون سوم : انتخاب نوع قهوه

9 قانون طلایی برای تهیه قهوه عالی در منزل

قدم بعدی انتخاب نوع قهوه‌ای است که مصرف می‌کنید . ابتدا باید سلیقه‌ی خود را در نظر بگیرید .

نوشیدن قهوه با چه ویژگی‌های عطر و طعمی برای شما لذت‌بخش است ؟ تلخ ؟ خیلی تلخ ؟ کافئین کم یا زیاد ؟ میزان عطر و رایحه چقدر باشد ؟ اسیدیته یا ترش‌مزگی آن چه میزان باشد ؟ کم ، زیاد یا متوسط ؟!

علاوه بر این باید از کیفیت قهوه‌ای که خریداری می‌کنید نیز مطمئن باشید . دانه‌هایی که بصورت تازه رُست شده و در اختیار شما قرار می‌گیرد پس از تهیه قهوه بهترین کیفیت را برای شما به ارمغان خواهد آورد .

همچنین اگر از دانه‌ی قهوه برند استفاده می‌کنید نیز قبل از خرید از کیفیت آن مطمئن باشید .

4 ) قانون چهارم : آسیاب قهوه

9 قانون طلایی برای تهیه قهوه عالی در منزل

کسانی که در مصرف قهوه حرفه‌ای هستند از این موضوع آگاهی دارند که استفاده از آسیاب توسط خودشان چقدر در کیفیت قهوه تاثیرگذار است . در واقع بهترین کیفیت قهوه هنگامی بروز پیدا می‌کند که درست قبل از تهیه قهوه آن را آسیاب کنید . پس اگر می‌خواهید از نوشیدن قهوه‌ی خود بیشترین لذت را ببرید ، خریداری یک آسیاب قهوه کارآمد باید جزو اولویت‌های شما باشد .

ضمنا به این موضوع نیز باید توجه داشته باشید که با توجه به نوع قهوه‌ای ( اسپرسو ، قهوه دمی ، ترک ) که قصد دارید تهیه کنید درجه‌ی آسیاب قهوه خود را نیز تغییر دهید .

درجه‌ی زبری قهوه‌ای که در قهوه‌سازهای نسل سوم استفاده می‌شود نباید با اسپرسوسازها یا قهوه‌جوش‌های ترک یکسان باشد .

حتما مطالعه کنید : راهنمای میزان آسیاب قهوه 

ضمنا همیشه به مقداری که مصرف می‌کنید قهوه آسیاب کنید .

5 ) قانون پنجم : آب

9 قانون طلایی برای تهیه قهوه عالی در منزل

به یاد داشته باشید که آب استفاده شده برای تهیه قهوه خوب نیز بسیار مهم است ، نکته‌ای که شاید بسیاری از افراد آن را نادیده بگیرند ! اما اگر پس از تهیه قهوه ، انتظار بهترین کیفیت را از آن دارید از آب‌های تصفیه شده و بدون املاح یا آب معدنی استفاده کنید .

همچنین دمای آب استفاده شده نیز مهم است . اگر قصد تهیه‌ی اسپرسو را دارید در قهوه ساز خود از آب سرد استفاده کنید . اگر به قهوه‌ی دمی نیز علاقه دارید به یاد داشته باشید که پس از جوش آمدن آب حدود 30 ثانیه صبر کنید تا دمای آب به حدود 95 درجه‌ی سانتیگراد برسد .

6 ) قانون ششم : تناسب بین مقدار قهوه و آب

9 قانون طلایی برای تهیه قهوه عالی در منزل

مقدار قهوه‌‌ و آبی که برای تهیه‌ی قهوه استفاده می‌کنید مهم است . بهترین تناسب بین قهوه و آب ، 1 قاشق غذاخوری قهوه و 1 فنجان آب بدون املاح می‌باشد . اگر مقدار قهوه کمتر از این مقدار باشد قهوه‌ی شما عطر و طعم واقعی خود را از دست می‌دهد و بی‌مزه می‌شود . اگر بیش از این مقدار استفاده کنید نیز ممکن است سبب از بین رفتن طعم واقعی قهوه شود و طعم تلخی ناخوشایندی به همراه داشته باشد .

7 ) قانون هفتم : قهوه‌ساز و لوازم جانبی

9 قانون طلایی برای تهیه قهوه عالی در منزل

صرف نظر از اینکه چه نوع قهوه‌ای ( اسپرسو ، دمی یا ترک ) مصرف می‌کنید استفاده از یک قهوه‌ساز با کیفیت در کیفیت قهوه‌ی خروجی شما موثر است . اگر قصد خرید یک قهوه‌ساز خوب را دارید قبل از خرید از کیفیت آن مطمئن شوید .

حتما مطالعه کنید : راهنمای خرید اسپرسوساز

امکان دارد شما از قهوه‌ای با بهترین کیفیت استفاده کنید اما قهوه‌ساز شما قهوه‌ی مورد انتظار شما را برایتان تهیه نکند . پس علاوه بر قهوه ، کیفیت قهوه‌ساز استفاده شده نیز بسیار مهم است .

به یاد داشته باشید که استفاده از لوازم جانبی خوب مانند دماسنج ، ترازوی دیجیتال و … کار شما را دقیق‌تر و درنتیجه قهوه‌ی خروجی را شما با کیفیت‌تر می‌کند .

8 ) قانون هشتم : دمای نهایی پس از تهیه قهوه

9 قانون طلایی برای تهیه قهوه عالی در منزل

اگر قهوه‌ی اسپرسو تهیه می‌کنید بلافاصله پس از آماده شدن باید آن را مصرف کنید . پس از کاهش دمای قهوه ، طعم و رایحه‌ی اصلی آن کاملا از بین می‌رود .

در مورد قهوه‌ی دمی نیز این امر صحیح است با این تفاوت که شدت آن به اندازه‌ی اسپرسو نیست .

9 ) قانون نهم : تمیزکاری

9 قانون طلایی برای تهیه قهوه عالی در منزل

پس از پایان مراحل تهیه‌ی قهوه ، حتما قهوه ‌ساز خود و اجزای آن را بادقت و تمیز بشویید یا پاک کنید . در مورد آسیاب قهوه نیز همین کار را انجام دهید . اگر برای مدتی طولانی از لوازم خود استفاده نمی‌کنید قبل از استفاده‌ی مجدد نیز آن را تمیز کنید . استفاده از سرکه برای تمیز کردن نیز مفید است .

اگر لوازم خود را پس از تهیه قهوه به خوبی تمیز نکنید ممکن است مرتبه‌ی بعدی که از آن‌ها استفاده می‌کنید باعث کاهش اندک کیفیت قهوه‌ی شما بشود .


امیدواریم با رعایت این نکات ساده ، از نوشیدن قهوه‌ای با بهترین کیفیت در منزل لذت ببرید .

امید غفوری
امید غفوری
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی است و از سال 92 در زمینه های مختلف زبان از جمله ترجمه و تدریس فعالیت داشته است. وی سابقه فعالیت در چند سایت مختلف را به عنوان نویسنده و مترجم دارد و از سال 95 به تیم قهوه ایلیا پیوسته است.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *