theme
92362 بازدید

نگهداری از قهوه ، نکته ها و ترفند هایی که باید بدانید

یادگیری روش های صحیح نگهداری از قهوه ، کیفیت قهوه شما را حفظ میکند !

اگر از طرفداران پروپا قرص قهوه باشید حتما می‌دانید که حفظ و نگهداری از قهوه یکی از مشکل هایی است که کما بیش با آن روبه رو خواهید شد . اگر هم تازه با قهوه آشنا شده اید و یا تازه تحقیق در مورد این نوشیدنی خوشزه را شروع کرده اید با کمی وب گردی و یا مطالعه مقاله ی سایت با عنوان طرز تهیه قهوه ، متوجه می‌شوید که نحوه نگهداری از قهوه امری ضروری و بسیار حائز اهمیت است ، از این رو امروز در قهوه ایلیا قصد داریم تا شما را با نکات و ترفند هایی برای نگهداری از دانه های خام و بو داده قهوه آشنا کنیم . با ما همراه باشید .

دانه قهوه یا قهوه آسیاب شده ؟

نگهداری از قهوه

قبل از پرداختن به نکات و ترفند های نگه داری قهوه ، پاسخ به این سوال خالی از لطف نیست که به عنوان مصرف کننده دانه قهوه را خریداری کنیم و سپس خودمان آسیاب نماییم و یا قهوه را از همان ابتدا آسیاب شده خریداری کنیم . پاسخ به این سوال بستگی به چند پارامتر دارد :

  1. قهوه مورد علاقه خود را پیدا کرده اید یا خیر ؟
  2. در منزل یا محل کار آسیاب قهوه دارید یا خیر ؟
  3. میزان مصرف قهوه شما در یک یا دو هفته چقدر است ؟
  4. دسترسی شما به فروشگاه قهوه چگونه است ؟
  5. تازگی و کیفیت قهوه چقدر برای شما اهمیت دارد ؟

پاسخ به این پنج سوال مشخص می‌کند که شما باید دانه قهوه خریداری کنید یا پودر قهوه .

این شرایط برای خریدن دانه قهوه ایده آل است : اگر قهوه مورد علاقه خود را پیدا کرده اید پس نیاز به تعویض پشت سر هم نوع قهوه خود ندارید ، اگر در منزل ویا محل کارتان آسیاب قهوه دارید پس با آسیاب کردن دانه های قهوه مشکلی نخواهید داشت از طرف دیگر اگر مصرف قهوه شما بالاست و دسترسیتان به فروشگاه های قهوه محدود است پس باید مقدار زیادی قهوه تهیه کنید که در نتیجه تهیه مقدار زیادی پودر قهوه منطقی نیست و در آخر اگر تازگی و عطر و طعم قهوه برای شما اهمیت دارد ، میبایست خودتان قهوه را قبل از دم کردن آسیاب نمایید .

با معکوس کردن این پاسخ ها به طور کلی و یا موردی می‌توانید به شرایط ایده آل  برای خرید پودر قهوه دست یابید .

شرایط نگهداری از قهوه آسیاب شده :

نگهداری از قهوه

  • مشکل : قهوه آسیاب شده به دلیل پودر شدن سطح تماس بیشتری با هوا پیدا میکند ، به همین دلیل زود تر طعم و عطر خود را از دست میدهد !
    • راه حل : پودر قهوه خود را در ظروف شیشه ای تیره رنگ با در های وکیوم نگه داری کنید .
  • مشکل : به دلیل ذکر شده در بالا خرید و نگه داری مقدار زیاد پودر قهوه کار درستی نیست ، زیرا جز اینکه نگه داری آن مشکل می‌شود ، خیلی دیر مصرف میشود !
    • راه حل : در هنگام خرید به اندازه مصرف یک هفته یا حداکثر دو هفته خود پودر قهوه خریداری کنید.
  • مشکل : قهوه آسیاب شده جذب رطوبت بسیار بالایی دارد !
    • راه حل : از قرار دادن ظرف شیشه ای خود در مکان های مرطوب ، نمناک به ویژه یخچال خودداری کنید .
  • مشکل : رطوبت زیاد و آب می‌تواند کل پودر قهوه موجود در ظرفتان را تحت تاثیر قرار دهد و خراب کند !
    • راه حل : در هنگام برداشتن پودر قهوه دقت کنید که قاشق یا وسیله ای که از آن برای برداشتن قهوه استفاده میکنید به هیچ عنوان خیس نباشد.
  • مشکل : قهوه بو های مختلف و چربی های بسیار کم و سطحی را به خود جذب میکند !
    • راه حل : برای جلو گیری از بو گرفتن قهوه تان و از دست دادن بوی اصلی خود سعی کنید درب ظرف را برای مدت زمان طولانی باز نگذارید و برای جلوگیری از جذب چربی سعی کنید با دست تان قهوه هارا لمس نکنید .

شرایط نگهداری از دانه قهوه :

نگهداری از قهوه

به طور کلی نگهداری از دانه قهوه بسیار ساده تر از نگه داری از قهوه آسیاب شده است ، اما به دلیل اینکه اغلب افراد مقدار زیادی از ذانه قهوه را تهیه میکنند اگر در حفظ و نگهداری صیح آن نکات لازم را رعایت نکنند  باعث ضرر بیشتری خواهد شد .

شرایط نگهداری از دانه قهوه نیز مانند قهوه آسیاب شده است اما با حساسیت کمتر ، مزیت های استفاده از دانه قهوه نسبت به قهوه آسیاب شده بیشترند که میتوان به : مدت زمان نگه داری بیشتر ، آسیاب کردن به اندازه دلخواه و مصرف کردن با عطر و بوی بهتر ، حساسیت کمتر نسبت به جذب بو و چربی اشاره کرد.

شاید مهم ترین نکته در نگه داری دانه قهوه ، نگه داری آن در ظروف در بسته و تیره مانند ظروف پلاستیکی ، سرامیکی یا استیل باشد ، چون اگر رطوبت ، نور و گرما به دانه قهوه نرسد دانه قهوه رست شده را به راحتی میتوان تا یک ماه نگاه داشت .

جالب است بدانید که فروشگاه های قهوه و کافی شاپ ها برای نگه داری دانه قهوه خود از سیلو قهوه استفاده میکنند که همین شرایط را در ظرفیت بالاتر برایشان مهیا می سازد . برای آشنایی بیشتر میتوانید مطلب سیلو قهوه را مطالعه نمایید.

عضویت در خبرنامه

اگر می‌خواهید از آخرین و محبوب‌ترین مقالات ما ، تخفیف های هفتگی فروشگاه و اطلاع از جشنواره های فروش ویژه مطلع شوید ، همین الان ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید

به جمع اعضای خبرنامه قهوه ایلیا ، خوش آمدید .

نگهداری از قهوه ، نکته ها و ترفند هایی که باید بدانید
۴ از میانگین ۳ رأی
علی شمس
علی شمس
از سال 1388 در زمینه های مختلف وب فعالیت دارد ، وی سردبیر ، دبیر و نویسنده سایت های مختلفی در زمینه آی تی ، گرافیک ، متالورژی و ... بوده است .دارای مدرک کارشناسی متالورژی و کامپیوتر است و فعالیت خود در زمینه قهوه را همزمان با نویسندگی و مدیریت وب سایت قهوه ایلیا از سال 1393 آغاز کرده است .

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *