سبد های تحت فشار یا فشرده (Pressurized) و غیر فشرده (None – Pressurized)

سبد های تحت فشار یا فشرده (Pressurized) و غیر فشرده (None - Pressurized)

اسپرسو با در نظر گرفتن متغیرهایی می‌تواند به هنری عالی تبدیل شود . یکی از این متغیرها سبدی است که برا تهیه‌ی اسپرسو از آن استفاده می‌شود.  در این مطلب قصد داریم تفاوت بین سبد های فشرده و غیرفشرده ( که به سبدهای یک جداره و دوجداره فیلتردار نیز معروف است ) را بررسی کنیم. این دو نوع هم مزایا و هم معایبی دارند.

 سبد پورتافیلتر

در ساختار پورتافیلتر ، سبدی برای نگه داشتن پودر قهوه به منظور تهیه‌ی اسپرسو وجود دارد. می‌توان سبد قهوه را برای تمیز کردن یا تخلیه تفاله قهوه و یا تغییر اندازه‌ی آن پورتافیلر خارج کرد.

در انتهای پورتافیلتر صفحه‌ای مشبک وجود دارد که دارای روزنه‌هایی است به قطری که آب به بتواند از آن عبور ککند ولی در عین حال پودر قهوه را در خود نگه دارد.

سبد های تحت فشار یا فشرده (Pressurized)

سبد های تحت فشار یا فشرده (Pressurized) و غیر فشرده (None - Pressurized)

سبد های تحت فشار که به سبد های دوجداره نیز معروف‌اند دارای صفحه‌ای مشبک هستند. علاوه بر آن، صفحه‌ای دیگر با روزنه‌ی ریزی در وسط آن قرار دارد . وظیفه‌ی این روزنه‌ی کوچک هدایت کردن محلول قهوه با فشار بیشتر به بیرون است. این کار باعث اعمال فشار بیشتر بر قهوه‌ی تهیه شده می‌شود. به طور معمول این گونه سبدها را می توان در بیشتر دستگاه‌های اسپرسوساز خانگی مشاهده کرد ولی در اسپرسو سازهای صنعتی کاربردی ندارند.

اکنون مزیت این گونه سبد چیست ؟

بزرگترین مزیت استفاده از این سبدها تولید قهوه با غلظت بیشتر است . این گونه سبد همچنین می‌تواند پودر قهوه با درجه‌ی زبرتر را تحمل کند . این مزیت زمانی مهم است که پودر قهوه با درجه دقیق در دسترس نباشد و یا این که شخص تهیه کننده‌ی قهوه نمی‌خواهد چندان خود را درگیر دانش و پیچیدگی تهیه‌ی قهوه کند. این سبد ها امکان استفاده از پودر قهوه‌ی مانده و از قبل آسیاب شده را به ما می‌دهد و با این حال اسپرسو ما از کرمای خوبی برخوردار می شود.

فشاری که در بین دیواره‌ی دوم به وجود می‌آید باعث می‌شود که آب راه خود را از روزنه‌ به بیرون پیدا کند و این باعث استخراج روغن قهوه می‌شود. این دلیل است که قهوه با درجه‌ی آسیاب زبرتر نیز قابل قبول است.

سبدهای معمولی یا غیر فشرده (None – Pressurized)

این سبدها به طور معمولی برای تهیه اسپرسو استفاده می‌شوند. تفاوت این سبدها با سبدهای فشرده این است که دیگر جداره ی دوم را ندارند. در اینجا فقط اعمال فشار در زمان تهیه‌ی قهوه و زمان تمپ آن است. این روش ترجیحی برای علاقه مندان به قهوه و باریستاها است. دلیل استفاده‌ی بارسیتاها از این سبدها  کنترل بهتر بر هر مرحله‌ی انحلال و تهیه اسپرسو است. این موضوع بسیار مهم است که شما از درجه‌ی آسیاب قهوه مطمعن شوید برای این که بهترین درجه برای دستگاه اسپرسوساز خود انتخاب نمایید. این سبد ها بهترین نتیجه را زمانی به ما می‌دهند که از پودر قهوه‌ی نرمتر و تمپ مناسب استفاده کنیم. این دو نیز نقش مهمی در عمل انحلال دارند.

استفاده از این سبد ها نیازمند دقت بیشتری است و در قبال کار خیلی خوب نتیجه‌ای عالی به دست می‌آید . این سبدها به شما قهوه‌ای با غلظت (Body) بیشتر و رایحه‌ای بهتر می‌دهد.

نتیجه گیری

سبد های تحت فشار یا فشرده (Pressurized) و غیر فشرده (None - Pressurized)

سبد دو جداره تحت فشار باعث تولید کرمای غیر حقیقی می‌شود و می‌توان با استفاده از آن ، از پودر قهوه با درجات درشت‌تر هم استفاده کرد که بیشتر برای مبتدی‌ها و در وسایل خانگی استفاده می‌شود. تمپ پودر قهوه چندان تاثیری در کیفیت قهوه‌ی خروجی از این سبدها ندارد و قهوه‌ای با غلظت میانگین به ما می‌دهد.

در استفاده از سبد یک جداره یا غیر فشرده باید همه‌ی مراحل تهیه‌ی اسپرسو را به دقت انجام داد و درجه‌ی آسیاب نرم باشد. غلظت (Body) قهوه بیشتر و رایحه ی آن قوی تر خواهد بود ولی نحوه‌ی تمپ و اندازه پودر قهوه بسیار مهم است.

جلال رمضانی
جلال رمضانی
کارشناس مترجمی زبان انگلیسی است . از سال 91 درزمینه های تدریس و ترجمه فعالیت داشته و از سال 95 همکاری خود را با قهوه ایلیا آغاز کرده است .

2 دیدگاه ها

  1. ali گفت:

    سلام و خسته نباشید من دنبال یه دستگاه با کفیت خانگی بیشتر کیفیت تهیه اسپرسو برام مهم،که دارای پرتا فیلتر غیر فشره باش(حرفه ای)خدمات پس از فروش عالی داشته باش و قطعاتش راحت پیدا ش وراحت تعویض ش ،و تمیز کردن دستگاه راحت باش و زیاد هزینه نبره،قیمت حدود 5میلیون و یا 4میلیون باش حالا یه 500بالا تر و پایین تر زیاد فرقی نمیکنه و دستگاهی باش که بشه در کافه های کوچیک هم بشه ازش استفاده کرد مثلا تهیه روزانه 100کاپ چه برندی رو پیشنهاد میدین یا چه مدل هایی ؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *