سبد های تحت فشار یا فشرده (Pressurized) و غیر فشرده (None – Pressurized)

سبد های تحت فشار یا فشرده (Pressurized) و غیر فشرده (None - Pressurized)

اسپرسو می‌تواند به هنری عالی تبدیل شود البته این بسته به متغیرهای فراوانی دارد.یکی از این متغیرها سبدی است که برا تهیه‌ی اسپرسو از آن استفاده می کنند. در این مطلب قصد داریم تا تفاوت بین سبد های فشرده و غیرفشرده ( که به سبدهای یک جداره و دوجداره فیلتردار نیز معروف است ) را بررسی کنیم. در این دو نوع هم مزایا و هم معایبی وجود دارد.

 سبد پورتافیلتر

در ساختار پورتافیلتر سبدی برای نگه داشتن پودر قهوه به منظور تهیه‌ی اسپرسو وجود دارد. سبد قابلیت ورود و خروج به پورتافیلتر را به منظور تمیز کردن یا تخلیه پودر قهوه از آن و همچنین تغییر اندازه ی سبد به دلخواه برای تهیه ی اسپرسو بیشتر دارد.

در انتهای پورتافیلتر صفحه ای مشبک طراحی شده است. این صفحه دارای روزنه‌هایی به اندازه ای که در زمان تهیه ی اسپرسو، پودر قهوه وارد فنجان نشود و همچنین آب بتواند از آن عبور نماید، وجود دارد.

سبد های تحت فشار یا فشرده (Pressurized)

سبد های تحت فشار یا فشرده (Pressurized) و غیر فشرده (None - Pressurized)

سبد های تحت فشار که به سبد های دوجداره نیز معروف اند دارای صفحه ای مشبک هستند. علاوه بر این صفحه‌ی مشبک،  صفحه ای دیگر که فقط روزنه‌ی ریزی در وسط آن قرار دارد در این سبد طراحی شده است که وظیفه ی آن هدایت کردن مخحلول قهوه با فشار بیشتر به بیرون است. این کار باعث اعمال فشار بیشتر بر قهوه ی تهیه شده می شود. به طور معمول این گونه سبد ها را می توان در بیشتر دستگاه های اسپرسوساز خانگی مشاهده کرد. ولی در اسپرسو ساز های صنعتی کاربرد ندارند.

اکنون مزیت این گونه سبد چیست ؟

بزرگترین مزیت استفاده از این سبدها تولید قهوه با غلظت بیشتر است . این گونه سب همچنین می‌تواند پودر قهوه با درجه ی زبرتر را تحمل کند و این در مواقعی به کاربرد دارد که همیشه اندازه‌ی دقیق پودر قهوه در دسترس نیست. یا این که شخص تهیه کننده ی قهوه نمی‌خواهد چندان خود را درگیر دانش و پیچیدگی تهیه‌ی قهوه کند. این سبد ها امکان استفاده از پودر قهوه‌ی مانده و از قبل آسیاب شده را به ما می دهد و با این حال اسپرسو ما از کرمای خوبی برخوردار می شود.

فشاری که در بین دیواره ی دوم به وجود می آید باعث می شود که آب راه خود را از روزنه‌ به بیرون پیدا کند و این باعث استخراج روغن قهوه می شود. این دلیلی است که قهوه با درجه ی آسیاب زبرتر نیز قابل قبول است.

سبدهای معمولی یا غیر فشرده (None – Pressurized)

این سبدها به طور معمولی برای تهیه اسپرسو استفاده می شود. تفاوت آنها این است که دیگر جداره ی دوم را ندارند. در اینجا فقط اعمال فشار در زمان تهیه ی قهوه و زمان تمپ آن است. این روش ترجیحی برای علاقه مندان به قهوه و باریستاها است. دلیلش این است که فیلترهای یک جداره کنترل بهتری بر هر مرحله‌ی انحلال به دست می دهد. این موضوع مهمی است که شما از درجه‌ی آسیاب قهوه مطمعن شوید برای این که بهترین درجه برای دستگاه اسپرسو ساز خود انتخاب نمایید. بهترین نتیجه را از این سبدها در زمان استفاده از پودر قهوه‌ی نرم تر و تمپ مناسب آن است. چرا که این دو نیز نقش مهمی در عمل انحلال ایجاد می کنند.

استفاده از این سبد ها نیازمند دقت بیشتری است و نتیجه ی عالی در قبال کار خیلی خوب به دست می آید. این سبد ها به شما قهوه ای با غلظت (Body) بیشتر و رایحه های بهتری می دهد.

نتیجه گیری

سبد های تحت فشار یا فشرده (Pressurized) و غیر فشرده (None - Pressurized)

سبد دو جداره تحت فشار باعث کرمای غیر حقیقی می شود و می توان از پودر قهوه با درجات درشت تر هم استفاده کرد که بیشتر برای مبتدی‌ها و در وسایل خانگی استفاده می‌شود. تمپ پودر قهوه چندان تاثیری در کیفیت قهوه ی خروجی از این سبدها ندارد. قهوه ای با غلیظت میانگین به ما می دهد.

در استفاده از سبد یک جداره یا غیر فشرده باید همه‌ی مراحل تهیه ی اسپرسو را به دقت انجام داد و درجه‌ی آسیاب باید نرم باشد. غلظت (Body) قهوه بیشتر و رایحه ی آن قوی تر می شود. ولی نحوه ی تمپ و اندازه پودر قهوه باید دقیق باشد.

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی است . از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را با قهوه ایلیا آغاز کرده است .

2 دیدگاه ها

  1. ali گفت:

    سلام و خسته نباشید من دنبال یه دستگاه با کفیت خانگی بیشتر کیفیت تهیه اسپرسو برام مهم،که دارای پرتا فیلتر غیر فشره باش(حرفه ای)خدمات پس از فروش عالی داشته باش و قطعاتش راحت پیدا ش وراحت تعویض ش ،و تمیز کردن دستگاه راحت باش و زیاد هزینه نبره،قیمت حدود 5میلیون و یا 4میلیون باش حالا یه 500بالا تر و پایین تر زیاد فرقی نمیکنه و دستگاهی باش که بشه در کافه های کوچیک هم بشه ازش استفاده کرد مثلا تهیه روزانه 100کاپ چه برندی رو پیشنهاد میدین یا چه مدل هایی ؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *