هدگروپ ( Head Group ) چیست ؟

هدگروپ ( Head Group ) چیست ؟

دستگاه اسپرسوساز وسیله‌ای پیچیده به نظر می‌آید ولی بیشتر این اتفاقات جادویی درون هدگروپ دستگاه رخ می دهد.

هد گروپ کدام قسمت از دستگاه اسپرسو ساز است ؟

هدگروپ در قسمت جلویی اسپرسوساز قابل مشاهده است. قسمتی از دستگاه است که پورتافیلتر در آن قفل می شود و مکان ملاقات آب با قهوه  و تولد اسپرسو است .

هدگروپ ( Head Group )

هد گروپ چیست ؟

هدگروپ قسمتی از هر دستگاه اسپرسوساز و قلب آن است که مسئول تهیه ی یک فنجان خوب اسپرسو می باشد.

در قسمت جلویی دستگاه قرار گرفته که جنسی فلزی دارد. قسمتی از دستگاه است که همیشه به آن متصل می باشد و آب از داخل آن به سبد قهوه می ریزد.

هد گروپ یا گروپ هد را معمولا به تنهایی و با نام گروپ نیز به کار میبرند. همچنین ممکن است اسامی مانند بریو گروپ، بریو هد و گروپ اسپرسوساز نیز به گوش شما بخورد.

یک دستگاه معمولی اسپرسوساز معمولا یک هدگروپ دارد این در حالی است که نمونه های حرفه ای و صنعتی که در بیشتر کافی شاپ ها استفاده می شود که می توانند تا هفت هدگروپ داشته باشند.

هدگروپ ( Head Group )

یک اسپرسوساز چگونه کار می کند ؟

با این که سه نمونه دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک از اسپرسوساز وجود دارد ولی عملا کار هدگروپ در همه ی اینها یکسان است.

در اولین قدم پورتافیلتر به همراه سبد قهوه داخل هد گروپ بسته و قفل می شود.

وقتی زمان تهیه ی اسپرسو فرا می رسد، گروپ آب داغ را با فشار از طریق صفحه ای مشبک و روزنه دار به سبد قهوه ارسال می کند.

فشار باعث می شود که آب از میان قهوه ها عبور کند و از زیر پورتافیلتر خارج شود و به درون شات یا فتجان بریزد. نتیجه این امر نوشیدنی  است که به نام اسپرسو آن را می شناسیم.

هدگروپ ( Head Group )

 

همانند سبد ها و پورتافیلترها، اندازه ی هد گروپ نیز بسته به نوع مصرف افراد متفاوت است.

حفظ و نگهداری هدگروپ

برای به دست آمدن اسپرویی عالی باید هد پروپی تمیز و سالم داشته باشیم که این معنی تمز کردن و حفظ آن به درستی می باشد.

درون هدگروپ دو قسمت وجود دارد که بنابه شرایط قابل تعویض است.

  • واشر هدگروپ که حلقه ای بزرگ است و داخل یارهدگروپ قرار میگیرید. وسیله ای است باری محکم بودن قفل بین هدگروپ و پورتافیلتر. اگر پورتافیلتر شما چکه میکنند زمان آن رسیده که واشرش را تعویض کنید.
  • صفحه ی گروپ که به صفحه ی مشبک نیز معروف است و آب داغ با عبور از آن به سبد قهوه می رسد.

هدگروپ ( Head Group )

در قهوه خانه ها و کافی شاپ‌های حرفه ای که روزانه تعداد زیادی اسپرسو از دستگاه گرفته می شود، پیشنهاد میکنیم که هر سه ماه یکبار سبد و واشر دستگاه خود را تعویض نمایند. ولی در دستگاه های خانگی که مصرف بسیار کمتری دارند بهتر است بنا بر شرایط به تعویض این قسمت ها بپردازند.

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی است . از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را با قهوه ایلیا آغاز کرده است .

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *